[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Belebukhat a rendszer a járvány végére abba a tömény balfaszkodásba, amit művel. Egyre reálisabbnak tartok egy nyári előrehozott választást és azon egyharmad körüli Fidesz eredményt. Mintha, nemcsak a kritikus, hanem minden lehetséges pozícióban kontraszelektált agyalágyultak ülnének, akiket a párthűség és korrupció juttatott oda és ennek következtében, amit rosszul lehet csinálni, azt a lehető legrosszabbul csinálják és láthatóan ez nem is érdekli őket, lásd: vizilabdázók tegnap, lázmérés ma. Csak ezt most a propaganda nem tudja elkenni a saját oldalon, mert a járvány miatti félelem miatt minden rendszerhiba visszaüt a kormányzatra. Most az emberek nem fogékonyak semmilyen magyarázkodásra. Ez megmagyarázná azt a közhangulatot is, amit a hajnali vonaton tapasztaltam. Járvány idején nincs pártszimpátia vagy ideológiai elvakultság, csak félelem.

Álmodik a nyomor! :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Kézzelfoghatóan érezhető a ballib kapálózása, hogy mindenki dögöljön meg, csak bukjon már a zorbán.
Rossz hírem van, ha elszabadul a vírus, akkor rendkívüli állapot lesz. Olyankor meg nincsennek választások. Ergó, ha elmúlt a járvány akkor lehet megszervezni. Vagyis még ha lesz is ezmiatt előrehozott az november-december előtt biztosan nem lesz. Akkorra meg konszolidálódik a helyzet és kibukik, hogy az ellenzék sem tudna semmit sem csinálni vagyis nem lesztek előrébb..... hacsaknem most nekiálltok maszkot, fertőtlenítőt osztogatni, meg ha elindul a pánik hordjátok az embereknek a kaját.
De tekintve, hogy a ballibbant oldalon a politikusok és aktivistáik nem azért vannak ott, mert szeretnek dolgozni ez kizárt.

Ha lesz járvány ha nem, a következő miniszterelnökünket Orbán Viktornak fogják hívni. :p

Ugyanezt mondták az árvízkor is. :) Aztán a legprofibb védekezés a magyar volt. Megj. amikor árvíz volt, akkor lazán azzal jöttek, hogy mit nyomul az árvíz kapcsán a kormány. Erre mást se csinál, csak pánikot kelt az ellenzék.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Hát ez a virologus volt nekem a csúcs, azt nem is akartam szóbahozni. Idáig minden országban az volt az ukáz, hogy megelőzésképpen mki viseljen maszkot, erre ő az ellenkezőjét mondja....

Gyógyszer és egészségügyi felszerelést gyártóknak ez olyan, mint a fegyverkereskedőknek egy háború, vagy a migránsválság a maffiának.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Az első negyedéves kiskereskedelmi mutató nem csak nálunk fog felpörögni!
Boltosok helyében én egyébként most tennék ki a polcokra minden beragadt készletet!
https://foter.ro/cikk/loter/a-minis...er-boltokat-a-koronavirustol-rettego-romanok/

Senki sem értette miért van speckó keret a tavalyi és az idei költségvetésben.Egy biztos, ez a keres jó lesz gazdaság élénkítésre, ha a visszaesik a(z európai) gazdaság a vírus miatt, ill. ha nem, akkor a vírus elleni költekezésre is lehet belőle költeni, ha kellene. Ilyen más országok költségvetéseiben ritka. Balfakk lenne a kormány? Kikhez képest? A nyugati, migrikkel saját országukat "ámulatba ejtő" kormányokhoz képest? Még határzár is van. Előre gondolkoznak. Elsőként léptek jót 2015ben is. Árvízkor is. A legjobb kormány szerintem itt és a Briteknél van jelenleg. A legjobb országban éltek. Máshol ahol szocilibsi szaGértők vannak, eléggé begyűrűzött a járvány. Az olaszok a leggázabbak. Előbb fog ott bukni a kormány a vírus miatt, mint náluk. És megj. ki jönne? Feri és kígyói? Ne röhögtessetek. Itt most nem vonatbaleset van, ahol lehet sírni, nem kisgyerek kallódik el, és nem kell elkapni Bugyi Bernadettet sem. Feriék az a szint. És ha nem Viktor, akkor biza ők jönnének, vagy a Fegyőr. :)


Figyeljétek meg, este az egri ökör után Budapesten is hatalmas látszatintézkedésnek kinéző uszodatisztítások lesznek!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Megjegyzem, nem is tudom hány ország van még Európában, ahol a központ olyan régi, járványkezelés és víruskezelés szempontjából ennyire jó elosztású pavilonos kórház lenne, mint a László? Amire vigyázni kell, az a mentősök és betegszállítók, akik képtelenek egy percre is felvenni a cipőjükre védőpapucsot. A kórházi fertőzések, és a vírus esetleges terjedése ezen az úton megvalósulhat.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 788
113
Van igazsága.
Ma másfél esetet is olvastam, ami sima balfaszkodás, ami sztem nem megengedhető.

Az egyik a debreceni lázmérés, ahol a gép 32 fokos testhőt mutat. Lehet xar a műszer, lehet xarul kezelni, de azt nem lehet amit a Debrecen Airport kommunikált! Holnap ad erről tájékoztatást!! WTF?
2020. február 25-én 00:15 órakor a menetrend szerinti milánói járat utasait a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet munkatársai vizsgálták meg, amelyhez több különböző típusú hőmérő eszközt használtak

Amikor a jelenlévő orvosok látták, hogy az egyik ott használt műszer dekalibrált, rossz értéket mutat, annak használatát befejezték és a másik, helyes értékeket mutató eszközt használták tovább.

A gép összes utasát és a személyzetét megvizsgálták, állapotukról adatlapot vettek fel, amelyen rögzítették a hőmérsékletüket is. A mai napon minden érintett utassal telefonon is felvették a kapcsolatot és meggyőződtek arról, hogy senki sem lázasodott be hétfő óta.
 

igaziigaz

Well-Known Member
2019. február 11.
351
288
63
Megjegyzem, nem is tudom hány ország van még Európában, ahol a központ olyan régi, járványkezelés és víruskezelés szempontjából ennyire jó elosztású pavilonos kórház lenne, mint a László? Amire vigyázni kell, az a mentősök és betegszállítók, akik képtelenek egy percre is felvenni a cipőjükre védőpapucsot. A kórházi fertőzések, és a vírus esetleges terjedése ezen az úton megvalósulhat.
Nem a papucs a fő. Elméletileg minden kórházba van már Hartmann féle kézfertőtlenítők. Nem is kell kezet mosni hanem egyszerűen a kezére dobja és olyan mint egy alkoholos gyors fertőtlenítő. Ha azt mindenki rendszeresen használná akkor azért eléggé sokat számítana. A gumi kesztyű is akkor ér valamit ha kidobják a picsába egyszeri használat után.
 
  • Tetszik
Reactions: misinator

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 338
113
"trendszerűen a diplomások intelligensebbek"

Nem tudod árnyalni mert ez egyszerűen nem igaz. Ha valakinek van diplomája az kb csak azt jelenti tud magolni és követni a szabályokat és ennyi. De a sablon magolásnak semmi köze az intelligenciához.

Intelligencia jele az például, hogy képes belátni, hogy a diplomája önmagában még semmit nem jelent, és képes az önkritikára a sablontól eltérően. Ezt hívják gondolkodásnak és a tények értelmezésének, elemzésének stb... Persze mindenhol vannak 0.1% kivételek de a többség légy aki szart eszik.

Jáj...
Tényleg ne haragudj, de ha egyszer tényleg az a bonmot jutott eszembe, hogy; és...neked, mint kívülállónak mi a véleményed?:rolleyes:
Na jó, peace, meg minden.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ma nézegetek a haverral a metrón egy maszkos faszot bőrönd öt tolva. Egyszer csak beáll mellénk egy mami gumikesztyűben. Nézzük mi baja. Csörög a telefon, felveszi, beleszól: pronto.
Anyád!!! Egyből hátraléptünk 2 métert. :eek:

Mondjuk nekem is hasonló élményben volt részem a metrón. Felszáll egy csoport olasz fiatal, hangoskodnak, minden, aztán gondoltam odébbállok. Ekkor a másik irányból belép az ajtón 3 kínai, na húztam is vissza a helyemre. Holnaptól meg Hungexpo rendezvény, fővendég: Olaszország... csak gratulálni tudok a lelkes, kitartó szervezőknek.
Ja, és ne viseljek maszkot, mert az egészségeseknek (?) nem szükséges.