Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Hagyd már abba ezt az index-hvg-444 szintű politikai rémhírkeltést. Szerintem, még te is vágod, hogy NEM BALFASZOK IRÁNYÍTANAK, MINT FERI IDEJÉN! Ez nem vonatkatasztrófa sírással, Bugyi Berni karban kivitele, vagy az eltűnt kisgyerek, sem pedig Húsvét Szilvi virológiai látszatintézkedései, vagy az egri klóros víz leengedése, csak mert ott edzett a helyi vízilabdacsapat a nagyon okos polgármester által! (Igen, a csapvíz és a szappan öli a vírust, a klóros víz meg nem ...)

Minden ballib portál világvégét kreál a helyzetből, csak azért hogy panaszkodjanak és ekézzék a kormányt. Erről szól az egész. Annyi BALfasz járvány volt 2002-2010 idején itthon is (SARS, H1N1, stb.). Hol volt akkor a hvg-index a maga kis rémhírkeltéseivel? Minden akkor szar, ha olyan kormány van, ami nem balos? Hagyjatok már ezzel, baromi unalmas. El lett ez játszva az árvíz, a hó, meg még ki tudja milyen katasztrófák által. Az IMF nélkül végünk, meg a sok baromság 2010 óta ... UNALMAS!

Megjegyzem, a hülye kimegy riporto
Már bocs, de egyelőre az van, hogy napi szinten sorakoznak a kapitális hibák. Bárcsak balfaszok irányítanának, de nem úgy tűnik, mintha irányítana itt bárki-bármit is!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nincs semmilyen ok az otthoni készletek felhalmozására, indokolatlan, hogy a magyarok megváltoztassák fogyasztási szokásaikat a koronavírussal kapcsolatos híresztelések miatt. A magyar élelmiszer-kereskedelem 80 százaléka hazai forrásból szerzi be az árut, a kereskedők ráadásul hónapok óta alkalmazkodnak az egyébként is bőséges lakossági fogyasztáshoz, vagyis az ellátási láncunk képes kielégíteni a forgalmasabb időszakokban jellemző igényeket is, akárcsak karácsonykor, húsvétkor – mondta a Magyar Nemzetnek az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.
Nincs ok az otthoni készletek felhalmozására a koronavírus miatt

Romániában is megjelent a koronavírus: az ország déli részén, egy Gorj megyei férfinál mutatták ki a fertőzést – közölték szerda este az egészségügyi minisztérium illetékesei. A Aelenleg karanténban lévő 20 éves férfi egyelőre tünetmentes. Azért vettek tőle mintát, mert egyike annak a 44 román állampolgárnak aki a múlt hét végén érintkezésbe került egy 71 éves olaszországi koronavírus-fertőzéses beteggel, akiről kiderült, hogy kórházba kerülése előtt felesége romániai rokonságánál járt látogatóban.
Már Romániában is megjelent a koronavírus
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
Már bocs, de egyelőre az van, hogy napi szinten sorakoznak a kapitális hibák. Bárcsak balfaszok irányítanának, de nem úgy tűnik, mintha irányítana itt bárki-bármit is!
Az ami Debrecenben volt kiválóan példázza a szakértelmüket. Mindegy, van pár szép nagy építményünk, majd hasznosítjuk azokat valahogy járvány esetén.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Egy japán nőnél másodszor is koronavírust diagnosztizálták, a helyi hatóságok szerint ez az első ilyen eset az országban, írja a Guardian.
A negyvenes nő tesztje szerdán pozitív lett, miután kaparó torokra és mellkasi fájdalmakra panaszkodott. A nőnél először január 29-én diagnosztizáltak koronavírust, majd február 6-án negatív lett a tesztje.
Egy japán nő kigyógyult a koronavírusból, majd újra pozitív lett a tesztje

A közel egy hónappal ezelőtti szintre mérséklődött az új típusú koronavírus-járvány miatti napi halálozások száma Kínában csütörtökre. Szaúd-Arábia, az Egyesült Államok és Dél-Korea azonban komoly döntéseket hozott a kórokozó terjedése miatt.
Koronavírus: Kínában csökken a halálozások száma
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Egy japán nőnél másodszor is koronavírust diagnosztizálták, a helyi hatóságok szerint ez az első ilyen eset az országban, írja a Guardian.
A negyvenes nő tesztje szerdán pozitív lett, miután kaparó torokra és mellkasi fájdalmakra panaszkodott. A nőnél először január 29-én diagnosztizáltak koronavírust, majd február 6-án negatív lett a tesztje.
Egy japán nő kigyógyult a koronavírusból, majd újra pozitív lett a tesztje
Egy héttel a pozitív teszt (és a panaszok tetőzése) után sokkal valószínűbb, hogy csak teszt viccelte meg a laborosokat. Egy teszt sem 100%-os megbízhatóságú.
 

Janika22

Well-Known Member
2018. augusztus 19.
76
596
83
Néztem tegnap és tegnapelőtt a rendkívüli sajtótájékoztatókat. Mindenféle politikát félretéve én így láttam a személyeket, időrendi sorrendben:


Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára: A sajtótájékoztató első másodperceiben az ellenzéki szurkálódással nagyon mélyről indult a megítélése, de a beszédstílusával és az összeszedettségével mégis ő volt eddig a legjobb. Rajta éreztem, hogy a határozottsága miatt egy súlyosabbá váló helyzetben is meg tudná nyugtatni az embereket.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter: Ő is profin tolta a kommunikációt, többször is ki kellett segítenie a mellette nyilatkozókat.

Láng-Bognár Kinga, az operatív törzs szóvivője:
Enyhe rémület látszott végig a szemében, és a hangja sem volt megnyugtató, de ezek valószínűleg csak a sajtótájékoztató légkörének köszönhetők. Az olyan bakik viszont nem férnek bele, hogy élő közvetítésben rossz email címet mondunk be, majd a kolléga félrehív a színfalak mögé és utána helyesbítünk. A koronavirus.hu honlapos bakira pedig rögtön rárepült a média... (ugye először azt mondta, hogy a honlap ezen a címen elindult, utána helyesbített pár perccel később, hogy pénteken fog indulni, majd kiderült, hogy a domain magánkézben van és éppen eladó...)

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere: Egy jóságos nagypapa, aki végigfeszengte a sajtótájékoztatót. Az öltözködése és az olcsó kínaiboltos inge különösen kellemetlenné tette a jelenlétét. Mint aki "A mi kis falunk" következő polgármesterének készül... Miniszter ide vagy oda, nem lenne helye egy ilyen sajtótájékoztatón!

Szlávik János infektológus főorvos:
Bár itt-ott picit zavaró volt a lazasága (mind a testtartásában, mind a megfogalmazásaiban), de rajta legalább érezni lehetett az orvosszakmai magabiztosságot.

Müller Cecília országos tisztifőorvos: Mint egy vidéki általános iskola igazgatóhelyettese, aki az igazgató kiesése miatt hirtelen be kellett hogy ugorjon egy szülői értekezletre megnyugtatni a szülőket... Hebegett-habogott, próbálta az elvárt szöveget mondani, de a hangszínén érezni lehetett, hogy maga sem biztos a válaszaiban. Szerintem a jelen helyzetben alkalmatlan egy országos tisztifőorvosi szerepre, sürgősen le kellene váltani. Az egyszerű ügymenetet (háziorvosok tájékoztatása és felkészítése, maszkok terítése stb.) sem tudja megnyugtatóan koordinálni, nincs képben a helyzettel, nem tud fogalmazni. Mi lesz vele, ha szigorú és súlyos intézkedéseket kell hozni???


https://hirado.hu/videok/sajtotajekoztato-a-koronavirussal-kapcsolatos-legujabb-fejlemenyekrol/

https://index.hu/video/2020/02/26/k...s_tisztifoorvos_elo_kozvetites_facebook_live/

https://index.hu/video/2020/02/26/koronavirus_gulyas_gergely_sajtotajekoztato/
 
T

Törölt tag 008

Guest
.... Vegyél rizst bőven, sokáig eláll, egyszerű megfőzni, sok-mindenhez jó, és végszükségben üresen megfőzve is biztos az éhezés elkerülése.......
A Japán birodalmi hadsereg kb rizsen élve hódította meg fél ázsiát. Koreában jelenleg is több tízezer idős ember él üres rizsen amire csak kis szójaszószt öntenek, hogy legyen íze. Rizs jó :)
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and Leonidas

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 693
90 787
113
Néztem tegnap és tegnapelőtt a rendkívüli sajtótájékoztatókat. Mindenféle politikát félretéve én így láttam a személyeket, időrendi sorrendben:


Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára: A sajtótájékoztató első másodperceiben az ellenzéki szurkálódással nagyon mélyről indult a megítélése, de a beszédstílusával és az összeszedettségével mégis ő volt eddig a legjobb. Rajta éreztem, hogy a határozottsága miatt egy súlyosabbá váló helyzetben is meg tudná nyugtatni az embereket.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter: Ő is profin tolta a kommunikációt, többször is ki kellett segítenie a mellette nyilatkozókat.

Láng-Bognár Kinga, az operatív törzs szóvivője:
Enyhe rémület látszott végig a szemében, és a hangja sem volt megnyugtató, de ezek valószínűleg csak a sajtótájékoztató légkörének köszönhetők. Az olyan bakik viszont nem férnek bele, hogy élő közvetítésben rossz email címet mondunk be, majd a kolléga félrehív a színfalak mögé és utána helyesbítünk. A koronavirus.hu honlapos bakira pedig rögtön rárepült a média... (ugye először azt mondta, hogy a honlap ezen a címen elindult, utána helyesbített pár perccel később, hogy pénteken fog indulni, majd kiderült, hogy a domain magánkézben van és éppen eladó...)

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere: Egy jóságos nagypapa, aki végigfeszengte a sajtótájékoztatót. Az öltözködése és az olcsó kínaiboltos inge különösen kellemetlenné tette a jelenlétét. Mint aki "A mi kis falunk" következő polgármesterének készül... Miniszter ide vagy oda, nem lenne helye egy ilyen sajtótájékoztatón!

Szlávik János infektológus főorvos:
Bár itt-ott picit zavaró volt a lazasága (mind a testtartásában, mind a megfogalmazásaiban), de rajta legalább érezni lehetett az orvosszakmai magabiztosságot.

Müller Cecília országos tisztifőorvos: Mint egy vidéki általános iskola igazgatóhelyettese, aki az igazgató kiesése miatt hirtelen be kellett hogy ugorjon egy szülői értekezletre megnyugtatni a szülőket... Hebegett-habogott, próbálta az elvárt szöveget mondani, de a hangszínén érezni lehetett, hogy maga sem biztos a válaszaiban. Szerintem a jelen helyzetben alkalmatlan egy országos tisztifőorvosi szerepre, sürgősen le kellene váltani. Az egyszerű ügymenetet (háziorvosok tájékoztatása és felkészítése, maszkok terítése stb.) sem tudja megnyugtatóan koordinálni, nincs képben a helyzettel, nem tud fogalmazni. Mi lesz vele, ha szigorú és súlyos intézkedéseket kell hozni???


https://hirado.hu/videok/sajtotajekoztato-a-koronavirussal-kapcsolatos-legujabb-fejlemenyekrol/

https://index.hu/video/2020/02/26/k...s_tisztifoorvos_elo_kozvetites_facebook_live/

https://index.hu/video/2020/02/26/koronavirus_gulyas_gergely_sajtotajekoztato/
Sztem ilyenkor leváltani nem lehet senkit, mert pánikot szül. Max. a háttérbe rakni és nyilvános eseményen vele nem kommunikálni.
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Sokat gondolkodtam azon a reggeli két postom után, hogy tudnék-e valahogy másoknak segíteni átlendülni a koronavírus járványon, aztán közben rájöttem, hogy igen, tudok, elégé sokat, méghozzá konkrét egyszerű és olcsó tanácsokkal az időbeni felkészítésére a szervezetnek amikor majd találkozhat a vírussal, és könnyebben átlépi a fertőzést.

Mint a neves szakemberek már elmondták (linkelt videokon), szinte biztosan át fog menni az országon is a fertőzés, ez nem kérdés. A vírussal kapcsolatos védőeszköz tudnivalókat, a terjedés és a megfertőződés minimalizálására a viselkedési mintákat már mind ismertették a szakemberek, azzal nincs mit foglalkozni, az már ki van maxolva. (szájmaszk, kerülni a tömeget, forgalmas helyeket, sűrű kézmosás,, fertőtlenítés, stb.) Az hogy elkapja-e valaki majd vagy sem a koronavírust, ezt előre nem lehet megmondani, de az nagyon nem mindegy, hogy ezt egy jelentős hendikeppel teszi (jelentős előnnyel), vagy helyből azonos rajtrácsról, netán hátrányból kell versenyeznie a vírussal (az immunrendszerének ugye).

Mi az előnye a szervezet felkészítésének ? Például ha valaki belecsúszna a szervezete felkészítése nélkül pld. a 15%-nál súlyos lefolyású kategóriába, de a szervezete időbeni felkészítéssel enyhe lefolyású tünetekkel megússza, az már sokat nyert :) (meg az egészségügy is !!! ::)) Ha pedig valaki enyhe tünetekkel megúszná, de a szervezet felkészítésével tünetmentesen átvészeli, az is nyert. Az egyetlen "hátránya" annak amiket javasolni fogok később, hogy aki nem fertőződik meg vagy tünetmentes marad, az amíg mások táppénzen vannak, neki akkor is dolgoznia kell... :rolleyes::D:D Mondjuk ez is egy szempont, de nem kéne "emiatt hanyagolni az immunrendszer turbóra kapcsolását". Már csak azért sem, mert az influenza ellen is hatásosak a megelőző lépések.

Hogyan működik ez a "felturbózása" az immunrendszernek ? Egy példával szemléltetném: Vegyük úgy, hogy a koronavírus egy 1,5 méter széles vizesárok, aki megkapja, annak át kell ugrania ezt vizesárkot. De mindenki indulhat ennek neki egyenlő eséllyel, lássuk a variációkat: 1., mezítláb, fáradtan, helyből kell megpróbálni - ergó nagy eséllyel az ugrás után visszacsúszik a vizesárokba, ugyan kimászik később belőle, de nagy kínlódás lesz. (ez a 15% súlyos lefolyású kategória) 2., helyből, de bakancsban, közepes erőnlétben kell ugornia, max. egy lépés nekifutása van - ergó ő már nagy valószínűséggel megússza vizesárokba beesés nélkül, max. bokáig, térdig lép vissza mikor megcsúszik, de a bakancsnak köszönhetően viszonylag könnyen kimászik (ők lesznek az enyhe vagy kevésbé súlyos tünetekkel átvészelők 40-60%, az arányokat majd csak 1 év múlva tudjuk meg a statisztikákból) 3., akik nekifutásból, dobbantóval ugorják át a vizesárkot, gyakorlatilag egy sem érinti még az árok túlszélét sem, nem hogy beleesne, könnyedén veszik az akadályt (ők azok, akik tünetmentesen vészelik át a koronavírus fertőzést)

Nos ahhoz, hogy ha csak nem tartozunk ahhoz a kis réteghez, akik szervezete helyből "KO.-val kiüti" a koronavírust, előre meg kell dolgoznunk (mint a fitneszben az izomzatért) az immunrendszerünket, hogy a "nekifutós dobbantós" kategóriába kerülhessünk. Ez lenne a lényege a szervezetük immunrendszerének időben elkezdett felkészítésése a fertőzéssel találkozásra. Ahogy az izmokat, az állóképességet sem lehet 1 nap alatt megedzeni / megszerezni, úgy az immunrendszerünk sem turbózhatjuk fel 1 nap alatt, 1-2 hét "edzés" kell hozzá. Ehhez szeretnék hathatós segítséget nyújtani, ebben tudok segíteni, ahogy mások is. Nem kell bedőlni a hisztériázó idióta sajtó portáloknak, ha most kezdi valaki az immunrendszer felturbózását, szerintem még nem késett le semmiről. Ha lesz időm megírom még ma amiket én javaslok, mások megírják a saját javaslataikat, és ezzel meg is oldódnak a problémák. Az már most bizonyos, ezt a következtetést 150 új fertőzésből vonták ahol 1 volt a mortalitás, hogy jóval 1% alatt van a halálozás, tehát egy felturbózott immunrendszerrel könnyedén vehető akadály szinte bárki számára a koronavírus járvány. :)
 
  • Tetszik
Reactions: ornagy

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 693
90 787
113
Az ami Debrecenben volt kiválóan példázza a szakértelmüket. Mindegy, van pár szép nagy építményünk, majd hasznosítjuk azokat valahogy járvány esetén.
A debrecenit sztem igyekeztek helyretenni. 1 műszer 1 járatnál xar volt. Észlelték, cserélték és normálisan dokumentáltak. Majd később még lekérdezték a járat összes utasát. Sajnos a reptér válasza kevesebb helyen jelent meg, mint a 32 fokos testhőt mutató kép.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Néztem tegnap és tegnapelőtt a rendkívüli sajtótájékoztatókat. Mindenféle politikát félretéve én így láttam a személyeket, időrendi sorrendben:


Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára: A sajtótájékoztató első másodperceiben az ellenzéki szurkálódással nagyon mélyről indult a megítélése, de a beszédstílusával és az összeszedettségével mégis ő volt eddig a legjobb. Rajta éreztem, hogy a határozottsága miatt egy súlyosabbá váló helyzetben is meg tudná nyugtatni az embereket.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter: Ő is profin tolta a kommunikációt, többször is ki kellett segítenie a mellette nyilatkozókat.

Láng-Bognár Kinga, az operatív törzs szóvivője:
Enyhe rémület látszott végig a szemében, és a hangja sem volt megnyugtató, de ezek valószínűleg csak a sajtótájékoztató légkörének köszönhetők. Az olyan bakik viszont nem férnek bele, hogy élő közvetítésben rossz email címet mondunk be, majd a kolléga félrehív a színfalak mögé és utána helyesbítünk. A koronavirus.hu honlapos bakira pedig rögtön rárepült a média... (ugye először azt mondta, hogy a honlap ezen a címen elindult, utána helyesbített pár perccel később, hogy pénteken fog indulni, majd kiderült, hogy a domain magánkézben van és éppen eladó...)

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere: Egy jóságos nagypapa, aki végigfeszengte a sajtótájékoztatót. Az öltözködése és az olcsó kínaiboltos inge különösen kellemetlenné tette a jelenlétét. Mint aki "A mi kis falunk" következő polgármesterének készül... Miniszter ide vagy oda, nem lenne helye egy ilyen sajtótájékoztatón!

Szlávik János infektológus főorvos:
Bár itt-ott picit zavaró volt a lazasága (mind a testtartásában, mind a megfogalmazásaiban), de rajta legalább érezni lehetett az orvosszakmai magabiztosságot.

Müller Cecília országos tisztifőorvos: Mint egy vidéki általános iskola igazgatóhelyettese, aki az igazgató kiesése miatt hirtelen be kellett hogy ugorjon egy szülői értekezletre megnyugtatni a szülőket... Hebegett-habogott, próbálta az elvárt szöveget mondani, de a hangszínén érezni lehetett, hogy maga sem biztos a válaszaiban. Szerintem a jelen helyzetben alkalmatlan egy országos tisztifőorvosi szerepre, sürgősen le kellene váltani. Az egyszerű ügymenetet (háziorvosok tájékoztatása és felkészítése, maszkok terítése stb.) sem tudja megnyugtatóan koordinálni, nincs képben a helyzettel, nem tud fogalmazni. Mi lesz vele, ha szigorú és súlyos intézkedéseket kell hozni???


https://hirado.hu/videok/sajtotajekoztato-a-koronavirussal-kapcsolatos-legujabb-fejlemenyekrol/

https://index.hu/video/2020/02/26/k...s_tisztifoorvos_elo_kozvetites_facebook_live/

https://index.hu/video/2020/02/26/koronavirus_gulyas_gergely_sajtotajekoztato/

Jól látod! Erre írtam, hogy nem elég szakembernek lenni, de a látszatra is adni kell!
Akinek nincs fellépése az ne nyilatkozzon! A szóvivői poszt "feltalálása" sem véletlen!
Begyulladt tekintettel nem lehet nyugalmat sugározni.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Az ami Debrecenben volt kiválóan példázza a szakértelmüket. Mindegy, van pár szép nagy építményünk, majd hasznosítjuk azokat valahogy járvány esetén.

Miért mi volt Debrecenben?
Egy műszer nem volt jó és emiatt korrigálni kellett a szituációt!
..
Nem lehetne egyébként ezt a kibasz@tos állandó belpolitikai agitációt abbahagyni?
Legalább 2022 tavaszáig?
Állati unalmas...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Egy hónappal ezelőtti szintre mérséklődött a járvány miatti napi halálozások száma Kínában. Az Egyesült Államokban a hatóságok elkerülhetetlennek látják a fertőzés további terjedését, az elnök szerint viszont semmi ok az aggodalomra.
Járványkörkép: Kínában javul, az USA-ban romlik a helyzet

Folyamatosan érkeznek az újabb hírek a koronavírus terjedésével és az új megbetegedésekkel kapcsolatban, de a vírus jóval túlmutat az egészségügyi kockázatokon, ugyanis a kínai gazdaság és vele együtt a világgazdaság is súlyos ütéseket szenvedett, a globális ellátási lánc komoly veszélybe került. Egy friss tanulmányban a DHL mutatja be, melyek most azok a fő kihívások, amelyekkel szembe kell nézniük az ellátási láncban résztvevő cégeknek a koronavírus árnyékában.
Megkongatták a vészharangokat a koronavírus miatt – Veszélyben a globális ellátási lánc

Vesztegzár alá helyezte saját magát két hétre Attilio Fontana, a koronavírus olaszországi gócpontjaként ismert Lombardia tartomány elnöke, miután kiderült, hogy egyik munkatársnője megbetegedett, írja az MTI. Fontana a közösségi oldalán jelezte, hogy a karantén kéthetes idejére bezárkózik a lakásába. Fontana a videóüzenetben, ami alatt egy szájmaszkot is felvett, elmondta, hogy nincs semmilyen a vírusra utaló tünete, és a munkáját is zavartalanul folytatja majd.
Szájmaszkban jelentette be Lombardia elnöke, hogy önkéntes karanténba vonul

Bár még csak három napja vannak karanténban azok a 16 és 17 éves diáklányok, akik múlt vasárnap jöttek haza Milánóból, szüleik szerint nehezen viselik a bezártságot. A tanulók Erasmus-programmal utaztak az olasz városba, ahol három hétig kortárs táncot tanultak. Egyikük édesanyja szólt a magyar hatóságoknak, hogy a karantén alá helyezett olasz tartomány közeléből érkeznek haza, a többi szülőt viszont nem tájékoztatták. A gyerekek videóiból kellett rájönniük arra is, végül melyik kórházba kerültek. A lányok kétfős kórtermekben várják a 14 napos karantén végét. Mindeközben kiderült, hogy a bécsi kórházban ápolt magyar nő nem koronavírusos, és a vesztegzár alá helyezett tenerifei hotelben is jól vannak a magyarok.
Egy függőfolyosóról láthatjuk csak a gyerekeinket
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Bár még csak három napja vannak karanténban azok a 16 és 17 éves diáklányok, akik múlt vasárnap jöttek haza Milánóból, szüleik szerint nehezen viselik a bezártságot.
Én anno több mint 3 hétig voltam teljesen egyedül betegen egy kórház fetőző osztályán karanténban, se könyvem, se tévém, se rádióm, semmim nem volt, mégsem nyafogtam, mint ezek itt, a mortalitási rátája meg igen magas volt, amit időnként éreztem is, amikor a legmélyebben voltam a fertőzésben, hogy nem sok választ el "a másik oldaltól"... :) Kb. 11 éves lehettem, de egyszer sem fakadtam még sírva sem, és kétségbeesve sem voltam. Az mondjuk igaz, hogy ez IS famliális tulajdonságunk, mi akkor sem jajgatunk, nem vagyunk berosálva, amikor a kaszás már ott lengeti mellettünk a kaszáját. Ehhez persze így kell születni, ezt nem lehet másképp megszerezni, szerencse kérdése, ki mivel születik, nem választhatunk. Viszont azért ebből 2 hét karanténból amibe kerültek nem kéne azért ilyen színházi cirkuszt rendezni, példát kéne inkább mutatni másoknak, mint Lombardia elnökének. Na az egy korrekt ember, úgy ahogy kell úgy viselkedik, nem jajveszékel, és még másokat is próbál megóvni a fertőzéstől. Szánalmasan szégyenletes amit csinálnak a szülők meg a sajtó... ez már hisztéria...:)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Én anno több mint 3 hétig voltam teljesen egyedül betegen egy kórház fetőző osztályán karanténban, se könyvem, se tévém, se rádióm, semmim nem volt, mégsem nyafogtam, mint ezek itt, a mortalitási rátája meg igen magas volt, amit időnként éreztem is, amikor a legmélyebben voltam a fertőzésben, hogy nem sok választ el "a másik oldaltól"... :) Kb. 11 éves lehettem, de egyszer sem fakadtam még sírva sem, és kétségbeesve sem voltam. Az mondjuk igaz, hogy ez IS famliális tulajdonságunk, mi akkor sem jajgatunk, nem vagyunk berosálva, amikor a kaszás már ott lengeti mellettünk a kaszáját. Ehhez persze így kell születni, ezt nem lehet másképp megszerezni, szerencse kérdése, ki mivel születik, nem választhatunk. Viszont azért ebből 2 hét karanténból amibe kerültek nem kéne azért ilyen színházi cirkuszt rendezni, példát kéne inkább mutatni másoknak, mint Lombardia elnökének. Na az egy korrekt ember, úgy ahogy kell úgy viselkedik, nem jajveszékel, és még másokat is próbál megóvni a fertőzéstől. Szánalmasan szégyenletes amit csinálnak a szülők meg a sajtó... ez már hisztéria...:)

A mai tinédzsereknek és szülőknek semmi köze ahhoz, ami 30-40 évvel ezelőtt jellemző volt. Ez már egy nagyon elkényelmesedett generáció, szóval én ezen nem csodálkozom...!