Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Még csak nem is hatásos, csak elodázza a társadalmi pánikreakciót, ami így viszont nagyobb lesz annál, mint ami kezelhető lenne. Ez így egyre inkább olyan igazi pártállami hozzáállás kezd lenni, mint amit az első 1,5 hónapban Kínában láttunk, és amit most a hetekben az Iránból kiszivárgó hírek alapján a perzsa államról tudunk. Direkt nem hoztam a Csernobil szindróma kifejezést...!
Nem lesz ennek a hozzáállásnak jó vége, nagyon nem...! Mert az, hogy a papír ugye mindent és semmit is elbír, attól még a valós járványügyi helyzet realitása az teljesen más is lehet, és egyre inkább úgy néz ki, hogy lesz is!

Egyébként 1 srácot teszteltek a csoportból ő negativ lett. Csak azt tesztelik aki lázas és fertőzött teruletről jött, illetve fertozott szemellyel érintkezett. Kivéve ha kozvetlen kontaktba voltak sokáig, pl. Barátnő.

Van-e szakmai oka ennek azt nem tudom, mindenesetre nem megnyugtató.

Szerintetek hányan telefonálnak naponta, hogy teszteljék őket?
..
Rengeteg vírus, baci meg minden kering egyszerre, ami hasonló tüneteket okoz!
..
Ismét kérdezem: hány vírus van egyáltalán, amiről jelenleg azt akarják elhitetni, hogy koronavírusként terjed?
Jól felépített járvány hadművelet van!
Csakhát mi a cél, azt kellene látni.
De nem látjuk...
..
Várom az okos ötleteket! Tényleg.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 135
26 834
113

Úgy tűnik Budapest lesz a fertőzés gócpontja Magyarországon.Nézzük mi a helyzet:

Mind meghalunk az intenzív terápiás ágyak hiányában, vagy van megoldás?

A jó hír az, hogy lassan úgy néz ki, hogy az EMMI kivételével az állami szervek is kezdenek magukhoz térni, felpörögni és adekvátan reagálni. Azonban sajnos mind az egészségügy helyzete, mind a hazai népesség általános egészségügyi állapota aggodalomra adnak okot, valamint az a tény, hogy koronavírus fertőzés esetén viszonylag magas, 10-17 százalékra teszik azon betegek számát, akik intenzív terápiás ellátást igényelnek.

És ez lesz a leggyengébb láncszem a hazai ellátásban.

Ugyanis Budapesten és Pest megyében hárommillió ember ellátására 340 körüli felnőtt intenzív-terápiás ágy van, tegnap ebből az ágyszámból - információim szerint - 25 volt szabad. Azonban még néhány olyan intenzív-terápiás ágy is bevonható az ellátásába, amely azokhoz az intézményekhez tartozik, ahol speciális ellátásokat nyújtanak és ezekre a helyekre, ennek megfelelően csak magából az intézményből kerülnek be betegek. Ilyen például az Országos Onkológiai Intézet, vagy a GOKI.

Ezen intézmények vélhetően szabad intenzív-terápiás ágyainak a száma (50 százalékos foglaltság esetén) további 20-25 szabad ágyat eredményezhet, komoly probléma esetén. Persze erős fenntartásokkal, hiszen egy amúgy is kritikus állapotú kardiológiai vagy onkológiai beteg mellé nehéz lesz koronavírusos beteget fektetni a többi beteg veszélyeztetése nélkül.

Mindenesetre tegnap legalább 50 szabad ágy állt rendelkezésre Budapest és Pest megye lakosai számára; ez azt jelenti, hogy a fenti statisztikából következően kb. 500 koronavírusos beteg tíz százalékának megfelelő és intenzív-terápiát igénylő új beteg ellátására kész a rendszer Budapestet és Pest megyét illetően, persze csak akkor, ha ezzel egyidőben más nagyobb esemény nem rondít bele a valóságba, akár egy buszbaleset képében.

Az is igaz, hogy a budapesti és Pest megyei intenzív-terápiás ágyak telítődése után pufferként az ország különböző kórházaiban lesz még szabad ágy, ha nem kényszerülnek azokat lemondani humánerőforrás hiány miatt, mint történt ez február elején Veszprémben.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 907
91 523
113
Szerintetek hányan telefonálnak naponta, hogy teszteljék őket?
..
Igen, de azért van különbség, hogy egy fertőzött közvetlen csoporttársa vagy, vagy csak becsörögsz hogy lázas vagy és folyik az orrod.

Viszonz amizlt blogen linkelt szerb eset több mint figyelmeztető. Valószínűleg egy beteg nem karanténban kezelt magyartól kapta el a szerb faszi a betegséget..

Ha ma is Káslert tart sajtótájékoztatót, akkor annál az is jobb ha nem tartanak. Nagyobb lett tegnap utána a káosz mint előtte. És "rutinosan" azóta sem öntöttek tiszta vizet a pohárba.

Nagyon sok kétséget vet fel a kormány víruskommunikációja. Vannak profi tajekoztato anyagok, nyilatkozatok és vannak szörnyen amatőrök. A bevezetett intézkedések logikája számomra nem érthető. Pedig az lenne a feladatuk, hogy érthetően kommunikáljanak.
 
  • Tetszik
Reactions: Python

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 135
26 834
113
Nagyon sok kétséget vet fel a kormány víruskommunikációja. Vannak profi tajekoztato anyagok, nyilatkozatok és vannak szörnyen amatőrök. A bevezetett intézkedések logikája számomra nem érthető. Pedig az lenne a feladatuk, hogy érthetően kommunikáljanak.
A bevezetett intézkedések leginkább annak a Káslernak a műve a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs eü intézkedésekért felelős vezetőjeként, akinek köszönhetjük, hogy nálunk van a legtöbb daganatos betegségben meghalt az OECD országok közül. Hiszen ez az ő életműve onkológusként. Mit gondolsz, miért hebeg-habog a sajttájokon? Részben mert talán azt se tudja, hogy hol van (látványos volt, amikor a sajttájon Orbánék levonultak és az utolsó pillanatig nézett utánuk segélykérőn, majd ott maradt egyedül és belekezdett a mellébeszélésbe), részben meg azért, mert ha egyenesen válaszolna, akkor arról kellene beszélnie, hogy ő, személy szerint hülyeségeket csinált és csinál most is, mert különben le kellene mondania az egészségügy drámai helyzete miatt, amiről ő is tehet és ami amúgy is lehetetlenné tenné a szakszerű védekezést, hátmég, ha meg se próbálják, márpedig nem próbálták meg. Igazából azzal járnánk jól, ha lemondana, de ezt nem ő dönti el. Ám ha lemondana, akkor is mindegy lenne, mert a harmadik-világbeli szinten vegetáló, forrás, kapacitás és munkaerőhiányos eü rendszerünk nem bír ki egy ilyen járványt.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Igen, de azért van különbség, hogy egy fertőzött közvetlen csoporttársa vagy, vagy csak becsörögsz hogy lázas vagy és folyik az orrod.

Viszonz amizlt blogen linkelt szerb eset több mint figyelmeztető. Valószínűleg egy beteg nem karanténban kezelt magyartól kapta el a szerb faszi a betegséget..

Ha ma is Káslert tart sajtótájékoztatót, akkor annál az is jobb ha nem tartanak. Nagyobb lett tegnap utána a káosz mint előtte. És "rutinosan" azóta sem öntöttek tiszta vizet a pohárba.

Nagyon sok kétséget vet fel a kormány víruskommunikációja. Vannak profi tajekoztato anyagok, nyilatkozatok és vannak szörnyen amatőrök. A bevezetett intézkedések logikája számomra nem érthető. Pedig az lenne a feladatuk, hogy érthetően kommunikáljanak.

Ez az egész vírushistória nagyon sok kérdést vet fel..., nem csak a kommunikáció.
(Káslert egyébként én sem tenném kamera elé, fotogén bizalomgerjesztő ember kommunikáljon, ez alap!)
..
Németországban amúgy mi van? Emberek vásárolnak, Merkel mit mond?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Szerintetek hányan telefonálnak naponta, hogy teszteljék őket?
..
Rengeteg vírus, baci meg minden kering egyszerre, ami hasonló tüneteket okoz!
..
Ismét kérdezem: hány vírus van egyáltalán, amiről jelenleg azt akarják elhitetni, hogy koronavírusként terjed?
Jól felépített járvány hadművelet van!
Csakhát mi a cél, azt kellene látni.
De nem látjuk...
..
Várom az okos ötleteket! Tényleg.

Nyíltabb, rugalmasabb kommunikáció, amit mondjuk nem OV tart, hanem szakember vagy olyan stílusú emberke mint a külügyi államtitkár! Akik meg egy csoportban, közegben voltak fertőzöttekkel nem kellene elhajtani, teszteljék le, aztán legalább megnyugszik ha negatív az eredmény! Így elmegy a sajtóhoz, és nem csak pánikot kelt, hanem tovább rongálja az egészségügy amúgy sem épp acélos társadalmi megitílését, és persze karantén! Ezzel lehetne az egyre inkább fokozódó társadalmi pánikreakciókat csökkenteni! A kordában tartásról már nem beszélnék, mert azon már túl vagyunk az eddigi tökölésre és elbagatelizálásra hajazó hozzállás és a Kásler és a tisztifőorvos asszony kvázi katasztrófális kommunikációs fellépései miatt.
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Igen, de azért van különbség, hogy egy fertőzött közvetlen csoporttársa vagy, vagy csak becsörögsz hogy lázas vagy és folyik az orrod.

Viszonz amizlt blogen linkelt szerb eset több mint figyelmeztető. Valószínűleg egy beteg nem karanténban kezelt magyartól kapta el a szerb faszi a betegséget..

Ha ma is Káslert tart sajtótájékoztatót, akkor annál az is jobb ha nem tartanak. Nagyobb lett tegnap utána a káosz mint előtte. És "rutinosan" azóta sem öntöttek tiszta vizet a pohárba.

Nagyon sok kétséget vet fel a kormány víruskommunikációja. Vannak profi tajekoztato anyagok, nyilatkozatok és vannak szörnyen amatőrök. A bevezetett intézkedések logikája számomra nem érthető. Pedig az lenne a feladatuk, hogy érthetően kommunikáljanak.

Vajdasági magyar...!
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 907
91 523
113
Ez az egész vírushistória nagyon sok kérdést vet fel..., nem csak a kommunikáció.
(Káslert egyébként én sem tenném kamera elé, fotogén bizalomgerjesztő ember kommunikáljon, ez alap!)
..
Németországban amúgy mi van? Emberek vásárolnak, Merkel mit mond?
Nemtom, én még arrébb vagyok. :)

De pont ma mondta egy német kollegám, hogy ahonnan ő szarmazik ott koronapánik van. Boltok kifosztva stb.. De ha jól tudom ott már sokkal több a beteg.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Ezzel lehetne az egyre inkább fokozódó társadalmi pánikreakciókat csökkenteni!

Mi van, ha az egésszel az is a cél, hogy ezt leteszteljék?
Egy ország se fog kimaradni, nem tűnik fel?
..
Tényleg felesleges a belpolitikát ebbe belevonni!
Ezt minden országban el lehet játszani ennyi erővel!
Akinek bárhol a világon nem szimpatikus az épp regnáló hatalom, az úgy is ilyen narratíva keretében fogja tudni csak az események "értelmezését keresni"!
Csak hát előrébb lesz ezzel???
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 907
91 523
113
Mentővel vittek volna el a 18. kerületi Zsebők Zoltán szakrendelőből egy koronavírus-gyanús beteget pénteken délelőtt, de a holland állampolgárságú, magyarul beszélő férfi elment a háziorvosi elkülönítőből, nem várta meg a mentőt. Jelenleg keresik.

Az épület második emeletét ezért lezárták, és fertőtlenítik, számolt be a történtekről több olvasó is az Indexnek. A Facebookon Szaniszló Sándor, a kerület polgármestere részletesen beszámolt a pénteki eseményről, bejegyzésében azt írja, a váróban tartózkodók adatait felvették, a fertőzésgyanús beteget elkülönítették, a protokollnak megfelelően a mentőt is kihívták.

Szaniszló a Facebookon nemrég élőben mondta el, hogy a férfi kerületi lakos, egyébként holland állampolgár, és fejfájásra, valamint magas lázra panaszkodott. „Elmondta azt is, hogy van egy másik holland ismerőse, akinél nagy valószínűséggel diagnosztizálták a koronavírust. Miután kivizsgálták, sajnálatos módon önkényesen távozott a szakrendelőből.”


Magyarországon jelenleg négy megerősített koronavírus-fertőzött van: egyikük a gödöllői Szent István Egyetemen, másikuk a Semmelweis Egyetemen tanul, a harmadik fertőzött pedig egyikük barátnője. A negyedik érintett egy brit férfi, aki Milánóból érkezett Debrecenbe.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Nemtom, én még arrébb vagyok. :)

De pont ma mondta egy német kollegám, hogy ahonnan ő szarmazik ott koronapánik van. Boltok kifosztva stb.. De ha jól tudom ott már sokkal több a beteg.

Konkrétan a ~600-at közelítik, hivatalosan...
Azért érdekelne, mert esetleg a németek reakciójából lehetne következtetni erre-arra...
..
Németek terveznek iskola bezárásokat pl.?
Olaszok elég hamar meglépték, de kérdem MINEK?
..
Miközben az utazás szabadon folytatható!
 

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
949
1 665
93
Szerintetek hányan telefonálnak naponta, hogy teszteljék őket?
..
Rengeteg vírus, baci meg minden kering egyszerre, ami hasonló tüneteket okoz!
..
Ismét kérdezem: hány vírus van egyáltalán, amiről jelenleg azt akarják elhitetni, hogy koronavírusként terjed?
Jól felépített járvány hadművelet van!
Csakhát mi a cél, azt kellene látni.
De nem látjuk...
..
Várom az okos ötleteket! Tényleg.
Reggel gondolkoztam el ezen hogy a korona vírus nem indokolná ezt a hisztériát amit itt is olvashatunk, de nyilván ebben a média a ludas. Azt nem tudom hogy a vírus az szándékos volt-e, de ezt meglovagolva a média hisztéria keltése már biztos hogy szándékos. A cél egy gazdasági, pénzügyi vállság kitörésének megakadályozása amit ismét a bank szektor miatt tört volna ki. A korona vírus most vissza hűti a gazdaságot, ha viszont nagyobb lesz a hatása a gazdaságra akkor nem a bankárok lesznek a bűnbakok.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
https://londonlovesbusiness.com/who...-not-a-drill-as-coronavirus-outbreak-deepens/
..
The World Health Organization (WHO) chief Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus has warned governments around the world that the continued spread of coronavirus “ is not a drill.
..

Érdekes, hogy eddig éppen a WHO ódzkodott attól, hogy kihirdesse a világméretű járványügyi vészhelyzetet!
Sok a kérdés, sok bizony...