Járványok, fertőzések (humán)

a fenebe...

itt a virus nalunk zerbiaban...

a csavo aki elkapta meg itt el tollem nem is olyan messze... 5-10km

mehetek holnap a botba bevasarolni, mert amikor a sok nyugdijas es a atlagos itteni IQ bajnok polgar bepanikol nem lesz sehol semmi :(

csak az nem jon le, ha a tesojatol kapta pesten, akor a tesoja miert nincs nalatok betegnek nyilvanitva?

vmi nem kerek itt, vagy ott magyarba hazudnak, vagy itt nalunk (amit nem csodalnak) vagy mind 2 helyen beszelnek ossze vissza...
Elkaphatta ha a tesoja baxik elmenni orvoshoz. Mit gondolsz hanyan xarjak le amit javasoltak eddig a virus miatt? Hogy a teso kitol kapta az passz, de pesten megfordul tobb millio ember naponta oda vissza.

Nem tudom :(

azt nem modjak...csak hogy beteg, hogy nagyon f@sza gyerek vot mert elkuldte a gyerekeket videkre, o meg elzarta magat es csak a felesege adta neki a kajat.. meg azt hogy vizsgaljak a ismeroseit, nem e vki beteg...

menyit hazudnak ezek a mieink mindenben, ebben sem hiszek nekik...ki tudja mi van itt igazabol... lehet nem is magyarba kapta el.

amugy meg azt mondjak a mieink h magyarba van valami 30 ember karantenban, es nbem tudni hogy a tesoja is azok kozott van.

Ha buszal ment haza ako lesz itt meg ott is jaj...
39 van Mo-n karanténban eddig. 4 beteg.

Elkaphatta ha a tesoja baxik elmenni orvoshoz. Mit gondolsz hanyan xarjak le amit javasoltak eddig a virus miatt? Hogy a teso kitol kapta az passz, de pesten megfordul tobb millio ember naponta oda vissza.
Igen, ez a random lehetőség ami nagyon zavaró Budapesttel kapcsolatban. Már vacillálok azon, hogy kezdjem viselni a maszkot a városban és csak egyszerhasználatos kesztyűben tömegközlekedjek!

Nah ma felhívott a gyogyszertár, nem Mo.. 2 hét után megjött a profi maszk. 15 euro egy fasza. Kicsit felment az ára. Mivel sokat utazok már 1,5 hónapja egyszer vettem. Akkor csak xar minőségű volt, bar az 0,6 euro volt
B+, most nézem mi van a maszkra írva. Made in Italy. Anyád!!!! :eek::eek:

Érdekes, hogy még exportálnak, amikor náluk dögrovás van....

Igen, ez a random lehetőség ami nagyon zavaró Budapesttel kapcsolatban. Már vacillálok azon, hogy kezdjem viselni a maszkot a városban és csak egyszerhasználatos kesztyűben tömegközlekedjek!

Ha jól értettem a maszk nem 100% védelem, de biztosan csökkenti a rizikót, ha nem a gagyi. Ugye attól még szemen keresztül fertőz.
A kesztyű mindenképpen hasznos.

Ha jól értettem a maszk nem 100% védelem, de biztosan csökkenti a rizikót, ha nem a gagyi. Ugye attól még szemen keresztül fertőz.
A kesztyű mindenképpen hasznos.
Én magamnak több szintet különítettem el az enyhe biológiai környezetre tartott felszerelésem alapján:

1. Az első budapesti fertőzöttől: tömegközlekedés maszkban és kesztyűben.
2. A budapesti fertőzöttek száma száznál több: tömegközlekedés sapkában, védőszemüvegben, maszkban és kesztyűben.
3. A budapesti fertőzöttek száma ötszáz fölött: ugyanez +egyszerhasználatos esőkabát.
4. A budapesti fertőzöttek száma ezer fölött: ugyanez +esővédő poncsó és váltóruha alatta.
5. Fertőzöttek számától függetlenül kórházlátogatás: szigetelt védőszemüvegben, maszkban, tyvek védőruhában, vegyszerálló védőkesztyűben.
6. Túlélés, fosztogatás, stb.: szigetelt védőszemüveg, félálarc, tyvek védőruha és vegyszerálló védőkesztyűben.

Sztem a ma sajtón sok mindent tisztáztqk.

Magyarország határozatlan időre felfüggesztette az iráni állampolgárok számára a magyar vízum kiadását -

védőfelszereléseket a továbbiakban csak a törzs engedélyével lehet exportálni.

Nincsen csoportos megbetegedés Magyarországon

A tranzitzónákban 305 fő van, de újabbakat nem fogadnak be

Iráni 1es beteg
Jelen pillanatban egy 16 fős gyógyszerészcsoport kikérdezése van folyamatban az előbbi üggyel kapcsolatban - tette hozzá. Február 28-án volt egy születésnapi buli az iráni férfi részvételével, ott 20 fő volt ott, és őket is elkülönítették. Folyamatban van még kilenc fő kivizsgálása a repülőjáratról. Egy nyelviskolában is volt az iráni férfi, az ott lévőket is vizsgálják. Összesen 35 fő van a tisztifőorvos látókörében.

2es iráni az otthoni karantént betartotta, neki a felesége a 4es beteg.

3as brit beteg
Neki a felesége és az anyósa a két közvetlen kontaktja, de még annak a repülőnek az utaslistáját is kikérték, és vizsgálják az embereket.

A repülős részt vírus kapcsán nem értem. Miért csak bizonyos utasok? A beteg kimegy a klotyóba, és puff.

• Tetszik
Reactions: bartinieffektus
Én magamnak több szintet különítettem el az enyhe biológiai környezetre tartott felszerelésem alapján:

2. A budapesti fertőzöttek száma száznál több: tömegközlekedés sapkában, védőszemüvegben, maszkban és kesztyűben.
3. A budapesti fertőzöttek száma ötszáz fölött: ugyanez +egyszerhasználatos esőkabát.
4. A budapesti fertőzöttek száma ezer fölött: ugyanez +esővédő poncsó és váltóruha alatta.
5. Fertőzöttek számától függetlenül kórházlátogatás: szigetelt védőszemüvegben, maszkban, tyvek védőruhában, vegyszerálló védőkesztyűben.
6. Túlélés, fosztogatás, stb.: szigetelt védőszemüveg, félálarc, tyvek védőruha és vegyszerálló védőkesztyűben.

nem tulzas ez egy kicsit? :confused::confused::confused:

nekem itt volt a beteg ugymondva a szomszedba es nem goldolkodok semmi ilyesmin..

volt egy kis musor anno a tvn...epp neked valo...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

nekem itt volt a beteg ugymondva a szomszedba es nem goldolkodok semmi ilyesmin..

cure.png

Legalâbb humorod van. A 6. pontnâl hiânyolom az AK47-et!

Már csak kb. 2 hónapot kell kihúzni a terjedés drasztikus fékezésével, hogy június-júliusra felszámolható legyen az egész. Van értelme drasztikusan karanténozni, mert az megakadályozhatja az exponenciális terjedést. Ha elcseszik, akkor igen nagy lesz a gazdasági kár, mert komplett zónákat kell karanténozni, mert nem marad más lehetőség. A nagyvárosoknál ez pedig katasztrofális gazdasági károkhoz vezethet. Most már nem olyan sok időt kell kihúzni, mert a jó idő és meleg, a sok napsütés, a sok felszaporodó baktérium segíteni fog a kiirtásban. Jelenleg elmondható, hogy még kedvező helyzetben vagyunk, de ezt az előnyünket 1-2 nap alatt is el lehet cseszni dilettantizmussal. Az idő pedig kulcskérdés, mert a régen bevált antibiotikumot is tesztelik, módosíthatják, és ha már lesz fegyver a a vírus ellen, nem lesz tömeges járvány. Tehát az idő tényező, a kihúzás egy darabig még az most kulcs kérdés a számunkra. Sors mellettünk állt eddig.

Akkor lenne nagyon nagy gáz, ha ez a járvány november végén jutott volna ilyen szintre, mert akkor letarolja a világot, télen szerintem képtelenség megállítani.

Komolyan kell venni a megelőzést, de ez túl van lőve alaposan. Az is sokat számíthat a megelőzésben, mivel egy nem túl acélos vírusról van szó, számtalan fűszer elég jó pusztítást végezhet a fertőző támadókkal szemben. Ez azért jó, mert ha pld. az ötödére tudjuk csökkenteni a szervezetben a szaporodását, akkor az immunrendszernek több idő áll rendelkezésre a védekezés beindítására, ami enyhébb lefolyáshoz fog vezetni, és ez nekünk minden szempontból kedvező. A külső maszkolás az nem oldja meg a problémát, kár is ezen képzelegni. A jól felütött immunrendszer és a vírus szaporodásának jelentős lassítása viszont már jó kombinációnak tűnik a maszkokkal és szemüvegekkel.Tehát minden olyan élelmiszer fogyasztás erősen javasolt, ami az immunrendszert hatásosabb működését segíti, valamint minden olyan módszer bevetése is javasolt ha közel kezd csapkodni a fertőzés, ami az influenza ellen már bizonyítottan hatásos, mert ez a vírus gyengébb ellen-állóképességű.

• Tetszik
Reactions: tomcat1
Már csak kb. 2 hónapot kell kihúzni a terjedés drasztikus fékezésével, hogy június-júliusra felszámolható legyen az egész.
Egyelőre csak spekuláció, hogy a nyár - amennyiben száraz és meleg lesz - csökkenteni fogja a terjedés sebességét a cseppfertőzés lehetőségeinek redukálásával. Valamekkora hatás lesz, de nem biztos, hogy megváltást hoz a meleg évszak! Ráadásul addig még jön egy durván csapadékos periódus, pont akkor, amikor nálunk tombolni fog a járvány:
homerseklet_csapadek.png

napfenytartam.png

:D:D:D
..
Ennyi pénzből, amit védőfelszerelésre elköltöttél vehettél volna egy kis kalyibát inkább egy eldugott zsákfaluban...
..
Viccből írtad, vagy komolyból? :cool:

Egyelőre csak spekuláció, hogy a nyár - amennyiben száraz és meleg lesz - csökkenteni fogja a terjedés sebességét a cseppfertőzés lehetőségeinek redukálásával. Valamekkora hatás lesz, de nem biztos, hogy megváltást hoz a meleg évszak! Ráadásul addig még jön egy durván csapadékos periódus, pont akkor, amikor nálunk tombolni fog a járvány:
homerseklet_csapadek.png

napfenytartam.png
A WHO is szkeptikus ezzel kapcsolatban.
https://www.portfolio.hu/deviza/202...tunni-az-influenzahoz-hasonloan-nyaron-418455

Legyen valami jó hir is:
Egy salzburgi cèg kifejlesztett egy megbizható gyorsdiagnosztikát a koronavirusra, ami minden laboratoriumban vègrehajtható. Az eredmény 30 perc utân rendelkezèsre áll. Természetesen elárasztjâk a megrendelèsek. ( Die Presse).

• Tetszik
Reactions: tomcat1 and SilvioD