Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 916
91 537
113
Az elmúlt napokban a kínai esetek drasztikus visszaszorulásáról szólnak a hírek, a napi új fertőzött személyek száma jóval 100 alatt van. Tudni arról valamit, hogy ezt milyen körülmények között produkálják Kínában? Továbbra is fenn vannak tartva a karanténok, üresek az utcák, állnak a gyárak és lapul mindenki otthon, vagy beindult újra az élet? Ha előbbi, akkor hogyan tovább, vajon mikor és milyen ütemben engedik újra össze az embereket?

Hupej: lassan visszatérhet az élet régi kerékvágásba
A járvány kínai gócpontjának számító közép-kínai Vuhanba látogatott Hszi Csin-ping, kínai elnök kedden, első alkalommal azóta, hogy az új típusú koronavírus a városban tavaly decemberben terjedni kezdett.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint Hszi látogatásának célja a járványügyi óvintézkedések felülvizsgálata. A kínai elnök vuhani útja Peking magabiztosságát jelzi a járvány megfékezését illetően. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság kedden közölt adatai szerint hétfő éjfélig már csupán 19 új fertőzöttet diagnosztizáltak az ország szárazföldi részén, közülük 17 beteget Vuhanban, míg a másik két esetben a páciensek külföldön - az Egyesült Királyságban és Spanyolországban - fertőződtek meg, és ezt követően utaztak Kínába.

A közép-kínai Hupej tartományban immár ötödik napja nem diagnosztizáltak újabb fertőzötteket Vuhanon, a tartomány székhelyén kívül, a kínai szárazföld többi részéről pedig harmadik napja nem jelentettek belföldön történt vírusfertőzést.

A Hupej Zsipao, hupeji lap kedden megjelent cikke szerint a tartomány vezetése megkezdte az előkészületeket arra, hogy az üzleti élet visszatérhessen a normális kerékvágásba a mintegy másfél hónapja lezárt tartományban, és tervet dolgoznak ki a közlekedési és utazási korlátozások biztonságos feloldására.

https://m.origo.hu/nagyvilag/20200310-koronavirus-fejlemenyek-a-vilagban.html
 
  • Tetszik
Reactions: laiki

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A tiszta aszkorbinsav nem jó?
Természetesen jó, de már csak a nyomelemek miatt is többfélét kell használni, és a természetes vitamin forrásokból pedig általában kiderült, hogy sokkal hatásosabb a felszívódás / hasznosulás, mint a tablettás gyártmányoknál. Én aszkorbinsav helyett a savanyú-kápsztát ajánlom ! 3 db félkilós zacskós kiszerelés szerintem bőven elég egy kritikus időszakra ha belekerülsz (de remélem NEM !!! :)). Hűtőben kell tartani, ez nem fagyasztós, csak a citrusfélék. Nincs egyetlen "csodaszer" sem, a lehetőleg változatos természetes vitamin források ajánlottak, tehát pld. amiket írtam is, de mindenki variálhatja kedve szerint. Én magában is ajánlom a savanyú káposztát. Nem szeretem én sem a vad savanyút. Ha kell, lehet picit cukrozni is.Előtte apróra vágom. Ha van olyan kaja, akkor az melléé eszem, de nem állandóan. Változatosan állítsd össze a vitaminforrásokat. Túlzásba sem szabad esni. Természetesen használhatsz gyári bogyós vitaminokat is. Te döntesz, ezek csak egy lehetőség amiket említettem. Viszont a bérescseppet a nyomelemek miatt feltétlenül ajánlom, mert az garantáltan az immunrendszer segítéséhez van gyárilag arányaiban kikísérletezve, tehát optimálisnak nevezhető. Zacskós savanyú káposztából 500 Ft / 0,5 kg az már közepes árfekvésű, tehát nem olyan hatalmas költség, és ahhoz fagyasztó sem kell. Meg az almához sem, mert nem fagyasztható, és az sem drága. De a citrom is nagyon ajánlott pld. teában.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 303
31 441
113
Az oroszok miért is avatkoznának ebbe? 2 nato tag öli egymást. Semmi köze az egészhez.
A US navy meg mégis melyik szövettségesének segít? Amúgy is le lesz terhelődve.
Európa török elfoglalása a konteo.Se az orosznak,se az amcsinak nem érdeke egy iszlamizált Eu,beleszolnának.De ha úgy elvadulna a kardigán,a francik is rájönnének,hogy van atombombájuk.Törökök egyébbként is gyengék hozzá,hogy ilesmit csináljanak.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
FRISS HÍREK !!!

2020. március 10. 09:14
Újabb három koronavírus-fertőzött Budapesten
A Szent László Kórházban már napok óta járványügyi zárlat alatt álló újabb három iráni egyetemi hallgatónál diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést.
https://infostart.hu/belfold/2020/03/10/ujabb-harom-koronavirus-fertozott-budapesten

2020. március 10. 09:47
Koronavírus – Már a németek is félnek, megszólalt Merkel
Németország a koronavírus okozta gazdasági visszaeséstől fél. Már elfogadtak egy pénzügyi csomagot, de a kancellár újabb beavatkozást ígér.
https://infostart.hu/kulfold/2020/03/10/koronavirus-mar-a-nemetek-is-felnek-megszolalt-merkel



 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 731
3 842
113
FRISS HÍREK !!!

2020. március 10. 09:14
Újabb három koronavírus-fertőzött Budapesten
A Szent László Kórházban már napok óta járványügyi zárlat alatt álló újabb három iráni egyetemi hallgatónál diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést.

https://infostart.hu/belfold/2020/03/10/ujabb-harom-koronavirus-fertozott-budapesten

2020. március 10. 09:47
Koronavírus – Már a németek is félnek, megszólalt Merkel
Németország a koronavírus okozta gazdasági visszaeséstől fél. Már elfogadtak egy pénzügyi csomagot, de a kancellár újabb beavatkozást ígér.

https://infostart.hu/kulfold/2020/03/10/koronavirus-mar-a-nemetek-is-felnek-megszolalt-merkel

Elengednéd a pánikgombot! Köszönöm!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 035
83 183
113
Tegnap este a retekklub mozicsatornája( Film+) vetítette a Vírus c. nagysikerű amerikai filmet.
Nincs pánikkeltés! Nincs!!!!!

Ezt mondom. :) Amúgy jó film, csak a helyzet nem ua. Inkább a Contagion (Fertőzés) c. filmet kellett volna. (Abban van, hogy Gwyneth Paltrowot felboncolják ...) A kettő között van a mostani eset.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Elengednéd a pánikgombot! Köszönöm!
"Újabb három koronavírus-fertőzött Budapesten"
...
Roskadófélben van a ház,
Hámlik le a vakolat,
S a szél egy darab födéllel
Már tudj' isten hol szalad;
Javítsuk ki, mert maholnap
Pallásról néz be az ég...
Közbevágott Pató Pál úr:
"Ej, ráérünk arra még!"
...
Életét így tengi által;
Bár apái nékie
Mindent oly bőven hagyának,
Soha sincsen semmije.
De ez nem az ő hibája;
Ő magyarnak születék,
S hazájában ősi jelszó:
"Ej, ráérünk arra még!"

Petőfi Sándor: PATÓ PÁL ÚR - Pest, 1847. november

Ennyit kívánnék hozzászólni a beszólásodhoz. Menj és ellenőrizd a retekklub filmcsatornáját, hogy mi a műsor rajta, az többet segít mindennél rajtunk. Ha megkérhetnélek arra, többet te ne szóljál hozzám, mert felesleges ! Én az ország jövőjével foglalkozom, próbálok segíteni, te meg két filmcsatorna film nézés közben felnézel és beszólsz, erre itt nincs szükség egyáltalán. Amúgy meg "a struccpolitikával" amit szeretnél elérni csak egyenes út vezet az országnak a szakadékba !!! Én egy tengerimalacot sem mernék rád bízni, nem hogy egy ország dolgaiba beleszólni engedni ! :eek: :eek::):p:p
A továbbiakban a számomra levegő vagy, semmilyen írásodra nem válaszolok !!! :eek::rolleyes::D:D:p:p (ennyike... köszönjük Emese...)
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 900
11 357
113
Olaszország elesett...:

Keddtől egész Olaszországra kiterjesztik az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozására hozott, eddig csak az ország északi részén bevezetett intézkedéseket – jelentette be az olasz miniszterelnök. Giuseppe Conte a lépést azzal indokolta, hogy meg kell védeni a társadalom legesendőbb tagjait. A kormányfő azt is közölte: a legjobb, amit az olaszok tehetnek, hogy otthon maradnak.
Egész Olaszországra kiterjesztik a karanténintézkedéseket

Hat ha ilyen hatasfokkal, mint hogy E-Olaszorszagban zajlott, akkor edesmindegy...
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti and Leonidas

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 035
83 183
113
"Újabb három koronavírus-fertőzött Budapesten"
...
Roskadófélben van a ház,
Hámlik le a vakolat,
S a szél egy darab födéllel
Már tudj' isten hol szalad;
Javítsuk ki, mert maholnap
Pallásról néz be az ég...
Közbevágott Pató Pál úr:
"Ej, ráérünk arra még!"
...
Életét így tengi által;
Bár apái nékie
Mindent oly bőven hagyának,
Soha sincsen semmije.
De ez nem az ő hibája;
Ő magyarnak születék,
S hazájában ősi jelszó:
"Ej, ráérünk arra még!"

Petőfi Sándor: PATÓ PÁL ÚR - Pest, 1847. november

Ennyit kívánnék hozzászólni a beszólásodhoz. Menj és ellenőrizd a retekklub filmcsatornáját, hogy mi a műsor rajta, az többet segít mindennél rajtunk. Ha megkérhetnélek arra, többet te ne szóljál hozzám, mert felesleges ! Én az ország jövőjével foglalkozom, próbálok segíteni, te meg két filmcsatorna film nézés közben felnézel és beszólsz, erre itt nincs szükség egyáltalán. Amúgy meg "a struccpolitikával" amit szeretnél elérni csak egyenes út vezet az országnak a szakadékba !!! Én egy tengerimalacot sem mernék rád bízni, nem hogy egy ország dolgaiba beleszólni engedni ! :eek: :eek::):p:p
A továbbiakban a számomra levegő vagy, semmilyen írásodra nem válaszolok !!! :eek::rolleyes::D:D:p:p (ennyike... köszönjük Emese...)

Nyugi. Én azt látom, hogy egy körülhatárolt csoportról jön le a máz, és kiderül róluk, hogy fertőznek. Eddig okés.

Ilyenkor én is azt mondom, hogy a jó k. anyját annak az iráninak aki bulizni ment ...

Statisztikailag az irániak nélkül jobb lenne a helyzet, de nem véletlenül történt az, hogy Bibi felhívta Vikit, Viki Salvit, Salvi Contét, majd videobeszélgetésbe kezdett a térség összes vezetője, kihagyva az agyhalott franciákat és németeket. Ha a német viszonyok nem lennének ennyire modernek, akkor már rég 7000 felett járnának ők is, mint az olaszok.

Viszont, mivel tranzitország vagyunk, sajnos az M1-M5 budijai legalább 10% biztos végigfertőzték a népeket, és még ki tudja mik. Nálunk is mindjárt nőni fog, amint kimegy az influ, azonnal láthatóvá válik kinél mi a helyzet.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
A tiszta aszkorbinsav nem jó?
Nem igazán. Mármint ha a por formájában árult aszkorbinsavra gondolsz.

Időnként körbeszalad a neten a hír, hogy lehet tiszta C-vitamint is kapni a patikákban. Rendszerint azért ajánlják, mert ilyen formában olcsóbb, mint a tabletta vagy a kapszula. Viszont cserébe szétmarja a szájnyálkahártyád, a garatod és a nyelőcsöved... Még hideg teába tenni sem jó. Ha nincs otthon egy marék üres kapszulád, vagy nincs egy drogdíler ismerősöd, aki tud tablettákat préselni és azokra valami bevonatot készíteni, akkor felejtős. Olcsón lehet 500-as és 1000-es vitaminokat(, illetve jobb multivitamin készítményeket is) venni. Nem érdemes ezekkel trükközni.
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
708
3 041
93
Nyugi. Én azt látom, hogy egy körülhatárolt csoportról jön le a máz, és kiderül róluk, hogy fertőznek. Eddig okés.

Ilyenkor én is azt mondom, hogy a jó k. anyját annak az iráninak aki bulizni ment ...

Statisztikailag az irániak nélkül jobb lenne a helyzet, de nem véletlenül történt az, hogy Bibi felhívta Vikit, Viki Salvit, Salvi Contét, majd videobeszélgetésbe kezdett a térség összes vezetője, kihagyva az agyhalott franciákat és németeket. Ha a német viszonyok nem lennének ennyire modernek, akkor már rég 7000 felett járnának ők is, mint az olaszok.

Viszont, mivel tranzitország vagyunk, sajnos az M1-M5 budijai legalább 10% biztos végigfertőzték a népeket, és még ki tudja mik. Nálunk is mindjárt nőni fog, amint kimegy az influ, azonnal láthatóvá válik kinél mi a helyzet.
És mi az a "modernség", ami miatt a németeknél nem úgy fertőz a vírus, mint az olaszoknál? Alaposabb kézmosás? Nem járnak közösségbe? Szerintem nincs ilyen összefüggés, egyszerűen fáziskésés lehet. Ha a németek sem karanténoznak, ugyanúgy nőni fog az esetszám. Nyilván a kezelhető súlyos betegek számában lehet eltérés, így a halálozási arányban is - ezt nem tudom.

Valamint kétlem, hogy nálunk a tényleges esetek hivatalosan közölt értékei megállják a helyüket, és úgy gondolom, hogy még csak a nagyságrend sem stimmel.
De ne legyen igazam.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Nyugi. Én azt látom, hogy egy körülhatárolt csoportról jön le a máz, és kiderül róluk, hogy fertőznek. Eddig okés.

Ilyenkor én is azt mondom, hogy a jó k. anyját annak az iráninak aki bulizni ment ...

Statisztikailag az irániak nélkül jobb lenne a helyzet, de nem véletlenül történt az, hogy Bibi felhívta Vikit, Viki Salvit, Salvi Contét, majd videobeszélgetésbe kezdett a térség összes vezetője, kihagyva az agyhalott franciákat és németeket. Ha a német viszonyok nem lennének ennyire modernek, akkor már rég 7000 felett járnának ők is, mint az olaszok.

Viszont, mivel tranzitország vagyunk, sajnos az M1-M5 budijai legalább 10% biztos végigfertőzték a népeket, és még ki tudja mik. Nálunk is mindjárt nőni fog, amint kimegy az influ, azonnal láthatóvá válik kinél mi a helyzet.
Ez mind szép és jó amit írtál, nagyjából egyet is értek, csakhogy mivel nincs akív gyors-tesztelés, mire kiderül, hol merre vannak fertőzöttek, már eszkalálódott az egész !!! Python hozta reggel a virológus videoját, mai, azon elmondja, a laborkapacitás megvan, felszabadítható ! Namost ha nem tudjuk merre terjed szét, akkor az olyan, mint amikor ködben sötétben beszivárognak tömegével a vonalaink mögé, és mire reggel rájövünk, már csak a kézitusa meg a saját vonalainkon belül megy a harc, iszonyatos áldozatokkal !!! Ezt kockáztatjuk most a tömeges tesztelés halogatásával !!! Jó lesz ez nekünk ??? Mert akkor pontosan ott fogunk kikötni mint az olaszok, hogy elkéstünk, és az elképzelhetetlen teljes karantén jön az országra !!! Ezt előzi meg izraelben Bibi, mert őt valószínűleg néhány szakember kioktatta, és elmondták neki, mit kell meglépni, mi az ami kevésbé fáj, de MOST KELL MEGCSINÁLNI, AZONNAL !!! Ezt magyarázgattam én is napokkal ezelőtt, hogy BE KELL VEZETNI AZ OTTHONI KARANTÉNOZÁST, MEGSZIGORÍTANI A BETARTÁSI SZABÁLYOK SZANKCIÓIT !!! Itt nem csak az egészségügyi és halálozási faktorokkak játszanak, hanem a teljes gazdasági összeomlással !!! Kellenek ezek nekünk ??? Vagy rendesen lépni kellene ??? Én pontosan azt javasoltam, amit Bibi meglépett izraelben !!! Nem magától, hanem beszélt a szakemberekkel, és hallgatott rájuk !!!!!! Ez a videokonferenciás bagázs meg messze lemaradva kullog az események után !!!! Orbán is !!! Röviden ennyi lenne ! Csak azért írtam le, hogy tisztában legyél vele, mi folyt eddig. Röviden összefoglalom - EDDIG ELBASZTÁK AZ EGÉSZET ! Éééss... ennyike... :eek::rolleyes:;)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 035
83 183
113
És mi az a "modernség", ami miatt a németeknél nem úgy fertőz a vírus, mint az olaszoknál? Alaposabb kézmosás? Nem járnak közösségbe? Szerintem nincs ilyen összefüggés, egyszerűen fáziskésés lehet. Ha a németek sem karanténoznak, ugyanúgy nőni fog az esetszám. Nyilván a kezelhető súlyos betegek számában lehet eltérés, így a halálozási arányban is - ezt nem tudom.

Valamint kétlem, hogy nálunk a tényleges esetek hivatalosan közölt értékei megállják a helyüket, és úgy gondolom, hogy még csak a nagyságrend sem stimmel.
De ne legyen igazam.

Más mentalitás, más hozzáállás, fertőzések kapcsán felkészültebb működés, több gép, főleg, ha gond lenne, gyorsabb labor, tényleg soroljam? Európa egyik legjobb egészségügye. Kellett hozzá két VH, de megcsinálták, bár már az első előtt is talán az övék volt a legjobb. Tele vannak járványügyi szakemberekkel, akik ebola fertőzött és egyéb területeken voltak tűzvonalban, kezdetek óta értelmesebb hozzáállással, mint az olaszok. Jó gyógyszergyártóik vannak, de maszkokból ők is kifogytak, egyelőre.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 916
91 537
113
Macront az utóbbi időben komoly politikusnak gondoltam, de kiderült agyhalott. Felvonulással a vírus ellen. Ha ilyenek lesznek a francia intézkedések, nekik is kapáltak.
359250_macron1.jpg

Macron felvonult a koronavírus ellen
Emmanuel Macron francia elnök úgy döntött, egy tavaszi sétával veszi fel a harcot a koronavírus ellen: a cél az volt, hogy „az önbizalom üzenetét” küldjék a francia gazdaságnak.
https://mandiner.hu/cikk/20200310_macron_felvonult_a_koronavirus_ellen
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 035
83 183
113
Ez mind szép és jó amit írtál, nagyjából egyet is értek, csakhogy mivel nincs akív gyors-tesztelés, mire kiderül, hol merre vannak fertőzöttek, már eszkalálódott az egész !!! Python hozta reggel a virológus videoját, mai, azon elmondja, a laborkapacitás megvan, felszabadítható ! Namost ha nem tudjuk merre terjed szét, akkor az olyan, mint amikor ködben sötétben beszivárognak tömegével a vonalaink mögé, és mire reggel rájövünk, már csak a kézitusa meg a saját vonalainkon belül megy a harc, iszonyatos áldozatokkal !!! Ezt kockáztatjuk most a tömeges tesztelés halogatásával !!! Jó lesz ez nekünk ??? Mert akkor pontosan ott fogunk kikötni mint az olaszok, hogy elkéstünk, és az elképzelhetetlen teljes karantén jön az országra !!! Ezt előzi meg izraelben Bibi, mert őt valószínűleg néhány szakember kioktatta, és elmondták neki, mit kell meglépni, mi az ami kevésbé fáj, de MOST KELL MEGCSINÁLNI, AZONNAL !!! Ezt magyarázgattam én is napokkal ezelőtt, hogy BE KELL VEZETNI AZ OTTHONI KARANTÉNOZÁST, MEGSZIGORÍTANI A BETARTÁSI SZABÁLYOK SZANKCIÓIT !!! Itt nem csak az egészségügyi és halálozási faktorokkak játszanak, hanem a teljes gazdasági összeomlással !!! Kellenek ezek nekünk ??? Vagy rendesen lépni kellene ??? Én pontosan azt javasoltam, amit Bibi meglépett izraelben !!! Nem magától, hanem beszélt a szakemberekkel, és hallgatott rájuk !!!!!! Ez a videokonferenciás bagázs meg messze lemaradva kullog az események után !!!! Orbán is !!! Röviden ennyi lenne ! Csak azért írtam le, hogy tisztában legyél vele, mi folyt eddig. Röviden összefoglalom - EDDIG ELBASZTÁK AZ EGÉSZET ! Éééss... ennyike... :eek::rolleyes:;)

Ez jobb?
https://nepszava.hu/3070103_jarvanykommunikacio