Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 903
113
Történt ma valami a pánikoláson kívűl? Nem akarok tizenöt oldal politikai szarkavarást végigolvasni.
89722626_2878554805539176_6143782607613067264_n.png
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Későinek tűnik. De az eü., boltok meg a gyárak működtetéséhez szükséges lehet.
Kérdés, mennyire hatékony.
Nekem nem sikerült jól linkelnem a Dr Kemenesi Gábor videoját a tesztekről, úgy hogy újra teszem. Phyton hozta anno a linket, az ő postját is ide rakom, abban jól van linkelve a video, az működik !

Több-minden miatt is kellenek a tesztek, ahogy te is írtad, és a kórházi személyzetet immunválasz tesztekkel is szűrni kell majd, hogy pontosan tudják, ki az aki már átment a vírusfertőzésen, így minimális kockázattal vehet részt a súlyos betegek kezelésében !!! Természetesen védőfelszerelést akkor is kell használnia !

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ideteszem a videot Phyton postjában - Kemenesi Gábor (pécs, JPTE) Amit mond azt kőbe is vésetheted nyugodtan ! ;)

Bemutatásra kerül a betegminták sorsa. Mi az a teszt, mit csinál, mit lehet még tenni azzal a bizonyos betegmintával? Íme néhány egyszerű válasz.
Dr. Kemenesi Gábor - Koronavírus tesztek
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 903
113
A járványról JÓZANUL - Szanyi Tibor, az ISZOM elnöke (rettegésfaktor - a továbbiakban RF - 9,9)
https://mandiner.hu/cikk/20200316_a_jarvanyrol_jozanul


Az aperitif törzs működésben.

Hogyan őrizzük meg józanságunkat a járvány idején?
"A járványügyi intézkedések, a rossz hírek, környezetünk reakciói és úgy általában a bizonytalanság ijesztő hatással lehetnek ránk, a koronavírus okozta helyzet alsó hangon kimozdít valamennyiünket a komfortzónánkból. A pánik vagy a depresszió azonban rossz döntésekre sarkallhat bennünket, nagy károkat okozhat elsősorban bennünk. Összeállításunk arról, milyen praktikus megoldásokat javasolnak a külföldi intézmények, szaklapok mentális egészségünk megőrzésére."
https://mandiner.hu/cikk/20200316_hogyan_orizzuk_meg_jozansagunkat_a_jarvany_idejen
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 335
113
Itt szerbiaban totalis lett a cirkusz egy nap alatt amiuta kihirdettek a rendkivuli allapotott...kulonosen a 65+ eveseknek betiltottak mindent..ki nem mehetnek a hazbol nehogy elkapjak a virust..meg buntetni is akarjak oket ha nem tartsak be...de hiaba, delutan ugy maszkaltak a varosba mindha nyaralason lennenek...

az egeszseghazban reggel hazazavartak minden oreget...a gyogyszertar elott sorok, boltba pakolnak mindha itelettnapja lenne..meg olvasom a facen hogy az egyik botba osszevesztek az eleszto miatt...

ok a hatarzar, becsukott iskolak stb (mar mult heten kellett volna szerintem) de ez ami van mar tul sok. kb ez a velemenyem az egeszrol.

89497987_122763699317559_960952551128170496_o.jpg


amugy azt mondjak azok aki kiszoknek a karantenbol 3 ev bortont is kaphatnak...

ez a kep hihetetlen szamomra.... Itt szlovakiaban ideiglenesen elfogy ez-az, de aztan ujra megjelenik a polcokon. Pl. egy hete nem lattam mar reteslisztet, de ma a lidlben mindjart a bejaratnal ki volt rakva 2 palettaval, es nem hordtak tizesevel. Gondolom aki akart, az mar bespajzolt :D Ami valoban nincs az a kezfertotlenito es az orvosi maszk.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Skandináv mentalitás vírusjárvány idején, ezek most épp a norvégok.
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200314-koronavirus-norvegia-fertozes.html
..
Ennek a "történetnek", ha lezajlik és túljutunk rajta, több leágazása is lesz, (majd még kifejtem a következő hetekben apránként).
Mindenekelőtt, amellett, hogy megadja a kegyelemdöfést a balliberalizmusnak és a Soros György-féle nyitott társadalom eszméjének, s a határok ilyen szinten való ellenőrizetlen átjárhatóságának, valamint a liberális bevándorlópolitikának, nos túl ezen, olyan kifutása is lesz, hogy "visszaránthatja" a nihilizmusba süllyedt nyugat-európai tömegek egy részét ebből a pökhendi kivagyiságból és arroganciából, amire a cikk is rávilágít. Már legalábbis azokat, akik még visszaránthatóak a szakadék széléről!
..
Semmi sem lesz már olyan a koronás vírus után Európában, mint annak előtte volt, remélem ennek tudatában vagyunk!
Nem lesz régi kerékvágás újra. Már nem!

..
Utaltam már korábban az asztrológiai összefüggések kapcsán arra, hogy féltem Európa nyugati felét (Galliát és a Mediterráneumot) az esetleges muszlim zavargások és polgárháború miatt! Ne adj'Isten, hogy a következő fázisban a dolog ebbe az irányba eszkalálódjon!
..
Ebből a szempontból kulcskérdés lesz, hogy holnap, Szt. Patrik napján, Emmanuel és Angela mire jut Erdogannal...
Jut valamire?
..
Mert a nor-vég tempónak vége!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 903
113
Így hat a gyerekekre a koronavírus
"Öt gyereknél köhögés lépett fel, négynek fájt a torka, háromnál hasmenés jelentkezett, kettőnek eldugult, folyt az orra, ezek mind olyan tünetek, amelyek miatt a Covid-19 más betegségekhez hasonlít.

A 10 gyerekből hétnek volt láza, de nem magasabb 39 Celsius-foknál. Egyiküknél sem alakult ki tüdőgyulladás, amely egyes felnőtteknél halálos kimenetelű, bár a CT-vizsgálatok kimutattak a tízből hat gyereknél izolált vagy több, nem egységes "tejüvegszerű homályfoltot" (ground-glass opacity, GGO) a tüdő külső részén.

Fejfájás, izomfájdalom, hányinger, levertség, nehéz légzés, hányás, szédülés, amely a Covid-19 felnőtt fertőzöttjeinél lép fel, mind hiányzott a fertőzött gyerekek ezen kis csoportjánál."
https://www.origo.hu/tudomany/20200316-koronavirus-a-gyerekeket-enyhebben-fertozi-az-uj-koronavirus-egy-kinai-tanulmany-szerint.html
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 335
113
Egyeb holnaptol ervenybe lepo intezkedesek szlovakiaban:

- a taxikat szemelyszallitasra nem, csak mint aru kiszallitasra lehet hasznalni
- tomegkozlekedesi eszkozoket csak maszkban lehet hasznalni
- Torokorszagbol hoznak tobb szazezer FPP2, FPP3 maszkot, vedo felszerelest (ezt mar en fenntartasokkal kezelem, majd hiszem ha itt lesz)
- a LEGNAGYOBB gond jelenleg a kozelgo szocialis segely kifizetese, keresik ra a megoldast (ismerve a ciganyok viselkedeset, habitusat ez tenyleg problema, elerni, hogy ne minden cigany egyszerre ontse el a postakat) - itt a katonasag/biztonsagi szolgalat beveteset is fontolgatjak.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
S mi történne ha a Fertőzés című filmhez hasonló vírus bukkanna fel, ami tényleg viszi is el az embereket. Nem akarom ledegradálni ezt az egészet de valahol, a szíve mélyén mindenki érzi, hogy ami megy az nem normális.
Kíváncsi leszek a végére, de gyanítom pontos statisztika nem lesz arról kit vitt el a szezonális influenza és kit a mostani vírus. De ha lenne, fogadni mernék, hogy az influenza még mindig sokkal veszélyesebb mint ez.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Nem,csak ironizalok. Ironizalok az olyan beteg megmondó embereken mint te is vagy. El vagy nyomva itt eled ki magad. A magad 18 évevel hatalmas tapasztalatod lehet mindenben is. Azok közé tartozol akiknek semmi sem jo.
Na kérlek, a másik postomban erre már kifejtettem az észrevételem, tehát ha újra 18 (de lehet 36 is) évest tudsz belőlem csinálni, mert te az ördög egyik segédje vagy, érdekelnének részletek, persze előre, nem mint a filmben utólag ! :)

Itt egy tipikus részlet a filmből, nem fájnak a törései, még a csigolyatörések sem, nincs szívverése, a testhőmérséklete kórosan alacsony, szóval van néhány részlet amik érdekelnének a megfiatalítás kapcsán, mert igen kényes vagyok a részletekre, ezekkel a beállításokkal nem biztos hogy (nekem) megérné, vagy kéne ! :eek::D:D