Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Ez mennyire működhet?
A papír a párától elázna. Nincsenek benne azok a hajtások, amivel az archoz lehetne simítani. Az orrnyeregre felülne, de nem tudom idővel mennyire lenne irritáló az a duct tape-szerű ragasztó. Viszont a plexi lap az jó ötlet. Nem pont így, de az legalább működik.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 911
113
"Az elfojtás (R<1) stratégiájának alkalmazásával a szimulációk szerint valóban le lehet szorítani a járvány szintjét az egészségügy ellátóképességeinek határa alá. Azt gondolhatnánk, hogy minden rendben van, elbántunk a vírussal, azonban a helyzet sajnos nem ilyen egyszerű. Mivel az elfojtás stratégiája hatékonyan leszorítja a fertőzöttek számát, a vírus nem fertőz meg nagy tömegeket. Következésképpen nem kezd kialakulni semmiféle nyájimmunitás, amikor a fertőzésen átesettek maguk is lassítani kezdik a terjedést. Vagyis, amint feloldják az intézkedéseket, a lakosság ugyanolyan védtelen lesz a vírussal szemben, amilyen a járvány kitörésének első napján volt. ... Mivel az új koronavírus már az egész világon jelen van, és az intézkedések egyike sem 100%-os hatásfokú, nagy optimizmusra vall azt feltételezni, hogy a vírus egyszer csak eltűnik: az utolsó fertőzött is kiheveri, és nem hallunk róla többet."
https://mta.hu/tudomany_hirei/jarva...uton-jar-de-meg-sokaig-ki-kell-tartani-110467
Nagyon aranyos. Csak az a baj, hogy egyelőre senki se tudja (érdemi módon) van-e nyájimmunitás a mostani koronavírus esetében.
Az influenzát is tízmilliók kapják el évente, pedig elég régóta velünk van. Sőt, védőoltás is van, oszt mégis.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Íme a védőfelszerelés, amit az állam biztosít a házoiorvosoknak

Egy budapesti háziorvos a mai napon a Mohács utca 24. szám alatti Országos Mentőszolgálattól átvette a védőfelszerelését, amit az állam biztosított számára.

A szett 3 darab FFP 1 maszkból és egy 110 ml-es kézfertőtlenítő zseléből áll.

7QnMSG3nYbL5EXBds.jpeg


Ezen kell osztoznia az asszisztensével. Egy első vonalbeli ellátó, belgyógyász háziorvosnak. Ez nem egy napi felszerelés, hanem ez az összes, amit jelenleg az állam egy háziorvos és az asszisztense számára biztosít.

Felhívtuk az orvost, aki elmondta, hogy szerinte ez a felszerelés semmire nem jó, ugyanis az FFP1-es maszk pont annyira véd, illetve nem véd, mint a sima sebészi maszk. De ha használna, akkor sem lenne elég három darab egy orvos számára. A jobb minőségű, erősebb védelmet adó FFP3-as maszkot, amit eredetileg ígértek nekik, azt is négyóránként cserélniük kellene a szakma szabályai szerint. Az orvos jelenleg több idősebb kollégáját is helyettesíti, akik a nagyobb veszélyeztetettség miatt el vannak tiltva a betegellátástól. Az ő maszkjaik átvételével egészítette ki a saját készletét. A Praktikerben pedig vett festőoverált és védőszemüveget magának.

A háziorvos szerint a elegendő felszerelés az lenne, ha jutna szemüveg, műszakonként két FFP3-as maszk neki és az asszisztensnek is, ha egyszerhasználatos köpenyekben dolgozhatnának és ha előfordul gyanús eset, akkor szükség lenne elérhető védőruhára is. Az orvos elmondta, hogy a betegellátást amennyire lehetett már áthelyezték telefonra, emailre, de elkerülhetetlen, hogy személyesen, fizikailag is megvizsgáljon betegeket, viszont ez védőfelszerelés nélkül kockázatos, ha ő megbetegedne, abból nagy probléma lehet. (Nem csak azért, mert kiesne a betegellátásból, hanem elsősorban azért, mert amire jelentkeznének a tünetei, addig sok mást is megfertőzhet a betegei közül.) Ezért mától lezárja a rendelőt, félig az ablakon keresztül, az épület előtt végzik majd a munkát, ami azt jelenti, hogy sok beteg ellátatlanul marad. Minimalizálják az orvos-beteg, illetve beteg-beteg találkozást.

A szerény felszerelésről csütörtökön Dr. Tőzsér Berta Mária háziorvos rezidens is csalódott hangú posztot közölt:

„Dühös vagyok! Most mondják be a tévében, hogy több ezer ffp2-es maszkot nem vettünk mi át, háziorvosok.
Nos, először is 50 db sebészi maszkot ígértek, amiért nekünk kellett elmenni. Volt, akinek 90km-t utazva úgy, hogy két körzetet lát el, mert helyettesít is, tehát igazából nincs rá ideje, hogy ő furikázzon azért az 50 maszkért.
Aki mégis el tudott menni, az maximum 20, esetleg 40 sebészi maszkot kapott, nem az ígért 50-et. Aztán jött a hír, hogy kapunk 3 db ffp3-ast. Nos, azok kivétel nélkül mind ffp1-esek voltak, ami nem jobb, mint egy sima sebészi maszk.
Nagyon dühös vagyok, hogy hazudnak... ”

A Hír Tv Sajtó Klub című műsorában arról beszéltek, hogy a háziorvosok számára rendelkezésre áll a megfelelő védőfelszerelés, de az orvosok nem mennek el érte.
 
T

Törölt tag 008

Guest
A papír a párától elázna. Nincsenek benne azok a hajtások, amivel az archoz lehetne simítani. Az orrnyeregre felülne, de nem tudom idővel mennyire lenne irritáló az a duct tape-szerű ragasztó. Viszont a plexi lap az jó ötlet. Nem pont így, de az legalább működik.
És ha mixeled ezzel?

Redőzve, dupla 90 fokban elfordított konyhai papírtörlő + papírzsepi belülre.
Elvileg a PZS pont azért kell, hogy ne ázzon át olyan gyorsan.
+Befőttes gumi helyett postagumi.
Nyilván nem egésznapos viseletnek, hanem csak bolthoz szükségmegoldásnak. Szal 1 órát kell kibirnia.
Sajna csak pár rendes maszk van itthon fel kell készülni arra, hogy elfogy és hónapokig nem lehet majd kapni.
(elé azért nem érdekel a műanyag, mert van olyan full arcmaszk polikarbonátom amiben a koreai orvosok is nyomják, szal ha nagyon gáz a helyzet azt eléteszem...de nem nagyon akarom amíg az emberek nem járkálnak 5 literes olajos palackban, mert hülyén néz ki :p )
Orrhoz meg lehetne egy darab drótot ragasztani, az nem gond. A műtősben is az van.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Szüleimnél nemrég jelent meg az önkormi, 2 db házikészítésű vászon maszkot kaptak (önkormi csinálja), amit hypoban vagy domestosban fertőtlenítve tudnak használni. Kaptak tájékoztató papírt és ott a kontakt, ha bolt, gyógyszertár vagy orvosi ellátás kellene intézik nekik.

Mielőtt jön a miért nem FFP3 és 50 db. Mert nincs semmi. A antibakteriális párnahuzatból vagy 100% pamutból készített maszk is 50-60%ot biztosít a kínai vírus nagyságú baktériumok ellen. (a műtős 89%)
Mask-Materials-Effectiveness-0.02-Microns-EN-1024x789.jpg


Szóval orvosok azt mondták, hogy a sima kendő is radikálisan lecsökkent a fertőzés veszélyét mivel megakadályozza, hogy az arcunkhoz nyúljunk, ugyanis ez a legnagyobb fertőzési forrás.
Mindenesetre respect az önkorminak.

na..ilyen posztokat szeretek..

valami ertelmeset is elolvason az ember, es meg hasznos is..

az hogy ki jobban hazudik az orban, a gyurcsany, a merkel banya, a trumpli a .... (odairni tetszes szerint) nagyon unnalmas mar. Kulonosen ha tudjuk hogy mindanyian ugy hazudnak hogy nem lehet minden hazugsagukat leirni mert sok volna (a mi vucicunkat nem irom mert tudom hogy surun hazudik).

amugy meg nagyon elszomorodtam erre a videora..

vajon ez var minden orszagra ami ezt a szar virust nem veszi komolyan?


P.S.
ezt a maszk viselest nem ertem. szerintem egyenlore felesleges. 1. a betegnek kell vinnie, 2. senkinek sincs nagy keszlete beloluk. nincs ertelme vinni olyan orszagba ahol van 100 beteg. En ikabb megtartanam akkora amikor mar lesz par ezer beteg..ha az emberek most viszik, amikor tenyleg beut a krach, mar nem lesz egy maszkjuk sem.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 083
60 162
113
"Az elfojtás (R<1) stratégiájának alkalmazásával a szimulációk szerint valóban le lehet szorítani a járvány szintjét az egészségügy ellátóképességeinek határa alá. Azt gondolhatnánk, hogy minden rendben van, elbántunk a vírussal, azonban a helyzet sajnos nem ilyen egyszerű. Mivel az elfojtás stratégiája hatékonyan leszorítja a fertőzöttek számát, a vírus nem fertőz meg nagy tömegeket. Következésképpen nem kezd kialakulni semmiféle nyájimmunitás, amikor a fertőzésen átesettek maguk is lassítani kezdik a terjedést. Vagyis, amint feloldják az intézkedéseket, a lakosság ugyanolyan védtelen lesz a vírussal szemben, amilyen a járvány kitörésének első napján volt. ... Mivel az új koronavírus már az egész világon jelen van, és az intézkedések egyike sem 100%-os hatásfokú, nagy optimizmusra vall azt feltételezni, hogy a vírus egyszer csak eltűnik: az utolsó fertőzött is kiheveri, és nem hallunk róla többet."
https://mta.hu/tudomany_hirei/jarva...uton-jar-de-meg-sokaig-ki-kell-tartani-110467
Akkor rakjuk össze:

  • Ha minden marad a régiben, mindenki megfertőződik, rövid távon leterhelik az egészségügyi ellátást és hirtelen sok lesz a halott. Viszont aki túléli valamilyen kondícióval, az immunitást szerez
  • Ha bezárunk mindent, elkülönítünk mindenkit, nem alakul ki nyájimmunitás, de a gazdaság tönkremegy. Ha meg feloldják a zárlatot, azok is megfertőződnek, akik addig nem. Az egészségügyet így időben elnyújtva terheljük, miközben már most se lehet nem azonnali életmentő beavatkozásokra, kezelésekre jelentkezni. A magánklinikák meg megsínylik a kényszerzárlatot illetve a vészhelyzeti készenlétet. Ugyanúgy terheljük az egészségügyet, csak időben hosszan, miközben a gazdaság becsődől mellette. A halálozási arány a másfél év alatt ugyanolyan nagy lesz. Ahogy én látom, az úgynevezett elfojtásos modelldiagrammok csak az időbeni beteggörbe kilapításával számolnak, de úgy fest, mintha szerintük mindenkinek csak egyszer volna eselye találkozni a fertőzéssel. Vagyis, ha áprilisig karanténban vagyok, akkor már májusban-júniusban nem fertőződhetek meg. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, feltételeznünk kell, hogy a vírus szezonális és spontán elgyengül, vagy aktivitását veszti valahogy. De erre nem utal még semmi
  • Vakcina és ideoglenes tüneti kezelés egyik esetben se jön hamarabb
 
T

Törölt tag 008

Guest
....
ezt a maszk viselest nem ertem. szerintem egyenlore felesleges. 1. a betegnek kell vinnie, 2. senkinek sincs nagy keszlete beloluk. nincs ertelme vinni olyan orszagba ahol van 100 beteg. En ikabb megtartanam akkora amikor mar lesz par ezer beteg..ha az emberek most viszik, amikor tenyleg beut a krach, mar nem lesz egy maszkjuk sem.
Az a baj, hogy sok a tünet mentes hordozó vagy aki nem tünetmentes, csak még nem realizálta hogy ő kínai vírusos, mert még nem jött ki rajta annyira.

Szóval nem tudni ki fertőz és ki nem. :(
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and Mike

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...knal-a-cegeknel-ahova-kirendeltek-oket-420975
..
"A napokban kezdte meg Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezetésével tevékenységét a járványhelyzetben létfontosságú vállalatok működéséért felelős akciócsoport. Közel 140 létfontosságú szolgáltató céget, gyártókapacitást azonosítottak; ezek közül 71-hez csütörtökön különleges irányítási törzseket rendeltek ki, akik amennyiben szükséges, akár át is tudják venni a vállalatok irányítását. Az akciócsoportok feladat egyelőre annyi, hogy nyomon követik és koordinálják a vállalati munkát. Fő céljuk a fizikai biztonság és a működőképesség feltételeinek biztosítása."
 
  • Tetszik
Reactions: tomcat1

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Sajna csak pár rendes maszk van itthon fel kell készülni arra, hogy elfogy és hónapokig nem lehet majd kapni.
Én inkább ezekre vigyáznék és nem dobnék ki egyet sem. Csak akkor viseld, ha muszáj, és ne felejtsd az arcodon. Fertőtleníteni, talán tömény alkohollal lenne érdemes megpróbálni, mert az gyorsan elpárolog és nem marad kellemetlen szaga. Reméljük a gumit sem eszi el. Ha az nem jött be, akkor marad a gőzölés. Majdnem olyan mint a profi autokláv, csak sokkal gagyibb. :)
Most más ötletem nincs így hirtelen. Vagy ha nagyon nincs más, akkor a sál a következő hideg napokban simán elmegy.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Olaszországban a karantén ellenére jobban terjed, mint bármikor eddig!
+5.986 eset,
+627 áldozat.
..
Mi ez, valamilyen "bináris vírus"?
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 874
11 144
113
Ehhez az oldalhoz még sosem volt szerencsém. Nem is hiszek neki.
A jobb-felső sarokban lévő devizaárfolyamok(?) se valósak.
Próbálta bárki is a címlapot? Nekem be se jött!

az tuti, hogy Pellegrini bejelentette, hogy hoznak maszkokat, majd masnap konstatalta, hogy egy nemet uzer felvasarolta a szlovak allam elol a maszkokat. Ezt elo egyenes adasban mondta, magam is hallottam/lattam. Szoval ex a resze tuti igaz. Amugy meg nem lett volna ertelme, hogy hulyet csinaljon magabol a szlovak miniszterelnok. Szoval en hajlok arra, hogy elhiggyem ezt a sztorit.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Az a baj, hogy sok a tünet mentes hordozó vagy aki nem tünetmentes, csak még nem realizálta hogy ő kínai vírusos, mert még nem jött ki rajta annyira.

Szóval nem tudni ki fertőz és ki nem. :(

tudom. de amikor meg egy par milios orszagba nincs sok beteg, es az a kevest is kinyomoza az orvos hogy hol maszkalt es minden kontaktusat karantenba csap, addig meg keves az esely hogy elkapjad a virus, kulonosen ha nem vagy orvos meg stb aki naponta nagyon sok emberel talalkozik. akor meg nem maszkal szabadon a lakossag kozott.

amikor mar nem lehet levezetni ki honnan kapta el, es nagyon sok a beteg, nekem akkor van ertelme a maszknak. de addigra mar mindenki kihordja, ez a bajom vele. vigyazni kell a szukos keszletekre.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 148
357
83
És ha mixeled ezzel?

Redőzve, dupla 90 fokban elfordított konyhai papírtörlő + papírzsepi belülre.
Elvileg a PZS pont azért kell, hogy ne ázzon át olyan gyorsan.
+Befőttes gumi helyett postagumi.
Nyilván nem egésznapos viseletnek, hanem csak bolthoz szükségmegoldásnak. Szal 1 órát kell kibirnia.
Sajna csak pár rendes maszk van itthon fel kell készülni arra, hogy elfogy és hónapokig nem lehet majd kapni.
(elé azért nem érdekel a műanyag, mert van olyan full arcmaszk polikarbonátom amiben a koreai orvosok is nyomják, szal ha nagyon gáz a helyzet azt eléteszem...de nem nagyon akarom amíg az emberek nem járkálnak 5 literes olajos palackban, mert hülyén néz ki :p )
Orrhoz meg lehetne egy darab drótot ragasztani, az nem gond. A műtősben is az van.
Kabinszűrő az autóból jobb megoldás. Akár HEPA szűrőt is lehet venni. Ha nagyon védeni akarod magadat, akkor a két HEPA közé egy ugyanolyan papírszűrőt is beiktathatsz, amit előtte sós oldatba martottál.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az Imperial College London kutatói készítettek egy szimulációt a vírus várható lefolyásáról az USA és Nagy-Britannia esetében. Ez alapján két alapvető stratégiát lehet megkülönböztetni a vírus kezelését illetően és egyik sem lesz fájdalommentes. A kérdés inkább csak az, hogy melyik kezünkbe harapjunk.
Két víruskezelési forgatókönyv adott - Hatalmas ára lesz a győzelemnek

Bár a koronavírus-járvány akkor már bőven tombolt világszerte, néhány nappal ezelőtt még az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság vezetése is úgy volt vele, drasztikus korlátozások nélkül is lehet kezelni ezt a helyzetet. Azóta mindkét kormány kapcsolt: Nagy-Britanniában az iskolák bezárásánál tartanak amellett, hogy felszólították a hetven év felettieket, maradjanak otthon (és általában is ezt javasolják mindenkinek), az Egyesült Államokban pedig a 10 főnél nagyobb összejövetelek elkerülését és otthonmaradást javasolnak. A váltásban fontos szerepe volt egy jelentésnek, ami azt vezette le, milyen következményekkel járhat a két országban a járvány, ha nem lépnek. Ezt a jelentést a londoni Imperial College kutatói készítették, akik korábban a SARS és a sertéspestis idején is segítették a brit kormányt. Ötven kutató dolgozik náluk, szoros kapcsolatban állnak a WHO-val.
A jelentés, amit a brit és az amerikai kormány sem tudott lesöpörni az asztalról
 
  • Tetszik
Reactions: Lelkeslaikus

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Akkor rakjuk össze:

  • Ha minden marad a régiben, mindenki megfertőződik, rövid távon leterhelik az egészségügyi ellátást és hirtelen sok lesz a halott. Viszont aki túléli valamilyen kondícióval, az immunitást szerez
  • Ha bezárunk mindent, elkülönítünk mindenkit, nem alakul ki nyájimmunitás, de a gazdaság tönkremegy. Ha meg feloldják a zárlatot, azok is megfertőződnek, akik addig nem. Az egészségügyet így időben elnyújtva terheljük, miközben már most se lehet nem azonnali életmentő beavatkozásokra, kezelésekre jelentkezni. A magánklinikák meg megsínylik a kényszerzárlatot illetve a vészhelyzeti készenlétet. Ugyanúgy terheljük az egészségügyet, csak időben hosszan, miközben a gazdaság becsődől mellette. A halálozási arány a másfél év alatt ugyanolyan nagy lesz. Ahogy én látom, az úgynevezett elfojtásos modelldiagrammok csak az időbeni beteggörbe kilapításával számolnak, de úgy fest, mintha szerintük mindenkinek csak egyszer volna eselye találkozni a fertőzéssel. Vagyis, ha áprilisig karanténban vagyok, akkor már májusban-júniusban nem fertőződhetek meg. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, feltételeznünk kell, hogy a vírus szezonális és spontán elgyengül, vagy aktivitását veszti valahogy. De erre nem utal még semmi
  • Vakcina és ideoglenes tüneti kezelés egyik esetben se jön hamarabb
Az a baj, hogy a világgazdaság nem lesz előrébb a vakcina nélkül, tehát bármit is csinálunk, alapvetés, hogy:

- a világgazdaság a globalizációval együtt addig van dögrováson, amíg nincs vakcina és e vakcinával nem oltották be a fejlett világ tömegeit (a harmadik világban bármi is legyen, az a világgazdaságot nem igazán érinti).
- ebből adódóan a komoly halálozás árán elért tömeges immunitással semmit se érünk, mert továbbra is ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint a többiek, ráadásul fenyeget minket a visszafertőzés veszélye, ugyanis az immunitás úgy tűnik nem tökéletes megoldás, mint a számtalan kétszer fertőzött esete mutatja!
- magának a védekezésnek nincsenek horror költségei, csak az eü. személyzet halálozása jelent komoly veszteséget.

Szóval a kormányzatnak olyan társadalmi és nemzetgazdasági szükségállapoti modellt kell kidolgoznia, ami világgazdaság nélkül biztosítja az állampolgárok fennmaradását, értve ez alatt alapvetően a szükségleteik kielégítését. Szerencsére ennek sincs horror költsége, alapvetően élelmiszerről és kommunális szolgáltatások biztosításáról van itt szó!

Nyilvánvaló, hogy nem alapjövedelem és másfajta agyhalott kommunista trükkök a megoldás, mert az ilyesmi csak tarkónlőné a maradék nemzetgazdaságot. A tömeges közfoglalkoztatás is lehetetlen most. A különféle díjfizetési moratóriumok egy jó kezdet, további díjfizetési moratórium a víz-, gáz-, áramellátásban és az alapszolgáltatások állami finanszírozása fogja követni szerintem, mivel a kieső árbevételeket a villamosenergiatermelésben, a víz-, gázellátásban valahogy pótolni kell, ugyanis finanszírozás nélkül gyorsan Venezuela lenne itt, mint azt a kukaholding csődje megmutatta és ez hiányzik a legkevésbé!
 
  • Tetszik
Reactions: tomcat1

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 891
113
https://port.hu/cikk/tv/belassult-a...e=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
"Belassult a net, mert a fél világ HD-ben nézi a Netflixet a koronavírus idején
Az EU belső piacáért felelős európai biztos kérése: tessék lentebb csavarni a sorozatok képminőségét, hogy más is használhassa a netet a karantén alatt...
... Aki csak teheti, és a munkája lehetővé teszi, otthonról dolgozik (mi is home office-ból írjuk a cikkeket a Port.hu-ra), és csak akkor megy ki az utcára, ha nagyon muszáj...
...Mivel azonban most a szokásosnál is többen szabadultak rá az internetre, az Európai Unió felszólította a Netflixet és a többi streaming platformot, hogy állítsák le a HD felbontású sugárzást, különben szó szerint felrobban az internet...
...Thierry Breton, az EU belső piacáért felelős európai biztos már beszélt a Netflix vezérigazgatójával, Reed Hastingsszal, majd a Twitteren szólította fel az embereket és a cégeket, hogy a mindenki számára elérhető internet hozzáférés érdekében csak az alapbeállítást használják (#SwitchtoStandard), amikor a HD nem szükséges. A csütörtökön tett nyilatkozatában Breton kijelentette: a példa nélküli helyzet miatt az adatátviteli platformok, a távközlési szolgáltatók és a felhasználók együttes felelőssége, hogy lépéseket tegyenek az internet zökkenőmentes működésének biztosítása érdekében a vírus elleni küzdelem során. (via Uproxx & CNN)"
A kurva anyját a netflixnek.
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis