Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Mondjuk azért nem voltak agysebészek, hogy a lezárt reptér termináljába hajtottak be kocsival, ahol nem volt ember :D!

Gyökerek...

Olvastam igen. Az a baj, hogy miután gallyravág egy országot a vírussal való küzdelem, két ilyen "nemagysebész" is hatványozott károkozásra lehet képes!
 
T

Törölt tag 008

Guest
A szingapúriak erre is kitaláltak egy szenzációs megoldást:
https://mothership.sg/2020/03/trace-together-covid/

Egy mobil app ami bluetoothon kommunikál. Titkosítva rögzíti a randomizált IDját azoknak akikkel közel kerül és 21 napig tárolja.
Ha kiderül valakiről, hogy kínai vírusos akkor az Egészségügyi minisztérium le tudja kérni azoknak a telefonszámát akik potenciálisan megfertőződhettek és letesztelik őket.
Így vissza lehet minden esetet göngyölíteni.
Az adattárolás teljesen biztonságos és ha vége a vírus parának a szolgáltatást lelövik.

Ezt így kb most kellene azonnal licenszelnünk!
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 842
113
Home office-ban csinálom én is, de őszintén, lassan értelmetlen.
Hát nekünk nem volt értelmetlen a mai nap. A WHO receptek ajánlása alapján délután csináltunk 6 liter kézfertőtlenítőt. Sajnos többet azért nem tudtunk keverni mert elfogyott az etanolunk. (96% os etil alkohol) Hétfőn a másik recepttel folytassuk. Ahhoz még a laborban van minden hozzá még.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 176
113
Ha az olasz tendencia lesz egesz Európában az katasztrófa..... Ugy latszik Európa megjárja a poklot.
Sajnos nincs okunk feltételezni, hogy más lesz. Mo. ugyanerre számíthat.
Én ma április végéih kaptam "kimenőt" a cégtől. 6 qrva hosszú hét....mki készülhet a legrosszabbra. :(:(:(
Mire hozzánk elér, kicsit mások lesznek a körülmények.
Kb öt nap - két hét a lappangási idő, aztán jönnek a tünetek.
Azt nem tudjuk, hogy a magyar társadalom mióta van fertőzésnek kitéve, de a határzár lassan egy hete tart.
Azt kéne tudni, hogy pontosan hány olasz fertőzött van, hányan vannak ebből kórházban és a rendre elhalálozók mindegyike kórházban halt-e meg?
Ha igen (ha nem), mennyi idő után? Kik halnak most meg? Akik már régóta megfertőződtek, vagy akik csak a napokban?
A nulladik (vagy első) beteg is csak a technikailag beazonosított első fertőzött személy, de én kétlem, hogy november vége óta ne lett volna olyan kínai, vagy Kínát megjárt európai, aki ne lett volna már hordozó.
Az első azonosított olasz beteget február 20-án vették fel a kórházba, de már előtte való napokban is beteg volt.
Az azóta eltelt egy hónapban meredeken emelkedik az olaszországi regisztrált fertőzöttek száma, ami vagy azt jelenti, hogy most is vígan egymást fertőzik, vagy a lappangási idő igen széles spektrumon mozog. Hiszen az ország már le van zárva.

És amit még nem tudunk az az, hogy a melegedő idővel természetesen is jobb erőre kapó szervezet hogyan reagál majd?
Vagy ellenkezőleg, most a tavaszi fáradtsággal bedől az egész kontinens?
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
8 perces mai euronews video az olaszországi helyzetről. Mai, friss. (egy anyag általában 1-2 perc hosszúságú normál esetben, a 8 perc ritka egy hírcsatornán)

Koronavírus Olaszországban: van, ahol nincs elég koporsó

 
  • Tetszik
Reactions: Python

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
Szél Bernadett nagyon kiakadt a vészhelyzet meghosszabbításán: Eddig és ne tovább!
https://www.vadhajtasok.hu/2020/03/...helyzet-meghosszabbitasan-eddig-es-ne-tovabb/
Istenem.... A fertőzöttek száma nő, de annyi baj legyen szűntessük meg a vészhelyzetet, végülis már minden ok, senki nbem beteg, és a vírus mindenhol megszűnt egész Európában. Ezek az idióták melyik műsort nézik???!!?? Kedves kis Bernike elmegy az anyjába.....
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 850
18 962
113
A kurva anyját a netflixnek.
Igaziból hiába mondod a népeknek, hogy ne nézzék FHD-ben, úgy fogják akkor is, mer más úgyse nézi, stb. A sávszélesség hasznosabb és fontosabb dolgokra kell (távmunka, távoktatás). Jogos a Netflix és YouTube lépése, az infrastruktúrát úgy méretezik, hogy a normál használatot egy bő biztonsági tartalékkal ki tudja szolgálni,de most sokkal nagyobb az igény.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/bul...y-elleni-intezkedesek-betartatasaban-7911932/
"Bulgáriában a parlament pénteken megszavazta, hogy a hadsereg segíthessen a koronavírus-járvány elleni intézkedések betartatásában, végszükség esetén akár fizikai erővel is.
A fegyveres erőket mozgósítani fogják, hogy segítsék a polgári hatóságokat a lakossági mozgás ellenőrzésében, korlátozásában. A hadsereg felhatalmazást kapott arra, hogy megállítson járműveket, polgárokat, és – szabályszegés esetén – ne engedje őket továbbhaladni, amíg a rendőrség meg nem érkezik a helyszínre..."
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 850
18 962
113
Igen legalább ennyi. Bár ezt a bezártságot nem igazán bírom, pláne úgy, hogy a barátnőmmel szétmentünk így egyedűl nem buli.....
Na összezárva lehet kapcsolatokat a legjobban tönkretenni... Napközben meglepően sokan vannak még mindig kint, ezért csak este megyek ki hogy kicsit kimozduljak, nehogy bekattanjak, de még így is meglepően sok emberrel futok össze.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
8 perces mai euronews video az olaszországi helyzetről. Mai, friss. (egy anyag általában 1-2 perc hosszúságú normál esetben, a 8 perc ritka egy hírcsatornán)

Koronavírus Olaszországban: van, ahol nincs elég koporsó

Ebből a videoból most mindenki megtudhatja, milyen volt az amikor én tizenévesen hetekig voltam karanténban. Hozzám néha beengedték anyámat meg apámat, miután a védőoltásaik már védelmet adtak nekik, de ide meg senkit. De valószínűleg én is haltam volna meg, többnyire egyedül voltam. Erősnek kell lenni, ez a lényeg. Én megpróbáltam mindenkinek segíteni, hogy a táplálkozással legalább jó pozícióból kezdhesse a küzdelmet, és ne legyen belőle is kórházas eset, akkor sem, ha kiszolgáltatottabb a fertőzésnek. Voltak akik lehülyéztek azért amiket javasoltam, de higgyétek el, én aztán egy igazi gyakorlott túlélő vagyok. Ahogy egy elit katona értékét is az egekig emeli a harcedzettség, a számtalan éles aktív bevetések és a tapasztalat (mondjuk én is kiképzett is vagyok de nem háborúztam), úgy a túlélések is adnak egy nagy harcedzettséget. Persze nekem könnyebb volt valamivel talán, mert mondjuk "odaát" is szeretnek... hát ez lehetséges, de ez sem "ingyen" van, ennyit azért elárulok... ;)
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer