Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Ebből a videoból most mindenki megtudhatja, milyen volt az amikor én tizenévesen hetekig voltam karanténban. Hozzám néha beengedték anyámat meg apámat, miután a védőoltásaik már védelmet adtak nekik, de ide meg senkit. De valószínűleg én is haltam volna meg, többnyire egyedül voltam. Erősnek kell lenni, ez a lényeg. Én megpróbáltam mindenkinek segíteni, hogy a táplálkozással legalább jó pozícióból kezdhesse a küzdelmet, és ne legyen belőle is kórházas eset, akkor sem, ha kiszolgáltatottabb a fertőzésnek. Voltak akik lehülyéztek azért amiket javasoltam, de higgyétek el, én aztán egy igazi gyakorlott túlélő vagyok. Ahogy egy elit katona értékét is az egekig emeli a harcedzettség, a számtalan éles aktív bevetések és a tapasztalat (mondjuk én is kiképzett is vagyok de nem háborúztam), úgy a túlélések is adnak egy nagy harcedzettséget. Persze nekem könnyebb volt valamivel talán, mert mondjuk "odaát" is szeretnek... hát ez lehetséges, de ez sem "ingyen" van, ennyit azért elárulok... ;)

Ha le se betegedtél volna annyiszor akkor lennél igazi túlélő. :p
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 914
113
90174930_513515472915366_871712893177954304_n.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 914
113
Újabb szállítmányok érkeznek
Folyamatosak a beszállítások, alapanyagok érkeztek védőeszközök gyártásához, jövő héten újabb szállítmányok érkeznek Lakatos Tibor szerint.

Nem újabb intézkedést jelent a tartalékosok mozgósítása
A tartalékos katonákat azért mozgósították, hogy biztosított legyen a feladatok hosszú távú ellátása, mondta Lakatos Tibor.

Kijárási tilalom nincs tervben
Egyelőre nincs konkrét terv a kijárási tilalom bevezetéséről, mondta Lakatos Tibor. Az eddigi intézkedések beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Hozzátette, ez nincs összefüggésben az esetszámokkal, és ha bevezetnék, akkor az mindenkire vonatkozna.

Nem lehet összehasonlítani az országokat
Nem lehet összehasonlítani a járvány lefolyását az egyes országokban, semmilyen következtetést nem lehet levonni, mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.
A halálos áldozatokkal kapcsolatban elmondta, rosszindulatú daganatos betegségeik, szívérrendszeri és vérképzőszervi megbetegedéseik voltak alapbetegségeik.

Apák nélküli szülés jöhet
Ha egészséges az apa, a kórház beengedheti a szüléshez, de lehet olyan eset, hogy biztonsági okok miatt nem teszi ezt lehetővé, mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Az ellátás biztosításáról is szó volt az Operatív Törzs ülésén
A mai Operatív Törzs-ülésen számba vették az erőforrásokat. A tömeges megbetegedések időszakára is felkészültek, hogy az ellátás biztosított legyen. A magyar honvédség is csatlakozott az ellenőrzésekhez, mondta Lakatos Tibor, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője.

Bírság a karantén miatt
3771 ember van házi karanténban, 15 525 ellenőrzést hajtottak végre a hatóságok, 94 esetben állapítottak meg szabálytalanságot, mondta Lakatos Tibor, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője. 18 esetben helyszíni bírságot szabtak ki.
 
B

b4l4g3

Guest
Pintér pl. a vírusügyi helyzet ellenére lazán találkozgat külföldi partnerekkel, akikkel körbetúrázza a fél országot, majd tojuk a karanténszabályokra és folytatja.
Sztem neki ez a dolga.
Ehhez hozzájön, hogy elég soká kapcsoltak, hogy maszkok kellenének, és akkor is először viccmegoldások voltak (napi 20 ezer darab ha jól tudom Pintér feleségén keresztül).
Alattomos bomlasztó suttogó propaganda, nincs rá bizonyíték.
Itt is akkor lesz elegendő maszk vagy gyorsteszt, amikor majd valamelyik Mészáros vagy Tiborc cég tudja majd csinálni.
Ez csak azért lett idekeverve hogy lehessen mészárosozni... uncsi...
A határok sincsenek normálisan lezárva,a beszámolók szerint Ferihegyen is csak tessék-lássék ellenőrzések vannak.
"Ferihegyen" lehet nincs ellenőrzés, de a Liszt Ferenc reptér 5 napja zárva csak a magyar állampolgárokat meg teherforgalmat fogad.
A hazatérő magyarokat nem különítik el, át lehet járni ingázni a szomszédos országokba, nincs kijárási tilalom a bandázó tiniknek sem az öregeknek, nincs szájmaszkviselési kötelezettség a közterületeken, stb.
Ha kijárási tilalom lenne akkor, meg azért menne a visongás.
A 2015-ös helyzetnél ütött vissza a katonai képességek leépítése, most pedig a katasztrófavédelem és az EÜ leépítése.
Ezt ne próbáld az orbánék nyakába varrni, nem tudom ki adta el bagoért a technikát de mintha az öszödi böszme lett volna...
Ja és az oktatást kihagytad a mantrából...
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Srácok, decemberben!!!!, annak is az elején rendeltek maszkokat amikor ez a mostani helyzet távolinak tűnt. Ami lejön a médiából: mindenkin van külföldön maszk, nálunk nem=tehát, nincs itthon maszk.
Elmondják naponta az itthoni illetékesek, hogy van elég maszk, meg nem is feltétlenül kell maszk mindenkire.
Mire a G média: De nincs! Maszk kell!
Még Gyurcsányné is adományoz 20!!!! darab maszkot a Lászlónak!
Tehát - mivel ők mondják - nincs itthon maszk. Az illetékesek erre már nem tudnak mit mondani, nem foglalkoznak vele.
Ennek ellenére mindenki maszkot készít, varrónők, privátok, nem privátok, és még több lesz. Mindeközben várunk speckó szállítmány maszkokat, a jobbik fajtából, miközben Hamburgon bejött maszkokat einstandolja a Mutti, amit nem, azt az ukri puccsisták.
Ennek ellenére nem egy szállítmány maszk érkezik, hanem folyamatosan jön.
De mivel a szállítás akadozik, nem rögtön, de még géppel is jön majd párszázezer, bizti ami bizti.

Mivel kell lőszer a Gmédiának is, mást úgyse tudnak már hozzátenni évek óta az O1Ghez, így most arra váltottak át, hogy MindmeghalunkmertO1G. Ezt a panelt puffogtatják és közben észre se veszik (mert nem akarják vagy nem merik észre venni), hogy az orruk előtt bukik meg a saját két általuk erősnek tartott paneljük is: az oktatás egy szar és az egészségügy meg pláne. Hiába mondtuk éveken át, nem szar az egészségügy, megy bele a mani, javulnak a körülmények, privatizálni akarták, így jött a mantra: szar. Az oktatás meg ellenük dolgozik, hazafiságra próbálNA nevelni, tehát nekik ez semmiképpen nem támogatandó, így az oktatás is szar. Miközben a semmiből a tanárok éppen megoldják a távoktatást. Ha a semmiből a KLIK és a tanárok meg tudják oldani a távoktatást IS, akkor az az oktatás NEM SZAR. Pont.

És mivel a nagy zajtól azt hiszik ez a népeknek nem megy át, csak sírnak és puffognak, csipognak, mert már mindenki látja, hogy hirtelen meztelen lett a király. A panelok melegebb éghajlatra lettek küldve.

Így már csak az O1G maradt nekik. Azzal pedig választást nyerni ...

Csak az a helyzet, hogy nem kapok maszkot, nekem pedig kéne. mert EÜ-be is mennem kell majd. Be sem fognak engedni !!! Szóltam a körzetinek, ők nem tudnak semmiről, ők nem segíthetnek, náluk nem lehet rendelni. Szóltam a gyószszertárba, ott hüppögtek egy darabig, aztán felírtak valami listába, mert elvileg majd hoznak. És én mit mondjak mikor megyek ??? Azt mondták nekem, "elvileg majd hoznak", és ezzel be fognak engedni ??? Itt van egy hatalmas lyuk, hogy azoknak sincs, akiknek tényleg elkerülhetetlenül be kéne menni. Szóval te ballibezhetsz itt, de ezt elcseszték ! Persze, majd lehet ezen változtatni, de most országos el van cseszve ez a része. Ezzel ne vitatkozz, ez sajnos így van, mert a héten próbáltam egy azaz 1 nyomorék darabot intézni, és nem ment !!! (tökmindegy hogy milyet, a "válogatás" eszembe sem jutott !!! ;))

Szóval ha van elég maszk, akkor ez egyenlőre qrvára el van cseszve, ez itt a lényeg !!! :rolleyes:;)
 
  • Tetszik
Reactions: 2ndt and tarzaan

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 612
113
Most mondjak hogy nem foglalta le egy magyar szerv sem a maszkokat.
Hát igen, ha most menne a rendőrség és bezáratná az egész szarkupacot mert hazudtak, akkor meg menne a visítozás, hogy diktatúra, szabad véleménynyilvánítás, sajtószabadság meg stb... úgy vernék a seggüket a talajhoz, hogy zengene az ország.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 488
14 276
113
Sztem neki ez a dolga.

Mi? Az, hogy mindenféle védekezés nélkül hurcolásszon körbe külföldieket, aztán mindenféle védekezés nélkül találkozzon mindekivel?

Alattomos bomlasztó suttogó propaganda, nincs rá bizonyíték.

A 20 ezres szám tény:
https://bv.gov.hu/hu/node/3426
Azóta olvastam már 25 ezret is - sőt, ma linkeltem.

Most olvasom, hogy a cég a BV KFt-je, de korábban olvastam, hogy Pintérékhez köthető.
https://www.ceginformacio.hu/cr9310066936

A lényeg, hogy a határzárhoz hasonlóan itt sem az volt a szándék, hogy gyorsan és hatékonyan reagáljanak a problémára, hanem hogy ne kelljen rá sokat költeni.


Ez csak azért lett idekeverve hogy lehessen mészárosozni... uncsi...



"Ferihegyen" lehet nincs ellenőrzés, de a Liszt Ferenc reptér 5 napja zárva csak a magyar állampolgárokat meg teherforgalmat fogad.

A hazatérő magyarokat nem vizsgálják...

Ha kijárási tilalom lenne akkor, meg azért menne a visongás.

Spekuláció,
Ezt ne próbáld az orbánék nyakába varrni, nem tudom ki adta el bagoért a technikát de mintha az öszödi böszme lett volna...
Ja és az oktatást kihagytad a mantrából...

Ez egy folyamat, amit Orbánék is folytattak - és még ők is adtak el technikát.
 
T

torsen

Guest
Tavaly érdekelt hányan haltak meg az influenza szezon alatt? Olyan marha képmutató és dühítő ez a hozzáállás,hogy azt el nem lehet mondani. Keress rá nyugodtan statisztikákra, éves szinten Olaszországban 7-20 ezer (!) embert visz el az influenza és világszinten is nagy részük a 65 év feletti korosztályból kerül elő (óvatos becslés alapján a halálos áldozatok száma 250 ezertől indul 500 ezerig). Nem akarok személyeskedni, de mert a szádba van rágva, hogy most ennyien haltak meg, az ő haláluk más vagy többet ér azoknál akiket nem vertek tavaly vagy azelőtt nagydobra?


https://hu.euronews.com/2019/10/16/...-halalat-okozta-a-legszennyezettseg-europaban

Nem vírus, de had dobálózzak én is a számokkal kicsit. Ez már elég lesz? Mégse állt le minden, sőt, senkit se érdekelt. De kereshetsz még a gyógyszerek mellékhatásai miatti halálozásra is, Európában a 3. helyen szerepel. Ha már ennyire várja mindenki a vakcinát. Apropó vakcina. Annak utánanézett bárki, hogy a H1N1 járvány idején melyik törzsből készült az ellenanyag? Segítek, nem abból ami akkor fertőzött hanem valami 1930-ban felfedezett variánsából. (Azt csak itt jegyzem meg, hogy egyre gyorsabban vannak engedélyezve a készítmények, a koronavírus ellenin is azon vannak, hogy ne a standard eljárással vizsgálják ugye. Biztos egészséges.)

Rohangáljatok maszkban, kesztyűben meg amiben akartok, én nem eszem meg ezt a sz@rt.


Jelzem, én nem dobálóztam számokkal, csak egy számot írtam le, ami már nem is annyi.
Tudod, úgy van ez, hogy minden további (plusz) haláleset fáj valaki(k)nek. Azok a halálok is akik influenzában, azok is akik légszennyezettségben és azok is akik Covidban halnak meg. Aki szociálisan érzékeny, annak minden további haláleset veszteség. Aki antiszociális, az keresi a bizonyítékokat arra, hogy azoknak az embereknek meg kellett halniuk...
Én speciel sajnálom őket. Téged is...