Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 420
44 081
113
NATO-nak(USA) vannak készletei, így tudna segíteni maszkokkal, védőfelszerelésekkel, lélegeztető gépekkel, ha akarna...
Egyértelmű. Jelenleg tőlük kb. annyira számíthat ugye a világ, hogy megpróbálnak minden lehetséges fejlesztés alatt áló gyógymódot exclusive felvásárolni, megtartani maguknak! America First, ezt nem is tagadják!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 914
113
Zombieland 3:

Koronavírus: ezekre kell figyelned, ha bevásárolni indulsz! 7 szabály, amit tarts be a járvány idején

https://www.nosalty.hu/ajanlo/koron...-indulsz-7-szabaly-amit-tarts-be-jarvany-idej

+1
90678024_10158210831946228_2257635810952085504_n.jpg
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 691
90 786
113
Merre élsz, mozogsz?
Én most itthon. Már rég hazajöttem Belgiumból. Lassan lejár a 2 hét is.

Egyébként infó első kézből kint hogy folyik a kezelés.
Felhívszvegy központi számot, elmondod mi van. Majd a doki visszahiv. Ha csak lázad van, nátha egyéb infulenza tünetek, akkor nem megy ki. Elmondja milyen gyógyszert szedj. Jobb ha már van otthon.
Szeded, ha 2 nap alatt nem javulsz újra telefonálnod kell.
Ki nem mennek tesztelni azonnal. Kicsit magadra vagy hagyva, telefonos jótácsokkal. De ott már sok beteg van, valszeg nálunk is ez lesz. El kell fogadni, nincs mindenre kapacitás
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Vércsoport horoszkóp??? Mif@sz?!?:eek::mad:
Milagro irgalmatlan marhaságai már mindenkinek az agyára mentek?

Ez nem az én marhaságom! Az ilyen Kiskegyed, Nőklapja miegyebek szintű jósolgotásos ezo-zizi hülyeséget én sem komálom!
(Sőt! Kifejezetten rühellem. Pontosan ezzel butították le az egész asztrálmitológiai rendszert.)
..
De! Azt tudni kell, hogy a japánok erre a hülyeségre iszonyatosan rá vannak kattanva! Gyakorlatilag egy iparág épült már rá!
Nézz utána! A párkereső szolgáltatásoknál alap, hogy a vércsoport alapján keresgélnének neked társat, de az őrület odáig fokozódott már, hogy állásinterjún rákérdezhetnek gyakran, hogy mi a vércsoportod, mert kvázi kasztrendszer van e tekintetben. Bizonyos vércsoportba tartozók f@szagyereknek számítanak alapból, míg bizonyos más vércsoportúak meg alacsonyabb rendű silányoknak!
..
Ettől függetlenül, ha már szóba került és érdekel valakit, akkor a Rhesus-faktornak nézzen utána! Na ott valóban van misztika!
Az Rh- negativ vércsoportúakból ugyanis hiányzik az az antigén, ami viszont minden főemlősben megtalálható. Ez az emberi populáció kb. ~10%-a!
Ez azért rendkívül érdekes, mert ha igaz lenne az evolúció hipotézise, akkor ennek a "főemlős-antigénnek" minden emberben jelen kellene lennie.
Márpedig nem így van! Orvosbiológusok mindenfajta nyakatekert mutációkkal, meg miegymással próbálják magyarázni a jelenséget, de valójában értetlenül
vakargatja a legtöbb a kobakját!
..
A misztika pedig ott van, hogy több szerző ezt - mármint az Rh negativságot - bizonyítéknak tekinti az "Isteni eredetre", azaz az annunaki beavatkozásra,
az ember teremtésére. Akit érdekel a kutakodás, olvassa el ROBERT SEPEHR - Species With Amnesia c. könyvét, megrendelhető:
..
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 434
113
NATO-nak(USA) vannak készletei, így tudna segíteni maszkokkal, védőfelszerelésekkel, lélegeztető gépekkel, orvosokkal ha akarna...
Amúgy ahogy az oroszok tudnak katona orvosokat, mentesítő eszközöket küldeni, tábori kórházat kialakítani, ilyet pl. a NATO is tudna. Kenyeret is tud sütni, ha kell.
A katonaorvosok igen jelentős része baleseti sebész, ortopédsebész. De úgy általában is elmondható, hogy ezek az orvosok - mint ahogy itthon is a Honvéd kórház orvosai - is részt vesznek a saját országuk ellátásában. Az USA-ban tegnap 14.000 új fertőzött volt, de magán a fegyveres erőkön belül is egészen intenzíven terjed a járvány.
Az amerikaiaknak megvan a saját bajuk, mint ahogy az összes többi NATO tagországnak is! Vagy azt gondoljuk, hogy jó ötlet lenne, ha 2-300 orvost mondjuk kivonunk bármelyik NATO tagország ellátási rendszeréből? Kik segíthetnének? Spanyolország? Franciaország? Norvégia? Németország?
Javasolnám ennek a táblázatnak a tanulmányozását.
Vagy küldjünk itthonról orvosokat? Én tudok olyan budapesti kórházról, ahol az orvosok kb. 1/3-ada karanténban van. Ők 1-2 hétig biztosan nem lesznek hadrafoghatóak, amíg nem tisztázódik a státuszuk.
Milyen mentesítő eszközökre gondolsz? A NATO-nak nincsenek dedikált készletei. Az országoknak vannak de azok a saját ellátásukra sem elegendőek.
Az egyes tagállamok együttműködnek (ahogy a fentebb már említették a német szállítmányt pl.), de a NATOnak ez nem feladata!
A NATO egy katonai védelmi szövetség. A CSTO - mint jogi személyiség - milyen segítséget nyújtott mondjuk Szerbiának?
Ezek a szükség mentesítő (konténer) kórházak meg alapvetően ordas nagy kamuk. Ahogy a kínai 3000-es konténerkórház is az volt! Az egy techdemó volt. Sokkal egyszerűbb lett volna már meglévő épületeket, hoteleket átalakítani.
 
  • Tetszik
Reactions: ms07 and ladagrant

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 831
113
Varga Judit Miniszter asszony facebookjáról...



Nagyon jó hír! Ma hajnalban megérkeztek a magyar kormány által megrendelt egészségügyi védőfelszelések Budapestre. A Wizz Air gépe március 20-án indult, tapasztalt pilótákkal, akik hat országon át összesen 50 óra alatt több, mint kilencezer kilométert megtéve érték el Sanghajt, hogy onnan csaknem 11 tonnányi egészségügyi segédeszközt repítsenek Budapestre.
Összesen 30 050 darab védőruha és 82 000 darab orvosi maszk érkezett a fővárosba. A beérkezett készleteket elsősorban az egészségügyi dolgozók fogják megkapni, akikre különösen vigyázni kell és mindannyian hálásak lehetünk nekik a szolgálatukért.


Szép, csak közben a csehek, tótok milliós tételekről számolnak már be, tesztekről stb... Azokhoz képest ez semmi. :(
Naponta kellene jönnie egy ilyen szállítmánynak kb.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
...
Az USA-ban tegnap 14.000 új fertőzött volt, de magán a fegyveres erőkön belül is egészen intenzíven terjed a járvány.
Az amerikaiaknak megvan a saját bajuk, mint ahogy az összes többi NATO tagországnak is!
...

És szerinted az oroszoknak nem lesz meg a saját bajuk? Ők is ugyanúgy bajban lesznek (egy kis fáziskéséssel), de mégis küldenek segítséget. Kína meg elejétől fogva máig bajban van, mégis küld.
Nincs ezen mit szépíteni: Amerika tankokat küldött Európába, Kína és Oroszország meg segítséget.