Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 007
1 598
113
en is neztem anno, sokat lehetet tanulni belole..

nagyon hasznos kis sorozat, kulonosen ilyen "aranykorban"
Kicsit off. Nekem az volt a legmegdöbbentőbb, hogy talán a Viktoriánus farmról szólő évadban, tehát az 1800-as évek vége, már volt lóvontatásos aratógép, mig nagymamámék még a 40-es évek végén is kaszával meg sarlóval arattak és szedték a kévét. Ma meg pár hét alatt egy új gép elér bárhova a földön.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 391
27 565
113
Rögtönzött nagysebességű kórházvonat a franciáknál:
LANDSCAPE_840
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Közérdekű információk a YouTube szolgáltatóval kapcsolatosan a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos intézkedéseikről.

Sok szempontból eléggé fontos helyre lépett előre mind az internet, mind pedig számos online szolgáltató a COVID-19 most már az egész világra kiterjedő járvány kapcsán. Gondolok itt a rengeteg tájékoztató filmre, az online oktatásra, hírekre, stb. stb., szóval széles a paletta. Ezért nem árt ha tudjuk, hol lehet közvetlenül tájékozódni az aktuális intézkedéseikről. (ha van új intézkedésük / információjuk frissülni fog)

A koronavírus által okozott betegséggel (COVID-19) kapcsolatos legfrissebb információk
A GYIK-ben néhány konkrét válasz van linkekkel, pld. a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos információk elérhetőségei sok ország esetében. (Magyarország még nincs benne, adjál nekik információt ha szeretnéd hogy a listába kerüljön)
Ebben a GYIK menüpontban a valótlan videokat lehet bejelenteni
"Hogyan jelenthetem be a koronavírus okozta betegséggel (COVID-19) kapcsolatos valótlan információkat?"

A YouTube hivatalos Twitter fiókja, ide is kiteszik az aktuális információjukat. (ami a YouTubevel kapcsolatos a COVID-19 kapcsán)
A TeamYouTube #StayHome Twitter fiókja
 
  • Tetszik
Reactions: Premortem

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 375
113
https://www.aljazeera.com/news/2020...coronavirus-hits-economy-200329165242615.html
"Hesse is home to Germany's financial capital Frankfurt, where major lenders such as Deutsche Bank and Commerzbank have their headquarters. The European Central Bank is also located in Frankfurt."
..
Koronavírus kötvényről/eurókötvényről volt vajon véleménye?
És egyezett az a német hivatalos állásponttal, vagy nem?
..
Pénzügyminiszterként sok érzékeny információt és szenzitív banki adatot ismerhetett...
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézetének docense, az országos koronavírus-kutatócsoport vezetője

A videóban arról is beszél Jakab, hogy az eddigi információk alapján egészen kicsi az esély az újrafertőződésre, sőt,

ÚGY TŰNIK, HOGY AKI ÁTESIK A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉSEN, AZ LEGALÁBB 1-3 ÉVES IMMUNITÁST SZEREZ.
Eléggé szép lista van itt a PTE professzorainak nyilatkozataiból egy lejátszási listába rendezve. Úgy tűnik ez egy hivatalos csatornájuk ! :)
Ez az az ominózus lista, én be is tárolom. Persze mindig frissül.
Koronavírus - a PTE1367 youtube fiók lejátszási listája
------------------

Egy roppant érdekes korábbi 2020 március 21-i video, ahol a professzor úr a döntő jelentőségű magyarországi vírus genom meghatározást meséli el.

 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 247
20 413
113
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
840
4 256
93
https://m.hvg.hu/vilag/20200329_200_ezer_halottra_is_lehet_szamitani_az_Egyesult_Allamokban

" A New York-i Kennedy repülőtérre vasárnap délelőtt szállt le az a gép, amely Kínából szállított orvosi eszközöket, köztük kesztyűket, maszkokat, műtőben használatos köpenyeket. Ezeket New York államban, New Jerseyben és Connecticutban osztja majd szét a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (FEMA).

A Fehér Ház közlése szerint további szállítmányok várhatóak Kínából. Ez ügyben Jared Kushner, Donald Trump veje és tanácsadója tárgyalt Pekinggel."


Aztakurva.Mikor még fél éve is gazdasàgi hàborút vivsz egy màsik orszàggal, mert félted a gazdasàgi, katonai hegemóniàdat, aztàn mész a màsik orszàg kormànyfõjéhez talpat nyalni, mert minden termelöi kapacitàst kivittél hozzà a szent profit nevében. Milyen egy durva pillangóeffektus màr, mikor csak azért, mert a vilàg végén egy analfabéta kinai denevérlevest evett, borul a vilàgrend. De legalàbbis nagyot fog vàltozni decemberig. Édes Istenem, mikor egy fapàlcàra felhûzott, megperkelt denevéren mûlik a vilàg sorsa. Ilyet kitalàlni sem lehetne.....