Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 467
24 076
113
Elhunytak
Sorszám Nem Kor Alapbetegségek
1 Nő 76 szív és érrendszeri
2 Nő 65 rosszindulatú daganat
3 Férfi 74 szív és érrendszeri
4 Férfi 79 szív és érrendszeri
5 Férfi 68 szív és érrendszeri
6 Nő 41 magas vérnyomás
7 Férfi 38 krónikus pancreatitis, alkoholos májkárosodás
8 Férfi 53 szív és érrendszeri
9 Nő 90 aorta stenosis, ISzB, hypertonia, pitvarfibrilláció
10 Férfi 75 magas vérnyomás
11 Férfi 80 nincs adat
12 Férfi 73 ISZB, encephalopathia, hepatopathia, érszűkület, hypothyreosis
13 Nő 86 TBC,LC,PE,HT,DM,diab. polyneuropathia,MVT,
14 Férfi 92 Allergiás asthma, stroke, pacemaker
15 Férfi 94 COPD
16 Nő 59 Vesetranszplantált, cukorbeteg, COPD, ISZB, hipertónia,
A 38 éves lenne az angol követ?
 
  • Tetszik
Reactions: hendrick

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
Azt akarod mondani hogy az összes nemzetközi szerződést súlyos alkoholos befolyásoltság hatása alatt kötik?
Így már érthető, hogy miért ilyenek.
Nem, csak diplomatakörökben kvázi normális az, hogy a diplomata kénytelen jóízűen megenni néha három munkavacsorát egymás után zsinórban, és még a partner kedvenc italával is jóízűen koccintani a vacsira. Ezek a társadalmi elvárások furcsán tornyosulnak a diplomatáknál, csak rá kell nézni Szijjártóra, és látod, hogy ő nem diplomata :)
Ami pedig a halálozási számokat illeti igen, az ügyvivő alkesz volt ránézésre, de az a baj, hogy kishazánk attól függ kit kérdezel a fél vagy egymillió alkesz országa, a másik pedig a másik fiatal áldozatnál a szív és érrendszeri komplikációk, ami pedig a hagyományos magyaros táplálkozás egyenes következménye. Szóval nem sok jóra számítok.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
Nem számolsz a kijárási korlátozás pozitív hatásával. Reméljük nem lesz annyi fuldokló, hogy kifektesse az országot.
Kérdés, hogy melyik szakembercsoportnak hiszünk. A brit jellegű megközelítés szerint a népesség jelentős része megkapta, már csak inkubálódik a betegség a 3 hetes időszak alatt. Még csak most lesz három hete, hogy meghoztuk az intézkedéseket, kb egy héten belül kiderül, hogy mennyire időben.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Max, ha a kormánytól veszünk, de jelenleg portyázás van. Cégekkel kötünk szerződést és a kínait csak az aktuális MA elérhető haszon érdekli.
Nana, Kínában még államközpontosítású gazdaság működik. Egyetlen külföldi se dönti el önállóan hogy kivel köt szerződést, csak ha az állam rábólint. Külföldi-kínai vegyesvállalat is csak úgy működik hogy 51% kínai többséggel engedélyezik, más kívánság esetén "ott a kijárat uram, szívjon egy kis friss kínai levegőt és gondolkozzon még egy kicsit!!".
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 926
11 502
113
A tegnapi szlovak adato, ujra felfutott a tesztek szama.

688 mintát vizsgáltak ki hétfőn, ebből 661 negatív, 27 pozitív eredménnyel zárult. Ezzel 363-re emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma az országban.

A 60 év feletti fertőzöttek száma 27 pozitív tesztből kilenc volt. Ez a diagnosztizált páciensek egyharmada.

https://parameter.sk/27-tel-nott-az-igazoltan-fertozottek-szama-688-mintat-vizsgaltak-hetfon

ezen kivul varhaton julius kozepen fog tetozni a jarvany Szlovakiaban, ha marad az eddigi szigor (egyenlore el vannak szanva ra, hogy marad). Ebben az esetben kb. 1000 olyan beteg lenne egy idoben, aki lelegezteto gepre szorul. Egyenlore 550 lelegezteto gep van az orszagban, juliusig tervezik beszerezni a szukseges plusz 500 gepet.

Július közepén tetőzhet a korona-járvány Szlovákiában, a világ legjobb országai között lehetünk

https://parameter.sk/julius-kozepen...kiaban-vilag-legjobb-orszagai-kozott-lehetunk
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 926
11 502
113
Nana, Kínában még államközpontosítású gazdaság működik. Egyetlen külföldi se dönti el önállóan hogy kivel köt szerződést, csak ha az állam rábólint. Külföldi-kínai vegyesvállalat is csak úgy működik hogy 51% kínai többséggel engedélyezik, más kívánság esetén "ott a kijárat uram, szívjon egy kis friss kínai levegőt és gondolkozzon még egy kicsit!!".

Ez igy igaz, viszont az elvtarsnak, aki dont a szerzodesekrol, na annak is van valahol kulfoldon bankszamlaja. Es innen az eredeti opcio lep ervenybe .
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 008

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Ilyen állapotban már inkább egy osztályon lenne a helyük.
Durva ahogy kifutottak a kórházi ágyakból. Egy hete ugyanitt még csak készülődtek:
sevilla-800x450.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: laiki

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
Kérdés, hogy melyik szakembercsoportnak hiszünk. A brit jellegű megközelítés szerint a népesség jelentős része megkapta, már csak inkubálódik a betegség a 3 hetes időszak alatt. Még csak most lesz három hete, hogy meghoztuk az intézkedéseket, kb egy héten belül kiderül, hogy mennyire időben.
Pont kifutottam az 5 percből.
Szóval az a baj, hogy még ha időben és jó rendelkezéseket is hozott a kormány, és ennek köszönhető a járvány megállása, ezt bizonyítani nem tudja. Nézd csak meg itt is mennyi covid-szkeptikus van, akik szerint ez csak egy felfújt lufi médiahekk. Ha ezt a hangulatot és réteget meg tudja lovagolni az ellenzék, akkor a gazdasági károkat és a jogok felesleges megnyirbálását rá lehet kenni a kormányra és akár bele is bukhat, pedig az is lehet, hogy megfelelő módon kezelték a helyzetet. A politika egy ilyen hálátlan dolog, és egy ilyen járványügyi helyzetben az intézkedések arányossága és indokoltsága erősen vitatható. Olyan ez mint az időjárásjelentés, rövid távú prognózist tudunk jót adni, de hosszú távon igazából beláthatatlanok a következmények/lefolyások. Ez igaz minden összetett, nagy biológiai rendszerre, talán ezért is van annyi hívő az orvosok között, ld Kásler. Senki sem fogja tudni az igazát bizonyítani se pro se kontra, a kérdés az, hogy a közvéleményt ki tudja majd jobban meglovagolni.

A másik amire úgy látom nem haraptatok rá, az az, hogy Dél-Olaszországban már fosztogatás határán vannak azok, akik egyik napról a másikra élnek. Idehaza is érdekes lesz, hogy hogyan reagálnak a leszakadtabb régiókban, problémás területeken, mint mondjuk Ózdon pl. Igazából nem érdekes, mert kiszámítható, a kérdés az, hogy a kormány időben intézkedik-e a puskapor vizezéséről...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
A brit jellegű megközelítés szerint a népesség jelentős része megkapta, már csak inkubálódik a betegség a 3 hetes időszak alatt.
Ha lefutott ez az egész járvány, akkor majd megvizsgálják az emberek vérét antitestekre, és megtudjuk kinek volt igaza.
Bár szerintem ebből a járványból egy a 9.11-nél is durvább konteócunami fog elindulni... :cool:
Ha ezt a hangulatot és réteget meg tudja lovagolni az ellenzék, akkor a gazdasági károkat és a jogok felesleges megnyirbálását rá lehet kenni a kormányra és akár bele is bukhat, pedig az is lehet, hogy megfelelő módon kezelték a helyzetet.
Az olasz vagy a spanyol helyzetet elnézve, eddig jó döntés volt a korlátozó intézkedések(/diktatúra/királyság) bevezetése.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Nana, Kínában még államközpontosítású gazdaság működik. Egyetlen külföldi se dönti el önállóan hogy kivel köt szerződést, csak ha az állam rábólint. Külföldi-kínai vegyesvállalat is csak úgy működik hogy 51% kínai többséggel engedélyezik, más kívánság esetén "ott a kijárat uram, szívjon egy kis friss kínai levegőt és gondolkozzon még egy kicsit!!".
Gondolod minden szerződést Xi Jinping ír alá? Véletlen sem a helyi kis párttitkárok, vállalati kommiszárok engedélyezik ? :)
Ahogy őrnagy írta, mindenkinek van bankszámlája és kínában mindenki korrupt. Ennyi. Mi tudunk kínaiul ("Kedves elvtár$am ma$zk kellene" :) ), míg nyugaton közbeszereznek. :D

----
Pár napja a beszélgetőbe betettem egy videót, hogy melyik intézkedésnek milyen hatása van. Mi kombinálva használtuk őket, így együttesen fejti ki a hatását. Nem meglepő, hogy ilyen jól állunk. Remélem a húsvét nem cseszi el. Ha az utána következő 14 napban nem kezd el nőni megnyertük a háborút.
Ha hülyék lesznek az emberek és elmennek locsipocsi inni, akkor itt is olaszország lesz. :(
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 791
25 354
113
Nem. Első beosztottnak lenni 38 évesen úgy, hogy nem adott kulturális környezetből jött (semmi magyar ős, rokon, egyéb) az illető, az egy sima karrier diplomata. 38 évesen még a briteknél is ebbe a pozícióba jutni, azt vetíti elő, hogy nagyon kellett ahhoz teperni, hogy vki ide jusson. Ez pedig pia nélkül ... De mondom, már a kép is azt mutatta, hogy túlsúlyos. Szívre és cigire biztos tippeltem volna, de az arca alapján a piára is.

Vagy csak szimplán MI5-os volt, vagy MI-akárhányas, amilyen számozásról mi nem is tudhatunk. Az is egy kiemelten veszélyeztetett csoport...
Ne feledd; minden külügyes belügyes, de nem minden belügyes külügyes!
..
Egyébként így akár terelés is lehet ez a májkárosodás dolog. Furcsálltam is, hogy diplomata esetében mindenfajta érzékeny nemzetközi protokollra fittyet hányva, ilyen egyértelműen azonosíthatóvá teszik! Csak így, szembe, nagytotálba! Ez lehetetlen, ilyen figyelmetlenség kizárt!
Ez elfedés, gumicsont!
Szerintem...
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 104
10 338
113
@jurgenbauer "Tudod, amikor valaki elmegy koszorúzni a Tienanmen térre, és Franciaországtól Magyarországig a média karóba húzza ezért, mert mocskos diktatúrát támogat, emberi jogok, meg még ki tudja mivel, miközben ugyanezek IS bizniszelnek Kínával, sőt meg is látogatják, akkor ha vészhelyzet van, és a koszorúzó országa az első aki felajánlotta segítségét Kínának, és visz egy jól működő (eddig), V4et, akkor ha te nagyhatalom vagy, és tudod, hogy a fütyülők is keresnek valamit és megfizetik, és a veled normálisan bánó is megfizeti, ráadásul még segített is korábban, sőt, úgy bánt veled, hogy tiszteletben tartotta a te gondolkodásod, akkor amikor a listát összeállítod amin látod ki mit keres és mennyit akar fizetni érte, akkor előreveszed az illetőt, becsületből, ahogy pl. az osztályból nem hívjuk meg a gyerek szülinapjára azt, aki bántja a gyerekünket, csak azt aki kedves vele."

Nézzétek ezt a gyönyörű, többszörösen összetett, és egymásba ágyazott tagmondatokból álló mondatot! :)

Egy nagy LÁLYK! :)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 791
25 354
113
Ha lefutott ez az egész járvány, akkor majd megvizsgálják az emberek vérét antitestekre, és megtudjuk kinek volt igaza.
Bár szerintem ebből a járványból egy a 9.11-nél is durvább konteócunami fog elindulni... :cool:

Az olasz vagy a spanyol helyzetet elnézve, eddig jó döntés volt a korlátozó intézkedések(/diktatúra/királyság) bevezetése.

1. Nálam a cunami már háromszor körbeért! :D
..
2. Kajálja is a nép! :D:D
..
Publicus megmérte Népszaváéknak! A nemzetközi ballibsizmus összeomlóban...
https://nepszava.hu/3072547_a-virus-erositi-a-fideszt
..
1268852.jpg
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 791
25 354
113
Pont kifutottam az 5 percből.
Szóval az a baj, hogy még ha időben és jó rendelkezéseket is hozott a kormány, és ennek köszönhető a járvány megállása, ezt bizonyítani nem tudja. Nézd csak meg itt is mennyi covid-szkeptikus van, akik szerint ez csak egy felfújt lufi médiahekk. Ha ezt a hangulatot és réteget meg tudja lovagolni az ellenzék, akkor a gazdasági károkat és a jogok felesleges megnyirbálását rá lehet kenni a kormányra és akár bele is bukhat, pedig az is lehet, hogy megfelelő módon kezelték a helyzetet. A politika egy ilyen hálátlan dolog, és egy ilyen járványügyi helyzetben az intézkedések arányossága és indokoltsága erősen vitatható. Olyan ez mint az időjárásjelentés, rövid távú prognózist tudunk jót adni, de hosszú távon igazából beláthatatlanok a következmények/lefolyások. Ez igaz minden összetett, nagy biológiai rendszerre, talán ezért is van annyi hívő az orvosok között, ld Kásler. Senki sem fogja tudni az igazát bizonyítani se pro se kontra, a kérdés az, hogy a közvéleményt ki tudja majd jobban meglovagolni.

A másik amire úgy látom nem haraptatok rá, az az, hogy Dél-Olaszországban már fosztogatás határán vannak azok, akik egyik napról a másikra élnek. Idehaza is érdekes lesz, hogy hogyan reagálnak a leszakadtabb régiókban, problémás területeken, mint mondjuk Ózdon pl. Igazából nem érdekes, mert kiszámítható, a kérdés az, hogy a kormány időben intézkedik-e a puskapor vizezéséről...

Dehogynem haraptam rá. Az Operation Coronavirus 2020. következő, immár "forró" fázisa éppen az lehet, hogy nyár derekára hol sikerül a helyzetet zavargásokig eszkalálni! Nagyon is figyelek!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 733
113
Hét évig terjedő szabadságvesztéssel és kétmillió rubeles (több mint 8 millió forintos) bírsággal büntethetők az orosz parlament alsóháza által kedden megszavazott törvénytervezet értelmében azok, akik a járványügyi karantén megsértésével gondatlanságból több ember halálát okozzák.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz