Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 471
17 906
113
Tegnap este írtam egy nagyobb értekezést a maszkok lehetséges fertőtlenítési lehetőségeiről, ami egy neuralgikus pontja az előttünk álló valószínűleg több hónapig tartó sikeres védekezésnek, tehát nagyon kiemelt fontosságú téma. Alább az egyik linkelt cikknél is előkerül a kérdés. (certifikált FPP3 olasz maszk gyártás beindítása) Majd ha lesz időm átnézni, itt fogom leközlöni, és várom majd a témában AZ ÉPÍTŐ JELLEGŰ hozzászólásokat. (nem ide)


Olasz kormányzati hírek

2020/03/31 rövid hír képpel
Farnesina, fél árbocon zászlók (az olaszok közös gyásza miatt)


2020/03/30 rövid hír
Di Maio miniszter - videokonferencia a G20-ak kereskedelméről
"2020. március 30-án Luigi Di Maio külügyi és nemzetközi együttműködési miniszter videokonferencián vett részt a G20-ak kereskedelemről szóló rendkívüli ülésén."

31/03/2020 hosszabb cikk több témáról, kormányzati interjú
Del Re miniszterelnök-helyettes a Fanpage.it-nél: "A koronavírus vészhelyzetben már 30 ezer olasz visszatelepült" (olaszországba)

ÚJ KÖZVETLEN OLASZ NAPI SAJTÓ ÉS INFORMÁCIÓS FORRÁS A FONTOSABB OLASZ ESEMÉNYEKRŐL
a Fanpage.it főoldala a legfrissebb olasz aktuális hírekkel és nemzetköziekkel is

Három cikk az oldalukról:

31/03/2020 közepes méretű cikk
1,2 millió eurós beruházásból 4 új olasz gyártósor beindítása Bologna és Avellino között (Emilia és Campania régiókban) FPP3 újrafelhasználható nemzetközi "Biohazard" minősítésű maszkokra. (az újrafelhasználásra csak az előírt megfelelő fertőtlenítés után kerülhet sor, ennek hiányában vagy nem megfelelő fertőtlenítés esetén el kell dobni a maszkot (vagy várni kell a használatával legalább 2-3 hetet))
Coronavírus, havonta 650 000 Fpp3 maszk a legnagyobb olasz (maszk) gyárban: "120 (új) alkalmazott"
megj.: nekünk is minimum legalább 3 milliós FPP2 és FPP3 stratégiai maszkgyártó kapacitást kellene kiépítenünk, de a későbbiekre pedig 12-15 milliós, tartalékban rendelkezésre álló és 1-2 héten belül beindítható gyártókapacitást, természetesen stratégiai alapanyag gyártó kapacitással és alapanyag készletekkel együtt (mint a gáz üzemanyag liszt takarmány stb. stratégiai készletek)

31/03/2020 hosszabb cikk
A cikk Salvini utóbbi hetekben tett kijelentéseivel és (az olasz kormány elleni) vádjaival foglalkozik főként belpolitikai szinten. (megj.: kezd forrósodni az olasz belpolitikai vita az ellenzék és a kormánypártok között)
Salvini jóváhagyása Orbánnak (megj.: a vészhelyzet elfogadására) egy pofon minden európainak

30/03/2020 közepes méretű cikk képpel
Kelet-Indiában, az Odisha állam partjainál az emberek karanténba kényszerítése miatt újra emberi veszély nélkül zavartalanul fészkelnek a teknősök ( a turisták, tojásokat fosztogatók, és teknősöket begyűjtő orvvadászok nélkül)
Koronavírus, a teknősök zavartalanul fészkelnek a tengerparton. Ez már évek óta nem történt meg.

Az utolsó belinkelt cikkedre reagálva. Ha van bármi jó ebben az egész koronavírusban, az az, hogy a természetet egy kis időre békén hagyja az emberiség. Amúgy ez is azt bizonyítja, hogyha eltűnnék a Földről az élővilág elég hamar visszahódítaná magának ezt a világot.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 184
26 890
113
Ha megnézed a pandemia.hu-t, akkor ez már nem játszik. Ha igazolt fertőzött nincs is, házi karanténba került biztos van minden járásban!
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113
Na végre!
..
"Türkmenisztánban betiltották a koronavírus szót a sajtóban és az utcán – adta hírül kedden nyilatkozatban a Riporterek Határok Nélkül médiajogi csoport türkmén forrásokra hivatkozva.
..
„Az állami ellenőrzésű média többé nem említheti a koronavírust, és a szó eltűnt az egészségügyi információs füzetekből, amelyeket iskolákban, kórházakban és munkahelyeken osztogattak” – áll a csoport március 31-i, azaz nem április elsejei közleményében. A dpa német hírügynökség kutakodása szerint a türkmén állami hírügynökség legutóbb – és meglehet, utoljára – a múlt héten használta a szót, amikor arról jelentett, hogy hazatértek türkmének olyan külföldi területekről, amelyeken már megjelent a járvány.
..
A türkmén külügyminisztérium két hete nem említi a koronavírus szót, amely az ország egészségügyi minisztériumának honlapján sem olvasható. A médiajogi csoport értesülése szerint a türkmén hatóságok megtiltották a lakosságnak nemcsak, hogy maszkot viseljen, hanem még azt is, hogy közterületen a koronavírus-járványról beszélgessen. Aki ezt megszegi, azt kockáztatja, hogy civil ruhás titkosrendőrök őrizetbe veszik.
..
Türkmenisztánból eddig egyetlen koronavírusos fertőzést sem jelentettek, holott az ország határos Iránnal, ahol több mint 44 ezren kapták el a kórt. A földgázban gazdag közép-ázsiai országot államfője, Gurbanguly Berdimukhammedow vaskézzel irányítja immár 14 éve, személyi kultuszt teremtve maga körül – emlékeztetnek a hírügynökségek."

Forrás: https://kuruc.info/r/64/210333/
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 184
26 890
113

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
3 Wizz gép hazaért Pekingből, 2 úton Ukrajna felett.
Azt nem tudom milyen Wizz Air információk ezek. Most kerestem utána, a cég magyar oldala az hallgat. A "bud"-ról megint egyértelműen kiderült, hogy katasztrófális a kommunikációjuk ! :rolleyes::D:D:D Miből gondolom ezt ? Az a baj hogy nem csak úgy gondolom, hanem naponta adnak rá bizonyítékot ők maguk. :eek: A előbb néztem a weblapjukon és facebook oldalukon a "Repülőtéri Napi Értesítő - COVID-19"-et, még csak közelítőleg sem azonos a két oldaluk tartalma !!!:eek: Ráadásul ma kicsivel éjfél után néztem szintén mind a kettőt, a most a weboldalukon virító 2020/03/31 dátummal kitett dolgoknak MÉG NYOMA SEM VOLT 2020/04/01 ELSŐ ÓRÁIBAN !!! Mit jelent ez ? NEM IGAZ HOGY 2020/03/31-ÉN TETTÉK KI AMIRŐL AZT ÁLLÍTJÁK, VAGYIS SIMÁN HAZUDNAK ! :rolleyes::) Erről van szó, ez éjfél után még sehol nem volt, ez a "parasztvakítás". :eek:
2020.03.31 - Repülőtéri napi értesítő: Tájékoztató a COVID-19 járványügyi intézkedésekről
Amúgy itt nem jelent meg semmi a fecebook oldalukon közölt teherszállító gép érkezéséről, pedig elvileg mind a két oldalon meg kellene hogy jelenjen. Szóval a "bud" kommunikációja továbbra is egy katasztrófa.

Amúgy a személyszállító gépekről is alig van információ, akik külföldre visznek haza utasokat, ide pedig a kint-rekedt magyarokat hozzák a konzulátusok segítségével. Például a tegnapi két amerikába tartó gépről a kinti magyar szervezetek írtak sokat, míg itthon szinte semmi információ nem volt. (amúgy az volt amit írtam, az a gép hozta a magyarokat ami a kanadaiakat vitte innen haza, az egyik) Hát erről megint ennyit...:) (köszönjük "bud" a kussolást :))

Itt a naponta beérkező járatok vannak, de csak a személy ha jól látom.
Érkező járatok
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113
Harástalanítják Soros háromszázhatvanmillióját:

Elvenné a polgármesterek döntési jogát a kormány a veszélyhelyzet idejére

a településeket, kerületeket, vagy akár a fővárost érintő kérdésekben ezentúl nem a választott vezetők, hanem a többnyire fideszes politikusokból kinevezett fővárosi és megyei kormányhivatalok vezetői, valamint a védelmi bizottságban ülő honvédségi, katasztrófavédelmi és a rendvédelmi szervek vezetői vennék át.

Helyes!
Nincs szükség ~3200 féle hülyéskedésre ~3200 féle módon!

..
Jelenleg:
2011. évi CXXVIII. törvény
a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról

46. § (4) Veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat- és hatáskörét a polgármester, illetve a főpolgármester, a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja. Ennek keretében nem foglalhat állást önkormányzati intézmény átszervezéséről, megszüntetéséről, ellátási, szolgáltatási körzeteiről, ha a szolgáltatás a települést is érinti.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 055
83 267
113
Ez nekem új. A Zoom mióta tud 25 kamerát? Hmmm.
De ok miert nem maguknak gyartjak? Megiscsak a vilag egyik top tiz nepsege, ojropa number two, nato bronzermes. Ne mar hogy nem birnak megoldani... Ha a polakoknal van maszkgyar akkor mi lehet a franciknal? Ok hogy egy lusta, elkenyelmesedett nepseg a magyar normakhoz kepest de nehogy mar ne legyen naluk ilyen alapveto cikkekbol gyartas, ez groteszk ha nincs. Bexaras am gyerekek hogy az egesz meltosagos unio a Kinanal kuncsorog ilyen vacakokert, most hol van a dalai lama meg az ujgurok, meg tobbi aggodas? Mi egy kiszolgaltatott apro orszag vagyunk, de a francik ojropa vezeto es iranymutato orszaga, hova lett a nagy arc es a meltosag? Amugy mennyi lehet egy maszk eloallitasi koltsege, 2 forint? 3? Egy ilyen apro es filleres holmi hianya terdeltet be a G8-bol hatot.
Lásd Szijjártót és a szerbeket! :)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 055
83 267
113
Nah most ez kicsi csökkenés a megszokott 1.000+-os minta mellett.

525 fertőzött (+33)
465 aktív eset (+26)
40 gyógyult (+3)
20 elhunyt (+4)
15208 mintavétel (+1062)
61 kórházi karanténban (-)
7302 házi karanténban nem friss adat

Regisztrált fertőzött:10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 478 magyar állampolgár. nem friss adat
Tegnap tettem fel házi karanténos számot!

"Hatósági házi karantén
Eddig 9448 hatósági házi karantén került elrendelésre, és 63 000-szer kerül sor rendőri ellenőrzésre ilyen esetben."

https://mandiner.hu/cikk/20200331_operativ_torzs_a_mai_napon_hatalyba_lepett_a_koronavirus_torveny
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Egy konkrétan magyar kormányzati oldalról származó hír a Kardiológiai Intézettől két 0-24 órában élő telefonszámmal, ami a szív és érrendszeri betegek részérére van fenntartva, ha valamilyen problémájuk van. Mivel itt a fórumon is hallottam ilyen tagokról, de egyébként is bárkinek a családjában ismerősei között lehet olyan akit érint, úgy hogy linkelem az oldalt. Ha tudtok ilyen személyről, lássátok el információval és a két telefonszámmal, ha netán szüksége lenne rá (de reméljük erre sosem kerül sor) akkor azonnal tudja hívni őket. Itt a magyar kormányzati oldalon a hír linkje.

2020, március 31 - 14:55
Kardiológus szakorvosokkal lehet nonstop telefonon konzultálni
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 055
83 267
113
Helyes!
Nincs szükség ~3200 féle hülyéskedésre ~3200 féle módon!

..
Jelenleg:
2011. évi CXXVIII. törvény
a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról

46. § (4) Veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat- és hatáskörét a polgármester, illetve a főpolgármester, a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja. Ennek keretében nem foglalhat állást önkormányzati intézmény átszervezéséről, megszüntetéséről, ellátási, szolgáltatási körzeteiről, ha a szolgáltatás a települést is érinti.
Ez a rész maradhatna egy ideig. Lehetne csökkenteni a képviselő testületek számát is!
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 055
83 267
113
Sok százezres adománnyal segíti Százhalombattát a vietnámi kereskedő – Jó Hírek
"Több mint hétszázezer forint értékben ajándékozott fertőtlenítő tisztítószereket, védőmaszkot és vécépapírt a Százhalom Egészségügyi Központnak a városban élő Van Hoan Dinh."
(...)
"A helyi lap bemutatja Van Hoan Dinh-t, aki 16 éve él Magyarországon, öt éve Százhalombattán. Két vegyesboltot üzemeltet a lakótelepen. Családjával – feleségével, hétéves lányikreivel és két éves fiával – Óvárosban lakik. Elmondta: bár a járvány miatt bizonyos termékek beszerzése neki is gondokat okoz, de szívesen segít bármiben, amiben tud."
https://mandiner.hu/cikk/20200401_s...szazhalombattat_a_vietnami_kereskedo_jo_hirek