Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 901
11 367
113
Durva volt ez a mai nap. Bár elindultunk visszafelé, mindenhol máshol meg jön a második kör úgy, hogy pl. Európában sok helyen még az első se ért véget.
Mindeközben egészen elképesztő egész pályás letámadásban vannak a magukat civilnek hazudott szervezetek és senkiházi rémhírkeltők Magyarország kapcsán. A nap csúcspontja volt ma Orbán koronavírusos álhalálhíre, amit egy kormánypárti lehozott, hogy heló, mik vannak, majd fogta magát az index, és úgy tálalta az egészet, mintha a Fideszes riogatna álhírekkel. Elképesztő. Aztán ott a Helsinki Bizottság új honlapja, ahol mindenbe belekötnek és elemeznek (a szokásos miért ezt és miért most, miért nem így, stb.), közben Tusk, mintha Európában minden rendben lenne és senki sem halna meg a vírusban, diktatúrázik, mintha Magyarországgal gond lenne, bármi is változott volna múlt hét hétfő óta!

Mindeközben pedig a főpolgármester - aki két éve még miniszterelnöknek jelölte magát és ha nyert volna, és ezt követően nem puccsolják meg, most ebben a helyzetben ő hozná az intézkedéseket - egy napra sikeresen összezárta Budapest még mindig BKVval munkába járó dolgozóit a BKV járatain, miközben a parkolást még mindig nem tette ingyenessé, hogy még jobban segítse a népeket, hogy ne a BKVn összezárva nyomorogjanak, mint nagy kedvence Londonjában a metrón teszik a népek. Bár ez vsz nem volt direkt, első intézkedésként, amikor nem facebookon kell vigyorogni, sikeresen szart lépett. Majd lehet figyelni a megugró fertőzések számát 4-6 napon belül!

Egyébként érdekes ez a vírus. Egyre kevésbé érthető, hogy mi ez. Egy ismerős családban koronavírusos megbetegedés volt, és miközben a sportos és jó kondiban lévő férj totál lebetegedett (nem volt semmilyen betegsége ami számíthat) tényleg nagyon rosszul volt, addig a betegeskedő, korábban daganatos betegséggel műtött feleségén simán átment a vírus. 60 körüliek.

Nem szeretem az olyan dolgokat, amelynél nem tudod mi miért történik. Én olyan vagyok, hogy próbálom megérteni mi, miért történik, hol van valami elqurva, hogy ki lehessen javítani, vagy vigyázni, hogy ne betegedjünk le. Ez a szar viszont össze-vissza terjed. Míg a németeknél minden kézben, addig az olaszok és spanyolok hullanak. Kíínában milliárdos lakosság mellett viszonylag helyesen kezelik és ha hiszünk nekik, egész jól megúszták az ELSŐ KÖRT, addig az USAban kevesebb lakosságszámnál csak úgy szedi az áldozatait és betegíti meg a nagyvárosok lakóit.

Én nem tudom mi lesz holnap, de ha a hivatalos itthon nem kezd nagy ívben nőni, egész jól fogunk állni, viszont el nem tudom képzelni, hogy miként tudnánk megelőzni azt, hogy a második v. harmadik kör le ne taroljon minket. :(

Vsz búcsút inthetünk a nyitott határoknak, ami akkora probléma nem lenne, de örülnék neki, ha nem jönne vissza még egyszer. Mondom ezt úgy, hogy még el se ment.

Az en meglatasom szerint, az Azsiai masodik kor vege egybe fog esni az Europai/Amerikai elso kor vegevel. A kinaiak megint csak megszivjak. Mivel a visegradi es a kelet europai orszagok a gorbe lapositasat tuztek ki celul,ez elegge el fog huzodni, jelenleg a TETOZEST mondjak julius kozepere. Igy mire lecseng a jarvany addigra vege lesz a masodik kornek is azsiaban, sot svedorszagban lehet mar a 3. kor is veget er.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 484
24 110
113
.
.
Kisse aggodok az ismeretlen kollegaert, mert az, hogy a sved miniszterelnök allitolagos vegzettsege milyen, es ez tegnap este magyar TV2-ben fömusoridöben kiment a vilagba az ö arcaval, ez könnyen visszajuthat a svedekhez (pl nagykövetseguk sajtofigyelese), azutan a doktornak ebböl baja lesz.... Kivancsi leszek,hogy 1 ev mulva meg mindig ott dolgozik-e, ahol most, a svedek tudnak meglepöen gonoszak lenni, ha megsertödnek. (az ilyesmire mondjak ök maguk, hogy ketchup effektus)
.
(Masreszt azt sem tudom, hogy a sved miniszterelnök nem vegzett-e el azota valamit, vegulis Deutsch Tamasnak is szereztek anno vegzettseget amikor sportminiszter lett....)
Tudom wiki, de ott azt írják, hogy 1,5 év után "dropped out" (kibukott - kidobták?) az egyetemről.
https://en.wikipedia.org/wiki/Stefan_Löfven
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 484
24 110
113
Az en meglatasom szerint, az Azsiai masodik kor vege egybe fog esni az Europai/Amerikai elso kor vegevel. A kinaiak megint csak megszivjak. Mivel a visegradi es a kelet europai orszagok a gorbe lapositasat tuztek ki celul,ez elegge el fog huzodni, jelenleg a TETOZEST mondjak julius kozepere. Igy mire lecseng a jarvany addigra vege lesz a masodik kornek is azsiaban, sot svedorszagban lehet mar a 3. kor is veget er.
Svédeknél szerintem nem körökre lesz osztva, ott 1 kör lesz és aztán kárfelmérés. Pár év múlva meg majd a statisztikák megmondják, hogy ők csinálták-e jól vagy 'jól elqrtákt'.
 
  • Tetszik
Reactions: tiz and 2ndt
T

Törölt tag 008

Guest
Svédeknél szerintem nem körökre lesz osztva, ott 1 kör lesz és aztán kárfelmérés. Pár év múlva meg majd a statisztikák megmondják, hogy ők csinálták-e jól vagy 'jól elqrtákt'.
Kár, hogy nem statisztikáznak a svédek így az elkúrás felderítése kizárt. Tudnak ők.

----------
Vonderlájen bejelentéséhez:
Csak én érzek kommunizmus szagot? Ez az államilag dotált vállalatok fantom termelése csak hogy munkája legyen mindenkinek kicsit olyan.....nem cseréltük le mi már ezt a rendszert egyszer?

Persze értem, hogy rá akarjuk venni a vállalatokat, hogy tartsák meg az embereket de nekem szimpibb a magyar módszer, hogy csökkentsük a járulékokat meg kedvezőbb legyen az adózás.
Az a baj a direkt állami pénzel, hogy az felborítja a piac szerkezetet és negatív torzulásokat okoz.(pl életképtelen csaló vállalatok, csókosok, pártemberek rácsimpaszkodnak és pénzszivattyúnak használják)
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
A politikusok döntenek. Ha nincs megfelelő végzettségük, akkor általában rosszul, mint pár napja BuTapesten a BKV kapcsán egy kvótanő egy facebookhuszárral.
.
Igaz, a politikusok döntenek, de pl a sved miniszterelnök megiscsak egy, Magyarorszagnal amugy muszakilag sokkal fejlettebb, 10 millios orszag elere kerult, tehat ha egy sima micisapkas jomunkasembernek kepzelitek, akkor nagyon rossz nyomon jartok. Lehet a svedeken röhögni, de nem veletlen, hogy Svedorszag ad el Gripen vadaszrepulöt, meg Volvo buszt Magyarorszagnak, es nem forditva. Es ez akkor is igaz, ha esetleg ebben a viruskerdesben mellefognak. A svedek egy szabalykövetö, szerintem az atlagnal segitökeszebb es empatikusabb tarsadalom, a migransokat is a segiteniakarasuk miatt szoptak be.
.
(Magyarorszag pl csak most ismerkedik az eRecepttel, ami a svedeknel mar emberemlekezet ota rutinban megy. Vagy pl itt mar annyira nincs keszpenz, hogy lenyegeben azt se tudom, hogy kik vannak rajta, hogy nez ki, es higyjetek el, baromi kenyelmes a mindent pl csak a telefonomat odaerintös fizetes, szo szerint mindenhol.)
.
Azutan azon is el lehet gondolkodni, hogy pl Deutsch Tamasnak a sportminiszteri kinevezesekor gyorsan összekalapaltak egy egyetemi papir, vagy Dr. Schmitt Pal is doktor lett, azutan mennyit is ernek ezek a kamus papirok..... Es meg mennyinek, akik gyorsan elvegeztek egy gyorstalpalot, hogy papiron vegzettseguk legyen.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 484
24 110
113
Kár, hogy nem statisztikáznak a svédek így az elkúrás felderítése kizárt. Tudnak ők.

----------
Vonderlájen bejelentéséhez:
Csak én érzek kommunizmus szagot? Ez az államilag dotált vállalatok fantom termelése csak hogy munkája legyen mindenkinek kicsit olyan.....nem cseréltük le mi már ezt a rendszert egyszer?

Persze értem, hogy rá akarjuk venni a vállalatokat, hogy tartsák meg az embereket de nekem szimpibb a magyar módszer, hogy csökkentsük a járulékokat meg kedvezőbb legyen az adózás.
Az a baj a direkt állami pénzel, hogy az felborítja a piac szerkezetet és negatív torzulásokat okoz.(pl életképtelen csaló vállalatok, csókosok, pártemberek rácsimpaszkodnak és pénzszivattyúnak használják)
Utólag az csak kibukhat, hogy az őslakosság 1%-a eltűnt és helyükre 2x annyi új svéd érkezett.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
949
1 665
93
Igaz, a politikusok döntenek, de pl a sved miniszterelnök megiscsak egy, Magyarorszagnal amugy muszakilag sokkal fejlettebb, 10 millios orszag elere kerult, tehat ha egy sima micisapkas jomunkasembernek kepzelitek, akkor nagyon rossz nyomon jartok. Lehet a svedeken röhögni, de nem veletlen, hogy Svedorszag ad el Gripen vadaszrepulöt, meg Volvo buszt Magyarorszagnak, es nem forditva.
Amikor ilyenek írsz akkor goldolj bele abba is hogy ott nem volt komunizmus. Előtte nekünk is volt világhírű gyáraink amik most simán multik lehetnének de helyette megkaptuk a szocializmust.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 061
83 313
113
Off

92-ben végzett a jogon.
Mármint Deutsch, nem a svéd miniszterelnök. :rolleyes:
On
"1998-ban Orbán Viktor akkori miniszterelnök őt jelölte az újonnan megalakítandó ifjúsági és sportminiszteri posztra, amelyet csak 1999-ben tudott betölteni, mert a posztot csak államvizsgázása után foglalhatta el (Deutsch 1992-ben csak abszolutóriumot szerzett és Orbán csak az államvizsga után engedte meg, hogy miniszter lehessen). Posztját a 2002-es kormányváltásig viselte."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 061
83 313
113
Svédeknél szerintem nem körökre lesz osztva, ott 1 kör lesz és aztán kárfelmérés. Pár év múlva meg majd a statisztikák megmondják, hogy ők csinálták-e jól vagy 'jól elqrtákt'.
Ha egy kis létszámú országról van szó, nem rossz megoldás amit tesznek, DE!!!!, annyi időssel, mint nekik van lépni egy olyat, hogy a svéd jóléti politika vészhelyzetben pont azokat szopatja meg, akik miatt lehetővé vált, nos, ez azt hiszem netto hazaárulás, és innentől minden kioktatás amit kapunk tőlük oktatásegészségügydiktatúra kapcsán egy kalap kakival lesz egyenértékű. Amit elérnek, hogy megszűnik a svéd jóléti állam, nem lesz olyan nem migri hátterű bennszülött 65+os hülye, aki ezt finanszírozni fogja.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 061
83 313
113
.
Azutan azon is el lehet gondolkodni, hogy pl Deutsch Tamasnak a sportminiszteri kinevezesekor gyorsan összekalapaltak egy egyetemi papir, vagy Dr. Schmitt Pal is doktor lett, azutan mennyit is ernek ezek a kamus papirok..... Es meg mennyinek, akik gyorsan elvegeztek egy gyorstalpalot, hogy papiron vegzettseguk legyen.
Egyelőre, szőlészet és borászat témakörben az őszödi böszmének még van tennivalója. Schmitt kapcsán csak annyit: akkoriban NEM UA KRITÉRIUMOK alapján volt a forrásmeghatározás, mint most. Mintha számon kérnénk a Citroen DS kapcsán, hogy miért nincs benne automata vészfék és sávtartó.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 197
26 917
113
Érdekes elvondolás.

Ez úgy. 175 000 ezer közös mintát jelentene. Jelenleg 5-10 ezer körül lehet a fertőzöttek száma, tehát statisztikailag minden 16-33-ik mintát kellene egyenként újraszűrni. De az eltelő idő miatt a potenciális fertőzöttek, az időközben fertőzöttek akár 5-10 százaléka kimaradna az újratesztelésből, mert az első körben negatív mintában volt.

Tehát az egész teljesen értelmetlen lenne.
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Kár, hogy nem statisztikáznak a svédek így az elkúrás felderítése kizárt. Tudnak ők.

----------
Vonderlájen bejelentéséhez:
Csak én érzek kommunizmus szagot? Ez az államilag dotált vállalatok fantom termelése csak hogy munkája legyen mindenkinek kicsit olyan.....nem cseréltük le mi már ezt a rendszert egyszer?

Persze értem, hogy rá akarjuk venni a vállalatokat, hogy tartsák meg az embereket de nekem szimpibb a magyar módszer, hogy csökkentsük a járulékokat meg kedvezőbb legyen az adózás.
Az a baj a direkt állami pénzel, hogy az felborítja a piac szerkezetet és negatív torzulásokat okoz.(pl életképtelen csaló vállalatok, csókosok, pártemberek rácsimpaszkodnak és pénzszivattyúnak használják)

Ha megfigyelitek a kommunizmus mindig háború után jött. A mostani vírus helyzet is a kommunizmusnak kedvez. Magyarországon, ha nem is állami vállalatok lesznek ismét, akkor is biztosan kijelenthető, hogy a munkanélkülivé vált embereket (1+ millió fő) az államgépezet, hadsereg, rendőrség, polgári védelem stb. fogják felszívni, akik a maradék piacgazdaságban dolgozó embereket ill. a magánvállalatokat fogják felügyelni.
Jelenleg a magyar kormány inkább a multicégek (magántőke, nagytőke) feletti katonai kontroll irányába halad, amely a kommunizmus helyett inkább - most meg ne sértődjetek - de inkább az olasz fasizmushoz hasonlít, mivel a fasizmus definíció szerint a kormányhatalom összefonódása a nagytőkével (akkor még nemzeti nagytőkével, most inkább a multikkal), a nagytőke kormány általi felügyelete, szoros, katonai irányítása.
Hozzá kell tennem, hogy a jelen helyzetben ez indokolt, sőt, véleményem szerint még kívánatos is.
Azt azonban, hogy ez Magyarországon kommunizmushoz vezethetne, még korai lenne kijelenteni, mivel ahhoz az kellene, hogy a válsághelyzet odáig fajuljon, hogy a nagytőke menekülőre fogja és a magyar kormány - ezt megelőzendő - a multicégeket a katonai kontroll révén államosítsa, mielőtt még azok elhagyhatnák az országot.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Sokan írtak arról hogy az amcsiknál a szarópapír meg konzerv mellett a fegyver is fogy rendesen. Most olvastam hogy márciusban több mint 2,5 millió fegyvert adtak el.

Muszáj nekik, mivel az ázsiaiak Amerikában már korábban felfegyverkeztek, készülve arra a szituációra, ha esetleg a népharag ellenük fordulna. Ha most bezárták volna a fegyverboltokat, akkor a nem-ázsiai amerikaiak nem tudnának fegyverhez és lőszerhez jutni, miközben az ázsiaiaknak már van.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 197
26 917
113
Ha megfigyelitek a kommunizmus mindig háború után jött. A mostani vírus helyzet is a kommunizmusnak kedvez. Magyarországon, ha nem is állami vállalatok lesznek ismét, akkor is biztosan kijelenthető, hogy a munkanélkülivé vált embereket (1+ millió fő) az államgépezet, hadsereg, rendőrség, polgári védelem stb. fogják felszívni, akik a maradék piacgazdaságban dolgozó embereket ill. a magánvállalatokat fogják felügyelni.
Jelenleg a magyar kormány inkább a multicégek (magántőke, nagytőke) feletti katonai kontroll irányába halad, amely a kommunizmus helyett inkább - most meg ne sértődjetek - de inkább az olasz fasizmushoz hasonlít, mivel a fasizmus definíció szerint a kormányhatalom összefonódása a nagytőkével (akkor még nemzeti nagytőkével, most inkább a multikkal), a nagytőke kormány általi felügyelete, szoros, katonai irányítása.
Hozzá kell tennem, hogy a jelen helyzetben ez indokolt, sőt, véleményem szerint még kívánatos is.
Azt azonban, hogy ez Magyarországon kommunizmushoz vezethetne, még korai lenne kijelenteni, mivel ahhoz az kellene, hogy a válsághelyzet odáig fajuljon, hogy a nagytőke menekülőre fogja és a magyar kormány - ezt megelőzendő - a multicégeket a katonai kontroll révén államosítsa, mielőtt még azok elhagyhatnák az országot.
Hogy a faszba jutottál te ilyen komoly drogokhoz, ezekben a nehéz időkben!
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 960
18 482
113
zt azonban, hogy ez Magyarországon kommunizmushoz vezethetne, még korai lenne kijelenteni, mivel ahhoz az kellene, hogy a válsághelyzet odáig fajuljon, hogy a nagytőke menekülőre fogja és a magyar kormány - ezt megelőzendő - a multicégeket a katonai kontroll révén államosítsa, mielőtt még azok elhagyhatnák az országot.

Ember ! Mit államosítasz egy autógyáron, vagy beszállítóják, akik az alkatrészek 80 %-át külföldről szerzik be ? Max a telephelyet, vagy illetve megakadályozhatod hogy elvigyék a gépeiket, berendezéseiket. Azzal viszont nem tudsz mit kezdeni, mert arra valók, amit gyártottak velük, nem másra. Húúúúú....nem az a világ van hogy minden vállalatnál ugyanazok a gépek ,szerszámok vannak, mindegy hogy lábast, fazeket, kerékpárt, vagy épp függönytartót gyárt. Nem kalapácsban, reszelőben, villáskulcsokban, fémfűrészben, kell gondolkodni, de még sima eszetergapadban sem.
 
T

Törölt tag 008

Guest
....Azt azonban, hogy ez Magyarországon kommunizmushoz vezethetne,...
A fejlett haladó progresszív libberális demokrata de marxizmust imádó nyugat európai országokra gondoltam.
Aki már megégette magát vele (ex-szoci országok) ott ez nem fog összejönni. Remélem.
Az olasozknál sem. Ők is durván jobbra tolódnak.

Ember ! Mit államosítasz egy autógyáron, vagy beszállítóják, akik az alkatrészek 80 %-át külföldről szerzik be ? ...
Venezuelának is hogy bejött a Toyota államosítása. Azóta hány autót is gyártottak? 0 db ? :D

Inkább a kínai típusú államkapitalista kommunizmusnak van esélye. Úgyis azt ajnározzák évek óta a fejlett haladók meg a nagytőkések.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 857
81 394
113
A zsidó államban a gyerekek és szüleik(ortodox) köhögnek és lenácizzák a rendőröket

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 061
83 313
113
A szlovén kormányfő 1 mondattal taposta a földbe Tusk-ot, aki magyar diktatúráról hisztizett
https://www.vadhajtasok.hu/2020/04/...e-tusk-ot-aki-magyar-diktaturarol-hisztizett/

Ez az Unió, ebben a formában halott. A vízfej még prüszköl, köhög, tüsszög, mert akkor észreveszik, hogy hónapokig nem is léteznek és a fizetésnap előtt (5. napja a hónapnak) meg kell mutatniuk magukat a fényben, mert különben elfelejtik őket, de végük, kimúltak. Amint ez a szar lemegy, ha kilépnének az olaszok (ki fognak, máshogy nem tudnak majd gazdaság élénkítést összehozni úgy, hogy rá ne keféljenek, mint a görögök), akkor az egész Unió Franciaország és Németország gyarmata lenne addig, ameddig Macron meg nem bukik. De azért Tuskon látszik igazán, mekkora bukott politikusi elfekvő az egész unió, kivétel a tényleg szakpolitikusok.