[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 008

Guest
Ragasztószalaggal rögzített szemeteszsák, beteglátogatóknak szánt közönséges köpeny: sajátos védőfelszerelésben küzdenek a vírus ellen a román orvosok
A pillanat amikor románia utoléri az USA-t.

A new yorki kórházban is rögtönzött szemeteszsákos ragasztós védőfelszerelés van:
EUDAA6jWAAQG6my
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 792
113
Indul a román haderőleépítési program!!!

IMF-hitelért jelentkezett Románia a koronavírus miatt!
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...lentkezett-romania-a-koronavirus-miatt-423068
Románia feltétel nélküli hitelmegállapodásokat akar kötni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), hogy a koronavírus-járvány idején célirányzott intézkedéseket hozzon a gazdaság megsegítése érdekében - jelentette ki Florin Citu román pénzügyminiszter a Bloombergnek adott interjúban.

Citu elmondta: a kormány legfőbb feladata, hogy az emberek idejében megkapják a béreiket, a nyugdíjaikat és a munkanélküli segélyeket. Citu közölte, hogy az idei államháztartási hiány több mint 6 százalék lesz a román bruttó hazai termékhez mérten az eredetileg tervezett 3,6 százalékhoz képest.


Ezt jó lenne nekünk elkerülni!!!!
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 904
4 743
113
Ragasztószalaggal rögzített szemeteszsák, beteglátogatóknak szánt közönséges köpeny: sajátos védőfelszerelésben küzdenek a vírus ellen a román orvosok | KÉP
Rögtönzött védőfelszerelésben kénytelen ellátni a betegeket a craiovai megyei kórház sürgősségének egészségügyi személyzete ezekben a napokban – számolt be a kórház egyik orvosa.

Sorin Alexandru a Facebook-oldalán egy fotót is közölt magáról, amelyen „bevetésre készen” látható egy koronavírussal fertőzött beteg megvizsgálása előtt. Magyarázatot is fűzött a képhez, amely szerint a száját és az orrát nem sebészeti maszk, hanem egy jóval kisebb biztonságot nyújtó, egyszerű maszk takarja.
Nem orvosi köpenyt, hanem a beteglátogatóknak osztott köpenyt visel, lábára pedig szemeteszsákot rögzített ragasztószalaggal.
„Így szerelt fel minket az egészségügyi minisztérium egy koronavírus beteg megvizsgálása előtt március 24-ről 25-re virradóra” – írta az orvos, hozzátéve, reméli, hogy nem fertőződik meg, mielőtt a rendes védőfelszerelések utánpótlása megérkezik.


romanorvoskorona-362x800.jpg
Szerencsétlenek, sajnálom őket, de még jobban a sajátjainkat.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
https://makronom.mandiner.hu/cikk/20200331_romania_feltetel_nelkuli_hitelmegallapodasokat_szeretne_az_imf_fel_es_a_ebrd_vel?fbclid=IwAR2y8IhkdFWQeljB4drfScM5EvQ-v8Px9lOS8rS9rKmGy-GiFPTS-UsILA4
Eddig tartott a román csoda: Románia feltétel nélküli hitelmegállapodásokat szeretne az IMF-fel és a EBRD-vel
Románia feltétel nélküli hitelmegállapodásokat akar kötni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), hogy a koronavírus-járvány idején célirányzott intézkedéseket hozzon a gazdaság megsegítése érdekében, jelentette ki Florin Citu román pénzügyminiszter a Bloombergnek adott interjúban.

Volna számukra egy nagyszerű ajánlatunk amiben nem kérnénk cserébe semmit ami az övék de mégis ideadhatnák......
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 424
44 129
113
Bár aligha úgy gondoltad, de valójában beletrafáltál a dologba, te egy diafilmet nézel. Amit a kormány készített neked. Valós információkat az ország helyzetéről közvetlenül nem szerezhetsz, mert azt titkolja a kormány, vagy legalábbis gátolja, nehezíti a megismerését. Amit meg kiad, azt ferdítve, kiforgatva teszi. Ráadásul ezerszer ismétlik a hamis helyzetjelentéseiket, így egyszerűen elhiszed, amit mondanak és idővel már hülyének nézel bárkit, aki mást mond, hiszen meg vagy győződve róla, hogy az az igaz, amit te gondolsz.

https://makronom.mandiner.hu/cikk/20200331_romania_feltetel_nelkuli_hitelmegallapodasokat_szeretne_az_imf_fel_es_a_ebrd_vel?fbclid=IwAR2y8IhkdFWQeljB4drfScM5EvQ-v8Px9lOS8rS9rKmGy-GiFPTS-UsILA4
Eddig tartott a román csoda: Románia feltétel nélküli hitelmegállapodásokat szeretne az IMF-fel és a EBRD-vel
Románia feltétel nélküli hitelmegállapodásokat akar kötni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), hogy a koronavírus-járvány idején célirányzott intézkedéseket hozzon a gazdaság megsegítése érdekében, jelentette ki Florin Citu román pénzügyminiszter a Bloombergnek adott interjúban.

Bezzegrománia? Rossz diafilmet nézek, tudom, de nálad biztos nem az Ezüst tó kincse ment eddig @beta?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 792
113
BezzegRománia

Fogalmam sincs, most ébredtem fel" - hatékonyan zajlik az "online ülésezés" a bukaresti parlamentben

Miután Romániában a szükségállapot miatt módosították a képviselőház szabályzatát, a képviselők otthonról is „dolgozhatnak”, a szavazataikat pedig telefonon is leadhatják a különféle törvénytervezetekre, módosításokra. Ilyenkor egyenként, élőben kapcsolják be őket a munkahelyükre, ők meg elmondják, miként szavaznak az illető projektre.

A
következő párbeszéd zajlott le közte és az ülést vezető Daniel Suciu között:

- Nem mondta, hogy kivel beszélek.
- A képviselőházzal, Nelu. (elnéző mosoly)
- Megismertem a hangodat! Fogalmam sincs, aludtam, nem tudom, mi történt időközben, most ébredtem fel.
- Nelu, visszahívunk egy kicsit később.
- Igen, megnézem én is, aztán hívjatok vissza később!

Marian Țachianu dâmbovițai PSD-s képviselőt is meglepetésként érte, hogy dolgozni kéne.
„Jaaa, hogy a szavazás! Nem vagyok számítógép előtt” – közölte a tényállást.
https://m.kuruc.info/r/64/210415/



 
T

Törölt tag 1586

Guest
Az Omega Tankers megvette Caucescu egykori gépét egy 1974-es évjáratú Boeing B-707-300-ast (YR-ABB) és tanker gépet épít belőle.
A cég a USAF-nak végez szerződéses légi üza. utántöltéseket. A KC-46-ok csúszása miatt van szükség a flottjuk bővítésére.
https://boardingpass.ro/fostul-boei...dential-isi-incepe-a-doua-cariera/?source=vid

A dolog másik jó oldala hogy ezek szerint a diktátorok (és sleppjük) magángépeinek is lehet előbb-utóbb hasznos feladatot találni.
Lehet reménykedni hogy egyszer talán a magyar Falconoknak is lehet megfelelő feladatkörük.:rolleyes:
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
486
2 551
93
Lehet off topic. Ha igen elnézést kérek.
Mostanában tünt fel az a számomra negatív tendencia, hogy az M5, illetve a közszolgàlati televízió többi csatornáin egyre többször műsorára tűz román filmeket. Engem ez többek között azért zavar, mert a 100.-ik évfordulója van trianoni diktátumnak, és azt gondolom, hogy lennie kéne minimális nemzeti minimumnak. Ugyanis szàmunkra egy kifejezetten ellenséges nép a román, akik a legnagyobb területet szakították el tőlünk, de illuzióink ne legyenek, a tiszáig kívánták, és kívánják a mai napig is a határt meghúzni! Ezen tények fényében, ki a fene engedélyezte, hogy különböző témáju román filmeket vegyenek műsoraikra a magyar adófizetők álltal fenntartott MTVA?!
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Lehet off topic. Ha igen elnézést kérek.
Mostanában tünt fel az a számomra negatív tendencia, hogy az M5, illetve a közszolgàlati televízió többi csatornáin egyre többször műsorára tűz román filmeket. Engem ez többek között azért zavar, mert a 100.-ik évfordulója van trianoni diktátumnak, és azt gondolom, hogy lennie kéne minimális nemzeti minimumnak. Ugyanis szàmunkra egy kifejezetten ellenséges nép a román, akik a legnagyobb területet szakították el tőlünk, de illuzióink ne legyenek, a tiszáig kívánták, és kívánják a mai napig is a határt meghúzni! Ezen tények fényében, ki a fene engedélyezte, hogy különböző témáju román filmeket vegyenek műsoraikra a magyar adófizetők álltal fenntartott MTVA?!
Ha így haladsz, akkor oda jutsz, hogy a végén a román ribancot se akarod megdugni egy rövid pihenő alatt, útban Bukarest felé a tankkal!