Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Na de akkor mivel magyarázod az ilyen nyilvánvaló ellentmondásokat!?
Mindkét ország fehér, az átlagnál realatíve műveltebb ország!
Olaszország már 2020. február 22-én karantén alá von közel 50 ezer embert 10 településen!
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_outbreak_in_Italy
Teszi mindezt akkor, amikor az összes esetszám mindössze 79 fertőzött országosan!
..
Ehhez képest Németországban jelenleg 500+ az esetszám, de ha jól tudom egy település sincsen vesztegzár alatt!
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_outbreak_in_Germany
220px-COVID-19_Outbreak_Cases_in_Germany_Kreise.svg.png

Hogy rakod össze a kettőt?
Lehet valami, amit a német elhárítás tud?
Vagy csak szimpla véletlen?
Vagy úgy gondolják, hogy ez fölösleges lenne?
Vagy az olaszok reagálták túl?
Vagy mi van?
Szerintem egyáltalán nem baj ha valaki gondolkodik és ebbe konteó is becsúszik...
..
Olaszországban egyébként továbbra sem tudni, hogy ki lehetett a nulladik számú beteg!
Az első számú ismert, Mattia aki fiatal, nincs alapbetegsége, viszont súlyos és életveszélyes állapotban kezelik jelenleg!

A "nulladik számú" vírusgazda kiléte továbbra is ismeretlen, viszont Mattia jól van, gyermeke született:
..
"A 38 éves codognói férfit kórházban kezelték, sokáig volt válságos állapotban. Mint mondta, az tartotta életben, hogy látni szerette volna születendő gyerekét. Most Codogno egész városa együtt ünnepel a családdal. A nagyapa, Moreno a halálos áldozatok közé tartozik. Lakóhelyét, Castiglione d’Addát február 21. óta lezárva tartják.
..
Mattia focistatársai, a család egy barátjának éttermébe járó törzsvendégek, a codognói kórház orvosai és betegei is az „egyes számú betegtől” kapták el a fertőzést. Azt még mindig nem sikerült kideríteni, ki vitte be az országba a vírust."

..
https://magyarnemzet.hu/kulfold/olaszorszagnak-vegre-van-oka-unnepelni-7984106/
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 683
13 345
113
https://hiclean.hu/glory-kezfertotlenito-gel-80-ml

Olvasd el, hogy mi van rá írva.
glory-kezfertotlenito-gel-citrom-p5999887733093.html
[/QUOTE]
Ok, igazad van, nem tudom mi a pontos protokoll a bevizsgálásnál. Bár, nekem elég valószínűtlen, hogy ha baktericid hatása nem jó, akkor a virusok ellen meg jó lenne....[/QUOTE]

Orvosi oldalakon írták, hogy kb. 50% (és feletti) alkoholtartalom elegendő, hogy a mostani vírusok csoportjába tartozó kórokozókat (a vírusok többsége ilyen) elpusztítsa (oldja a vírusok és baktériumok külső -védő- fehérje burkolatát, a vírus/baktérium "szétesik", szó szerint! A cikkek (és doki ismerős szerint a vírusok/baktériumok döntő többsége ilyen. A 99.9%-ot pedig úgy érik el, hogy a "második" legnépesebb "ügyféllel" rendelkező ellenszerből is tesznek hozzá, ééééééés már meg is van a 99.9%-os hatékonyság.

"Durva" példa, de működik: ha nincs más, akkor tömény szesszel(pálinka, vodka, whiskey, metaxa, ouzo... kb 50% vagy feletti alkohol tartalom) is lehet "kezet mosni/fertőtleníteni,lásd számtalan amerikai/magyar/bármilyen háborús/járványos film.
EZ IGAZ a filmekben, de a mai generáció vámpír/zombi filmet néz, ráadásul utálják a fokhagymát. Ezért a többségnek erről fogalma sincs.


U.i: 50% feletti alkohol tartalom. FIGYELEM: etil-alkohol, ez a jó/"normál"/hétköznapi alkohol, a metil-alkohol M-mel kezdődik, -"M" mint MÉREG- az halálos, bőrön át is felszívódik és ettől vakulnak/halnak meg a hamis/hamisított-szesz fogyasztók!!!

u.i2: megnéztem a hozzászólásban szereplő adatlapot 50% feletti a (jó)etil-alkoholtartalma +segédanyagok. Egy (lassú)kézmosásnyi idő alatt fertőtlenít, piszkos kéz esetén javasolt a józan ész használata: amíg tiszta nem lesz.

u.i3: az Öregektől; "... Fiam, jó, igazi házi pálinkába mindig megbízhatsz... (kb.60 fokos/százalékos ;) )
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
Egyébként ez válasz azoknak is akik a mostanában megfogalmazott EU kritikákat orosz vagy valamilyen más bomlasztásnak vagy túlreagálásnak gondolták.
Egy fontos részlet a cikkből, ami elmondja mi a baj az EU-val:
"A vírusfertőzés gyors leküzdésére egy tudományos program elindítását javasolta, azonban elképzelésének megvalósításakor intézményi és politikai akadályokba ütközött." Ez a probléma, a tökölődés, tutyimutyizás, de nem csak ebben a témakörben!!!
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 874
11 144
113
Antibakteriális kézfertőtlenítő szerek vizsgálata 2020. április Az Innovációs és Technológiai Minisztérium akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma által vizsgált termékek
Glory kézfertőtlenítő gél 100 ml F: HiClean Hungary Kft.
baktérium és gombaölő hatás szempontjából nem felelt meg

woww, koszi. Akkor dobom is a kukaba.
 
  • Tetszik
Reactions: hendrick

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 874
11 144
113
A felajánló részéről azt tartanám tisztességesnek, ha a termékeket megkapókat tájékoztatná arról, hogy a termékre írt három állításból kettő nem teljesül, mert nem mindenki olvasgatja ezeket a közleményeket.
Magyarországon ezzel a cimkével nem lehet senkinek odaadni ajándékba sem, gondolom zárolt raktárba került, a jómunkásemberek meg fusiban valahogy újra forgalomba juttatták. Igazából az lenne érdekes a felajánló honnan szerezte, mert ott 1000-el kéne nyomni a közleményt, hogy a termék hibás. Vagy újrafeldolgozás, vagy megsemmisítés vagy átcimkézés kellene a sorsa legyen a még készletezett termékeknek.

1. Mi kerlek ezeket az onkormanyzattol kaptuk, kb. 3 hete (Szlovakiaban)
2. Nem volt tudomasom rola, hogy megbukott valami teszten.
3. Johiszemuen ajanlottam fel, mivel a csalad 4 db-t kapott, de annyi nem kell, mivel egyszeru szappannal mosunk kezet.
4. bocs....
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
1. Mi kerlek ezeket az onkormanyzattol kaptuk, kb. 3 hete (Szlovakiaban)
2. Nem volt tudomasom rola, hogy megbukott valami teszten.
3. Johiszemuen ajanlottam fel, mivel a csalad 4 db-t kapott, de annyi nem kell, mivel egyszeru szappannal mosunk kezet.
4. bocs....
Akkor nem ártana ha szólnál az önkormányzatnak, hogy gond van a kiosztott termékkel, mert ... szerintem - legalábbis a magyar hatóság szerint, ez nem tudom mennyire számít nekik.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Na egy ilyen panorámás egész arcos maszkra fáj a fogam. Illetve 2-3 -ra a váltások miatt, és hozzá nagy teljesítményű szűrőházakra. (ezen most nincsenek szűrők)

media
 
  • Tetszik
Reactions: bejczi

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Szerintem ha meg van ott egy kis esz az amcsiknal ez nelkul sem lenne..

a gond hogy azok aki a helyere birnak jonni vagy csak picit normalisabbak, vagy meg hulyebbek mint o...

az egesz amcsi politikaba nincs 2 ember akinek van valamenyi esze es komolysaga hogy egy ilyen komoly valsagot kezeljen. 80% ka 70+ eves demens, alig beszelo oregember aki mar azt sem tudja mi a neve, de a szart meg tudja keverni.
Sanders visszalépett. Biden jobb? Obama pincsije? Láttad mit csináltak Ukrajnában?! Most ugyanezt képzeld el nálatok, nálunk. Ráadásul a faszi totál ko. Trump kamuzik, de legalább kikapta az amerikaiakat a posványból, full szembeszélben! Aztán jött a Korona. Hogyhogynem.
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD and marton
T

Törölt tag 2361

Guest
Sanders visszalépett. Biden jobb? Obama pincsije? Láttad mit csináltak Ukrajnában?! Most ugyanezt képzeld el nálatok, nálunk. Ráadásul a faszi totál ko. Trump kamuzik, de legalább kikapta az amerikaiakat a posványból, full szembeszélben! Aztán jött a Korona. Hogyhogynem.

olvastad mit irtam?

nincs ott egyse akibol lenne normalis elnok..

trumpli is azert lett mert a klinton banya fel amerikaba hanyingert okozott...

ha lett volna egy normalis jelolt trumpli SOHA sem lett volna elnok.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Ok, igazad van, nem tudom mi a pontos protokoll a bevizsgálásnál. Bár, nekem elég valószínűtlen, hogy ha baktericid hatása nem jó, akkor a virusok ellen meg jó lenne....[/QUOTE]

Orvosi oldalakon írták, hogy kb. 50% (és feletti) alkoholtartalom elegendő, hogy a mostani vírusok csoportjába tartozó kórokozókat (a vírusok többsége ilyen) elpusztítsa (oldja a vírusok és baktériumok külső -védő- fehérje burkolatát, a vírus/baktérium "szétesik", szó szerint! A cikkek (és doki ismerős szerint a vírusok/baktériumok döntő többsége ilyen. A 99.9%-ot pedig úgy érik el, hogy a "második" legnépesebb "ügyféllel" rendelkező ellenszerből is tesznek hozzá, ééééééés már meg is van a 99.9%-os hatékonyság.

"Durva" példa, de működik: ha nincs más, akkor tömény szesszel(pálinka, vodka, whiskey, metaxa, ouzo... kb 50% vagy feletti alkohol tartalom) is lehet "kezet mosni/fertőtleníteni,lásd számtalan amerikai/magyar/bármilyen háborús/járványos film.
EZ IGAZ a filmekben, de a mai generáció vámpír/zombi filmet néz, ráadásul utálják a fokhagymát. Ezért a többségnek erről fogalma sincs.


U.i: 50% feletti alkohol tartalom. FIGYELEM: etil-alkohol, ez a jó/"normál"/hétköznapi alkohol, a metil-alkohol M-mel kezdődik, -"M" mint MÉREG- az halálos, bőrön át is felszívódik és ettől vakulnak/halnak meg a hamis/hamisított-szesz fogyasztók!!!

u.i2: megnéztem a hozzászólásban szereplő adatlapot 50% feletti a (jó)etil-alkoholtartalma +segédanyagok. Egy (lassú)kézmosásnyi idő alatt fertőtlenít, piszkos kéz esetén javasolt a józan ész használata: amíg tiszta nem lesz.

u.i3: az Öregektől; "... Fiam, jó, igazi házi pálinkába mindig megbízhatsz... (kb.60 fokos/százalékos ;) )[/QUOTE]
Huuu bakker, akkor a maszkot palinkaval kell lespriccelni kivul belul. Mekkora elmeny lehet utana hordani! :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Szart se utalt. Hagyjuk már ezt!

Olyan ez, mint az EU gazdasági mentőcsomagja.

Egy napon egy gazdag német turista érkezik egy görög szigetre és megáll egy kis hotelnél.

Mondja a tulajdonosnak, hogy szívesen megnézné a hotelben található szobákat, és aztán ha megfelel valamelyik, kibérelné egy éjszakára.

Kaucióként letesz a pultra 100 euro-t, a tulajdonos pedig átad neki egy pár szobakulcsot.

1.) Amikor a látogató felmegy a lépcsőn a tulaj fogja pénzt és rohan a szomszédos henteshez, hogy kifizesse tartozását.
2.) A hentes fogja a 100 euro-t és szalad a paraszthoz kifizetni a tartozását.
3.) A paraszt felkapja a pénzt és rohan a szövetkezeti raktárba a tartozását rendezni.
4.) Az ott lévő ember rohan a pénzzel gyorsan a kocsmába és rendezi tartozását.
5.) A kocsmáros odacsúsztatja a pénzt a kocsmában ülő kurvának, akinek a szolgáltatásait ebben az ínséges időben hitelbe vette igénybe.
6.) A kurva elteszi a pénzt és szalad a hotelbe, hogy kifizethesse az elmaradt szoba-bérleti díjakat.
7.) A hotel tulajdonosa visszateszi a pénzt a pultra.
Ebben a pillanatban a turista visszaérkezik a hotel halljába és közli, sajnos egyik szoba sem felel meg neki. Fogja a 100 euró-t és elhagyja a szigetet.

Senki nem termelt semmit. Senki nem keresett semmit.

Minden résztvevő rendezte a tartozását és optimistán tekint a jövőbe.

(badog.blogstar.hu)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
olvastad mit irtam?

nincs ott egyse akibol lenne normalis elnok..

trumpli is azert lett mert a klinton banya fel amerikaba hanyingert okozott...

ha lett volna egy normalis jelolt trumpli SOHA sem lett volna elnok.
Trump idegesít, de ha az összképet nézzük, nem rossz elnök. Aztán jött a Korona.
 
  • Tetszik
Reactions: zztop
T

Törölt tag 2361

Guest
amugy hol a bizonyitek h bajden szarakodot ukrainaban?

ok ott a fia, biztos volt vmi szarakodas, de semmi nagyobb mert trumpli minden szalat megmozditott (meg az uki elnokot is basztatta) es nem talalt semmit..

a twitter hisztizeseit meg remelem nem veszi itt senki komolyan..
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
350
2 003
93
olvastad mit irtam?

nincs ott egyse akibol lenne normalis elnok..

trumpli is azert lett mert a klinton banya fel amerikaba hanyingert okozott...

ha lett volna egy normalis jelolt trumpli SOHA sem lett volna elnok.

Abból lehet főzni ami van .... ergo az akkori választékból Trump volt a legjobb és szerintem még mindig ez a helyzet, jelenleg sincs nála jobb.
A "ha lett volna" az egy fikció, annyit is ér.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Trump idegesít, de ha az összképet nézzük, nem rossz elnök. Aztán jött a Korona.
Igen, nyilván magától bukott meg Janukovics, hogy átadja az országot Biden és fia üzleti körének. Nyilván az Arab tavasz is bázisdemokrácia nyomán építkező véletlen volt, stb. stb. Maradjunk a vírusnál.