Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ezen most erősen elgondolkodtam hogy ide postoljam, vagy a humor rovatba, de annyira erősen eszetlennek tűnik az egész alap koncepció, amit "természetesen" a sok olasz "agymenő" teljesen komolyan is gondol, hogy sírva lehetne csak röhögni rajta, mint pld. a 2017-es "Gucci" férfi kollekción ! (aki látta anno, na az az életben nem felejti el azt a borzalmat - tartós esztétikai károsodást is okozhat egyeseknél... :D:D) Valami ilyesmi ez is, amit az olasz "agymenők" most a strandok és kávéházak plexilapok közé elszeparálásával elképzeltek. Inkább SÜRGŐSEN keresni kéne nekik valami jó kis mezőgazdasági segédmunkát, azzal legalább nem csinálnának kárt, és olaszországnak is lenne valami haszna belőle, meg persze le is kötné ezt a sok idiotizmusra elfecsérelt energiájukat :D:D
Itt a cikk amiről beszéltem. Olasz nyelvű.
Hogyan fogsz menni a strandra 2020 nyarán: plexi üveg korlátok és távoli esernyők

Itt a kép a cikkből.
spaigge-plexiglass-638x425.jpg
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 901
11 368
113
azert lehet meg mit csiszolni a nyilvantartason. Egyedi latasmod, valoban :D

Chilében a koronavírus halálos áldozatait is gyógyultként tartják nyilván

Chilében az új koronavírusos fertőzések száma meghaladta a 7500-at, a halottaké 82, és 2300 embert tartanak számon gyógyultként a Johns Hopkins Egyetem keddi adatai szerint, de az szerint az országban a halottakat is a gyógyult esetekhez számolják, mert az egészségügyi miniszter szerint már nem fertőznek - számolt be a Newsweek.

https://index.hu/kulfold/2020/04/15...s_aldozatait_is_gyogyultkent_tartjak_nyilvan/
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 070
83 346
113
A halottak szama most kezd majd novekedni, mert most szabadult be a virus az idosotthonba. Eddig a fertozottek nagy szama a 35-50 korosztalybol volt, kvazi a kulfodorol hazatert dolgozok, most ez sajnos ugy latom megvaltozott, 68 tegnapi fertozott az idosotthonbol volt, szoval ennek nagy szazaleka valoszinuleg nem eli tul...
Olvastam ... :(
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 955
91 701
113
Minden balfék ellenzéki ismerősöm ilyenkor azt kérdezi: hol vannak? Nem azt, hogy van, tök jó, eddig nem volt, hanem hogy hol vannak? Mindezt úgy, hogy aki akart, annak VAN maszkja. Pont.

Ilyenkor mindig, de mindig eszembe jut, hogy amikor arról van szó, hogy az állam nem jó gazda, akkor ott toporzékol mindenki, hogy minek az állami tulajdon, de ha valami nincs, és kell, akár beteg, akár nem, akkor jönnek, hogy hol van ez vagy az!?

Egyébként ismét elkezdték feltölteni maszkokkal a patikákat, javaslom mindenkinek körülnézni! Nem feltétlenül a netes felületeiken!
Én a hétvégén is tudtam rendelni a neten FFP2-es maszkot, ami részecskeszűrővel rendelkezik tehát jobb mint a sima sebészi maszk. Ma hozzák ki. A boltban pedig árulnak 3 rétegű sebészi maszkot.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 042
32 501
113
Olvasd el még1szer azt a cikket. Nagyon gáz, úgy ahogy van.
Hallgatásommal bűnt követnék el., MTA blabla, küzdősportos vagyok, csak azért éltem túl blabla, mindenkinél jobban tudom mit kellene tenni,.. Szerényebben komrád! Kínos az egész cikk. Ha ez egy mta kutató szintje, akkor mit csodálkoznak, hogy a Palkovics szelektálni akar közöttük? Idővel kialakult a mostani vizsgálati protokoll, de mi értelme van ilyen cikket írni, amikor az ő ellátása egy hónappal ezelőtt kezdődött, éppen csak a veszélyhelyzet kihirdetése után, tök más ellátás mellett.

Ezen túl, nekem a személyiségével is van bajom:
"A mintavételnél a kémcsöveket nekem kellett fognom, mert tartókat sem kaptak." - Jaj, le ne szakadjon már a keze! Tököm tele van az ilyen kreténekkel, akik köhögnek kettőt, aztán meg olyan kiszolgálást követelnek, mintha királyok lennének. Tényleg olyan k*va nehéz volt az a pár kémcső? Ezért kell rinyálni? És úgy tesz mintha sajnálná a mentőst, akinek - a gonosz felelősök - nem adtak még tartókat sem... Ez nagyon átlátszó.
Ugyanez a degenerált mentalitás itatja át az egész cikket. Szánalmas szararc ez a figura, aki nyilván politikai okok miatt ír ilyeneket. Ehh...!

Mondjuk azt én sem értem, honnan gondolja, hogy ha letesztelik, akkor hipp-hopp meggyógyul, vagy mi?
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
azert az mar nagyon tre dolog, hogy nincs vizsgalat es nincs ellatas sem, mert hazakuldtek a korhazbol, mikozben mar vert kohogott es konkretan fulladt. Majd csak ismeretsegen keresztul vettek fel a korhazba, mikozben mar azonositott fetrozott volt. Ezen gondolkodj el kerlek, merlegeld, hogy a te esetedben vajon letesztelnenek? Van ismeretseged, aki bejuttat a korhazba, ha komoly a baj? Szoval ez nagyon nem azt tamasztja ala, hogy azert foloslegesen nem tesztelnek, mert nincs kit...

Az a baj nalatok Magyarorszagon, hogy semmifele cikkket nem tudtok elolvasni anelkul, hogy mindjart be ne skatulaznatok valamenyikkel a ballib/O1G jelzovel. Nem azt nezitek mit irnak, hanem hogy ki es hol jelent meg. Ez a szomoru. Szerintem egy oknyomozo pontosan utanna tudna erdeklodni hanyszor kerte a korzeti orvosa a tesztet, azt is, hogy valoban hazakuldtek-e a korhazbol, szoval ilyesmiben nem erdemes neki hazudnia. Te megis azt feltetelezed, hogy nem igaz, amit ir a cikkben az az ember, akivel ez konkretan megtortent...
Teljesen korrekt az iras. Nem ereztem a cikkben hogy csak es kizarolag a kormany kritizalasa lenne a celja. Sajnos nagy gondok vannak az egeszsegügyben ez ebben a helyzetben is latszik. Egy nalunk fejlettebb, tehetősebb orszagok egeszsegügye is küszködik nemhogy a miénk. Csoda hogy még nem omlott össze.
Ugyanakkor en szemely szerint rosszabbat vartam. Igen, talan fel lehetett volna erre a virusra keszülni idöben. Hiszen a kormanynak jobb kapcsolatai, több informacioja volt a jarvanyrol mint nekünk atlagembernek. Valamiert ez nem törtent meg. Ha.meg mar nem törtent meg akkor el kellett tellnie egy kis időnek, hogy felalljon a rendszer, megtegyek a szülseges intezkedeseket. Tehat en rosszabbat vartam. Ahogy latom a kormany kezeli a helyzetet. Szijjartot mindig is jo politikusnak tartottam ezutan viszont egyertelmű hogy ratermett ember aki jól uralja a helyzetet. Talan meg a teszteles lehetnek kicsit gyorsabb ha maskor nem legalabb akkor amikor az emberek tünetekkel jelentkeznek. Remeljük ebben is lesz valtozas.

A masik dolgot: léci külfoldről ne kritizald az orszagot. Nem szep dolog, hogy mashol elsz es beleszolsz hazai dolgokba. Plane ha azt kritikusan teszed.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 977
19 304
113
A masik dolgot: léci külfoldről ne kritizald az orszagot. Nem szep dolog, hogy mashol elsz es beleszolsz hazai dolgokba. Plane ha azt kritikusan teszed.
Teljesen rendben van ha onnan kritizálnak, ha a kritikának van alapja, és nyitott az ellenvéleményekre is. Máshonnan más(hogy) látszik ugyanaz, és ez hasznos, fontos információ lehet.

Most ártalmatlan példa: Az amerikaiak szerint nem mosolygunk eleget, és távolságtartóak vagyunk alapjáraton. Szerintem meg az amerikaiak tartalom nélküli gumimosolya ijesztő, meg az, hogy sokan közülük megérintik az ember vállát, könyökét, ami számomra zavaró testi kontaktus, pedig nem annak szánják, hanem sima támogató gesztusnak.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 955
91 701
113
Ezeknek a Kínából repülőszám idehordott védőfelszereléseknek milyen a monősége? Megéri az árát?
Változó. Amit ingyen kapunk mindenképpen. A többinél sem lehet nagyon válogatni. Kínán kívül elenyésző a gyártás. Arra kell figyelni, hogy minősített cégtől vegyed. A kinaiak is szigorítottak, mit lehet tőlük exportálni
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 901
11 368
113
Teljesen korrekt az iras. Nem ereztem a cikkben hogy csak es kizarolag a kormany kritizalasa lenne a celja. Sajnos nagy gondok vannak az egeszsegügyben ez ebben a helyzetben is latszik. Egy nalunk fejlettebb, tehetősebb orszagok egeszsegügye is küszködik nemhogy a miénk. Csoda hogy még nem omlott össze.
Ugyanakkor en szemely szerint rosszabbat vartam. Igen, talan fel lehetett volna erre a virusra keszülni idöben. Hiszen a kormanynak jobb kapcsolatai, több informacioja volt a jarvanyrol mint nekünk atlagembernek. Valamiert ez nem törtent meg. Ha.meg mar nem törtent meg akkor el kellett tellnie egy kis időnek, hogy felalljon a rendszer, megtegyek a szülseges intezkedeseket. Tehat en rosszabbat vartam. Ahogy latom a kormany kezeli a helyzetet. Szijjartot mindig is jo politikusnak tartottam ezutan viszont egyertelmű hogy ratermett ember aki jól uralja a helyzetet. Talan meg a teszteles lehetnek kicsit gyorsabb ha maskor nem legalabb akkor amikor az emberek tünetekkel jelentkeznek. Remeljük ebben is lesz valtozas.

A masik dolgot: léci külfoldről ne kritizald az orszagot. Nem szep dolog, hogy mashol elsz es beleszolsz hazai dolgokba. Plane ha azt kritikusan teszed.

Ne szemelyeskedjunk legyszives, foleg ne ugy, hogy nem ismersz. Magyar allampolgar vagyok, meg ha nem is elek Magyarorszagon. Magyarorszag az en hazam is. Sot mi tobb, en a fideszre szavaztam. En nem kritizaltam, de a cikkban leirtak valasz arra a forumtarsunk egyik felvetesere, hogy azert nem tesztelnek tobbet, mert nincs kit. Ebben neked is egyet kell ertened, hogy ez a cikk alapjan nem igy van. Viszont attol, hogy ha a fejunket a homokba dugjuk, attol meg nem lesz minden meg nem tortent. Szerintem is korrekt cikk, es engem szerencsere nem szippantott be ez a ketpolusu dolog, miszerint csak az egyik oldalrol jovo info az abszolut igazsag..

Peace...
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93
Ma is 400 felett az új itt szerbiában, 408 mai adat, ez már 3 nap h 400 az új fertőzöttek száma. o_O Ahogy nézem egyre jobban kezdünk belemenni.
Ma meg azt olvastam h 12 idős otthonban jelen van a fertőzés itt nálunk, lehet onnan ez a sok adat?
Közbe meg új stat jelent meg a szerbiai Covid oldalon, a napi fertőzések számát mutatja grafikonon.
fBfNGdI.png
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 070
83 346
113
azert az mar nagyon tre dolog, hogy nincs vizsgalat es nincs ellatas sem, mert hazakuldtek a korhazbol, mikozben mar vert kohogott es konkretan fulladt. Majd csak ismeretsegen keresztul vettek fel a korhazba, mikozben mar azonositott fetrozott volt. Ezen gondolkodj el kerlek, merlegeld, hogy a te esetedben vajon letesztelnenek? Van ismeretseged, aki bejuttat a korhazba, ha komoly a baj? Szoval ez nagyon nem azt tamasztja ala, hogy azert foloslegesen nem tesztelnek, mert nincs kit...

Az a baj nalatok Magyarorszagon, hogy semmifele cikkket nem tudtok elolvasni anelkul, hogy mindjart be ne skatulaznatok valamenyikkel a ballib/O1G jelzovel. Nem azt nezitek mit irnak, hanem hogy ki es hol jelent meg. Ez a szomoru. Szerintem egy oknyomozo pontosan utanna tudna erdeklodni hanyszor kerte a korzeti orvosa a tesztet, azt is, hogy valoban hazakuldtek-e a korhazbol, szoval ilyesmiben nem erdemes neki hazudnia. Te megis azt feltetelezed, hogy nem igaz, amit ir a cikkben az az ember, akivel ez konkretan megtortent...

Na, akkor a lényeg: a nyomtatott média kapcsán az a fontos, hogy mit, hogyan olvasunk. Nem 100%osan kell elhinni mindent. Még ha valami kurva konkrétnak és hihetőnek látszik vagy hangzik. A nem nyomtatott kapcsán pedig szintén feltételekkel kell kezelni a történetet.


Szögezzük le: a legrosszabb betegek mindig az orvosok, kutatók, tudományos alakok. Ők mindenkinél, mindent jobban tudnak. Az orvosnál meg pláne.


Tök mindegy milyen területen vannak, de mindenhez értenek, sőt, sokkal jobban, mint az adott terület orvosai, és általában komolyan el is hiszik, hogy minden úgy van, ahogy azt ők képzelik, ami pedig nem, az tuti kamu, vagy nem úgy kell csinálni, nem kell mindent elhinni.


Ált. 70-30 az arány a valóságfaktor egy hírben (70 valós, 30 nem vagy vsz nem), viszont nem mindegy, hogy melyik rész hová esik. 30% hazugság - még ha 70% igaz is - lehet sok minden miatt totális hazugság, ami miatt a 70% leírva lényegtelenné válik. Sokszor a 70%ban van a lényeg, és a 30% a politikai beágyazottság ferdítése. stb. Még az MTI sem valós. A CNN, BBC pláne nem. Euronews meg a többi médiatermék detto. Mind a függetlenobjektív, mint a kormányközeli. A magyar média pedig pontosan az, ami szereti ezt az arányt is forgatni, pl. a "megmagyarázzuk", szájba rágjuk, stb. cikkekkel, csúsztatásokkal, mindkét oldali!


Mivel a támadás fázisból védekezés fázisba ment át az egész magyar média - a függetlenobjektív és a kormányközeli is - április 15-re, mindkét fél, már csak 1-1 karaktergyilok esik meg hetente, de azok komolyak, és ténylegesen valósak. De közben mindkét fél néha olyanokat véd meg, akiket korábban sose, mert a védekezés azon része ami az oktatásegészségügydiktatúra részt már nem tudja kapargatni, mert azok köszönik szépen jól vannak, maradnak az egyes hibák felnagyításai, ált. megrendelésre, ill. önerőből. Ilyen a Cserháti dolog, aki ugye 1x már pofán lett verve a DBSZK kapcsán, ill. Karácsony védelme. Másik oldalról néha Schiffert védik, még a Youtubeos tüncin is felszólalt, néha pedig még Demszky is etalon számukra, ahogy bizonyos időszakot követően Hornban is találtak pozitívumot jobbról. De mégis, ott van a Teller-levél, a Hupikék törpikék, és a Kaisler levelek óta szerintem ne menjünk bele mi a propaganda és mi nem. Mindegy.


1001 hasonló levél volt berakva a kezdetekkor, és azokat és ezt is végigolvastam, de igazából, akár volt neve annak aki írta, akár nem, lényegtelen, mert egy beteg - még ha orvos is!!! - sosem tudja, hogy éppen mi is történik vele, még ha annyit meg is érez, hogy valami nincs rendben. Ami pedig úgy kezdődik, hogy: "Hallgatásommal bűnt követnék el", meg "A Lendület- és Humboldt-díjas kutató, az MTA doktora nem azért írta meg beszámolóját, hogy pánikot keltsen. Azért írta meg és bocsátotta a Válasz Online rendelkezésére, mert életek múlhatnak ezen a tudáson", pont azt bizonyítja, hogy a védekezésben a KORMÁNY AZ, aki nem csinál semmit, hisz rosszul működik az egészségügy. Úgy kellett ez a fővárosnak az idősek otthonában történt mészárlás óta, mint egy falat kenyér. Ahogy az USAból hazajött is végighaknizta a médiát, ő pl. névtelenül, ott a minden jó, csak lassú, hosszú és fárasztó volt, de lám, már másnap nézték hol is van. De ezek erre készülnek, ahogy a válaszé is erre készült.


De nézzük ezt az alakot. Induljunk ki abból, hogy NEM LEzega Örs körül forog a világ, miközben ezrek vannak karanténban és lebetegedve. Lezega Örs egy hirösembőr, semmi más, aki azt hiszi, mert ő hírösembőr, neki küldözgetnek radiológiai szakvéleményeket, ha már van olyan okos, hogy nem fogja fel, igen bakker, tüdőgyuszid van. Amit utána leír, az a vírus. Oké, durva, de tegnap halt meg egy ismerősöm, és ő se volt jól. Dohányos volt? Ja. Lezega Örs dohányos volt? Ha az, arról miért nem ír? Még úgy se, hogy mondju kifejti, hogy nem dohányzom, nincsenek krónikus betegségeim? Miért csak arról, hogy nincs ilyen krónikusa, meg olyan? Csak az hal meg? Nem. De miért is nem látom én ezt a levélben? Ja, mert akkor kicsit jobban ki lenne bontva az igazság, de ezt a részt mondjuk nem akarják bemutatni? Fogadjunk, hogy bagózott!?


De menjünk tovább.Ki nem szarja le, hogy ő mit nem tudott meg? Mi ő? Kvantumfizikus. Akkor miért is kellene beavatni őt? Csak mert ő Lezega Örs? Hagyjuk már. Te vágod, hogy miként készül az étel az étteremben? Vsz nem, mert akkor sose ennél ott ...


Az is lényegtelen, hogy "Szerencsére a különféle légzéstechnikákat megismertem a küzdősportban töltött 27 évem alatt." Qurvára nem ezen múlik. Nem szül, bakker, hanem covidja van. És akkor maradjunk abban, hogy március 15. óta eltelt egy hónap. Kb. semmi sem így működik most már, már a teszt sem, tehát az a rész, hogy: "Hallgatásommal bűnt követnék el", meg a "nem azért írta meg beszámolóját, hogy pánikot keltsen. Azért írta meg és bocsátotta a Válasz Online rendelkezésére, mert életek múlhatnak ezen a tudáson" már szart se ér egy hónappal a járvány kezdete óta, hisz már semmi sem úgy zajlik, mint 2020. március 15-én. Tehát, kinek az életét akarja ő a "tudással" (sima védekezésfika, jól belerúgva a kormányba) megmenteni? A járvány elején mindenki teszteltetni akart mindenkit kétezres kapacitással, persze, hogy nem ment.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 070
83 346
113
De tegyük fel, hogy amit ír, bír valós értékkel? Most őszintén, ha te vért köhögsz, fulladsz, koronavírus kellős közepén, akkor kibasznak a kórházból? Ha azt akarod sugallni, hogy kibasznak, akkor leírod és aki nincs bent, azt fogja gondolni, hogy igazad van. Majd elviszed a válaszhoz, a Stumpf-félék keltetőjéhez, és komoly szakmai titulusokat, címeket meg még ki tudja mit adsz hozzá a történethez, csak hogy minél jobban hihető legyen, hogy lássák mennyire vagy benne a szakmában. Pedig te ott beteg vagy. De még őt se baszták ki! Héló! És mindenkit a háziorvos juttat be kórházba. Nélküle otthon hal meg az illető. Ez van. De mindenhol! Még bezzegmáshol is!


Már a Zombielandben is főszabály volt, hogy a segítséget ne utasítsd vissza, akkor mit jön azzal, hogy: "Úgy éreztem, bolondot csinálok magamból, hogy megint bejöttem." Most beteg, vagy sem? A 200as CRP nagy húdenek tűnik, de pl. egy reumás betegnél ez lófax, durva gyulladásnál, meg a 300 is simán összejöhet. Nincs nagy jelentősége, mert lejjebb megy, méghozzá gyorsan.A betegnek, mivel még a nem virológusok se értik, nem feltétlenül kell tudni a fázisokról, elég, ha doki tudja. Pont. (Qurva szar beteg lehetett ez a pasi. Mitugrász, mindent tudni akaró.) Ez a rész a kedvencem: "hiszen a sok olvasott cikk alapján tudtam, hogy még bármi megtörténhet". Vagy nem. Egy sima liberális hipochonder az ipse.

(Nem mennék bele, de ahogy írtam, ismerősöm pont halt ma meg, és ismerem a család hátterét. Ott is csak néztem mi történt, és pont, hogy fordítva kellett volna ami történt, ha a netes leírásokat nézzük, és mégis, nem szokásos halála volt, különösen, hogy azután történt, hogy már jobban volt. De maga a cigi simán csinál olyat, mint neki, csak vsz később és de ugyanilyen váratlanul, bár nem két héten belül.)


Az ürge írta, hogy mit ronthatott el. Nem rajta múlik. Pl. nálunk qurvára odafigyeltem, hogy kézmosás, kesztyű, maszk, ha kimegyek, nehogy megszopassam a családod, stb. Nejem dettó. Erre a lányom mit csinál? Pénteken ránk ijesztett, hogy étvágytalan, hányingere van, és fosik. Na mondom bakker, faxa, elqurtuk. Esete leültem, lavor a fejéhez, és vártam. Közben gondolkodtam mit qurtam el, és kb. hol. Egy helyen volt rés a pajzson: szomszéd gyerek a kerítés mellett. Csütörtökön kivitte a tengerimalacunkat, és közben kerítés mellett bandáztak a szomszédkislánnyal. Na mondom! BKVzik a családja, meg vagyunk lőve. Már temettem magunkat. :) De reggel, amikor felkeltem, megkérdezem a nejem, hogy ugyan mi gyümölcs levest ettünk a fiammal, ti nem füstölt sonkás bablevest? Ja, de. Na, a kiscsajnak a gyomra nem bírta a sonkát, és vsz a epéje picit megpörgette azt. Ettől fosott, hányt. De este kiment minden, reggel amikor felkelt, már nyoma se volt semminek, pedig!!! a koronavírus gyerekeknél UGYANEZT (étvágytalanság, fosás, hányás, sokszor láz) kezdődik.


Majd írt a pasi a másikról, a 38 éves, jókötésű fiatalemberről aki megérkezett a kórterembe. Hűha! És mit tudott róla? Kokszol? Mája hogy van? Meg nem tök mindegy a másik betegnek milyen tünetei vannak, ha pl. a rákos túléli, a dohányos meg belehal, pedig nem volt semmilyen betegsége? Na, na?! Na ... Csak egymást táplálják a baromságaikkal, amivel megmagyaráznak mindent. Tipikus kórházi fícsör.


"A teszt persze ennyi idő után negatív lett". Ez a kedvencem. Akkor mi is a gond? Most akkor mit is magyarázunk? Amúgy a tesz ki tudja mutatni, hogy elkaptad-e egyáltalán. Erről miért nem ír? Miért csak arról, hogy negatív lett "ennyi idő után"? Annyit ír: "Ezen felül feleségem későbbi IgG tesztje – amely a vírus elleni antitestek szintjét mutatja a keringésben – szintén negatív lett, ami azt jelentené, hogy ő soha nem volt beteg, pedig nála előbb jelentkeztek a tünetek azzal, hogy nem érzett ízeket és szagokat, fájt a feje és nagyon levert volt. Mindez igen lehetetlennek tűnik, hiszen 2-3 hétig voltunk összezárva egy háztartásban a karantén alatt, bár az ilyen típusú tesztek nagy mérési hibaszázalékkal működnek." Akkor meg? Most okosabb lett attól, hogy gyógyulás helyett agyal és idegeskedik, hátráltatja a gyógyulást, majd a cigi miatt kap egy sztrókot? Megéri? Egy ismerősöm azért kapott, mert azon idegeskedett, hogy egy rokona miért akart öngyilkos lenni, ami miatt levágták a kezét, csak mert pszichés zavarokkal küzdött és akkor pont nem vette be a gyogyót? Meghalt, majd a neje idegeskedett, ő meg rákos lett. Mert ez ilyen, sajnos.


"Az ajtónkra kötelezően kiragasztandó piros figyelmeztető tábla egyébként öt nap alatt sem érkezett meg". Ki kell menni a postaládához, és ott van. Ennyi.


"Úgy érzem, hallgatásommal bűnt követnék el, hiszen történetem talán rávilágít a médiából nem ismert, valós helyzetre és remélhetőleg sokaknak segíthetek vele. Ha ugyanis beteg lesz valaki és nem tesztelik, akkor az alap egészségügyi ellátásban nem mehet vizsgálatokra a védőfelszerelések hiánya miatt, a kiemelt kórházakba pedig nem mehet, hiszen nem azonosított COVID-19-es pozitív beteg. Az ördögi kör tehát bezárult, saját otthonunkban vagyunk esetleg halálra ítélve."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 070
83 346
113

Tehát, a levél másról sem szól, mint ami minden ellenzéki médiumnak a mániája, a teszt. Ezzel védekezik Karigeritől a többiig mindenki, akár nem volt kötelező orvos az otthonban, akár ők is teszteltek, ki tudja mivel, akár leszarták az egészet, hogy nem volt tesztelve. Meg hogy kell. Ja, de minek, ha még a neje is negatív? Őt se ki-be rángatták. Bekerült. Egyelőre úgy néz ki túlélte.


Ez a rész meg mi? "Ezért nyomatékosan felhívom minden honfitársam figyelmét: ha a betegség tüneteit észleli magán, foggal-körömmel kényszerítse ki a rendszerből a tesztelés elvégzését és a további, szükséges orvosi vizsgálatokat!"


Mit képzel ez? Mert ő profmedudimbudindudim? Vagy ez most hogy? Azóta simán más a protokol. Tehát, már ez is elavult, a sima védekezésfikán kívül SEMMI, de SEMMI létjogosultsága nincs.


Ez meg?


"A rendszer a tesztelések elodázásával nemcsak a magyar embereket csapta be, tette súlyosan félrevezetővé a statisztikákat, de életünket is veszélyezteti. A védőfelszerelések hiányával pedig a hazát szolgáló egészségügyi dolgozók életét tették ki veszélynek. Én már januárban bespájzoltam az élelmiszerkészleteket, vettem maszkokat, még külföldről is hozattam, és minden ismerősömnek mondtam, hogy márciusra itt lesz a vírus, készüljenek, mert olyan lesz, mint Kínában. Ha én egyszerű emberként mindezt meg tudtam tenni, az ország vezetésének százszor ennyire kellett volna felkészítenie hazámat a vírus fogadására."


Még jó, hogy "nem azért írta meg beszámolóját, hogy pánikot keltsen". :D


Ráadásul mára minden van. Sőt, egy héttel ezelőtt is minden volt. Hogy Karácsonyék basztak bevinni az otthonba? Nos, az már az ő felelősségük, mint fenntartó, az államtól megkapták.


A pasi nem más, mint egy sima liberális mindenhez IS értő. bespájzol minden szart, írja, ami vagy igaz, vagy remek a megírt szerep, de fosás és pisa után mosott kezet? Hány olyan ITs majmot ismerek, akiknél ez alapvetően hiányzik! Lényegtelen milyen maszkja van, ha a higiéniára nem adott!


"Időközben megtudtam, hogy a kórház protokollja tovább fejlődött, bővült az elvégzendő vizsgálatok köre (részben esetem miatt is) és a szakemberek mindent megtesznek, hogy egyre felkészültebben tudjanak szembeszállni a vírus okozta kihívásokkal." Akkor most kinek az életét IS akarja megmenteni? A szokásos RENDSZERFIKA kivételével mi is van a cikkben?


"A kórházi ellátásról kizárólag jót tudok írni, határtalan figyelmet és törődést kaptam." Akkor ennyit az oktatásegészségügyről. "Én annyit tudtam felajánlani, hogy ha szervezetem későbbi vizsgálatával hozzá tudok járulni az orvostudomány fejlődéséhez, örömmel állok rendelkezésre." Bla, bla. Dehogy fogja. Örül, ha nem kell sokáig kórházba mennie ...


"Mivel a betegséggel igen hamar kerültem kapcsolatba, így számomra alig volt kézzelfogható információ, hogy milyen tünetekre mennyire kell odafigyelni. Írásom fő célja tehát, hogy felhívjam mindenki figyelemét a vírus általam észlelt tüneteire és hogy ezeket, illetve az egyéb tüneteket sem szabad szőnyeg alá söpörni. Figyelni kell magunkat, állapotunk alakulását, jelezni orvosainknak és kérni a teszteléseket, ha a tüneteket észleljük, illetve, ha komolyabb változást veszünk észre. A másik célom pedig az, hogy egyértelmű legyen: kortól és fizikai állapottól függetlenül bárki érintetté válhat, ezért nagyon komolyan kell venni és be kell tartani minden óvintézkedést a vírus terjedésének megakadályozása érdekében."

Ez egy olyan vírus, hogy mindenkinél más és más a tünet. Ami nála előjött, az lehetett volna más vírus is, sőt, sima tüdőgyuszi, de letesztelték, és covid volt.


Aztán jön egy kis Isten, hisz húsvét volt, stb. majd a végén a szokásos liberális fika:

"Elkeseredett azért vagyok, mert magyar állampolgárként ilyen nehezen juthattam hozzá a szükséges egészségügyi ellátáshoz. Megdöbbentem, hogy a szervezetlenség és felkészületlenség miatt életem csak egy hajszálon múlott." Akkor te nagyot néztél volna az USAban, Ausztriában vagy az olaszoknál, spanyoloknál!


Nem, bakker, protokoll szerint dolgoztak, és mivel akkor az a protokoll volt, nem úgy kezelték, mint mondjuk egy héttel később kezelték volna. A protokolokat nem az OT és a kormány, hanem a WHO találja ki. Ha beteg vagy, kijön 5 napon belül valami a sok tünet közül. Ő bedurvult, de hogy egy pillanatig is veszélyben lett volna az élete? Nem egy hajszálon múlt, hanem sok, sok hajszálon. De mivel a célja az volt, hogy fikázzon, ezt izzadták ki magukból. Amúgy tuti nem ő, ezt a Stumpf-féle megalázottak közül izzadta ki magából valaki így, ahogy le lett írva. Csak mondom, nehogy az legyen ami korábban, hogy megszólal a nővér is a kórházból a fika után ...
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 081
4 058
113
A masik dolgot: léci külfoldről ne kritizald az orszagot. Nem szep dolog, hogy mashol elsz es beleszolsz hazai dolgokba. Plane ha azt kritikusan teszed.
Érdekes gondolatmenet, és itt sajnos nagyon is jellemző!
Gondolom törvénybe is vennéd, hogy külföldről csak az szólhasson bele a politikába, választásba, aki vakon kormánypárti beállítottságú!
Végülis a levélszavazással ezt már jobbára meg is oldották!
 
  • Tetszik
Reactions: 2ndt

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 070
83 346
113

És akkor amit kérdeztél és még nem volt róla szó:

"Ezen gondolkodj el kerlek, merlegeld, hogy a te esetedben vajon letesztelnenek? Van ismeretseged, aki bejuttat a korhazba, ha komoly a baj? Szoval ez nagyon nem azt tamasztja ala, hogy azert foloslegesen nem tesztelnek, mert nincs kit..."


Jó, ismétlem JÓ háziorvos kell. Nem olyan, akinél végzel két perc alatt, mert alig van betege, hanem akinél órákat vársz alapesetben is, mert jó orvos. Lát, nem csak néz. Na ilyen kell. És máris nem kell senki, hogy rajta kívül bejuttasson bárhová is. Már a nejéből látszott, hogy fölöslegesen tesztelték. Ha akkor letesztelik, hogy semmi egyéb tünete nincs, mint a pasinál, akkor lett volna egy pozitív teszt, és ettől még mi más történt volna? Semmi. Ugyanúgy karantén, és ha szarul van, beviszik a kórházba. Akkor is elment volna egy teszt feleslegesen, hisz nem egy kell, hanem három, ha pontos eredményt akarunk, és elment utólag is, bár már ő is írta, hogy nem voltak jók a körülmények, és már jó sok idő eltelt, mégis negatív lett, amit a liberális agyával nem bírt elfogadni, inkább írt a HVnek egy cikket, ami nem más, mint sima rendszerfika.


"Az a baj nalatok Magyarorszagon, hogy semmifele cikkket nem tudtok elolvasni anelkul, hogy mindjart be ne skatulaznatok valamenyikkel a ballib/O1G jelzovel. Nem azt nezitek mit irnak, hanem hogy ki es hol jelent meg. Ez a szomoru. Szerintem egy oknyomozo pontosan utanna tudna erdeklodni hanyszor kerte a korzeti orvosa a tesztet, azt is, hogy valoban hazakuldtek-e a korhazbol, szoval ilyesmiben nem erdemes neki hazudnia. Te megis azt feltetelezed, hogy nem igaz, amit ir a cikkben az az ember, akivel ez konkretan megtortent.."


Az a baj nálatok, hogy ti meg nem értitek meg, hogy ez itthon így működik. Én elolvasok mindent, de engedd már meg, hogy legyen tapasztalatom, oké? Alapból van egyfajta hozzáállásom a családom révén (kitelepítés, föld, bolt einstand), de mindig adok mindenkinek egy esélyt, de ált. azokat pont a média játssza mindig el. És igen. A faszi konkrétan elhallgat és vsz a HV révén Stumpfék ferdítenek is keményen. Roppant függetlenobjektívnek van álcázva a levél, mégis, semmi más, mint sima rendszerfika, annak ellenére, hogy:

- a dolgozók jól ellátták;

- kihozták egy ismeretlen vírusból, túlélte;

- nincs diktatúra, mert leírthatta;

- és még MTAs is az illető, tehát ha egyesek mindenhez IS értenek, annyira szar nem lehet az oktatásegészségügydiktatúra rész sem.


On.

Pont emiatt nem mentek el szavazni kint amikor választások vannak elegen, ti magyarok, mert kb. úgy álltok hozzá, hogy mindenki hazudik, meg úgyis minek. Pont ezért nincs kint magyar párt a parlamentben, sőt, most már vegyes se. Mert nem fogjátok fel az üzeneteket. Kozmopoliták lettetek. Nem direkt, így alakult. És már semmi sem számít.


Oké, nézzük, oknyomozás. A szegedi dolgok után voltak következmények? Nem az volt a lényeg, hogy a PS a hülye, hogy oknyomozott. Szóval, ha itt bebizonyosodna, ahogy a nővér tollából más koronavírusosok kapcsán már bebizonyosodott, hogy mekkora kamuzás zajlik, akkor mit szólnál? Mi történne ezzel a nyüzügével? Semmi. Kiemeli a rémhírterjesztést, de mégis, semmi se történik még abban a témakörben sem. Vittek el valakit a kóterba, hogy lássunk egy ilyen beszélgetést? Te mit csináltál? Megöltem öt nőt. És te? Rémhírt terjesztettem ..."

OFF.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and b4l4g3