Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Nem értem az indulatokat, a magyarországi törvények lehetővé teszik,hogy a haza küldött betegek (vagy a hozzátartozóik) a bíróságokhoz forduljanak,a bíróságok majd eldöntik,hogy sérültek-e a betegek jogai ez ennyire egyszerű.
Nincs itt semmi indulat. Ismerjük már ezt a jómadarat. Nem kell hülyének nézni az embereket.
Az ilyen csúsztatásokkal tarkított magyarázatok után lett hirtelen 10 ezer per a magyar állam ellen a fogvatartottak részéről.. Hagyjuk már, hogy ez a kretén bárkit is képviselne. Csak nyerészkedni akar, és ha teheti akkor a kormánynak is keresztbe tesz amikor csak tud. Ilyen egyszerű a történet.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 730
3 831
113
Nem értem az indulatokat, a magyarországi törvények lehetővé teszik,hogy a haza küldött betegek (vagy a hozzátartozóik) a bíróságokhoz forduljanak,a bíróságok majd eldöntik,hogy sérültek-e a betegek jogai ez ennyire egyszerű.Maga O,V mondta ,hogy aki úgy érzi,hogy bármilyen sérelem érte nyugodtan forduljon a magyar igazságszolgáltatáshoz.
Erről valami forrás, interjú, videó?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 083
26 644
113
Itt egy elég érdekes cikk arról, hogy több nemzetközi vizsgálat is azt mutatja, hogy már most (és a mindenkori vizsgálatoknál is) jóval magasabb lehet az átfertőződés, mint amit az elvégzett tesztek sejtettnek. A cikk szerint 70-100x -osa is lehet az igazolt tesztekhez képest a valós fertőzöttek száma.
Az én tippem valahol 30-50x-es szorzó lett volna ahhoz képest, amilyen igazolt fertőzött van.
És pontosan ezért teljesen értelmetlen (illetve csak nagyon háttérinfóként használni) a hivatalos adatokat.

Az előzetes modellek, amelyek a fertőzés terjedésének üteméből indultak ki 0,4-0,5%-os halálozásra utaltak (1 halottra 220-250 fertőzött jut) és én is ezzel számolok, különösen, hogy:

A hasonló német vizsgálat 0,37%-ot hozott. (1 halottra 270 fertőzött jut)
A két olasz tartományt érintő vizsgálat 0,47%-ot hozott.(1 halottra 210 fertőztöt jut)

Ez a cikkben is idézet amerikai vizsgálat az első, ami eltér ettől a 0,12-0,2%-os halálozási rátájával (1 halottra legalább 500 fertőzött jut)!

A halálozásnak elvben konstansnak kellene lennie, csak kisebb 25 százalék körüli eltérés férne bele a korfa, népesség egészségi állapota, kórházak felszereltsége és más tényezők miatt. Ez egy túl durva, több mint kétszeres különbség, szerintem az amerikaiak túlbecsülték, de majd meglátjuk, három vizsgálatból még nem következtetnék arra, hogy az amerikai az anomália!
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 083
26 644
113
Nincs itt semmi indulat. Ismerjük már ezt a jómadarat. Nem kell hülyének nézni az embereket.
Az ilyen csúsztatásokkal tarkított magyarázatok után lett hirtelen 10 ezer per a magyar állam ellen a fogvatartottak részéről.. Hagyjuk már, hogy ez a kretén bárkit is képviselne. Csak nyerészkedni akar, és ha teheti akkor a kormánynak is keresztbe tesz amikor csak tud. Ilyen egyszerű a történet.
Az össze per jogos volt, a börtönök túlzsúfoltak voltak, ebből adódóan a fogvatartási körülmények nem feleltek meg a normának és járt a kártérítés. A börtönbiznisz lényege a jogszerűség volt, amit az állam nem tartott be. És akkor is az volt, hogy ezeket az ostoba szabályokat a Fidesz kormány hozta, mert nem volt annyi eszük, hogy belegondoljanak a következményekbe!

Ugyanez az eset most is: az agyalágyult Káslert betegek egészségét és életét veszélyezteti, mert fűnyíróelvet alkalmazva olyan intézményeket is kiürít, amiket teljesen ki kellene hagyni a koronavírus elleni védekezésből (mint az OORI) és ebből adódóan kártérítési kötelezettség keletkezik, amit csak be kell vasalni az államon! És a kártérítés a kisebbik baj, a betegek egészségének és életének a veszélyeztetése a nagyobbik! Az ellátási kötelezettség az kötelezettség, éppügy mint a börtönökben a fogvatartás minimális követelményei!

Nem az élősködő liberális tehet róla, hogy a kormány túl hülye és szakmányban dobálja fel a magas labdákat, csakhogy a rabokkal ellentétben a most hazaküldött betegek, ártatlanok és potenciálisan hasznos tagjai a társadalmunknak!
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Az össze per jogos volt, a börtönök túlzsúfoltak voltak, ebből adódóan a fogvatartási körülmények nem feleltek meg a normának és járt a kártérítés. A börtönbiznisz lényege a jogszerűség volt, amit az állam nem tartott be.
Nem. A lényege egy kiforgatott eu-s gumiszabály volt.
És akkor is az volt, hogy ezeket az ostoba szabályokat a Fidesz kormány hozta, mert nem volt annyi eszük, hogy belegondoljanak a következményekbe!
Nem a fidesz által hozott törvényeken bukott el a dolog, hanem az uniós bíróságok jogértelmezésén. Apró különbség.
Ugyanez az eset most is: az agyalágyult Káslert betegek egészségét és életét veszélyezteti, mert fűnyíróelvet alkalmazva olyan intézményeket is kiürít, amiket teljesen ki kellene hagyni a koronavírus elleni védekezésből (mint az OORI)
Hagyd már abba ezt az agyalágyultazást! Nincs fűnyíró elv (csak az index szerint), de erre is adtak egy korrekt választ a tájékoztatóban, csak azt sem írták meg az ellenzéki újságok, viszont ez nem a Kásler hibája.
! És a kártérítés a kisebbik baj, a betegek egészségének és életének a veszélyeztetése a nagyobbik!
Nem lehet veszélyeztetni a betegeket. Nem a miniszter, hanem a helyi orvosok döntenek arról, hogy ki az akinek halasztható az ellátása. Ha valaki nem ért egyet a döntéssel, akkor a bíróságon való nyerészkedés előtt még számtalan szinten nyújthat be panaszt. Akár az osztályvezető főorvosnál, vagy a betegjogi képviselőnél, az intézmény vezetőjénél, sőt, a Müller külön kiemelte, hogy ilyen esetekben az ő hivatala is nagyon szívesen segít. Persze a pánikkeltő hiszti sokkal nagyobb olvasottságot ad a független-objektív lapoknak...
Nem az élősködő liberális tehet róla, hogy a kormány túl hülye és szakmányban dobálja fel a magas labdákat,
Egyrészt van egy veszélyhelyzet, amikor az ellenzék még magát is alulmúlva próbál meg alápakolni a kormánynak, még ha ez áldozatokba is kerül. (Köszi, Geri!)
Másrészt meg minden jogszabály esetében lehet kiskapukat keresni. Ne tegyél úgy, mintha ne lenne köztudomású a libbant ügyvédek aljas viselkedése.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 083
26 644
113
Nem. A lényege egy kiforgatott eu-s gumiszabály volt.

A 2013. évi CCXL. törvény a Fidesz műve. Úgy érted, hogy a Fidesz forgatta ki?

Nem a fidesz által hozott törvényeken bukott el a dolog, hanem az uniós bíróságok jogértelmezésén. Apró különbség.

Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter nyújtotta be a törvénymódosítást 2016-ban arról, hogy milyen esetben jár kártérítés és a Fidesz szavazta meg. A bíróságoknak nincs választásuk, azt teszik, amit az Orbán-kormány megszavazott!

A valóság az, hogy ugyanolyan agyalágyultak voltak akkor, amikor megágyaztak a börtönbiznisznek, mint most Kásler!

Hagyd már abba ezt az agyalágyultazást! Nincs fűnyíró elv (csak az index szerint), de erre is adtak egy korrekt választ a tájékoztatóban, csak azt sem írták meg az ellenzéki újságok, viszont ez nem a Kásler hibája.

Ne hazudjál már!

Nem lehet veszélyeztetni a betegeket. Nem a miniszter, hanem a helyi orvosok döntenek arról, hogy ki az akinek halasztható az ellátása.

Ha azt mondják az intézményvezetőnek, hogy fel kell szabadítania az ágyai hatvan százalékát, akkor a miniszter döntötte el, hogy kit látnak el, mert csak annyi hely maradt, amit a negyven százalékon el lehet látni! Aki abba nem fér bele, annak az ellátását a miniszter kukázta ezzel, persze a szelektálás felelősségét az intézményvezetőre tolva!
 
  • Tetszik
Reactions: tarzaan and Wilson

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Több évre visszamenőleg vizsgálta meg a New York Times Hollandia, Spanyolország, Indonézia, Törökország, Franciaország, Svédország, Belgium, Anglia, Wales, Svájc és az Amerikai Egyesült Államok halálozási adatait, hogy kiderítse: vajon mennyire reálisak a jelenlegi, hivatalos adatok a koronavírus áldozatairól. A koncepció az volt, hogy megnézik a korábbi évek átlagát és megnézik az idei adatokat, a kettő közti különbséget pedig összevetik a hivatalos koronavírusos halálozási adatokkal. Ebből pedig az kerekedett ki, hogy a korábbi évek átlagánál jóval többen haltak meg mindenhol, mint amennyit hivatalosan jelenleg a koronavírus számlájára lehet írni. Azaz: vélhetően még az ismertnél is többen haltak meg a járványban.
New York Times: sokkal, de sokkal több koronavírusos halott lehet a hivatalosnál

Egy kaliforniai megye lakosainak tömeges antitestvizsgálata azt mutatta, hogy a vizsgálat idején 1000 körüli regisztrált fertőzötthöz képest 48-82 ezer lehet a tényleges fertőzöttek száma. A kutatás eredményeit több szakember vitatja, a szerzők szerint viszont inkább még alul is becsli a valóságot.
Akár 80-szor több lehet a valós fertőzött, mint a hivatalos adatok mutatják
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas
W

Wilson

Guest
Nincs itt semmi indulat. Ismerjük már ezt a jómadarat. Nem kell hülyének nézni az embereket.
Az ilyen csúsztatásokkal tarkított magyarázatok után lett hirtelen 10 ezer per a magyar állam ellen a fogvatartottak részéről.. Hagyjuk már, hogy ez a kretén bárkit is képviselne. Csak nyerészkedni akar, és ha teheti akkor a kormánynak is keresztbe tesz amikor csak tud. Ilyen egyszerű a történet.

Szerintem ha érdekel akkor szívesen elmondom neked,hogy az általad börtönbiznisznek nevezett perek egyik legnagyobb nyertese egy debreceni ügyvédi iroda.Az alábbi linken látható listán bizony ó szerepel az első helyen,az illető már legalább két évtizede dolgozik a Fideszes város vezetésnek (Kósa) illetve két évvel ezelőttig ő volt a városban a helyi választási bizottságnak a masszívan fideszes többségű debreceni közgyűlés által megválasztott elnöke.Ez szinte mindenki tudja Debrecenben ha gondolod akkor tovább is mesélhetek neked erről a beszélgetőben nem akarom szét offolni ezt a topikot,

https://www.origo.hu/itthon/20200129-magyar-gyorgy-irodajanak-felmilliardot-fizettek-ki.html
 
  • Tetszik
Reactions: blogen

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 471
46 395
113
Az előzetes modellek, amelyek a fertőzés terjedésének üteméből indultak ki 0,4-0,5%-os halálozásra utaltak (1 halottra 220-250 fertőzött jut) és én is ezzel számolok, különösen, hogy:

A hasonló német vizsgálat 0,37%-ot hozott. (1 halottra 270 fertőzött jut)
A két olasz tartományt érintő vizsgálat 0,47%-ot hozott.(1 halottra 210 fertőztöt jut)

Ez a cikkben is idézet amerikai vizsgálat az első, ami eltér ettől a 0,12-0,2%-os halálozási rátájával (1 halottra legalább 500 fertőzött jut)!

A halálozásnak elvben konstansnak kellene lennie, csak kisebb 25 százalék körüli eltérés férne bele a korfa, népesség egészségi állapota, kórházak felszereltsége és más tényezők miatt. Ez egy túl durva, több mint kétszeres különbség, szerintem az amerikaiak túlbecsülték, de majd meglátjuk, három vizsgálatból még nem következtetnék arra, hogy az amerikai az anomália!
Szerintem nagyban azon múlik a dolog, hogy melyik országban hol és "mikor" landolt a vírus. A mikorral itt arra utalok, hogy a vizsgálat pillanatában milyen fázisban van az adott terület.
Nagyon jó példa erre a szlovák/magyar halálozási arányok. Erről voltak cikkek, ill. a fórumra is fel került helyiek elmondása szerint is a szlovák idősek nagyon hamar bezárkóztak, és a seggükön maradtak.
Ezzel szemben itthon nagyon az elején bekerült az ország különböző pontjain az idosgondozó otthonokba a fertőzés. Onnantól pedig elkerülhetetlen a magas relatív halálozási arány.
Viszont ezek az anomáliák el fognak tűnni, ahogy megyünk előre a fertőzésbe.
Nagyon remélem, hogy május közepén, végén itthon is elvégezhetnének egy nagyobb esetszámú szerológiai tesztet.
Ha lehetne tanácsot adni, akkor az éretségi erre pont alkalmas is lenne. Viszonylag egyszerű lenne leszervezni, és nagy esetszámú is lehetne. Ráadásul országos jellege miatt reprezentatív is lenne. Annál is inkább, mert bár divat a csonka család, de a végzős középiskolások általában 3-4 további családtagot is simán reprezentálnak.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter nyújtotta be a törvénymódosítást 2016-ban arról, hogy milyen esetben jár kártérítés és a Fidesz szavazta meg. A bíróságoknak nincs választásuk, azt teszik, amit az Orbán-kormány megszavazott!
Nem ezek alapján kaptak kártérítést, hanem az uniós bíróságok jogértelmezése miatt.
Ne hazudjál már!
Hazudni csak neked szabad. :oops:
Ha azt mondják az intézményvezetőnek, hogy fel kell szabadítania az ágyai hatvan százalékát, akkor a miniszter döntötte el, hogy kit látnak el, mert csak annyi hely maradt, amit a negyven százalékon el lehet látni! Aki abba nem fér bele, annak az ellátását a miniszter kukázta ezzel, persze a szelektálás felelősségét az intézményvezetőre tolva!
Belemagyarázhatsz amit akarsz, valóban szívás a helyzet, de a lényeg, hogy a végső döntés a helyi embereké.
Tudom milyen állapotú betegeket adtak haza. Szerintem is túlzás volt... egészen addig, amíg meg nem jelennek az osztályon a koronagyanús páciensek, akiket egyre kevesebb emberrel kell ellátni...
...mesélhetek neked erről a beszélgetőben nem akarom szét offolni ezt a topikot,

https://www.origo.hu/itthon/20200129-magyar-gyorgy-irodajanak-felmilliardot-fizettek-ki.html
Kint van a neten a nyerészkedő ügyvédi irodák listája. Ebben semmi új infó nincs. Lehet kritizálni őket. Csak ezek után ne tegyünk úgy, mintha Magyar egy tisztességes ügyvéd lenne.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 195
20 185
113
amiket teljesen ki kellene hagyni a koronavírus elleni védekezésből (mint az OORI)
Jártál te valaha ott? Tudod milyen rehabilitáció folyik ott?
Én egészen nyugodtan mondom, onnan meglehetősen sok embert nyugodtan haza lehet küldeni, mert a helyükre sokkal(!) súlyosabb eseteket várnak.
Számokat vagy százalékokat meg ne várjál, mert nem én vagyok az intézetvezető, így természetesen nem tudom a pillanatnyi helyzetet!
 
W

Wilson

Guest

Nem ezek alapján kaptak kártérítést, hanem az uniós bíróságok jogértelmezése miatt.

Hazudni csak neked szabad. :oops:

Belemagyarázhatsz amit akarsz, valóban szívás a helyzet, de a lényeg, hogy a végső döntés a helyi embereké.
Tudom milyen állapotú betegeket adtak haza. Szerintem is túlzás volt... egészen addig, amíg meg nem jelennek az osztályon a koronagyanús páciensek, akiket egyre kevesebb emberrel kell ellátni...

Kint van a neten a nyerészkedő ügyvédi irodák listája. Ebben semmi új infó nincs. Lehet kritizálni őket. Csak ezek után ne tegyünk úgy, mintha Magyar egy tisztességes ügyvéd lenne.

Félreértesz én nem minősítettem sem negatív sem pozitív értelemben Magyar Györgyöt, mivel nem ismerem sem mint ügyvédet sem mint embert.Csak nem értettem,hogy miért lett hirtelen ekkora indulat azzal kapcsolatban,hogy felhívta az érintett emberek figyelmét a magyar törvények által biztosított jogukra,Ha ezt egy Fideszhez közeli ügyvéd tette volna nem gerjesztett volna ekkora indulatot, de mivel Magyar Györgyről van szó egyből jönnek a negatív jelzők.De mint az Origo által is közölt lista is mutatja mind a két oldal képviselői benne vannak a kormánypárti média által sulykolt "börtönbizniszben" amivel kapcsolatban azért megjegyzem,hogy (lásd a blogen által belinkelt hivatkozások)hogy a Fidesz által elfogadott és módosított jelenleg is hatályos törvények alapján hoztak ítéletet a bíróságok.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 471
46 395
113
Jártál te valaha ott? Tudod milyen rehabilitáció folyik ott?
Én egészen nyugodtan mondom, onnan meglehetősen sok embert nyugodtan haza lehet küldeni, mert a helyükre sokkal(!) súlyosabb eseteket várnak.
Számokat vagy százalékokat meg ne várjál, mert nem én vagyok az intézetvezető, így természetesen nem tudom a pillanatnyi helyzetet!
Ezek szerint te sosem jártál ott!
Fingod sincs, hogy miféle rehabilitációk folynak ott.:rolleyes:

Meg tudnád mondani, hogy hány röntgen vagy CT van az intézetben? De legfőképpen, hogy mennyi laborvizsgálatot lehet ott elvégezni?
Előbbiek azért nagyon fontosak, mert a Covid betegek tüdejének aktuális állapotáról, utóbbiak pedig a halmozott betegségeik (mert ugye zömmel olyanok kerülnek intenzívre, akiknek egyébb súlyos, krónikus betegségük van) aktuális állapotáról adnak nélkülözhetetlen infókat. Ezek alapján hozzák meg a döntéseket a kezelések típusára.
Az sem ártott volna, ha a szubintenzív helyett/mellett legalább lenne rendes intenzív osztájuk. Pedig tudtommal nincs.
Az OORI meg legalább messze van mindentől, ha netalán mégis kellene egy CT a nyomorult betegnek.
Hja és erre 250 esélyes versenyző fekszik majd a Tippre a Covid részlegen. 2-3 mentőnek folyamatosan ott kell dekkolnia...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Csak nem értettem,hogy miért lett hirtelen ekkora indulat azzal kapcsolatban,hogy felhívta az érintett emberek figyelmét a magyar törvények által biztosított jogukra,
Nincs itt semmi indulat, hiába mondogatod. Ha pedig nem ismered, akkor miért véded ennyire? :oops:
Ha segíteni akart volna a betegeken, akkor pl. felhívta volna a figyelmüket a betegjogi képviselőre, de nem egyből a bíróságokról beszélne. Fölösleges ezzel széttrollkodni ezt a topikot.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Meg tudnád mondani, hogy hány röntgen vagy CT van az intézetben? De legfőképpen, hogy mennyi laborvizsgálatot lehet ott elvégezni?
Visznek mobil gépeket. Máshol is olyanokat használnak. Ha pl. nagyobb labort néznek, akkor elszállítják egy személyautóval, ahogy számos helyen is csinálják.
Az OORI meg legalább messze van mindentől, ha netalán mégis kellene egy CT a nyomorult betegnek.
Olyan mindegy, hogy azzal a pár száz méterrel messzebb van a kórház. És nem fog nekik olyan sok CT kelleni. Már anélkül is feláll a diagnózis és a kezeléshez sem kell.
 
  • Tetszik
Reactions: kacsacsor
W

Wilson

Guest
Még e
Nincs itt semmi indulat, hiába mondogatod. Ha pedig nem ismered, akkor miért véded ennyire? :oops:
Ha segíteni akart volna a betegeken, akkor pl. felhívta volna a figyelmüket a betegjogi képviselőre, de nem egyből a bíróságokról beszélne. Fölösleges ezzel széttrollkodni ezt a topikot.

Először is még egyszer elmondom félreértesz nem védem,másodszor ha jól emlékszem felajánlottam,hogy ha gondolod folytassuk a beszélgetőben az eszmecserét,harmadszor ha már az indulatnál tartunk:

zztop said:
A börtönbiznisz után a betegeken is nyerészkedni akar ez a nyomorult.
Laci1970 Egy igazi féreg!
 
W

Wilson

Guest
Ja, hogy ez az indulat? Bocsi, nekem hideg és tényszerű leírásnak tűnt. :p

Én azt vallom,hogy mindenkinek joga van ahhoz,hogy ki mondja azt amit gondol,hiszen nem vagyunk egyformák,mindenesetre én Comte de Buffon mondásához tartom magam "A stílus maga az ember".