[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1526

Guest
Már többször leírtam hogy az európai unió így ebben az agyonbürökratizált formábban halott. Nem ellene vagyok! De így ebben a köntösben jelentős átalakításra szorul.
A NATO meg ne azért legyen hogy aki nincs velünk ellenünk van alapon pampongjon. Mert átlagcivilként mintha ez az érzésem. Lassan visszatérünk ide bő 40 év után. Kicsit megfordulva átmenve az egyik oldalrol a másikra. Egyébként uli a régebbi még pozicióban lévő főnőkeid ezt elkurták. Az arroganciátol nem akarták azt belátni és ebből téves következtetésre jutottak, hogy ha betartsák a VSZ szétbomlása utáni "szóbeli" igérteüket akkor a NATO bővítését nem erőltették volna keletre. Így oroszország se biztos hogy olyan mértékben regulázta meg volna a hadseregét a 2000 es évek után. Téves felvetés az hogy KKE országai igy gyengék elesettek lettek volna. 2000 es évek közepére lett volna lehetőség igaz nem sok KKE ország bevonásával egy katonai együttműködéses szövetség létrehozására. Olyasmi formábban mint a finn-nato együttműködés. És ezt ki lehetett volna bővítenni egy nato együttműködéssel is. Nem NATO szövetségi formábbán! Ja ez hülyeség úgy ahogy szerintettek. Kiábránditalak. Sokkal erősebb lett volna katonailag, rugalmasságilag........ mint a nyugat európai punyhadó NATO orszagok. Ja ebbe talán az ukikat is be lehetett volna vonni egy normálisabb vezetéssel az élen. De nem mert a nyugat egyrészt lenézte a keletieket. Másrészt tartottak attól hogy ha ismét magához tér és nem fogják tudni oly mértekben kizsigerelni, befolyásolni ahogy szeretnék, de ez egy hatalmas pofon lett nekik. A rövidtávú zsebpolitika látásból. Minnél jobban megtőmni a zsebet. Hosszútávban minnek is gondolkodni. Az arrogancia visszaütött. Főleg így a járvány által is. A repedések oly mértekűvé lettek hogy azt már tapasztani, megállítanni nem lehet. Sajnos eljutott az eu és a nato olyan szintre mint a szovjetunió az utolsó években. Á ne vonjunk párhuzamot a kettő között. Akkor csak egy példa. Kérlek magyarázd meg mi szükség olyan friss il régebbi nato országokra akik szinte semmivel nem tudnak hozzájárulni a "szövetséghez". Ugyan ez igaz az eu ra is. Mert ez nem szövetségi erősítés, hanem a gyengeség, a széthullás jele. Bármibe belekapaszkodni, bármit bevonni. Csak legyen még egy lehetőség......... Mire?? Hogy a végén azt nezzük hogy teljes mértékben alárendeljük magunkat annak akik hosszútávban gondolkodnak.
Off kicsit hóbagolyósra sikerült :) a helyesírásért néha off. Szemüveg nélkül ..........
Az EU nem halott csak szeretnék egyesek, és nem fogja azt tenni amit az EU-ellenesek várnának tőle, ugyanez áll a NATO-ra is, azok vezetik akik fenntartani és nem eltörölni akarják, az utóbbiak ne várják, hogy az ő kedvükért majd magunktól feladjuk, mert ez hiú ábránd.

Jól ismerem az általad is említett orosz eredetű frázisokat hisz sokszor elmondtátok már, de attól még nem lesz igaz. A nyugat nem nézte le és nem kezelte le az oroszokat, pont fordítva történt, mindent megkaptak, mindenben partnerük voltunk és nem mi rontottuk el ezt a viszont. Az összes nyugati vezető ott ült az oroszok győzelmi parádéin Putyin mellett, pénzt kapott, segélyeket, technológiát, még fegyvert is, szinte bármit megkaphatott és szinte bármit megvehetett, bevásárolhatta magát európai cégekbe, csöveket építhetett Európába, partnerként kezelték amíg olyan útra nem tévedt amiben már nem lehettünk partnerük.

Putyin rontotta el az egészet előbb Grúziával, aztán Ukrajnával, az tett be mindennek. Ha azokat a nyamvadt kis földdarabokat nem annektálta volna most is ott ülnének a vezetőink a parádéjukon és kötnék a bizniszeket bármiről. De mi a világháború utáni rendet és a Helsinki elveket nem mondtuk fel és nem is fogjuk.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Tekintve, hogy Hunfalvy sem ismert egyetlen hun vagy avar szót sem, ez csupán üres spekuláció semmi több. A szkíta-hun-avar-magyar blabla az egy több ezer évet és több ezer kilométert felölelő katyvasz. Valójában ebben a hatalmas idő és tér intervallumban népek százai jöttek-mentek, tűntek fel és tűntek el. A dilettánsok akiknek fogalmuk sincs ezekről csupán annyit tesznek, hogy kiválasztják ebből a több százból azt a négyet ami az ő szívüknek kedves, minden mást önkényesen eltávolítanak a képletből és így áll elő az ő kontár kontinuitásuk.


Aki kiejti azt a frázist, hogy "mindig is" az mindig is dilettáns marad. A finnugorok minden irányba vándoroltak és a sztyeppe övezet széle a déli végpontja volt ennek a terjeszkedésnek, nem pedig a kiinduló pontja. Ahogy 3000 éves lószerszámok sem kerültek elő úgy a lószerszámok nevei sem léteztek addig amíg maguk a tárgyak sem.
Viszont még az állattartást megelőzően az ANYA, a SZEM, vagy a HAL szavunk ősi formája már az őskorban is létezett és azokból lett az összes finnugor nyelv hasonló alapszava.

A genetikai vizsgálatok korában élünk ami bizonyította, már, hogy a finnekkel nyelvrokonság van, genetikai alig. A finn iskolákban már áttértek az oktatásban is erre, az új bizonyítékok miatt. De itt az 1800-as évek végén kitalált, a 2000-es évek közepéig propagandaszerűen nyomott ELMÉLET-et tolod fullba. Nem véletlen van jelenleg hallgatás ez ügyben, mert jelenleg Moldova, Moldva, Ukrajna, Oroszország, FÁK-államok Mongólia, és Kína területén is ó- és középkori sírok halottainak genetikai vizsgálata, a régészeti tárgyakon túl, hogy összeálljon a kép. Ez nem csak a Magyarságról, hanem egy rakás másik nép eredetének a vizsgálatáról szól, nemzetközi szinten. Egyenlőre alacsonyabb intenzitással, de felfutóban van.

Hülyeség rokonságot nyelvi alapon keresgélni a mi esetünkben. Mert nem bizonyít semmit azon kívül, hogy érintkezett a két nép. Nem bizonyíték a közös eredetre, pláne manapság mikor elég könnyű utánanézni genetikailag.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and megazez

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 282
120 105
113
Az EU nem halott csak szeretnék egyesek, és nem fogja azt tenni amit az EU-ellenesek várnának tőle, ugyanez áll a NATO-ra is, azok vezetik akik fenntartani és nem eltörölni akarják, az utóbbiak ne várják, hogy az ő kedvükért majd magunktól feladjuk, mert ez hiú ábránd.

Jól ismerem az általad is említett orosz eredetű frázisokat hisz sokszor elmondtátok már, de attól még nem lesz igaz. A nyugat nem nézte le és nem kezelte le az oroszokat, pont fordítva történt, mindent megkaptak, mindenben partnerük voltunk és nem mi rontottuk el ezt a viszont. Az összes nyugati vezető ott ült az oroszok győzelmi parádéin Putyin mellett, pénzt kapott, segélyeket, technológiát, még fegyvert is, szinte bármit megkaphatott és szinte bármit megvehetett, bevásárolhatta magát európai cégekbe, csöveket építhetett Európába, partnerként kezelték amíg olyan útra nem tévedt amiben már nem lehettünk partnerük.

Putyin rontotta el az egészet előbb Grúziával, aztán Ukrajnával, az tett be mindennek. Ha azokat a nyamvad kis földdarabokat nem annektálta volna most is ott ülnének a vezetőink a parádéjukon és kötnék a bizniszeket bármiről. De mi a világháború utáni rendet és a Helsinki elveket nem mondtuk fel és nem is fogjuk.
Amúgy imádom, hogy úgy adod elő, mintha bármi részed is lett volna az egészben :D
 
T

Törölt tag 008

Guest
Megannyit hozza kell tennem az igazsag kedveert hogy mi sem vagyunk sokkal kulonbek. Amikor uralkodtunk a szomszedaink felett akkor finoman szolva nem voltak velunk megelegedve. Tanulni kene mar nekunk is a sajat hibainkbol.
Háááát...olyan sokat nem uralkodtunk felettük. A szlovákok királyi alattvalók voltak és nem voltak megkülönböztetve. A horvátok saját magukat irányították nagyrészt.
A többi lakatlan vagy magyar volt oda csak betelepültek a szerbek és a romulánok.
Tartósan nem hódítottunk meg területeket. Odamentünk szétütni a szájukat, ha pattogtak, de olyan, hogy magyar gyarmatbirodalom, meghódított területek vagy hasonló nem volt.

Szóval ez egy nem igaz ballibbant narratíva amivel trianont próbáljátok igazolni már 100 éve.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Az EU nem halott csak szeretnék egyesek, és nem fogja azt tenni amit az EU-ellenesek várnának tőle, ugyanez áll a NATO-ra is, azok vezetik akik fenntartani és nem eltörölni akarják, az utóbbiak ne várják, hogy az ő kedvükért majd magunktól feladjuk, mert ez hiú ábránd.

Jól ismerem az általad is említett orosz eredetű frázisokat hisz sokszor elmondtátok már, de attól még nem lesz igaz. A nyugat nem nézte le és nem kezelte le az oroszokat, pont fordítva történt, mindent megkaptak, mindenben partnerük voltunk és nem mi rontottuk el ezt a viszont. Az összes nyugati vezető ott ült az oroszok győzelmi parádéin Putyin mellett, pénzt kapott, segélyeket, technológiát, még fegyvert is, szinte bármit megkaphatott és szinte bármit megvehetett, bevásárolhatta magát európai cégekbe, csöveket építhetett Európába, partnerként kezelték amíg olyan útra nem tévedt amiben már nem lehettünk partnerük.

Putyin rontotta el az egészet előbb Grúziával, aztán Ukrajnával, az tett be mindennek. Ha azokat a nyamvad kis földdarabokat nem annektálta volna most is ott ülnének a vezetőink a parádéjukon és kötnék a bizniszeket bármiről. De mi a világháború utáni rendet és a Helsinki elveket nem mondtuk fel és nem is fogjuk.

Története során sosem volt még ekkora válságban és sosem voltak ekkora törésvonalak az unióban sem az elődjében.

De ismerjük már a hozzáállásod, nem kell erőszakosan nyomni a véleményed.
Mert kb. ez a szint:
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Története során sosem volt még ekkora válságban és sosem voltak ekkora törésvonalak az unióban sem az elődjében.

De ismerjük már a hozzáállásod, nem kell erőszakosan nyomni a véleményed.
Mert kb. ez a szint:
Ez az EU-ellenesek wishful thinkingje, de csak a szájuk nagy és közben alig vannak. Amíg a nagy többség EU-párti addig marad az Unió, mert nem adjuk fel a nagy semmiért, az EU-ellenesek kedvéért. A válságok jönnek-mennek, de a közös kontinensünk marad.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 282
120 105
113
Ez az EU-ellenesek wishful thinkingje, de csak a szájuk nagy és közben alig vannak. Amíg a nagy többség EU-párti addig marad az Unió, mert nem adjuk fel a nagy semmiért, az EU-ellenesek kedvéért. A válságok jönnek-mennek, de a közös kontinensünk marad.
Csak a közös értékrendet kéne rendbe rakni egy kicsikét. Mert ha jelenlegi EU-t látnák szerintem ha az alapítókra kötnél egy generátort meg lenne oldva a zöldnenergia kérdése úgy forognak a sírjukban.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A genetikai vizsgálatok korában élünk ami bizonyította, már, hogy a finnekkel nyelvrokonság van, genetikai alig. A finn iskolákban már áttértek az oktatásban is erre, az új bizonyítékok miatt. De itt az 1800-as évek végén kitalált, a 2000-es évek közepéig propagandaszerűen nyomott ELMÉLET-et tolod fullba. Nem véletlen van jelenleg hallgatás ez ügyben, mert jelenleg Moldova, Moldva, Ukrajna, Oroszország, FÁK-államok Mongólia, és Kína területén is ó- és középkori sírok halottainak genetikai vizsgálata, a régészeti tárgyakon túl, hogy összeálljon a kép. Ez nem csak a Magyarságról, hanem egy rakás másik nép eredetének a vizsgálatáról szól, nemzetközi szinten. Egyenlőre alacsonyabb intenzitással, de felfutóban van.

Hülyeség rokonságot nyelvi alapon keresgélni a mi esetünkben. Mert nem bizonyít semmit azon kívül, hogy érintkezett a két nép. Nem bizonyíték a közös eredetre, pláne manapság mikor elég könnyű utánanézni genetikailag.
Eddig is csak az idióták nem tudtak különbséget tenni a nyelv és a genetika között. Az ember génállománya egyetlen generáció alatt 50%-ban kicserélődhet, két generáció alatt 75%-ban és így tovább. A nyelv viszont nem így működik. A genetikai vizsgálatok sem képesek megmondani, hogy az adott ember milyen nyelven beszélt. A kettő teljesen különböző dolog. Akik ilyen alapvető fogalmakkal sincsenek tisztában azok nem csoda, hogy elképesztő zagyvaságokat hordanak össze.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Csak a közös értékrendet kéne rendbe rakni egy kicsikét. Mert ha jelenlegi EU-t látnák szerintem ha az alapítókra kötnél egy generátort meg lenne oldva a zöldnenergia kérdése úgy forognak a sírjukban.
Az alapítók ugyanúgy küzdöttek az Unió összetartásáért mint a mai vezetők, inkább büszkék lennének rájuk mert ők is tudták, hogy ez milyen komoly feladat. Persze azok akik csak szétszedni szeretnék könnyű dolguk van, hisz semmit se tesznek csak kritizálnak, csak a hibákat keresik de egyet sem oldanak meg. Az alapítók nem ilyenek voltak.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 282
120 105
113
Az alapítók ugyanúgy küzdöttek az Unió összetartásáért mint a mai vezetők, inkább büszkék lennének rájuk mert ők is tudták, hogy ez milyen komoly feladat. Persze azok akik csak szétszedni szeretnék könnyű dolguk van, hisz semmit se tesznek csak kritizálnak, csak a hibákat keresik de egyet sem oldanak meg. Az alapítók nem ilyenek voltak.
Az alapítók azért alapították ez Uniót, hogy Európa újra felkerüljön a térképre mint gazdasági-politikai-katonai hatalmi központ ellensúlyozva ezzel a hegemóniára törekvő szuperhatalmakat (illetve később az egyetlen szuperhatalmat) és ellenálljanak a külső befolyásnak. Na ezzel ellentétben a mostani vezetők ki örömmel, ki fogcsikorgatva minden európai érdeket és valós értéket félredobva fekszenek le az amerikai érdekek előtt és tapsikolva örülnek a kontinens kulturális arculatának tönkretélehéz, miközben olyan fontos dolgokon vitatkoznak mint a megfelelő gendersemleges nyelvezet kialakítása.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 017
113
Az alapítók azért alapították ez Uniót, hogy Európa újra felkerüljön a térképre mint gazdasági-politikai-katonai hatalmi központ ellensúlyozva ezzel a hegemóniára törekvő szuperhatalmakat (illetve később az egyetlen szuperhatalmat) és ellenálljanak a külső befolyásnak. Na ezzel ellentétben a mostani vezetők ki örömmel, ki fogcsikorgatva minden európai érdeket és valós értéket félredobva fekszenek le az amerikai érdekek előtt és tapsikolva örülnek a kontinens kulturális arculatának tönkretélehéz, miközben olyan fontos dolgokon vitatkoznak mint a megfelelő gendersemleges nyelvezet kialakítása.
Pontosan így látom én is. Nem biztos hogy igazunk van, de azért elég valószínű :(.
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci and enzo

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Háááát...olyan sokat nem uralkodtunk felettük. A szlovákok királyi alattvalók voltak és nem voltak megkülönböztetve. A horvátok saját magukat irányították nagyrészt.
A többi lakatlan vagy magyar volt oda csak betelepültek a szerbek és a romulánok.
Tartósan nem hódítottunk meg területeket. Odamentünk szétütni a szájukat, ha pattogtak, de olyan, hogy magyar gyarmatbirodalom, meghódított területek vagy hasonló nem volt.

Szóval ez egy nem igaz ballibbant narratíva amivel trianont próbáljátok igazolni már 100 éve.
1400 as evektol a szerbeket elkezdtek nyomni a torokok. A Mohacsi csatat megelozo idoben es a csataban meg utanna is a konyulovassag jelentos reszet ok tettek ki. Aztan amikor a torokot kivertuk europai segitseggel 1600 evek vege akkor meg ok koltoztek be nagyon sok teruletre ok nepesitettek be illetve lett Habsburg birodalom es a kesobbi OMM resze is. Ugye Gavrilo Princip is a szabad szerbia miatt huzta meg az elso vilaghaborut elindito startpisztoly ravaszat.

Ugyanez a szitu a Horvatokkal. A helyzet az hogy mi magyarok mashogy emlekezunk a multra mint a szomszedaink. Nekik nem volt olyan szep es jo mint ahogy mi gondoljuk. De mast mondok. Ugyanezt eljatszottuk a magyarokkal is. Mikor anno a Becsi dontes utan bevonultunk a Felvidekre az ottanni magyarsag arra panaszkodott hogy az anyaorszagi magyarok lekezeloen dolyfosen bannak veluk. Hogy frissebbet mondjak. Az erdelyi magyarokat meg eloszeretettel romanoztuk le amikor atjottek hogy itt dolgozzanak.

Van mit soprogetni a sajat portankon is.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 413
4 449
113
Háááát...olyan sokat nem uralkodtunk felettük. A szlovákok királyi alattvalók voltak és nem voltak megkülönböztetve. A horvátok saját magukat irányították nagyrészt.
A többi lakatlan vagy magyar volt oda csak betelepültek a szerbek és a romulánok.
Tartósan nem hódítottunk meg területeket. Odamentünk szétütni a szájukat, ha pattogtak, de olyan, hogy magyar gyarmatbirodalom, meghódított területek vagy hasonló nem volt.

Szóval ez egy nem igaz ballibbant narratíva amivel trianont próbáljátok igazolni már 100 éve.
Egy jó kis sértődős történelemszemlélet mindig segít eligazodni, az általunk leigázott szomszéd országok mind megindokolják miért volt rossz Nagy Magyarországon élni. Hasonlóképp rutinból utálja az irredenta történetírás a franciákat, holott be se tették a lábukat ide.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Az alapítók azért alapították ez Uniót, hogy Európa újra felkerüljön a térképre mint gazdasági-politikai-katonai hatalmi központ ellensúlyozva ezzel a hegemóniára törekvő szuperhatalmakat (illetve később az egyetlen szuperhatalmat) és ellenálljanak a külső befolyásnak. Na ezzel ellentétben a mostani vezetők ki örömmel, ki fogcsikorgatva minden európai érdeket és valós értéket félredobva fekszenek le az amerikai érdekek előtt és tapsikolva örülnek a kontinens kulturális arculatának tönkretélehéz, miközben olyan fontos dolgokon vitatkoznak mint a megfelelő gendersemleges nyelvezet kialakítása.
Az alapítók azért alapították ezt az Uniót, hogy Európában béke legyen. Hogy soha többé ne ismétlődjön meg a világháború. Hogy legyen egy hely ahol az európai országok összeülnek és a tárgyalóasztalnál beszélik meg közös ügyeiket. Hogy ez a térség a béke, a szabadság, a demokrácia, a jogállam, az emberi jogok és a szolidaritás térsége legyen.

Ezért dolgoztak az alapítók, ezek az ő szavaik, ezt ők komolyan gondolták, ezért hozták létre az EU-t, és a mai vezetők is ezért dolgoznak, ők is komolyan gondolják és ezért lennének büszkék rájuk az alapítók.

Vannak akiknek nem sokat jelentenek ezek az értékek, de szerencsére akik eddig vezető pozícióba kerültek azoknak ezek nem csak üres szavak voltak.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Az alapítók azért alapították ezt az Uniót, hogy Európában béke legyen. Hogy soha többé ne ismétlődjön meg a világháború. Hogy legyen egy hely ahol az európai országok összeülnek és a tárgyalóasztalnál beszélik meg közös ügyeiket. Hogy ez a térség a béke, a szabadság, a demokrácia, a jogállam, az emberi jogok és a szolidaritás térsége legyen.

Ezért dolgoztak az alapítók, ezek az ő szavaik, ezt ők komolyan gondolták, ezért hozták létre az EU-t, és a mai vezetők is ezért dolgoznak, ők is komolyan gondolják és ezért lennének büszkék rájuk az alapítók.

Vannak akiknek nem sokat jelentenek ezek az értékek, de szerencsére akik eddig vezető pozícióba kerültek azoknak ezek nem csak üres szavak.

Na most mindjárt elmorzsolok egy könnycseppet...
..
Tessék mondani, véletlenül a "biznisz" nem volt sehol???
 
  • Tetszik
Reactions: borisz and haubagoi

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 956
19 257
113
Ugyanezt eljatszottuk a magyarokkal is. Mikor anno a Becsi dontes utan bevonultunk a Felvidekre az ottanni magyarsag arra panaszkodott hogy az anyaorszagi magyarok lekezeloen dolyfosen bannak veluk. Hogy frissebbet mondjak. Az erdelyi magyarokat meg eloszeretettel romanoztuk le amikor atjottek hogy itt dolgozzanak.
Végre valaki, aki látja amit én is!
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 413
4 449
113
Pax Europa nélkül nem valósulhatott volna meg a Mária Valéria híd és a Monostori híd. OMM óta nem látott kapcsolatok épültek ki a felvidéki magyarság és az anyaország között. Ezek tények. EU-n kívül hol tartanánk?
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 413
4 449
113
Na most mindjárt elmorzsolok egy könnycseppet...
..
Tessék mondani, véletlenül a "biznisz" nem volt sehol???
A biznisz mozgatja a világot. Szvatopluktól is így szereztük meg a hazát anno. Sőt Szent István is odaadta Szűz Máriának az országunkat az oltalomért cserébe.