[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 375
113
Kell a feszkó, máshogy marad Trump?

Annak idején Nixon úgy nyert elsöprő fölénnyel, hogy közben ment a cirkusz, faji zavargások, tüntetések Vietnam miatt stb... csak az még egy másik Amerika volt, amelyikben a "csendes többség" nagyon nem kért ebből, bár a new yorki zsidók akkor is azt kérdezgették, hogy nyerhetett Nixon, hiszen senkit sem ismernek, aki rá szavazott volna.
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
356
2 094
93
Egy polgárháború után meg be lehet gyűjteni a fegyvereket is. Mindenkitől! Az indok nem fog magyarázatra szorulni.
Nem lesz ember, aki meg merné kérdőjelezni a szükségességét utána.

..


Nem hiszem, hogy egy esetleg bekövetkező polgárháború a fegyverek begyűjtéséhez vezethetne. A második alkotmánykiegészítés 1791-től sziklaszilárdan garantálja a fegyverviseléshez való jogot. Volt már polgárháború (1861–1865) és az után sem változtattak ezen a jogon, alkotmánymódosítás kivételével vajmi kevés lehetőség lenne rá. Az USA-ban az alkotmány módosítás kezdeményezéséhez 2/3-os támogatás az alkotmány módosításhoz pedig 3/4-es jóváhagyás szükséges.
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
356
2 094
93
Egy polgárháború után meg be lehet gyűjteni a fegyvereket is. Mindenkitől! Az indok nem fog magyarázatra szorulni.
Nem lesz ember, aki meg merné kérdőjelezni a szükségességét utána.

..
Amúgy 2001-ben IKER tornyok voltak, most IKER városok!
https://en.wikipedia.org/wiki/Minneapolis–Saint_Paul
..
"The area is commonly known as the Twin Cities after its two largest cities, Minneapolis, the most populous city in the state,
and its neighbor to the east Saint Paul, the state capital."
..

Közös még, hogy "inside-job" mindkettő.

Nem hiszem, hogy egy esetleg bekövetkező polgárháború a fegyverek begyűjtéséhez vezethetne. A második alkotmánykiegészítés 1791-től sziklaszilárdan garantálja a fegyverviseléshez való jogot. Volt már polgárháború (1861–1865) és az után sem változtattak ezen a jogon, alkotmánymódosítás kivételével vajmi kevés lehetőség lenne rá. Az USA-ban az alkotmány módosítás kezdeményezéséhez 2/3-os támogatás az alkotmány módosításhoz pedig 3/4-es jóváhagyás szükséges.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Na mi lesz az USA-ban az elkövetkező 5-évben, ki mit lát bele a mostani helyzetbe a 40 millió munkanélkülivel? Kíváncsi vagyok a véleményekre...

Néhány terület csatlakozik Kanadához, de nem hiszem, hogy 5 éven belül.

Mire hasonlít ?

Az , hogy elődei mind csak a profitot(a háttér hatalom igényét) nézték és kivitték az összes gyártóüzemet az országból a hozzájuk tartozó technológiával együtt és ezzel olyan adut adtak Kína kezébe , hogy gyakorlatilag maholnap beelőzi az USA-t ? Vagy arra nem gondolsz , ha azok a gyártósorok az USA-ban lennének akkor nem lenne ekkora munkanélküliség ? Ajánlom nézd meg a Cola , puska sült krumpli c. filmet lehet lehülyézni Morgant de az idő őt igazolta !

Michael Moore, de amúgy igen.
Tiszta fegyvermániás mind!
..
IKREK szellemiségű "nép"/társadalom, aminek testi megnyilvánulása a vele szemközti NYILAS. (Mi magyarok amúgy pont fordítva vagyunk, Nyilas szellemiség, Ikrek testiség.) Na már most az állatövi jegyek közül a Nyilas az egyetlen, amely fegyveres (neve is az), amelynek fegyver van a kezében. És az egyesült államokbeliek éppen ilyenek is, hihetetlenül elterjedt a fegyvertartás, rengeteg embernek van ténylegesen is fegyver a kezében. Más országokkal összevetve meg kirívóan sokaknak.
..
/Érdekes az is, hogy szellemi síkon úgyszintén az Ikrek minőség jelenik meg. "I can't breath" = "Nem kapok levegőt", ez kezd az egész megmozduláshullám jelszavává, szellemi kifejeződésévé válni. Ezt skandálja a tömeg, ezt festik fel a falakra. Az Ikrek ugye levegős jegy, az emberi test mikrozodiákusában pedig a tüdő (megfulladásból indult az egész) hagyományosan az Ikrek jegytulajdonság szerint működő páros szervünk. És szellemi értelemben a "küzdelem" is a testvériségért folyik, fekete és fehér "testvére legyen egymásnak", ne legyen különbség köztük, legalább is a tömegben részt vevők ezt mondanák.
Az egész eseményláncolat gócpontja és origója pedig a "Testvérvárosokból" indult, a 'Twin Cities' ugyanis - így nagybetűvel ez bizony St. Paul és Minneapolis ikervárosok jelölője, velük forrt össze az elnevezés. A dátum pedig május 25., vagyis az IKREK havának IKREK dekádja (dekád=első tíz nap), ami idén pont egybeesett az Emlékezet Napjával, ami egy Ikrek "nép" sajátos, egyedi ünnepe, szépen kirajzolva az Ikrek-Nyilas tengelyt, lévén fegyveresekhez, fegyverhordozókhoz kapcsolódik, róluk van a megemlékezés./
..
Érdemes összevetni őket a szomszédos kanadaiakkal, hogy azok mennyire eltérő szellemi karaktert képviselnek, jóllehet a történelmi múlt azonos; fegyverrel, erőszakkal az őslakos indiánok kárára megszerzett területeken alakult meg Kanada is. A kanadaiak társadalma hasonlóan multietnikus, a településszerkezet, városkép ugyanazt a mintázatot követi, mint déli szomszédjánál, mégis más archetípus az egész konglomerátum. A Kanadában élő emberekből hiányzik az ilyen szintű fegyverhez való vonzódás!
..
Geopolitikailag én Texasnál és Kaliforniánál érdekesebbnek gondolom a nyugalomra áhítozó új-angliai angolszász tagállamocskákat, amelyek etnikailag egységesebbek, kicsik, és földrajzilag közel vannak Kanadához (esetleg a túlsó parton Washington és Oregon)!
..
Minden azon múlik, hogy elcsitulnak-e a mostani zavargások, vagy évekig tartó felfordulás és recesszió következik-e. Az utóbbi esetben könnyen meglehet az, hogy szükség lehet egy "Új Angolszász Birodalom" létrehívására, s ebbe ildomos lesz "kimenekíteni" a kimenekíthetőt, megóvandó minél nagyobb tortaszeletet a "délafrikaizálódástól"!
..
Tartsuk észben, hogy egy ilyen "Új Angolszász Birodalomhoz" az alapfeltételek megvannak, hiszen az Egyesült Királyság 2020. január 31-én elhagyta az EU-t, s ezzel egyszersmind a Londoni City is közelebb került Észak-Amerikához, illetve közös az uralkodó is, hiszen Kanada jelenleg is a 'Brit Korona' alá tartozik, s a Nemzetközösségi Királyságnak jelenleg is 16 tagállama van, cirka ~150 milliós lakossággal!
https://en.wikipedia.org/wiki/Commonwealth_realm
..
S nem csak Brexit volt idén januárban, hanem Megxit is, miután Harry sussexi herceg és felesége Rachel Meghan Markle, aki amerikai!, 2020. január 8-án látványosan (vagy látszólag?) szakítva a királyi házzal, Kanada földjére távozott, s ott várja mi lesz II. Erzsébet után!
https://en.wikipedia.org/wiki/Megxit
..
Az gondolom közismert, hogy a mindenkori brit uralkodó egyúttal számos szabadkőműves frakció feje is, így a háttérhatalmi bekötöttség adott!
..
Szóval összegezve a dolgokat, - mivel a háttérhatalmi elit már láthatóan így is törésen ment keresztül - szerintem az "angolszász maffia" nem fogja kihagyni a történelmi ziccert, hogy revansot vegyen 1776. július 4-én, és az utána következő amerikai függetlenségi háborúban való alulmaradáson. Ennek persze akkor van realitása, ha az Egyesült Államok képtelen lesz felülkerekedni a zavargásokon, munkanélküliségen, adósságon. (Mellesleg lehet olyan barbatrükk, hogy ha jogilag, formálisan megszűnne, és másként, más összetételben újjáalakulna, akkor az adósságot sem kellene visszafizetni.)
..
Amúgy még annyi, hogy kérdésesnek tartom, hogy megtartható lesz-e idén az elnökválasztás! Olyan tektonikai feszültség van ugyanis már most is, hogy akármelyik jelölt is nyer, azt a másik oldal nem biztos, hogy egy ilyen forrongó hangulatban elfogadná! Elég szerencsétlen helyzet ebből szempontból...
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 015
54 010
113
Néhány terület csatlakozik Kanadához, de nem hiszem, hogy 5 éven belül.



Michael Moore, de amúgy igen.
Tiszta fegyvermániás mind!
..
IKREK szellemiségű "nép"/társadalom, aminek testi megnyilvánulása a vele szemközti NYILAS. (Mi magyarok amúgy pont fordítva vagyunk, Nyilas szellemiség, Ikrek testiség.) Na már most az állatövi jegyek közül a Nyilas az egyetlen, amely fegyveres (neve is az), amelynek fegyver van a kezében. És az egyesült államokbeliek éppen ilyenek is, hihetetlenül elterjedt a fegyvertartás, rengeteg embernek van ténylegesen is fegyver a kezében. Más országokkal összevetve meg kirívóan sokaknak.
..
/Érdekes az is, hogy szellemi síkon úgyszintén az Ikrek minőség jelenik meg. "I can't breath" = "Nem kapok levegőt", ez kezd az egész megmozduláshullám jelszavává, szellemi kifejeződésévé válni. Ezt skandálja a tömeg, ezt festik fel a falakra. Az Ikrek ugye levegős jegy, az emberi test mikrozodiákusában pedig a tüdő (megfulladásból indult az egész) hagyományosan az Ikrek jegytulajdonság szerint működő páros szervünk. És szellemi értelemben a "küzdelem" is a testvériségért folyik, fekete és fehér "testvére legyen egymásnak", ne legyen különbség köztük, legalább is a tömegben részt vevők ezt mondanák.
Az egész eseményláncolat gócpontja és origója pedig a "Testvérvárosokból" indult, a 'Twin Cities' ugyanis - így nagybetűvel ez bizony St. Paul és Minneapolis ikervárosok jelölője, velük forrt össze az elnevezés. A dátum pedig május 25., vagyis az IKREK havának IKREK dekádja (dekád=első tíz nap), ami idén pont egybeesett az Emlékezet Napjával, ami egy Ikrek "nép" sajátos, egyedi ünnepe, szépen kirajzolva az Ikrek-Nyilas tengelyt, lévén fegyveresekhez, fegyverhordozókhoz kapcsolódik, róluk van a megemlékezés./
..
Érdemes összevetni őket a szomszédos kanadaiakkal, hogy azok mennyire eltérő szellemi karaktert képviselnek, jóllehet a történelmi múlt azonos; fegyverrel, erőszakkal az őslakos indiánok kárára megszerzett területeken alakult meg Kanada is. A kanadaiak társadalma hasonlóan multietnikus, a településszerkezet, városkép ugyanazt a mintázatot követi, mint déli szomszédjánál, mégis más archetípus az egész konglomerátum. A Kanadában élő emberekből hiányzik az ilyen szintű fegyverhez való vonzódás!
..
Geopolitikailag én Texasnál és Kaliforniánál érdekesebbnek gondolom a nyugalomra áhítozó új-angliai angolszász tagállamocskákat, amelyek etnikailag egységesebbek, kicsik, és földrajzilag közel vannak Kanadához (esetleg a túlsó parton Washington és Oregon)!
..
Minden azon múlik, hogy elcsitulnak-e a mostani zavargások, vagy évekig tartó felfordulás és recesszió következik-e. Az utóbbi esetben könnyen meglehet az, hogy szükség lehet egy "Új Angolszász Birodalom" létrehívására, s ebbe ildomos lesz "kimenekíteni" a kimenekíthetőt, megóvandó minél nagyobb tortaszeletet a "délafrikaizálódástól"!
..
Tartsuk észben, hogy egy ilyen "Új Angolszász Birodalomhoz" az alapfeltételek megvannak, hiszen az Egyesült Királyság 2020. január 31-én elhagyta az EU-t, s ezzel egyszersmind a Londoni City is közelebb került Észak-Amerikához, illetve közös az uralkodó is, hiszen Kanada jelenleg is a 'Brit Korona' alá tartozik, s a Nemzetközösségi Királyságnak jelenleg is 16 tagállama van, cirka ~150 milliós lakossággal!
https://en.wikipedia.org/wiki/Commonwealth_realm
..
S nem csak Brexit volt idén januárban, hanem Megxit is, miután Harry sussexi herceg és felesége Rachel Meghan Markle, aki amerikai!, 2020. január 8-án látványosan (vagy látszólag?) szakítva a királyi házzal, Kanada földjére távozott, s ott várja mi lesz II. Erzsébet után!
https://en.wikipedia.org/wiki/Megxit
..
Az gondolom közismert, hogy a mindenkori brit uralkodó egyúttal számos szabadkőműves frakció feje is, így a háttérhatalmi bekötöttség adott!
..
Szóval összegezve a dolgokat, - mivel a háttérhatalmi elit már láthatóan így is törésen ment keresztül - szerintem az "angolszász maffia" nem fogja kihagyni a történelmi ziccert, hogy revansot vegyen 1776. július 4-én, és az utána következő amerikai függetlenségi háborúban való alulmaradáson. Ennek persze akkor van realitása, ha az Egyesült Államok képtelen lesz felülkerekedni a zavargásokon, munkanélküliségen, adósságon. (Mellesleg lehet olyan barbatrükk, hogy ha jogilag, formálisan megszűnne, és másként, más összetételben újjáalakulna, akkor az adósságot sem kellene visszafizetni.)
..
Amúgy még annyi, hogy kérdésesnek tartom, hogy megtartható lesz-e idén az elnökválasztás! Olyan tektonikai feszültség van ugyanis már most is, hogy akármelyik jelölt is nyer, azt a másik oldal nem biztos, hogy egy ilyen forrongó hangulatban elfogadná! Elég szerencsétlen helyzet ebből szempontból...




Hja, Haubagoi is mondja 1 Ideje, hogy új angliai birodalom alakuljon az UK, Kanada, a mostani USA északi részeivel, ha ott lennék fehér, és újra szervezném magunkat, én is északra mozdulnók.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Hja, Haubagoi is mondja 1 Ideje, hogy új angliai birodalom alakuljon az UK, Kanada, a mostani USA északi részeivel, ha ott lennék fehér, és újra szervezném magunkat, én is északra mozdulnók.

Hát ez az. A WASP-ok nyugalmat akarnak, nem Dél-Afrikát, vagy Mexikót. Társadalmi támogatottsága lenne!
Kérdés meddig fajulnak el az események.