[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 048
113
Senki sem akar "ODAVERNI" az amerikai népnek. Ez egyenes következménye az utóbbi 40 év amerikai bevándorlási és gazdaságpolitikájának, hozzá téve a szociálpolitika állapotát is. Ide vezetett a "szabad piac", a "tőke szabad áramlása", az amerikai álomhoz mindenáron való ragaszkodás. A két pólusú világ megszűnésekor páran figyelmeztettek, hogy az USA egyedül nem elég a világ vezetéséhez. Igazuk lett...


"... "Analóg" világban élünk: természettudósok megállapították, hogy azok az természetes élőhely közösségek ("dinamikusan") stabilak, és maradnak fenn hosszútavon, ahol 3-4-5 részben specializált csúcsragadozó van egyidejűleg. Amikor 2 marad, az a kettő döntésre viszi a dolgot, majd ezután az "egyedül maradt" győztes csúcsragadozó felél mindent, és az (élet)közösség - az emberi faj a Föld bolygón pl. ???- kipusztul"!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
https://www.rt.com/op-ed/490569-zuckerberg-facebook-trump-business-speech/
..
5ed6a795203027444541ad72.jpeg
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 256
33 824
113
Dehogy kell, hagyni kell őket, hogy hülyét csináljanak magukból. Milyen Black Lives nálunk? Fekete Pákó???

Egyszeru akik usaba a tuzet szitjak ugyanazon erdekcsoport emberei mimt akik nallunk szinpatiatuntetest tartanak... /a tunti szervezoi sem hulyek tudjak hogy semmit sem ernek el es tok ertelmetlenul csinaljak es 1000x fontosább dolgok is voltak ithon amiert tuntetni lehetne.../ de nem erdekli oket mert a gazdajaiknak az a fontoa hogy reklamot kapjon az ugy vilagszerte. Ezzel rombolva amerika statusat. /persze nem lessz orokos ez a rombolas legalabbis ok igy szamolnak csak a gebaszba egy ujjabb kissebb gebasz bekeveresevel a kis es nagyhalak kiszorhatoak a capak egyeduralkodova valnnak./ hogy kik ezek a capak aki gigyel makd fel egy ev mulva es emlekszik erre olyan kb 2 evig. Az ra fog jonni konmyeden kik jottek ki ebnol myertesen./nem nem a sargak vagy az europaiak.../ a zome usa allampolgar....
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Hát ez az!
Meg pont Chauvin a neve!
Pont a tavalyi ázsiai származású szépségkirálynő férje (pszichológia! Értsd: fehér macsó, akinek ilyen asszonya lehet)!
Pont egy helyen dolgoztak ráadásul az áldozattal másodműszakban!
Pont egy banális, "valaki hamis 20$-ossal akart fizetni" bejelentésre mennek ki!
Pont hosszan felveszi valaki pár méterről az intézkedést, míg a többi rendőr hagyja ezt és nem szól, hogy ne filmezz!
Pont a nyakára térdepel, amikor nem ez az egyetlen módja egy melák földöntartásának, s még fel is néz a kamerába!
Pont egy ilyen összeállítású brigád megy ki, amelyiknek minden tagja hibázott már korábban, de mégis pont egy csapatban lehetnek!
Pont az Emlékezet Napján esik meg a dolog, amikor a szolgálat közben életüket vesztett fegyveresekről emlékezik az ország!
..
Pont nem a Futrinkából jöttem...

Kicsi színes 2017. augusztusából:
https://www.cnsnews.com/blog/craig-...t-building-burn-county-flag-hoist-antifa-flag
..
"Leftist "Antifa" protesters stormed a county government building in Minnesota, seized and burned the county flag - then replaced it with an Antifa flag - on Monday.
..
After left-wing protesters marched through downtown Minneapolis, Minnesota in response to last weekend’s demonstrations in Charlottesville, Virginia, they hoisted the flag of the violent left-wing group “Antifa,” raising it in front of the county’s government center."
..
..
"Antifa also vandalized stores, broke windows and rioted during President Donald Trump’s inauguration, before being met with armed law enforcement officers."
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 358
10 781
113
Végigolvastam az utóbbi 11 oldalt.
1, Tanulságos, hogy mennyire a világnézete, tudatállapota, előítélete és/vagy tapasztalata szerint látja minden hozzászóló ugyanazokat a képsorokat és híreket teljesen máshogy.
2, Próbáltam magamban véleményt megfogalmazni, de rájöttem, hogy soha nem ismerhetem meg teljes spektrumában ezt az eseménysort, így esélyesen téves lesz a következtetésem.
3, Persze egyszerűbb lenne a dolgom, ha egyszerűsítenék, skatulyáznék ( mint jó pár fórumtárs), de akkor lásd megint az előző következtetés.
4, Bármilyen vehemensen is hangoztatnám és védeném a (valamennyire kialakított) véleményemet, az az eseményekre innen nem lesz befolyással.
5, Így - fekete-fehér (hi-hi) látásmódot igyekezvést kerülve, remélhetőleg szemellenző nélkül - különösen érdekes várni az eseményfolyamot, a folytatást.

Amit tippelni mernék - na hiszen, nagy bátorság - hogy eddig minden ilyen zavargás kimerült az USA történelmében ("...Előbb-utóbb megunják, hazamennek..." elnézést az idézett személyért...).
Persze van az a zavargásnagyság ami khm. minőségből átcsap mennyiségbe, de az attól tartok, fájni fog a világ konszolidáltabb részeinek is.
Hogy a történések lecsillapodtával milyen hatással lesz az USA jövőjében, annak társadalmára, hogy milyen folyamatokat indít el, (szabadságjogok, rendfenntartás, az igazságszolgáltatás működése, fegyvertartás, alkalmazás, precedensnek) az még egy érdekes kérdés.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 256
33 824
113
Es mielott valaki osszeeskuves gyartonak kialtana. Annak uzenem.
Letezik olyan hogy spontan tuntetes.
De olyan nem letezik hogy egy spontan tuntetesbe ne avatkozzon be iranyitas szintjen valaki vagy valakik akiknek erdeke celja haszna fuzodik adott tunteteshez./ha ilyen nincs nem is tuntetes :)./ ha az elso nap nem is volt iranyito a masodik nap mar tucatjaval volt ra jelentkezo :D
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Az első polgárháború előttről egy választási plakát:
..
ernn17.png

"Democratic Party poster opposing Abraham Lincoln’s Republican Party in 1860 US Presidential Election"
 
  • Tetszik
Reactions: KoviUbi

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 256
33 824
113
Végigolvastam az utóbbi 11 oldalt.
1, Tanulságos, hogy mennyire a világnézete, tudatállapota, előítélete és/vagy tapasztalata szerint látja minden hozzászóló ugyanazokat a képsorokat és híreket teljesen máshogy.
2, Próbáltam magamban véleményt megfogalmazni, de rájöttem, hogy soha nem ismerhetem meg teljes spektrumában ezt az eseménysort, így esélyesen téves lesz a következtetésem.
3, Persze egyszerűbb lenne a dolgom, ha egyszerűsítenék, skatulyáznék ( mint jó pár fórumtárs), de akkor lásd megint az előző következtetés.
4, Bármilyen vehemensen is hangoztatnám és védeném a (valamennyire kialakított) véleményemet, az az eseményekre innen nem lesz befolyással.
5, Így - fekete-fehér (hi-hi) látásmódot igyekezvést kerülve, remélhetőleg szemellenző nélkül - különösen érdekes várni az eseményfolyamot, a folytatást.

Amit tippelni mernék - na hiszen, nagy bátorság - hogy eddig minden ilyen zavargás kimerült az USA történelmében ("...Előbb-utóbb megunják, hazamennek..." elnézést az idézett személyért...).
Persze van az a zavargásnagyság ami khm. minőségből átcsap mennyiségbe, de az attól tartok, fájni fog a világ konszolidáltabb részeinek is.
Hogy a történések lecsillapodtával milyen hatással lesz az USA jövőjében, annak társadalmára, hogy milyen folyamatokat indít el, (szabadságjogok, rendfenntartás, az igazságszolgáltatás működése, fegyvertartás, alkalmazás, precedensnek) az még egy érdekes kérdés.
Elarulom a toke oszpontosulasa :) lessz az eredmeny. /nem elvek vagy vilagkepek fognak szuletni./
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 358
10 781
113
Végigolvastam az utóbbi 11 oldalt.
1, Tanulságos, hogy mennyire a világnézete, tudatállapota, előítélete és/vagy tapasztalata szerint látja minden hozzászóló ugyanazokat a képsorokat és híreket teljesen máshogy.
2, Próbáltam magamban véleményt megfogalmazni, de rájöttem, hogy soha nem ismerhetem meg teljes spektrumában ezt az eseménysort, így esélyesen téves lesz a következtetésem.
3, Persze egyszerűbb lenne a dolgom, ha egyszerűsítenék, skatulyáznék ( mint jó pár fórumtárs), de akkor lásd megint az előző következtetés.
4, Bármilyen vehemensen is hangoztatnám és védeném a (valamennyire kialakított) véleményemet, az az eseményekre innen nem lesz befolyással.
5, Így - fekete-fehér (hi-hi) látásmódot igyekezvést kerülve, remélhetőleg szemellenző nélkül - különösen érdekes várni az eseményfolyamot, a folytatást.

Amit tippelni mernék - na hiszen, nagy bátorság - hogy eddig minden ilyen zavargás kimerült az USA történelmében ("...Előbb-utóbb megunják, hazamennek..." elnézést az idézett személyért...).
Persze van az a zavargásnagyság ami khm. minőségből átcsap mennyiségbe, de az attól tartok, fájni fog a világ konszolidáltabb részeinek is.
Hogy a történések lecsillapodtával milyen hatással lesz az USA jövőjében, annak társadalmára, hogy milyen folyamatokat indít el, (szabadságjogok, rendfenntartás, az igazságszolgáltatás működése, fegyvertartás, alkalmazás, precedensnek) az még egy érdekes kérdés.

Na erről azért van véleményem...:

https://index.hu/kulfold/2020/06/02/usa_george_floyd_nancy_pelosi_rendorseg_rasszista_profilirozas/

Hát persze....ne vegyük figyelembe az eltérő (minimum) szociokulturális hátteret, a társadalomtudományok eddigi munkásságát, dugjuk homokba a fejünket egy sokszínű országban.
Gratula!:eek:
 
  • Tetszik
Reactions: fip7