[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 771
7 008
113
Amin szopnak, azt nem lehet megnézni. :) Sajtószabadság! AI, HB hol vagytok?! :D
Mint látható, a nyakra térdelés teljesen szokásos eljárás agresszív bűnözők megfékezésében miközben megbilincselik. Mégis hogyan lehetne őket rábírni, szép szóval? Mégsem halnak bele, kivéve, ha szét van menve a szívük a sok amfetamin meg ópiát miatt.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 612
113
- looting DC Houses and Homes
Itt a DC mit jelent? (washington-ra gondoltam de szerintem ott még nem járunk)
Szerk: tudták, hogy kinek a házába kell betörni, hogy biztos nincs fegyvere? Mert amerikában elég lutri, hogy betörsz és nem minimum egy ar csövébe nézel.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Bár több republikánus kiállt az elnök mellett, nem biztos, hogy Trump jól számított, amikor a kemény fellépést választotta, és a tüntetőket elsősorban fosztogató bandáknak állította be, akiket a lehető legnagyobb rendfenntartó erővel kell kiszorítani. A Reuters és az Ipsos közös felmérése alapján az amerikaiak csaknem kétharmada „a most utcán lévő tüntetőkkel” szimpatizál. Kilenc százalék bizonytalan, 27 százalék elutasító, ez az a kör, amely tehát egyetért Trumppal.
A felmérések alapján Trump elszámította magát

Keddi sajtótájékoztatóján New York állam kormányzója, Andrew Cuomo a rendőrséget okolta, mert nem vetett véget az amerikai nagyvárost a rendőri brutalitás és a rasszizmus elleni tüntetések mentén sújtó erőszaknak. Először fordult elő, hogy Cuomo különbséget tett a tüntetők, illetve az erőszakosan fellépők és fosztogatók között. A kormányzó „jobb munkára” szólította fel New York rendőrségét, leszögezve, hogy véleménye szerint keddre virradóra a rendőrök nem léptek fel hatékonyan a fosztogatók és általában a vandálok ellen. Csalódott és dühös vagyok azért, ami az éjszaka történt. Ezek a fosztogatók, a bűnözők mindenkinek ártanak. Cuomo leszögezte: „a protestálókat meg kell különböztetni a fosztogatóktól”. Közölte, hogy New York városában meghosszabbítják a kijárási tilalmat, segítve ezzel a rendfenntartó erők munkáját. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy „a kijárási tilalom nem a protestálóknak szól, nem a tüntetőket zaklatják ezzel”. A demokrata párti politikus kifejtette, hogy ezekben a napokban több probléma összemosódik: a koronavírus-járvány, a békés tüntetések sora és a fosztogatások. Szerinte azonban el kell választani egymástól ezeket az ügyeket, és mindegyik külön választ, illetve intézkedéseket igényel. A békés tüntetőket Cuomo a támogatásáról biztosította. Mint fogalmazott: ezek az emberek „jobb Amerikát akarnak”. New York város rendőrségének vezetője, Dermot Shea bejelentette, hogy a rendőrség biztosítani fogja, hogy „ne bűnözők uralják a várost”. Bill de Blasio, a város polgármestere pedig, utalva a keddre virradóra a rendőrök ellen elkövetett támadásokra, azt hangsúlyozta, hogy „bárki, aki rendőrre támad, mindannyiunk ellen intéz támadást”. Hozzáfűzte: „ez elfogadhatatlan és teljes erőnkkel küzdeni fogunk ellene”. A metropoliszban egyébként az éjjel 700 erőszakos tüntetőt tartóztattak le. A szövetségi fővárosban, Washingtonban, a városi rendőrség vezetője, Peter Newsham közölte: a keddre virradó éjjel több mint 300 tüntetőt vettek őrizetbe a kijárási tilalom megsértése, fosztogatás és betörés miatt. Muriel Bowser, Washington polgármestere bejelentette, hogy a városban kedden is érvényben marad a kijárási tilalom.
New York kormányzója a rendőrséget okolja az elfajult helyzet miatt

Továbbra sem csillapodik a George Floyd halála miatt indult tiltakozás-hullám az Egyesült Államokban. Miután Donald Trump belengette a katonaság bevetését a zavargások megfékezésére, Washington köré 1600 katonát vezényelt a Pentagon. Egyelőre azonban biztosan nem vetik be őket. A tüntetések nagyrészt továbbra is békések, de folyamatosan érkeznek hírek ezeket kísérő fosztogatásokról, erőszakos bűncselekményekről is. Legutóbb St. Louis-ban lőttek le egy ékszerbolti lopáshoz kiérkező ex-rendőrt.
1600 katona áll bevetésre készen Washington körül a szűnni nem akaró tüntetések miatt

Szemen lőtt fotósok, könnygázzal lefújt operatőrök, letartóztatott tévéstábok – az elmúlt egy hét amerikai tüntetéshullámaiban soha nem látott atrocitások érték a munkájukat végző riportereket. A felvételek és a beszámolók alapján ráadásul sok esetben nehéz a véletlennel magyarázni a támadásokat. Szakértők arra figyelmeztetnek: Donald Trump média ellen folytatott hadjárata veszélyes hullámokat indíthat el nemcsak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon.
Trump addig kiáltott fake newst, hogy már rendőrök támadnak újságírókra az utcán

Amerika egy hete lángokban áll, mióta egy fehér rendőr meggyilkolt egy fekete férfit. Kell ilyen esetnél jobb bizonyíték, milyen mélyen is itatja át még mindig az Egyesült Államokat, különösen annak fehér rendőreit a rasszizmus? A tüntetők, színészek, sportolók és egyéb celebek szerint aligha. De mi van, ha a helyzet nem ilyen, khm, fekete-fehér? A Válasz Online végignézte a statisztikákat, azok alapján pedig biztosan kijelenthető: rendszerszintű rasszizmusprobléma nincs az amerikai rendőrségnél. Brutalitásprobléma annál inkább. Elemzés a valóság talaján.
Csak a feketéket lövik le, ugye? Nem rasszizmus-, hanem brutalitásprobléma van Amerikában

Vezetéknevének megváltoztatását is kéri a bíróságtól Kellie Chauvin, a George Floyd meggyilkolásával vádolt rendőr, Derek Chauvin felesége, aki a történtek hatására nemrég adta be a válópert – írja a CNN.
Neve megváltoztatását is kéri a válóperben a George Floyd megölésével vádolt rendőr felesége
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 691
90 786
113
a videó tanulsága szerint meg se próbáltak rajta segíteni..ennyit róluk
B+, most láttam a vadhajtasokon a videót, ahol a földön fekszik.... Ő is egy boltot védett... Ott fekszik a vérében, de csak ugat a csürhe, nincs segítség. A patkanyokat vissza kell zavarni a csatornába!!
A @Python által betett közvéleménykutatások szerint ha sarkítok ez a szimpatikus. Remélem csak megrendelésre készült hazugság és nem ez a közvélemény.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 823
31 827
113
B+, most láttam a vadhajtasokon a videót, ahol a földön fekszik.... Ő is egy boltot védett... Ott fekszik a vérében, de csak ugat a csürhe, nincs segítség. A patkanyokat vissza kell zavarni a csatornába!!
A @Python által betett közvéleménykutatások szerint ha sarkítok ez a szimpatikus. Remélem csak megrendelésre készült hazugság és nem ez a közvélemény.

A többség csak várja, hogy elvonuljon ez az izé, a bogáremberek kimennek "tüntikézni".
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az Egyesült Államokban a múlt héten rendőri brutalitás áldozatává vált fegyvertelen fekete George Floyd halála miatt kezdődött tüntetések kezdetben a legtöbb helyszínen békések voltak. Ez az állapot nem tartott sokáig, hamarosan egyre több államban törtek ki erőszakos zavargások. Az sem tudta már megfékezni a lázongást, hogy a Floydot meggyilkoló rendőrt emberölés gyanújával tartóztatták le. Épületeket, autókat gyújtottak fel, üzleteket fosztogattak, a rohamrendőrök és a Nemzeti Gárda sok helyszínen próbálta és próbálja oszlatni a tüntetőket. Trump elnök már a hadsereg bevetésével fenyeget. Számos városban kijárási tilalmat vezettek be. De hogyan alakul át a jogos felháborodás és reménytelenség békés kinyilvánítása hirtelen erőszakos bűncselekmények sorozatává?
Minthogy az Egyesült Államokban rendszeresek az efféle események - és elég sokszor a feketékkel szembeni erőszak váltja ki őket - a szociológusoknak és a pszichológusoknak meglehetősen bőséges kutatási anyag áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy fel tudják rajzolni a tüntetések elfajulásának előre látható forgatókönyvét. Felsorolni sem lehet, hányszor zajlottak le ugyanezek az eseménysorok Amerikában (de esetenként Franciaországban vagy az Egyesült Királyságban is).
A legemlékezetesebb lázongás 1992-ben Los Angelesben történt, miután a bírósági esküdtek felmentették azt a négy rendőrt, akik korábban brutálisan bántalmazták a fekete Rodney Kinget. Az atrocitást valaki videóra vette, és a felvétel villámgyorsan eljutott az összes amerikai tévécsatornához. A bírósági döntést követően hat napig tartott a háborús állapot Los Angeles belvárosában. 63 embert meggyilkoltak, fosztogattak, gyújtogattak. Összesen 2383-an sérültek meg az összecsapások során, több mint 12 ezer személyt letartóztattak, az anyagi károk meghaladták az egymilliárd dollárt, ennek nagy része a koreaiak lakta városrészt érintette. A tévék sorra mutatták be azokat a koreai származású boltosokat, akik egyedül próbálták egy szál pisztollyal megvédeni magukat és értékeiket a fosztogatóktól.
Mitől válnak a békés tüntetések erőszakos zavargássá?
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 152
113
A @Python által betett közvéleménykutatások szerint ha sarkítok ez a szimpatikus. Remélem csak megrendelésre készült hazugság és nem ez a közvélemény.


Tessek, itt egy masik, ezzel ellentetes, kozvelemeny kutatas. Ebbol is van mindenfele, mint a bucsuban :D

Egy friss közvélemény-kutatás szerint az amerikai szavazók nagy többsége - köztük a demokrata szavazók többsége - támogatja, hogy a Nemzeti Gárdát bevetik a zavargásokra válaszul (sőt, a kutatás nem is használja a zavargás szót, tiltakozásokat és tüntetéseket említ). A többség azt is támogatja, hogy a hadsereget is bevessék - írja a Breitbart.

A Morning Consult kutatása egyértelműen igazolja, hogy a csendes többség Donald Trump elnök mögött van - az elnök is így értékelte az eredményt.

https://www.origo.hu/itthon/20200603-morning-consult-kutatas.html
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 152
113
Alakul ez... Varhato volt, hogy ha latjak, nincs megtorlas, akkor a boltok utan a maganhazak kerulnek sorra.

A magánházakba betörő fosztogatókat le lehet lőni - fogalmazott Grady Judd, egy közép-floridai megye seriffje a WFLA tampai televízió tudósítása szerint.

Az NBC televízió Philadelphiából azt jelentette, hogy egy fegyverbolt tulajdonosa agyonlőtte a boltjába betolakodó egyik fosztogatót. Az incidens kedden történt, miközben a pennsylvaniai városban folytatódtak a Floyd melletti rokonszenvtüntetések és erőszakos megmozdulások. A bolt 67 éves tulajdonosa észlelte, hogy három vagy négy férfi feszegeti az ajtót. Amikor azután a betörők megjelentek az emeleten, már csőre töltött puskával várta őket, és egyiküket agyonlőtte.

https://www.origo.hu/nagyvilag/2020...akba-betoro-fosztogatokat-le-szabad-loni.html
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Miközben Donald Trump amerikai elnök kijelentette: terrorista szervezetnek fogja minősíttetni az antifa mozgalmat (melynek neve az antifasiszta szóból ered), az FBI egy, a The Nationhöz eljuttatott dokumentuma szerint nem talált nyomokat arra, hogy a mozgalom tagjainak köze lenne a vasárnapi, washingtoni zavargásokhoz. A dokumentumban felsorolják az erőszakos cselekményeket, mint amilyenek például a rendőrök téglával hajigálása vagy az, hogy robbanóanyagot találtak egy táskában – ugyanakkor azt írják, nincs jele annak, hogy az antifáknak ehhez köze lenne. Kitérnek benne arra is, hogy egy (a The Nation által szándékosan nem közölt) szélsőjobboldaliakból álló csoport provokátorai arra szólítottak fel másokat, hogy támadjanak rá a szövetségi ügynökökre, és lőjenek rá a tüntetőkre.
Az FBI szerint nincs közük az antifáknak a vasárnapi zavargásokhoz
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2020/06/02/usa_george_floyd_nancy_pelosi_rendorseg_rasszista_profilirozas/
"Pelosi: Megszüntetjük az etnikai profilalkotást az amerikai rendőrségnél
Az amerikai képviselőház nagyon rövid időn belül foglalkozni fog a rendőrség etnikai profilalkotási gyakorlatával és minden olyan jogszabállyal, amely George Floyd halála kapcsán felmerült - ígérte a Reuters szerint Nancy Pelosi, a szövetségi képviselőház demokrata párti elnöke.
A politikus az mondta: a törvényhozásnak reagálnia kell a történtekre. Pelosi szerint univerzális probléma az amerikai rendőrségnél a rasszista alapú profilírozás, amit meg kell szüntetni. Az etnikai profilalkotás során a rendőrök egyes etnikai csoportok bűnelkövetési hajlamát általánosítják, és ez alapján alkalmaznak szigorúbb intézkedéseket. Pelosi szerint ennek megszüntetésére rövid időn belül megoldást találnak, hogy a rendőrök valóban az amerikai népet szolgálják...
...Trump hétfőn azt mondta: szükség esetén a katonaságot fogja bevetni a tüntetések megfékezésére. Vannak olyan republikánus képviselők, akik hajlanának is erre. A demokrata párti Elissa Slotkin, aki korábban a védelmi minisztérium tisztségviselője volt, arra figyelmeztetett: nem lenne jó politikai célokra bevetni a hadsereget, ez veszélyt jelentene az intézményekre, a hadseregre és a nemzetre..."
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Miközben Donald Trump amerikai elnök kijelentette: terrorista szervezetnek fogja minősíttetni az antifa mozgalmat (melynek neve az antifasiszta szóból ered), az FBI egy, a The Nationhöz eljuttatott dokumentuma szerint nem talált nyomokat arra, hogy a mozgalom tagjainak köze lenne a vasárnapi, washingtoni zavargásokhoz. A dokumentumban felsorolják az erőszakos cselekményeket, mint amilyenek például a rendőrök téglával hajigálása vagy az, hogy robbanóanyagot találtak egy táskában – ugyanakkor azt írják, nincs jele annak, hogy az antifáknak ehhez köze lenne. Kitérnek benne arra is, hogy egy (a The Nation által szándékosan nem közölt) szélsőjobboldaliakból álló csoport provokátorai arra szólítottak fel másokat, hogy támadjanak rá a szövetségi ügynökökre, és lőjenek rá a tüntetőkre.
Az FBI szerint nincs közük az antifáknak a vasárnapi zavargásokhoz

Na végre, megálapították hogy a szélsőjobb áll a hátérben, mondjuk ez világos mint a vandálok többségének a bőrszíne :D Egy nagyon lényeges kérdésem lenne, hol van Putyin ? Nem lepődnék meg ha novicsokkal bekent téglákat dobálna feketének maszkírozva a rendőrökre.