Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 263
84 291
113
Nekem az nem tetszett, hogy kétségbevontad azt, hogy valakinek ezek a munka törvénykönyvét érintő változatások hátrányosak lehettek.

Amikor az illető (emel) leírta, mi volt neki a rossz, akkor először kétségbevontad, hogy nem mond igazat, utána meg amikor már nem tudtad kétségbevonni, akkor kétségbevontad azt, hogy ez a munka törvénykönyvét érintő változtatások miatt lett volna...

... nem szeretem azokat az embereket, akik 100%-ig védik az épp regnáló hatalmat...

volt valaki, aki azt akarta korábban bemesélni, hogy nem baj, hogy aláírtuk az EU-s hitelfelvételt, mivel nem mi kapunk belőle pénzt, nem nekünk kell törleszteni. Vagyis, azt kellene elhinnünk, hogy ugyan aláírtunk egy hitelt, de nem kell törleszteni...

mi a két dologban a közös...

a 100%-os hit a hatalomban. Hogy amit a hatalom tesz, az mindig jó. Ellenvéleménynek joga nincs. És ez az, ami nekem ellenszenves, ezért szólaltam meg.

A másik dolog amiben tévedsz: hogy ellenzéki lennék. Nem vagyok ellenzéki. De nem jellemezném magam 100%-os kormányhívőnek sem. Kb. 70%-ban hiszek a jelenlegi hatalomnak, de hadd legyen már jogunk a maradék 30%-ban kételkedni.

Ami a tüntetést ("tüncikézést" illeti, gunyoros stílusban, ahogyan a hatalmat kiszolgálók szoktak beszélni fölényesen a hatalmat ellenzőkkel szemben, mert erőt éreznek magukban): tüntetni mindenkinek joga van.

Még egy dolog, amiben - látatlanul ítélkezve - tévedsz: nem szoktam tüncikézni. (Konkrétan életemben nem voltam még tüntetésen.)

Az ilyen stílusú, gunyoros, fölényes, hatalmat kiszolgáló stílust nevezem én polgári gőgnek.

És jobban undorodom ettől, mint a baloldaltól.

Sok tv. szar. Minden tven lehetne javítani, ahogy az MTn is, hogy nekem, neked, másnak jobb legyen tőle. De amiről a vita zajlik, az a tv alkalmazása vs sok nép aki megjárta v. meg fogja járni. FOGJA ...

Letöltünk, átmegyünk a piroson gyalogosként, sokan autósként is. Nulla index sávváltáskor. Gyorshajtás. Kicsit, nagyon. Kamera van, még sincs bünti. Van traffi, még sincs csekk. stb. stb. Sorolhatnánk rakat tv szegést, rakat olyat amiért nincs bünti. Vészhelyzetben Vihar és Lódoktor dudálnak, le se. Bedét megbüntetik, utána a két marhát is, ésss övéket más állja, mellé ott a képviselői mentesség, stb.
De minden másban Vihar mindig a tv. rossz oldalát keresi, különösen a ZOrbán miatt, máskülönben pedig a jót meg kihasználja.
Most éppen hergel, mert már nem bejelentetten tünciztek a "nácik" (így ebben a formában gondolja ő), itt az ideje a fetrengésnek, kurva erős képeknek, ha már az antifák az USAban rombolnak. És bár nyári uborkaszezon jön, mégis csinálja, mert SZB1K. Ennyi a történet, minden más meg rémese. Nem az a jellemző. Láttunk már lepukkant alkesz kollégát, de mi mégse vagyunk azok. Láttam már mani miatt tönkrement családot, de sose ez volt a jellemző a környezetemben.
Ha valami nem okés, lelépünk. Benne marad mani? Ez van. Így jártál. De mielőtt idejutnánk, maradjunk abban, hogy semmi sem kötelező!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 263
84 291
113
Ne legyél már hülye! Pár ügynök politikus véletlenül éppen most akarja összeugrasztani az embereket a kormánnyal... Basszus, úgy ugrasz erre a gumicsontra, mintha nem tudnád, hogy más van a dolog mögött. Épp elég kamu jogvédőt hallani mostanság. Ne kezd el te is! Úgy teszel mintha képben lennél a politikai összefüggésekkel, de ezt nem látod? Nem hiszem.

Pontosan. Már 18ban erről szólt a történet. Semmi sem változott, csak válság van, vírus van, 3 hónap bezártság volt. Kijárási korlátozás, demokráciaféltés alaptalanul, és közben kurva erős képek az USAból és máshonnan. Nekik erről szól a történet. Mindig nézni kell, hogy kinek a története ez! Én itt két ingyenélő, függetlennek álcázott beszervezett ügynököt látok, akiknek 18ban nem jött össze, most a szarabb kondíciók miatt alig várják, hogy újrapróbálkozhassanak, csak jött a Deákos történet. De ismét izzítják a motort, lassan gentlemen start your engines lesz, és már indul is a kurva erős képek gyártása, hátha a sokadik nekifutásban végre párszázezer szavazót papíron és statisztikákban elveszít a kormány, hogy aztán megint az legyen egy választáson, hogy kurva sokan mennek el, és megint kétharmad, és megint nem fogják érteni miért, mint 2018 áprilisában történt.

Annyi köze van az ő interpretációjukban a tvnek a puffogáshoz, mint a riothoz a megölt négernek az USAban, vagy hogy én miért nem dugtam meg Megan Foxot ...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Nézzél hülyének mást. Nem tudom egyébként mire célzol a batman-jellel.
Én meg azt nem értettem eddig, hogy miért volt szükség Robinra, de most leesett. :D
Talán ő tudna neked segíteni elmagyarázni. (Bocsi, poént nem magyarázok, mert azzal kinyírod a lényeget. :hadonaszos:)
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Nem ez történt. Azt mondtam, már 18-ban is, hogy nem kell hisztizni a rabszolga-törvény miatt, mert sokaknak hasznos. Nem vonom kétségbe, hogy van akinek hátrányos lehet, de ők lehetnek kevesebben.
Ilyen alapon mindenki fogja be a száját, mert bármelyik kormány csinál bármit (akár Kúrcsánnyal az élen!), mindig volt/van/lesz akiknek az hasznos?!! Ilyen alapon jogtalanul köpködsz azokra a hülyékre is akikre úgy veszem észre közösen köpködünk (baloldalnak merik csúfolni magukat), mert vannak akiknek ez a hasznos!! És hogy hány embernek hátrányos vagy előnyös bármi azt nem tudhatod, mert erről nincs nemzeti konzultáció, tehát max előítéleteid lehetnek róla saját véleményed alapján. Viszont ha neked jogod van itt bármit támogatni, akkor nekem is jogom van köpködni olyan intézkedéseket amiket a saját kormányom hoz. Merthogy a sajátom, anno rájuk szavaztam, és ha véletlen eljutnék oda hogy rájuk már nem akkor inkább itthon maradok, mert abban biztos vagyok hogy a nálunk baloldalnak csúfolt gengszterekre max csak valami ütős fegyverrel szavazhatok. Ahogy anno tőlük tanultuk ...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
És hogy hány embernek hátrányos vagy előnyös bármi azt nem tudhatod, mert erről nincs nemzeti konzultáció, tehát max előítéleteid lehetnek róla saját véleményed alapján.
Valóban nem tudok egzakt számot mondani, de van pár munkahely, ahol hasznos lehet az új szabályozás.

Amikor anno az egyik gyakorlatomat töltöttem, akkor az egyik intenzíven mindig csak néhány nővér váltotta egymást. Amikor rákérdeztem, hogy van ez, akkor azt a választ kaptam, mivel kevesen vannak azért elvállalták a végtelen számú túlórát.
A klinika annyiban rendes volt velük, hogy ezt megengedi nekik, és kifizette az extra pénzt, mert máshogy nem tudtak többet fizetni. Nyilván mindenki tisztában volt vele, hogy egy sima fizuból nem tudnak megélni a csajok és ezt tudták nekik ajánlani. Ez volt 20 éve és csak okosba lehetett lepapírozni. Hogy ez win-win, vagy lose-lose szituáció, az már más kérdés, de ma ugyanezt ügyeskedés nélkül, teljesen legálisan is megtehetik, ha akarják.

Más eü dolgozóknak is hasznos lehet. Például sokan vannak vidéken kisebb városokban, akik csak nehezen tudnának másodállást vállalni, de kell a pénz. Most csak szólni kell a vezetésnek, hogy pörgessék fel az óraszámot és meg van oldva a probléma. Vagy ott vannak a rendőrök, akik csak korlátozottan tudnak másik munkát vállalni.
És ez csak a megemelt túlórakeret pozitív hatása. Az, hogy egy naptári éven túl is lehet csúsztatni az elszámolást pedig pl. akkor jön jól, ha a vizsgák miatt esetleg hosszabb szünetet szeretne valaki kikéri, vagy esetleg Erasmussal külföldre utazni fél évre, stb..

Nem vitatom, van akinek szívás, de olyankor lehetett érdemes ezt bevezetni, amikor a legtöbb ember munkahelyet tud váltani, ha esetleg visszaélnének a munkáltatók a szabályozással. (Most a vírushelyzettől tekintsünk el. Remélhetőleg pár hónapnál nem tart tovább ez a visszaesés.)
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 856
5 091
113
Ez az élesből átalakítottakra vonatkozik.
A jelenlegi gumiképes gp-k még forgalomban maradnak, elvileg a 2023 utániakra vonatkozik. Túl nagy változás nincs valójában.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer
Status
Not open for further replies.