[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fenntartható fejlövés

Well-Known Member
2019. május 31.
305
648
93
NEM kivégezték!!! Kivégezni csak bírósági ítélet, tehát jogi eljárás után lehet bárkit! Ha bárkit anélkül megölnek, az GYILKOSSÁG!
Vagy Allah parancsa szerint végezték ki. Tök mindegy, elvágták a torkát. Eközben a vallási vezetőnk a gyilkosaink mellett áll!
De nem a szemantika a lényeg. Rothad az egész nyugati világ, a liberalizmus elérkezett a létezésének utolsó fázisához, lehet, hogy olyan gyorsan szűnik meg, mint a kommunizmus, fasizmus, feudalizmus, Római Birodalom. Még a mi életünkben.
A nyugati liberális rendszer az egyént a közösség fölé helyezik, elhiteti vele, hogy mindenhez joga van, de az sorozatosan visszapattan, mert nincs zsé a gyerekorvosra, nincs zsé elit egyetemre stb. Kitörési esély nulla. A globalizáció hatalmas egyenlőtlenségeket teremtve még belerúg párat ezekbe a frusztrált egyénekbe és amikor meghal egy bűnöző a soraikból, akkor robban a bomba a társadalomnak ebben a rétegében. A tiltakozások első pillanatai még spontának voltak, a manipulátorok utólag csatlakoztak rá. A rothadt rendszer a saját rendszerének az áldozatait használja fel a pitiáner céljai eléréséhez.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 833
113
"Az elkövetőt elfogták, óvadék ellenében sem engedik ki. Samaniego büntetett előéletű, áprilisban részegen vezetett, és drogügyek miatt is volt már dolga a rendőrökkel. Las Vegasban a bíróság épülete előtt is volt lövöldözés, egy fegyveres szintén a rendőrökre akart lőni, ott lelőtték a támadót, aki belehalt a sérüléseibe."
https://www.vadhajtasok.hu/2020/06/...zinesboru-bunozo-lott-fejbe-egy-feher-zsarut/

A vicc, hogy ez a Samaniego állítólag fehérként szerepel a rendőrségi nyilvántartásban, még csak nem is fehér hispánként, hanem simán fehérként. A PC jegyében ugyanis egy ideje elkezdték ezt, hogy latino és egyéb nem igazán hófehér bűnözőket fehérként tüntetnek fel, hogy szépítsék a bűnügyi statisztikát, kevésbé legyen kiugró a nem fehér elkövetők aránya.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
szimpatizalok azokkal akiknek semmi kozze az egeszhez es a rendorseg megveri oket.

a csocseleket ahogy hivjatok azt persze hogy nem.

neked az a bajod hogy egy oldaluan nezzed a tunteteseket, nem mindenki ott csurhe.

vagy szerinted az oreg tatat is ki kellet volna nyirni mert a buszt varja es utba kerult a rendoroknek?


jaj ott a kamera..akor gyerunk segitsunk neki
Dehogyis, helyesen tették, hogy felhúzták!
Senkire nem irtam, hogy ki kellene nyírni, de 1-2 videót megnézve nehéz indulatok nélkül irni. Főleg annak függvényében, hogy a mainstream média ezt dicsőíti és támogatja.

Mi volt a tombolás kirobbantó oka?

Egy többszörösen elítélt fekete bűnöző ( fegyveres rablás, főleg nők elleni erőszakos cselekmények) , akire ekkor is egy boltos hivta ki a rendőrséget, meghal fehér rendőri túlkapás által. Rasszista volt a zsaru??? Nem tudjuk... Ha az lett volna valszeg tudnánk. Azt tudjuk, hogy problémás volt, valszeg nem volt alkalmas rendőrnek. A társa egyébként ázsiai volt.

Ebből kerekítettek egy hatalmas sztorit és erkölcsi alapot adnaj a féktelen tombolásra, mert úgy gondolják ebbe Trump belebukik.

Kerdezted előbb, miért töketlenek a rendőrök. Mert a demokrata polgik és kormanyzzók egy része cserben hagyta őket. Nem mernek a szavazóikkal szembe menni és hagyják a pusztítást, nem akarják bevetni a Gárdát és közben ők halnak meg a csürhe miatt.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 110
113
El nem tudom képzelni, hogy az USAban ez legyen.
A FN CNN mondhat bármit, a média írhat bármit, de ránézésre se ez a helyzet amit az index is ír.
Annyi, de annyi farok repült amióta Trump van, most is ez lesz, vagy már ez van és helyezkednek. De hogy NE azt tegyék az USA, mint atomnagyhatalom katonai hierarchiájában amit mondanak nekik, az kizárt. Ha ez megtörténik, vége a hadseregnek.
Előttem van, ahogy megtagad a parancsnoki lánc 60%-a mondjuk egy nyílt parancsot. Az onnantól kezdve Szíria/Líbia. Attól még az is jobb, ha harckocsikkal tapossák aszfaltba az első pár száz embert, mert utána rend lesz, s a többi hazaiszkol. Utána majd jöhet akár egy előrehozott választás, de elég volt Ankara felelett F16 osok belharcát nézni, ez Washington DC felett még szomorúbb lenne...
 

bejczi

Active Member
2020. március 19.
98
164
33
Na! Két nap alat csak sikerült végig olvasnom a kialakulthelyzetet az USA-ban. Rendkívül informatív volt számomra ez az egész. Én nem megyek bele hogy mi jogos és mi emberséges(én képtelen vagyok együttérezni idegen emberekkel, a feleségem szerint vannak szociopata vonásaim), viszont a történések első negyedénél felötlött bennem, hogy talan most jött el az ideje "Az Új Alapíttó Atyák" színrelépésének. Talán pont erre is lenne szüksége Americának. De még az is lehet hogy Trump maga "Az Új Alapíttó Atya".

Szívesen lennék innovációs menedzser az amerikai rendfenntaró erőknél, bevezetném a marha csordával való tömegoszlatást. Bár arra meg ugranának a sötétzöldek hogy az emberi vértől kiszárad szegény állatok patája és hogy az milyen szenvedéssel jár.

Azért az érdekes, hogy egyik válságból a másikba ugrálunk, és csak az alsóbb rétegek hullanak.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
szimpatizalok azokkal akiknek semmi kozze az egeszhez es a rendorseg megveri oket.

a csocseleket ahogy hivjatok azt persze hogy nem.

neked az a bajod hogy egy oldaluan nezzed a tunteteseket, nem mindenki ott csurhe.

vagy szerinted az oreg tatat is ki kellet volna nyirni mert a buszt varja es utba kerult a rendoroknek?

Nem lehet, hogy valahogy mégis te nézed egyoldalúan? Nekem úgy tűnik, hogy mindig ezer esetből olyan dolgokat fújsz fel pozitívnak, mint azok, akik a redditen a feka verő videókat mutogatják, hogy ezt kell terjeszteni ahogy szegényekre lőnek, szegényt megverik, stb., miközben lángol az egész USA, és fogadjunk, hogy nem a "túlbuzgó" rendőrök és szegény ártatlanok okán.

(lásd. előző postom!)

2006-ban mindenki csürhe volt a fővonalas magyar médiában aki ott volt. De még itthon se romboltak boltokat, égettek le minden szart, csak mert megtehették. Ezek megteszik, és igen, ők tényleg csürhe.

Olyan vagy, mint egy jogvédő aki a fától nem látja az erdőt.

Én pl. rühelltem az USAt ahogy megpróbálta ideológiailag átmosni a KKeuiak agyát 1990 után. De valahogy most, amikor egyértelműen látszik, hogy a globális média hogyan próbál rendetlenséget csinálni (a vírus nem jött be, kell más, és ez lesz folyamatosan évekig, míg ki nem török a nyakukat, mondjuk akiknek a töke tele van a médiaszeméttel). Ez elnöktől független, Trump olyan, amilyen, de legalább nem Clingonné! Ha leszámítom a szembeszelet ami az egész elnökségét kíséri, ami kialakult, még akár jó is lehet. No nem a drogos fekáknak és a Trump megválasztása óta teljesen magukon kívül lévő Antifáknak és feministáknak, de annak aki akar, szeretne vagy tud dolgozni, azoknak mindenképpen. Egyszerűen Trump megint nyerne jó esetben, ezt érzik is, és mindent megtesznek, csak hogy ne ő nyerjen, mert ha sokáig van valaki és megvalósít egy programot úgy, hogy se körbe nem hordozták egy pajzson, se Nobel-díjat nem kapott szinte azonnal, stb., és mellé még folytathatja is, nem kell beledöglenie, hogy úgy tegyen, mintha kormányozna, egyik háború a másik után, akkor bizony a mostani demokrata elitnek és a republikánus régi elitnek vége. Az emberek rájönnek, hogy lehet máshogy is élni, mint pár bohóc politikust azon kapni, hogy a hatalom mindennél fontosabb nekik.

Egyszerűen a mai amerikai kormányzati rendszer idejétmúlt. Átalakításra szorul. De ehhez olyan képviselőház és szenátus kell, ahol kiszorulnak a régi barmok. És ez az ami nem tetszik az ottani elitnek, mert rájöhetnek a népek, hogy lehet ezt ismét jól és értük csinálni, mint anno, nem kell mindenáron a nagy cégeknek és a hülye liberálisoknak megfelelni. Ezért van a médiában előre tolva a szegény szerencsétlen rasszista indokból megölt pornós esete, pedig se nem volt rasszista, se nem volt ártatlan még az sem, aki miatt most éppen meg a riot.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 833
113
Nah ez gerinces volt! Mármint nem ő, hanem a társai, akik felhűzták és utána hátralökték. Mehet leszerelni....

Nagyon gáz ez a térdepeltetés, ezeknek a véglényeknek a szemszögéből ezzel csak azt ismered be, hogy a csicskájuk vagy. Lehet, hogy ők (a térdeplők) azt hiszik, hogy ez valami megbékélési vagy bocsánatkérő gesztus, de nem.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Dehogyis, helyesen tették, hogy felhúzták!
Senkire nem irtam, hogy ki kellene nyírni, de 1-2 videót megnézve nehéz indulatok nélkül irni. Főleg annak függvényében, hogy a mainstream média ezt dicsőíti és támogatja.

Mi volt a tombolás kirobbantó oka?

Egy többszörösen elítélt fekete bűnöző ( fegyveres rablás, főleg nők elleni erőszakos cselekmények) , akire ekkor is egy boltos hivta ki a rendőrséget, meghal fehér rendőri túlkapás által. Rasszista volt a zsaru??? Nem tudjuk... Ha az lett volna valszeg tudnánk. Azt tudjuk, hogy problémás volt, valszeg nem volt alkalmas rendőrnek. A társa egyébként ázsiai volt.

Ebből kerekítettek egy hatalmas sztorit és erkölcsi alapot adnaj a féktelen tombolásra, mert úgy gondolják ebbe Trump belebukik.

Kerdezted előbb, miért töketlenek a rendőrök. Mert a demokrata polgik és kormanyzzók egy része cserben hagyta őket. Nem mernek a szavazóikkal szembe menni és hagyják a pusztítást, nem akarják bevetni a Gárdát és közben ők halnak meg a csürhe miatt.

a gardat california, seattle, minnesota dem allomok meghivtak.

a republikanusok kozzot is van aki nem hivta a gardat.

nem a valasztasokkal van a gond hanem azzal hogy egyes kormanyzo/varosvezeto szerint a rendorseg is eleg lenne es nem kellene a gardat/katonasagot hivni mert a katonasag jogilag nem cirkuszolhat az orszag teruleten.

epp most veszekszik a pentagon/esper/garda egy mento helikopteren ami a garda resze es becirkuszolt valamit.
https://edition.cnn.com/2020/06/03/...igation-helicopters-floyd-protests/index.html

szoval ez ahogy latom inkabb vmi jogi kerdes mint a szavazok seggnyalasa (bar new yorkot tenyleg nem ertem, oda kellenenek)
 
T

Törölt tag 2361

Guest
itt a rendorok letartoztattak egy piros maicas niggert..persze semmi igazoltatas nelkul..

es amikor nagyon kerte hogy vegyek elo a legitimaciojat, kiderult hogy undercover fbi...el is vette a jelvenyuket

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Előttem van, ahogy megtagad a parancsnoki lánc 60%-a mondjuk egy nyílt parancsot. Az onnantól kezdve Szíria/Líbia. Attól még az is jobb, ha harckocsikkal tapossák aszfaltba az első pár száz embert, mert utána rend lesz, s a többi hazaiszkol. Utána majd jöhet akár egy előrehozott választás, de elég volt Ankara felelett F16 osok belharcát nézni, ez Washington DC felett még szomorúbb lenne...
Ha belegondolsz, ez ua hadsereg akik SIMÁN elárulták a kurdokat, csak mert ez volt a parancs. Meg a dél-vieteket.

A gond szerintem jelenleg simán tvügyi.

A hadsereget, amit mi "hadseregnek" hívunk elég komoly feltételek útján lehet bevetni az USAban. Ezt a tisztikar is vágja, de csak szerintem jelenleg tvileg van ellenvetés. Egy katonának ez ami most van, az sima anarchia. Vsz hánynak tőle, blm így vagy úgy. Biztos lesz párt Snowden szintű emberke, de bárhogyan is csűri-csavarja a CNN a dolgot, meg a média, itt nem arról van szó, hogy geci a tábornok, csak vsz tvileg nem tud helyesen cselekedni, így EMIATT nem támogatja. Oké. Fogadjuk el. Demokrácia van. Kellenek a törvények.

Ha tvileg meglesz az alap, viszont már mennek is. Hívjuk parancsnak.

Ha jól tudom, papíron nemzeti vészhelyzetet kell kihirdetni, végigmenni a szokásos bürokratikus baromságokon, majd kell hozzá kongresszus és elnök.
Ellenben a NGt kb. egy "sima milicia", persze "teljes mértékben beleágyazódva" a fegyveres erők kötelékébe, minden egyébbel feltuningolva. nekik is van mindenük, de a szerepük speciális. Cserébe egy kormányzó is simán bevetheti őket, nem kell hozzá nagy indok. (Kivétel Washington DC, ott ugye az elnök a góré.)
Speckó esetben kell csak hozzá elnök és kongresszus, pl. ha fel akarják használni az USAn kívül is.
Szóval nem kell ide hadsereg, ezt most Trump ellen megy, mert választások lesznek, hogy lássák, hogy "Trump a sajátjaira is lőne, ha ...", diktátor, meg a szokásos sületlen panelok, pedig a rend helyreállításához "nincs szükség" A 'hadseregre'. Nem véletlenül mondta nemrég, hogy gyengék a kormányzók. Nem lépnek, amit lépnek az szar. Vajon honnan ismerős is ez? Ja, koronavírus védekezés nyugaton ... De hát politikusok a lelkek. Ez van. Főleg a feketék szavaznak rájuk. Ez van. Szóval csak a hatalomra gondolnak, max. ha a saját házuk lép, akkor lépnek. Sajnos, ez van.

A NG elég erős, sőt ... Ráadásul helyiek is, nagyon nem tudnának mellélőni a bevetésükkel, de politikai okokból mégsem teszik meg több államban. Ez van!

A Nemzeti Gárda értelmes és gyors irányítás alatt már rég tudott volna lépni, de ehhez nem bénafa.. demokrata kormányzók kellenének ...
Trump Washingtonban lépett, mellé még 22en.
https://edition.cnn.com/2020/06/01/us/national-guard-protests-states-map-trnd/index.html

Nem tudom azóta mi történt, de hasonló lehet a helyzet most is.

Szóval, retorikailag ami a CNN csinál, sima érzékenyítés és politikai barbatrükk, de köze nincs a valós helyzethez.

A NG a helyi rendvédelmi szervekkel együttműködve sehol sem kellene papíron, hogy a hadseregre szoruljon, de hát ugye jelenleg sehol sem nyugató a helyzet, mert sok barom hergel és szívatják a gárdistákat térdeléssel, érzékenyítik őket ezerrel. Már akit lehet. Mert a NG egy része civil, mások hivatásosak. "Milicia". Amitől szerintem mindenki fél, hogy fegyvert szereznek, de látva a tv stábot védő biztonságit, szerintem nem lenne ezzel gond, sima BALfaszokkal állnak szembe, akiknek a fekete része többé-kevésbé de inkább erőszakos, mint csendes.

Ahogy Blasio NYot kezeli, mellé mindenhol a full dem vezetés, nos, már a járvány alatt is megbuktak, csak még nem tudnak róla, mégis ez a tökörészés durvább, mint a bénázás amit a járvány alatt csináltak, mert ez erőszakos. A járvány egyfajta - szó szoros értelmében - vihar előtti csend volt. Ezt ami van szervezték előre. Ez egyértelmű. Túl jól szervezett az egész és sok embert behülyítenek vele. Olvastam, hogy még a politikailag teljesen barom Lewis Hamilton is BLMezik, meg Palvin pasijának a hülye tesója is.
Olyan a szitu, mint SZP a CNNen. Most hogy kijöttek a tények, a pornó, az erőszakos bűnözés nagymesteréről, már csak simán eltitkolják, de ha már túl sok helyről jön vissza, azonnal nem marad más, csak a rasszizmus tovább szajkózása ameddig még meleg. De az már hideg nagyon ...

Én röhögni fogok, ha visszafelé sül el a dolog, bukik előrejelzése ide v. oda. Tényleg rájuk férne már. Biden vagy más komcsi egyszerűen nem lenne ellenfél Trumpnak. De mégis, van ez a helyzet és képesek nyerni, melynek a végén ugyanez maradna a helyzet, csak fordítva. Érdekes lesz.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
na vegre megvan a trumpli annyira dicsert fala :p:p:p:p


ennyit a gardarol :p

riot-1200x800.jpg


amugy en nem nezzem egyoldalunak ami ott van, csak nem hejeslem ahogy kezelik a tunteteseket.

itt van egy twitter oldal egy csomo olyannal ami le lett tartoztatva, es ahogy ti hivjatok antifa https://twitter.com/MrAndyNgo?s=20/...-up-unconscious-man-black-lives-matter-fggot/
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 833
113
itt a rendorok letartoztattak egy piros maicas niggert..persze semmi igazoltatas nelkul..

es amikor nagyon kerte hogy vegyek elo a legitimaciojat, kiderult hogy undercover fbi...el is vette a jelvenyuket


Én olyat láttam, ahol azt magyarázták, hogy ez egy fake, nem volt FBI-os. Ja és nem hinném, hogy egy FBI-os csak úgy elvehetné rendőrök jelvényét.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
A dolgozó feketéknél is kezd tele lenni a hócipő az antifa / BLM csürhével. A csaj meg nyugodtan mehetne a kongresszusba képviselőnek, annyira világosan és józanul látja.

Fogadjunk, hogy megy? Kb. tökéletes ahogy mondta és előadta. :)

Amúgy nagyon profi amit mondott, mint egy amatőr színész, és túl jó volt a minősége a felvételnek is, túlzottam a dolgozni vágyó nem liberális többség véleményét fogalmazta meg, tehát, fake - mondta gondolom a CNN és barátai amikor ez kijött.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Fogadjunk, hogy megy? Kb. tökéletes ahogy mondta és előadta. :)

Amúgy nagyon profi amit mondott, mint egy amatőr színész, és túl jó volt a minősége a felvételnek is, túlzottam a dolgozni vágyó nem liberális többség véleményét fogalmazta meg, tehát, fake - mondta gondolom a CNN és barátai amikor ez kijött.
Most olvastam:
"Desiree Barnes was an aide to President Obama"
Ennyi. :)

Ahogy látom túl sok ez a demokrata többségű államoknak is, próbálnak kijönni ebből a szarból amibe belementek. A nő lesz az első gólya ...

Ezt az érzékenyítést azért nagyon jól csinálják a liberálisok, valljuk be!
Először szétqurnak mindent, majd ők hozzák helyre és ünnepeltetik magukat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
szimpatizalok azokkal akiknek semmi kozze az egeszhez es a rendorseg megveri oket.

a csocseleket ahogy hivjatok azt persze hogy nem.

neked az a bajod hogy egy oldaluan nezzed a tunteteseket, nem mindenki ott csurhe.

vagy szerinted az oreg tatat is ki kellet volna nyirni mert a buszt varja es utba kerult a rendoroknek?


jaj ott a kamera..akor gyerunk segitsunk neki
Mindenhol ott a kamera.