[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 459
113
Én olyat láttam, ahol azt magyarázták, hogy ez egy fake, nem volt FBI-os. Ja és nem hinném, hogy egy FBI-os csak úgy elvehetné rendőrök jelvényét.

Teljesen kizàrt, hogy egy undercover fbi ügynök elvehetnè a lokâlis rendőr jelvényét stb. Mindkét szervezetnek teljesen màs a hatāsköre tàrgyilag. Az fbi kizàrólag szövetségi törvények ellen elkövetett bűntettek esetén illetékes. (Pl. emberrablàs, terrorizmus,több államot érintő bűnntettek...)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
na vegre megvan a trumpli annyira dicsert fala :p:p:p:p


ennyit a gardarol :p

riot-1200x800.jpg


amugy en nem nezzem egyoldalunak ami ott van, csak nem hejeslem ahogy kezelik a tunteteseket.

itt van egy twitter oldal egy csomo olyannal ami le lett tartoztatva, es ahogy ti hivjatok antifa https://twitter.com/MrAndyNgo?s=20/MrAndyNgo?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1267091647042473985&ref_url=https://www.lifezette.com/2020/05/chilling-footage-shows-portland-mob-beat-up-unconscious-man-black-lives-matter-fggot/
Túl jó ez a kép. Pont olyan, mint amikor le akarunk valakit járatni. Mondom, érzékenyítésben profik a liberálisok.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 517
113
Ferenc ellenpápa is beszáll a buliba:
https://hvg.hu/vilag/20200603_ferenc_papa_george_floyd
..
S megszületett az ítélet is;
"Nem tűrhetjük el, nem hunyhatunk szemet a rasszizmus és kirekesztés bármilyen formálya felett, és állíthatjuk közben, hogy védelmezzük minden emberi élet szentségét – jelentette ki Ferenc pápa szerdán, rendszeres heti vatikáni audienciáján. Tragikusnak nevezte az Egyesült Államokban rendőrök által megölt fekete férfi, George Floyd halálát, és közölte, hogy imádkozik Floyd és mindenki más lelki üdvéért, aki a "rasszizmus bűne" miatt vesztette életét."
..



Bezony, rájuk mindig számíthat(t) unk," a Magyarokat végleg ki irtani".....
;)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Hogy vonuljanak a katonák veluk, mármint a tuntetokkel, mert a tuntetoknek szukséguk van rájuk de mondta a katona, hogy nem hagyhatják el a posztjukat, de szolidalitásból letérdelnek ok is.
Az aktivista csaj mondja: Az elnök azt üzeni, "ha a fosztogatás kezdődik, akkor a lövöldözés is". Ez az ő üzenete a tüntetőknek. De oda kell figyelnetek arra, hogy mi történik! Az elnök faji háborút szít. A közösségnek szüksége van rátok, hogy ezt megállítsuk! A kormányzat elnyomást akar, mi titeket, ti értünk vagytok! - ujjongás a háttérben - Mi mentelni fogunk, gyertek velünk! Kérlek [titeket]! - ujjongás, "Gyertek, gyertek!"

És utánna jött az, hogy a gárdisták szolidarizáltak.
 
  • Tetszik
Reactions: papajoe and Python

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
itt a rendorok letartoztattak egy piros maicas niggert..persze semmi igazoltatas nelkul..

es amikor nagyon kerte hogy vegyek elo a legitimaciojat, kiderult hogy undercover fbi...el is vette a jelvenyuket


Nem mostani videó, kb. 1 éves. És igen FBI Officer, de nem Agent v. Special Agent. És semmi beépülés nincs itt. Nem a jelvényüket veszi el, hanem elkéri a névjegykártyájukat, amin raja van a nevük, rendfokozat, beosztás, azonosító szám, és az elérhetőségük, mondjuk ezt az őrmester először nem nagyon akarja megtenni, de mivel egy szövetségi alkalmazottal van az incidens, ezt kötelességük megtenni. Ha ügynök v. különleges ügynök lenne a faszi akkor nem így viselkedne a haverok társaságában, és akkor még savanyúbb képet vágna a három rendőr. Ezt így ezt jelentette a felettesének az FBI -nál, az meg valószínű viccesen leszólt az adott rendőrörs kapitányának, hogy ez többet azért ne forduljon már elő. Ha ügynök v. különleges ügynök lenne, akkor még keményen meg is szívathatná az adott rendőröket, nem kicsit. Viszont szövetségi alkalmazottat inzultálni nem jó móka, mert az szövetségi vétség v. bűntett és azt még a helyi rendőrfőnök sem tudja elsikálni. Eleve az State Police vagy az FBI fogja vizsgálni, és szövetségi bíróság szabja ki az ítéletet nem a területileg illetékes megyei bíróság. Egyébként azért tartóztatják le, mert hasonlít egy körözött bűnözőre, de a faszi végig állítja, hogy nem ő az, viszont azért kekeckedik is kicsit. Aztán jött a hideg zuhany a járőr tagjainak.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A 46 éves George Floydot egy elfajuló igazoltatás során gyakorlatilag megfojtotta a majdnem 9 percen át a nyakán térdelő Derek Chauvin rendőr. Az esetről készült videó kikerülése után egész amerikában hatalmas tüntetések kezdődtek, amelyek sok esetben eldurvultak. A rendőrség határozott fellépése sokszor csak olaj volt a tűzre, végül majdnem két tucat államban kérték a Nemzeti Gárda segítségét a rend visszaállításához.
Katonák lepték el az amerikai nagyvárosokat, de hogy jutottunk ide?

Az Egyesült Államok törvényei a rendfenntartást alapvetően állami (tehát nem szövetségi) hatáskörbe sorolják, de Trump hivatkozhat egy ősi jogszabályra, az 1807-es Zendülési törvényre (Insurection Act – a hatályos törvényszöveg a Szövetségi Törvénykönyv 10. fejezetének 251-255.paragragusa), amely bizonyos körülmények között valóban lehetőséget ad a haderő honi bevetésére, rendfenntartási feladatra. Ez nem is volna precedens nélküli, a jogszabályt a 19. században az amerikai indiánok elleni háborúkban, később a munkásmozgalom leverésére is alkalmazták, a hatvanas években pedig ez alapján vették át John F. Kennedy, majd utódja, Lynon B. Johnson elnökök a déli államokban a helyi Nemzeti Gárdák feletti ellenőrzést, hogy érvényt szerezzenek a szövetségi deszegregációs (a feketék elkülönítését megtiltó) törvényeknek, amelyek végrehajtását ezekben az államokban megtagadták.
Miley vezérkari főnök a Times beszámolója szerint pár órával a washingtoni templom felkeresése előtt William Barr igazságügyi miniszterrel együtt arról győzködte Donald Trumpot, hogy ne nyúljon még a Zendülési törvényhez, ne küldjön a kormányzók akarata ellenére amerikai katonákat a tüntetések leverésére. Azt viszont nem tudták megakadályozni, hogy Washingtonban, ahol nincs kormányzó, aki ellenállhatna neki, ne rendelje el csapatok bevetését. Nem sokkal később, mikor a katonák segítségével megtisztították a terepet a tüntetőktől, védelmi minisztere, Mark Esper már „csatateret” emlegetett a nyilatkozatában. Erre már egy másik volt vezérkari főnök, Martin Dempsey is felkapta a fejét. „Amerika nem csatatér. Polgártársaink nem az ellenség” – írta. Esper szófordulatán a Különleges Erők egykori főparancsnoka, Tony Thomas tábornok is fennakadt. „Amerika csatatere??? Na ilyet soha nem kéne hallania az amerikaiaknak, hacsak nem rohant le minket az ellenség, vagy omlott össze az alkotmányos rend, mert polgárháború van” – írta.
Csak Donald Trump józan eszén múlik, hogy ráküldi-e a hadsereget a tüntetőkre

Eddig csak a Derek Chauvin elleni vád volt ismert, de úgy tűnik, hogy amellett, hogy azt gondatlanságból elkövetett emberölésről gyilkosságra súlyosbítják, további három rendőr ellen is eljárást indítanak. Chauvin volt az a rendőr, aki Floyd nyakára térdepelt és feltehetően a halálát okozta, ellene mostantól gyilkosság a vád, három társát (Tou Thao, J. Alexander Kueng és Thomas Lane) pedig bűnrészességgel és bűnsegédlettel vádolják majd meg, magyar idő szerint várhatóan ma éjjel.
Minnesota államügyésze négy rendőrt vádol meg George Floyd meggyilkolása miatt

Donald Trump elnök szerda reggel betelefonált a konzervatív Fox Radio egyik műsorába, Brian Kilmeade műsorvezetőhöz, mert úgy érezte, tisztáznia kell azokat a híreket, pontosabban valóságtartalmukat, miszerint pénteken este, amikor a Fehér Ház előtt tüntetés folyt, őt a Titkosszolgálat emberei egy földalatti bunkerbe vitték. A jelentések szerint Trump egy órát töltött a bunkerben felesége, Melania, és legifjabb fia, Barron társaságában. Az elnök, írja a Slate.com, előszeretettel tetszeleg a kemény legény szerepében, aminek egy ilyen meneküléses-bujkálós történet alaposan ellentmond, így nem csoda, hogy igyekezett kiköszörülni a csorbát, és valamiért erre a legalkalmasabbnak a rádióműsor tűnt. A telefonbeszélgetés során Trump kijelentette, hogy a nem igaz, hogy a tüntetés alatt, annak hatására járt volna a bunkerben, ezzel szemben napközben valóban járt lent, ellenőrizni.
Trump: "Nem elbújni mentem a bunkerbe, ellenőrizni"
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Szerdán az amerikai közlekedési minisztérium bejelentette, hogy június 16-tól megtiltják a kínai utasszállító repülőgépek berepülését az ország légterébe. A rendelet szövege szerint a lépést az indokolja, hogy az amerikai fél szerint Kína megakadályozta amerikai repülőgépek visszatérését az országba, azok után, hogy felfüggesztették a légiforgalmat a koronavírus járvány terjedése miatt. A minisztérium szerint Kína megszegte a két ország közti polgári légi közlekedésről szóló megállapodást, amit a két ország még 1980-ban kötött meg.
Megtiltja kínai utasszállítók berepülését az Egyesült Államok
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Szerdán az amerikai közlekedési minisztérium bejelentette, hogy június 16-tól megtiltják a kínai utasszállító repülőgépek berepülését az ország légterébe. A rendelet szövege szerint a lépést az indokolja, hogy az amerikai fél szerint Kína megakadályozta amerikai repülőgépek visszatérését az országba, azok után, hogy felfüggesztették a légiforgalmat a koronavírus járvány terjedése miatt. A minisztérium szerint Kína megszegte a két ország közti polgári légi közlekedésről szóló megállapodást, amit a két ország még 1980-ban kötött meg.
Megtiltja kínai utasszállítók berepülését az Egyesült Államok

Az úgy volt, hogy a másik visszaütött....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
A 46 éves George Floydot egy elfajuló igazoltatás során gyakorlatilag megfojtotta a majdnem 9 percen át a nyakán térdelő Derek Chauvin rendőr. Az esetről készült videó kikerülése után egész amerikában hatalmas tüntetések kezdődtek, amelyek sok esetben eldurvultak. A rendőrség határozott fellépése sokszor csak olaj volt a tűzre, végül majdnem két tucat államban kérték a Nemzeti Gárda segítségét a rend visszaállításához.
Katonák lepték el az amerikai nagyvárosokat, de hogy jutottunk ide?

Az Egyesült Államok törvényei a rendfenntartást alapvetően állami (tehát nem szövetségi) hatáskörbe sorolják, de Trump hivatkozhat egy ősi jogszabályra, az 1807-es Zendülési törvényre (Insurection Act – a hatályos törvényszöveg a Szövetségi Törvénykönyv 10. fejezetének 251-255.paragragusa), amely bizonyos körülmények között valóban lehetőséget ad a haderő honi bevetésére, rendfenntartási feladatra. Ez nem is volna precedens nélküli, a jogszabályt a 19. században az amerikai indiánok elleni háborúkban, később a munkásmozgalom leverésére is alkalmazták, a hatvanas években pedig ez alapján vették át John F. Kennedy, majd utódja, Lynon B. Johnson elnökök a déli államokban a helyi Nemzeti Gárdák feletti ellenőrzést, hogy érvényt szerezzenek a szövetségi deszegregációs (a feketék elkülönítését megtiltó) törvényeknek, amelyek végrehajtását ezekben az államokban megtagadták.
Miley vezérkari főnök a Times beszámolója szerint pár órával a washingtoni templom felkeresése előtt William Barr igazságügyi miniszterrel együtt arról győzködte Donald Trumpot, hogy ne nyúljon még a Zendülési törvényhez, ne küldjön a kormányzók akarata ellenére amerikai katonákat a tüntetések leverésére. Azt viszont nem tudták megakadályozni, hogy Washingtonban, ahol nincs kormányzó, aki ellenállhatna neki, ne rendelje el csapatok bevetését. Nem sokkal később, mikor a katonák segítségével megtisztították a terepet a tüntetőktől, védelmi minisztere, Mark Esper már „csatateret” emlegetett a nyilatkozatában. Erre már egy másik volt vezérkari főnök, Martin Dempsey is felkapta a fejét. „Amerika nem csatatér. Polgártársaink nem az ellenség” – írta. Esper szófordulatán a Különleges Erők egykori főparancsnoka, Tony Thomas tábornok is fennakadt. „Amerika csatatere??? Na ilyet soha nem kéne hallania az amerikaiaknak, hacsak nem rohant le minket az ellenség, vagy omlott össze az alkotmányos rend, mert polgárháború van” – írta.
Csak Donald Trump józan eszén múlik, hogy ráküldi-e a hadsereget a tüntetőkre

Eddig csak a Derek Chauvin elleni vád volt ismert, de úgy tűnik, hogy amellett, hogy azt gondatlanságból elkövetett emberölésről gyilkosságra súlyosbítják, további három rendőr ellen is eljárást indítanak. Chauvin volt az a rendőr, aki Floyd nyakára térdepelt és feltehetően a halálát okozta, ellene mostantól gyilkosság a vád, három társát (Tou Thao, J. Alexander Kueng és Thomas Lane) pedig bűnrészességgel és bűnsegédlettel vádolják majd meg, magyar idő szerint várhatóan ma éjjel.
Minnesota államügyésze négy rendőrt vádol meg George Floyd meggyilkolása miatt

Donald Trump elnök szerda reggel betelefonált a konzervatív Fox Radio egyik műsorába, Brian Kilmeade műsorvezetőhöz, mert úgy érezte, tisztáznia kell azokat a híreket, pontosabban valóságtartalmukat, miszerint pénteken este, amikor a Fehér Ház előtt tüntetés folyt, őt a Titkosszolgálat emberei egy földalatti bunkerbe vitték. A jelentések szerint Trump egy órát töltött a bunkerben felesége, Melania, és legifjabb fia, Barron társaságában. Az elnök, írja a Slate.com, előszeretettel tetszeleg a kemény legény szerepében, aminek egy ilyen meneküléses-bujkálós történet alaposan ellentmond, így nem csoda, hogy igyekezett kiköszörülni a csorbát, és valamiért erre a legalkalmasabbnak a rádióműsor tűnt. A telefonbeszélgetés során Trump kijelentette, hogy a nem igaz, hogy a tüntetés alatt, annak hatására járt volna a bunkerben, ezzel szemben napközben valóban járt lent, ellenőrizni.
Trump: "Nem elbújni mentem a bunkerbe, ellenőrizni"

Csak Donald Trump józan eszén múlik, hogy ráküldi-e a hadsereget a tüntetőkre
Késő. Már ráküldték a kormányzók, Washingtonban pedig az elnök intézkedett, pár debil még kitart és nem veti be a gárdát.

Katonák lepték el az amerikai nagyvárosokat, de hogy jutottunk ide?

Válasz: Az index, 444, hvg amerikai megfelelői túl tolták a kocsmát.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Szerdán az amerikai közlekedési minisztérium bejelentette, hogy június 16-tól megtiltják a kínai utasszállító repülőgépek berepülését az ország légterébe. A rendelet szövege szerint a lépést az indokolja, hogy az amerikai fél szerint Kína megakadályozta amerikai repülőgépek visszatérését az országba, azok után, hogy felfüggesztették a légiforgalmat a koronavírus járvány terjedése miatt. A minisztérium szerint Kína megszegte a két ország közti polgári légi közlekedésről szóló megállapodást, amit a két ország még 1980-ban kötött meg.
Megtiltja kínai utasszállítók berepülését az Egyesült Államok

Az úgy volt, hogy a másik visszaütött....
A teljesség igénye nélkül.
Alapvetően ez azt jelentheti, hogy Trump be akarja fagyasztani a kereskedelmet, áru és személy mozgást... És ez az USA "logikája" alapján azt is jelenti majd, hogy vélhetően meg akarja tiltani majd az egész világnak az áruk és személyek mozgását Kínába/Kínából. Ez totális gazdasági blokád lenne.
Ugyanakkor hasonlóval próbálkozott már többször Oroszország felé is Koreára és Iránra hivatkozva is. Gyakorlatilag be akarta fagyasztani Vlagyivosztok mozgását. Ugyanakkor Ukrajna gyakorlatilag lezárta a kapcsolatait és mozgása nagy részét Oroszország felé/felől- ami azt is jelenti, hogy Európa számára Oroszország mára a nem "kalandos" úton, gyakorlatilag csak Lengyelországon keresztül érhető el.

Logikusan a teljes Kínai mozgás megtiltásának USA gazdasági életbevágó szükségszerűségén túl (lévén Kína gazdasága szinte érintetlen, az USA-é romokban, így nyilvánvalóan Kína nem csak meg tudja tartani eddigi piaci pozícióit, de az USA mindenféle gyengesége miatt kialakult/kitágult piaci résekbe különösebb gond nélkül be tudna vonulni) most nem csak Európát, de Ázsiát és Különösképpen Indiát, Pakisztánt próbálná magához láncolni.

Ez így viszont kétségbeesett kapkodás. Pakisztán, és főleg India mégis miért akarná magát és főleg India a gyártási kapacitását és piacait átadni az USA-nak? (Vietnámot még valamennyire csak csak érteném, meg a többi , valamekkora Kínai lakossággal rendelkező térségbeli országot - de pl a közelben lévő Fülöp- Szigetek mégis hogyan nyerne többet, mint amit elveszít? ) Az USA egyszerűen túl messze van Ázsiának, de még az USA-nak is.
A szinte pénztelen Afrika meg lemondana a sok esetben egyetlen esély Kínáról (néhány esetben még a második esély is előbb Oroszország, mint az EU, meg a még csak azután jövő USA)

Mintha az USA néhány nap alatt át akarná szuszakolni a legtöbb, még fiókok mélyén levő terveit. Mintha nem lenne holnap. Legalábbis lehetőségük.

Mindezeken túl, ha ez teljesen reménytelenül véletlenül még sikerülne is/ összejönne (kizárt) Kína azonnal megpróbálna összezárni Oroszországgal , és aztán meg Irán velük. Így az USA azonnal összehozná azt az Orosz - Kínai katonai szövetséget (ráadásul Iránnal együtt egy hármas katonai alapszövetséget) amit hoszú évek, évtizedek óta próbál mindent bevetve megakadályozni.

Persze, ezzel azonnal létre is hozná azt a gonosz nagy ellenfelet, melyet természetesen csak az USA vezetésével lehetne megfékezni...