[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
Te vagy az, aki napok óta azt magyarázod, hogy ezek a tüntetések előre láthatóak voltak és teljesen érthetőek jogosak.
Tehát, hogy a Nagy Októberi Szocialista Forradalom előre látható, érthető, és igazolható volt.
Semmi mást nem csinálsz napok óta, csak mentséget keresel a tüntetőknek.
Azt a baromságot meg, hogy a szocializmusban (inkább) próbálkoztak az emberek egyenlőként való kezelésével, betudom annak, hogy fiatal vagy és nem sokat élhettél abban a rendszerben.
Szóval azért esténként elalvás előtt ne énekelj mozgalmi dalokat magadnak!

Az új brit birodalommal kapcsolatos lázálmaidról csak annyit kérdeznék, hogy az a GB fogja összegrundolni amelyik nemrégiben talán Dániától kért kölcsön tengeralattjáró megfigyelő repülőgépet mert nekik nincs?

"Te vagy az, aki napok óta azt magyarázod, hogy ezek a tüntetések előre láthatóak voltak"

Te, ilyet én nem is mondtam. Hogy előreláthatóak lettek volna - légyszi idézd már hol mondtam ilyet!
Másrészt, most akkor mit is akarsz mondani? Hogy akkor már mindent nekem lehet tulajdonítani, akkor is, ha nem is én mondam? Még aki nekem tulajdonította az "OKA van" kijelentést, még ő is elnézést kért tőlem, akkor te most mit akarsz?

"Tehát, hogy a Nagy Októberi Szocialista Forradalom előre látható, érthető, és igazolható volt."

Nem beszéltem a Nagy Októberi Szocialista Forradalomról, ezt te fröcsögted most ide.

"Semmi mást nem csinálsz napok óta, csak mentséget keresel a tüntetőknek."

Nem mentséget keresek, de meg kell érteni mi a társadalmi elégedetlenség oka, ha nem akartok még nagyobb bajt.

"Azt a baromságot meg, hogy a szocializmusban (inkább) próbálkoztak az emberek egyenlőként való kezelésével, betudom annak, hogy fiatal vagy és nem sokat élhettél abban a rendszerben."

Nem arról beszéltem, hogy mi volt a magyarországi szocializmusban, hanem azt mondtam, hogy a szocialista eszme tűzte ki egyedül célul az emberek egyenlőségét. A fiatalozást meg fejezd be, nem vagyok gyerek, pláne nem a te gyereked.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 131
32 764
113
Azt kellene megérteni, hogy a lakosság döntő többsége egyetért a békés tüntetőkkel, így a gárdisták is. Gyakorlatilag teljesen lényegtelen, hogy az ürügyül szolgáló esetben egy bűnöző volt a figura, annak és úgy, ahogy megtörtént, nem lett volna szabad és ebben konszenzus van Amerikában! Igazából ezzel én is egyetértek. Erősen szélsőjobboldaliként kell mondjam, hogy bármilyen undorító is a zűrzavar, de az amit az a rendőr művelt vérlázító és a rendszerrel van a baj úgy ahogy van és valójában szó sincs rasszizmusról, hanem egyszerűen csak szegény emberekről és megszálló erőként viselkedő hatóságról, ami általános Amerikában. Mintha nem is rendőrségük lenne, hanem egy idegen hadseregük. Ennek következtében itt Trump és néhány szélsőjobboldali vívja a szélmalomharcát az Antifával és más szélsőbaloldaliakkal a fosztogató csürhe ürügyén, de az amerikaiak többsége egyikkel sem szimpatizál, mert az egyébként tényleg a társadalom peremén élt bűnöző áldozat szimpatikusabb mindkét ostoba szélsőségnél. A megszállt szegénynegyed és a megszálló rendőrség kölcsönösen kreálja egymást, többek között ez a fosztogatás eredője is. Azt kell látnom és azt is értem miért: Trump elvesztette a csatát, mert nem a rasszizmus, a fékevesztett rendőrség, a szegénység, hanem az állampolgárok ellen hirdette meg. Már a regnáló és az azt megelőző hadügyminiszter is felszólalt, hogy nincs háború a néppel, takarodjál már te barnítókrémezett kétbites idióta!

Magyarország meg készülhet a hosszú demokrata elnökségre.

Ahonnan ezeket a videókat látod, azok szinte mind masszívan demokrata szavazó helyek voltak eddig is szerintem.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 381
113
Tudod, akkor törvény a törvény, ha mindenkire vonatkozik.
A rendőrre is.
Nem "(állítólag?) " lett rendőri eroszak áldozatai, hanem van pár videó róla, ahogy lefektetve, megbilincselve térdelnek a nyakán bo 6 percig.
Ismétlem, teljesen mindegy, hogy hányszor volt buntetve, be volt e drogozva, vagy miért volt elítélve, akkor lehet megolni ha egy arra illetékes bíróság joogerosen elítélte, és akkor is csak a kivégzo helyen, az arra kijelolt személy(ek) hajtjatják végre az olést.
Nem olhetik meg fél méterre a kivégzés helyszínétol, vagy 1 perccel a meg adott ido elott sem, mert az (is) gyilkosság.
Pont.
Azért jó, ha sem az állampolgár, sem a rendőr, sem senki sem ítélkezik sacc/kb-ra, mert könnyen megeshet, hogy téved.
Kevesen szeretnék, ha ránézésre a rendor leteperné, és kicsit megfojtaná, mert hulye feje volt, vagy kecsappal ette a szendvicsét, esetleg volt rajta sapka, vagy nem.....
A rendőr nem ugyész, bíró/bíróság, védougyvéd, és ítéletvégrehajtó egy személyben.
Ahogy az állampolgár sem.
Pont.
Az elhunyt nem kérte halála elott, hogy fosztogassanak megolése esetén.
Pont.
Ne keverjuk a fogalmakat.
A 20 dolláros hamisításáért nem jár azonnali halálbuntetés.
Nálunk simán megoldják a rendorok, hogy nem olik meg a korozott bunozot elfogás közben, akkor sem, ha percekkel elotte gázolta el a kollégájukat menekulés közben, vagy napokkal elotte bombát robbantott a kollégáik mellett.
GI Joe elsokallt, kap majd 300 évet sok Floyd között.
Az, hogy milyen feszkók vannak még ott, az más kérdés, Floyd srácot megolte az okos rendor, ennyi.

Teljesen egyetértünk.
Viszont nem tudom honnan veszed, hogy szándékos volt, nem csak gondatlanság.

Igen, a nyomozásnak, vizsgálatoknak azt kell(ene) majd kiderítenie, hogy a szándéka mire terjedt ki!
Meg akarta-e ölni, vagy csak azt gondolta, hogy belefér, ha "jól megdolgozza"!
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and zsolti

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 131
32 764
113
Nem érték veled egyet, de elengedtem. Max. abban hogy nagyobb nyomás lesz Magyarországon. A Demokraták akkor szivhatnak, ha lesz egy szélsőbal jelölt 5-10%-al.

A "nagyobb nyomáson" "kormánybuktató tüntetésekre" gondolsz, ahol az amcsi nagykövet az első sorban menetel? Kb. erre lehet számítani demokrata kormány esetén.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and fip7

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 346
84 612
113
Ne már, hogy a rendőr aki rátérdelt szegényártatlanGyurika nyakára, azzal ismerték egymást, sőt, együtt pornóztak és még kidobóként is volt közös múltjuk?! :D
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 492
113
hogy lenne az USA-ban?

Új politikai erő megjelenése rendszerszinten van ellehetetlenítve.

Hát lehet bernie sanders vén komcsira gondolt, de az nem 5-10% lesz hanem 45-60% között lesz valahol demokrata színekben. Már ha ő lesz a jelölt.

De miután a hülyék a vírus alatt képeznek több 10.000-es tömegeket, aratni fog a vírus 2 héten belül. Most fog igazán megszaladni az USA-ban.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 381
113
Pl. onnan, hogy többször is könyörgött a fickó, hogy nem kap levegőt, ő mégis a nyakán maradt.

Az a mentalitás, amivel te véded a rendőrt ugyanaz, amivel itthon a CB-ket szokták védeni a bíróságok, amikor emberölés helyett halált okozó testi sértés miatt ítélik el.

Ettől még nem biztos, hogy a szándéka kiterjedt az ölésre! Ezt kell majd a vizsgálatnak feltárni, körüljárni.
Nem könnyű. De amennyire csak lehet, mégis...
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti
W

Wilson

Guest
Nem csak levetett katonai felszerelést kaptak,a rendőrök bőven kaptak vadiúj katonai cuccot is,ugyanis az iraki és az afganisztáni amerikai szerepvállalás csökkenésével egyidőben az amerikai hadianyag beszállítók figyeleme a rendőrség felé fordult.Bizony elég zsíros szerződésekhez jutottak az amerikai rendőrök militarizálásával kapcsolatban.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 098
92 252
113
A "nagyobb nyomáson" "kormánybuktató tüntetésekre" gondolsz, ahol az amcsi nagykövet az első sorban menetel? Kb. erre lehet számítani demokrata kormány esetén.
Hát ez csak a felszín.
Sztem a magyar kormány több álláspontja fenntarthatatlan lesz. Ukrán és menekültügyben hátrébb kell lépni kettőt.
Ukrán ügyben úgy látom előremenekülünk és még a választás előtt kiegyezünk.
A másik sztori jobban fog fájni, vmi kreatív megoldást kell találnunk.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 098
92 252
113
hogy lenne az USA-ban?

Új politikai erő megjelenése rendszerszinten van ellehetetlenítve.
Jelölt lehet. Az események dinamikájából következik. A Demokraták nagyon nem egységesek és középre húzó jelöltjük van. Ott a terep a balszélen, egy jó populista kisebbségsimogató kampánnyal 5-10%-ot lazán lehet hozni.
Korábban is voltak ilyen jelöltek, akik akaratuk ellenére pl. Busht segitették, de legutóbb is elveszett 5%-nyi balos szavazat 1-2%-os jelöltekre.Ez a billegő államokban fájhat. Egyébként lassan minden Mexikói határ menti állam billegő lesz. Texas is.

Az amcsik elindultak a dél-afrikai úton. Az egy nagyon sikeres kiegyezés volt....

Egy szerencsénk lehet, ha olyan komoly belső problémáik lesznek, nem marad idejük csendőrködni. De rövid távon szopni fogunk. Itt a lengyelekre sem számíthatunk. Ők fognak a ruszkifóbiájuk miatt először igazodni az új amcsi vezetéshez.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 098
92 252
113
Hát lehet bernie sanders vén komcsira gondolt, de az nem 5-10% lesz hanem 45-60% között lesz valahol demokrata színekben. Már ha ő lesz a jelölt.

De miután a hülyék a vírus alatt képeznek több 10.000-es tömegeket, aratni fog a vírus 2 héten belül. Most fog igazán megszaladni az USA-ban.
Sansers már öreg. Ő vele lehetne tárgyalni. Én egy párton kívüli radikál bal jelöltre gondolok. Igény lenne rá.
 
W

Wilson

Guest
Ne már, hogy a rendőr aki rátérdelt szegényártatlanGyurika nyakára, azzal ismerték egymást, sőt, együtt pornóztak és még kidobóként is volt közös múltjuk?! :D

Nem,jelenleg annyit lehet tudni,hogy ismerhették
(feltételes módban)egymást mivel korábban egy munkahelyen dolgoztak.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 861
5 117
113
Egy szerencsénk lehet, ha olyan komoly belső problémáik lesznek, nem marad idejük csendőrködni.

Erre van azért némi esély. Hiába csengenek le a zavargások, ez már nem az az Usa ami a II. vh után volt.Ha a 3. világba, afrikai szintre való lesűllyedést meg akarják akadályozni akkor annak nagy ára van, és amellett a világcsendőrködés már túl sok.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 098
92 252
113
Egy szerencsénk lehet, ha olyan komoly belső problémáik lesznek, nem marad idejük csendőrködni.

Erre van azért némi esély. Hiába csengenek le a zavargások, ez már nem az az Usa ami a II. vh után volt.Ha a 3. világba, afrikai szintre való lesűllyedést meg akarják akadályozni akkor annak nagy ára van, és amellett a világcsendőrködés már túl sok.
Azért Gyurka szíven viseli az ország sorsát. Persze ha ő nincs....
Én a Demokratáknál is ki építenék egy lobbista csoportot. Ez a republikánusoknál simán ment, csak pénzkérdés.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 942
11 635
113
...

A másik, hogy a járókelők időben észlelték, hogy leállt a légzése. Az egyik zsaru a gázsprayhez nyúl, a másik is befeszül. Mintha fel sem fognák, hogy a baj megtörténhet. Elég zavaros ott az összes rendőr tekintete. Az egyik még szól is, hogy le kellene szállni róla, de - gondolom - mivel mindig így szokták, ezért marad a rajta térdelés.

A mentő pillanatok alatt megérkezett, de ha nem sejti, hogy részben a drog miatt állt le a légzés, akkor esélye nincs.

Fura, hogy a rendőrök között sincs egy határozott hang és a járókelők is csak sipítoznak. Mintha nem láttak volna elég hollywoodi horrort, hogy ilyenkor szokott meghalni a fekete szereplő. (Bocs! :))
Mármint egy elnézést, uraim, de szerintem ebből most így baj lesz és máshogy kellene csinálni - féle nyugodt beszélgetéssel lehet, hogy többre jutottak volna.

Szóval nekem ez inkább tűnik szakmai hibának, képzetlenségnek vagy nem is tudom, de nem szándékos emberölés. Ki lenne az a hülye, aki kamerák előtt végzi ki az áldozatát?

az altalam kiemelt sorokhoz. Kiderult, hogy a negy rendorbol 2 ujonc volt, ebbol az egyikuknek ez volt a 4. szolgalati napja. Valoszinu ezert sem tudtak, hogy es mit reagaljanak az oreg roka kollegajuk altal vegrehajtott letartoztatasra. Valoszinuleg csak tanultak a szakmat eles korulmenyek kozt. Ugy nezem a 4 kozul a neger zsarut ki fogjak mosdatni...

2 officers involved in George Floyd death were rookies, attorney says 1 was on his 4th day

One of the police officers arrested and charged with aiding and abetting the murder of George Floyd was on his fourth day on the job when the incident occurred.

During their first court appearances Thursday, Kueng’s attorney described the rookie officer as a “young African-American from North Minneapolis” who “wanted to make that community a better place.” “If three cops are trying to restrain somebody and one doesn’t agree, well that one cop should go beat up the other two cops and let the guy go? That’s absurd!” Grey said.


https://www.foxla.com/news/2-office...re-rookies-attorney-says-1-was-on-his-4th-day
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 861
5 117
113
Azért Gyurka szíven viseli az ország sorsát. Persze ha ő nincs....

Jahh, ha bekrepál szerintem megindul a harc a "birodalmáért".
Amúgy nem hülyeség,elég ha békén hagynak, ez gyakrolatilag élet-halált jelenthet, nem szabad spórolni rajt.
 
T

Törölt tag 008

Guest
.... El is engedtem a sztorit. Arccal irány Kina, Amerikában eltört a gerinc!!!
Magyarországgal mi a baj? Amúgy Kína meg pont a másik véglet. Ott már megvan a kiépített kommunista rendőrállam. Nem kösz. Maradjunk magyarok.

Erősen szélsőjobboldaliként kell mondjam,
????? Basszus mindig azt hittem liberális vagy :D

Mondanám, hogy megérdemelnék az amcsik a kommunizmust, csak ismerve őket 3 év alatt rendet tennének otthon utána pedig exportálnák az ideológiát. Ebből már elég volt. Lassan minden nagyhatalom komcsi lesz. Csak összejön nekik ez a rohadt vörös világkormány. :(
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 576
45 460
113
Magyarországgal mi a baj? Amúgy Kína meg pont a másik véglet. Ott már megvan a kiépített kommunista rendőrállam. Nem kösz. Maradjunk magyarok.


????? Basszus mindig azt hittem liberális vagy :D

Mondanám, hogy megérdemelnék az amcsik a kommunizmust, csak ismerve őket 3 év alatt rendet tennének otthon utána pedig exportálnák az ideológiát. Ebből már elég volt. Lassan minden nagyhatalom komcsi lesz. Csak összejön nekik ez a rohadt vörös világkormány. :(
Ezek ha a négerek meg az előttük térdelő fehérek ideológiájával átjárt társadalom kora jön ott el, marhára nem fognak 3 év alatt rendet tenni, hanem Dél-Afrikát láthatja majd a világ nagyban...