[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 377
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...arorszag-lecsuszott-az-eu-elmezonyebol-436182
..
GDP változás éves alapon:
yoy-gdp-eu-377268.png

..
GDP változás negyedéves alapon:
qoq-gdp-eu-377270.png
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 377
113
Elszigetelődünk...
"Magyarországnak kiemelt érdeke a horvátországi Krk-szigeten létesülő, évi 2,6 milliárd köbméter kapacitású LNG visszagázosító terminál megvalósulása és 2021. január 1-re tervezett üzembeállása, mivel általa földrajzi közelségbe került a globalizálódó LNG piacokhoz való közvetlen hozzáférés lehetősége."
https://www.portfolio.hu/uzlet/2020...erepet-vallal-a-horvat-lng-terminalban-436198
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 377
113
Gyengülünk is...
"A tavalyi évhez képest duplájára emelkedett a szerződéses szolgálatra jelentkezők száma tavasszal. A jelenség elsősorban a koronavírus-járványnak tulajdonítható, a veszélyhelyzet miatt munkájuk elvesztése miatt nehéz helyzetbe került emberek jelentős része mégsem csak átmeneti megoldásként tekint a katonai életpályára."
..
"Júliustól még több ember számára nyílik meg a lehetőség, hogy megtalálja helyét a honvédségben, megjelent ugyanis egy módosult szolgálati forma is a munkájukat vesztett állampolgárok támogatására. A speciális önkéntes tartalékos szolgálatra jelentkezők hat hónapos képzésen vesznek részt, ahol korábbi munkatapasztalataikat is kamatoztathatják, ugyanakkor a Honvédség semmilyen akadályt nem gördít azok elé, akik ezután korábbi foglalkozásukhoz szeretnének visszatérni. Ezalatt a hat hónap alatt nemcsak a fizetés biztosított számukra, de a sokoldalú felkészítés révén igazán hasznos tagjaivá válhatnak hosszú távon is a társadalomnak. Természetesen nem titkolt cél, hogy aki a fél év alatt kedvet kap a katonai életpályához, az folytathassa a szolgálatot immár szerződésesként, esetleg műveleti- vagy területvédelmi tartalékosként."

https://honvedelem.hu/cikk/megduplazodott-a-szerzodeses-katonanak-jelentkezok-szama/
..
20200513_MH-vitéz-Szurmay-Sándor-Budapest-Helyőrség-Dandár_-Németh-Szilárd_sajtótájékoztatója-8.jpg
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 377
113
Elvenni nem is kell,de súlyértékét csökkenteni nagyon is kell.
Lehetne párhuzamosan többmindenhez kötni.Illetve a szavazási hatóköröket osztani,ami amúgy is oszlik országos és helyi szintere.
Példán szemléltetve.2 kamarás országgyűlés,ahol az egyik ház pártlistás alapú,a másik területi alapú.És a területi alapúra csak az adott területen adófizető polgár szavazhat.Hozzáteszem,hogy én a közalkalmazottakat adómentessé tenném....
És eszt lehetne mégjobban szoritani,hogy pl a pártlistás rendszert is osztani egy országos és területi listás részre,ahol a területire megint csak az adott térség adófizetői szavazhatnak.
Az irni-olvasni tudást meg alapvető kitételnek bevezetni.

Hát a magyarság szétszakitottságának mértékére elég csak a HTKA közösségre nézzni......
Nincs kifogásom a határon túliak állampolgársági joga ellen,de az adófizetés nélküli szavazógép volta ellen igen.Viszont küldhetnének szavazati joggal nem rendelkező képviselőt az Országházba.Akit maguk vállasztanak,és hozzászólási joga van.
Kina is egy demográfiai bomba.Hatalmas belső feszültségek vannak Kinában,amit a növekedéssel,és a nacionalista birodalmi öntudattal próbálnak kezelni.
Mo-on egy regressziv adórendszer van,ami a kisembert húzza.Az adók/illetékek közvetettek,a személyi jövedelemadó harmadrangú.Az agitprop által gyózelemnek beállitott "megadóztatjuk a multikat/bankokat" adókat is a kisember fizeti meg,az árakban.A nagyember úgyis mindent leköltségel-direkt ilyen a rendszer.
CSOKkal meg egyebekkel mit ér a kisember?Semmit.Annyira felmentek az árak,hogy a hajára kenheti.Az árakat meg a támogatási rendszer nyomta fel.Kivéve az ómigráncsok lakta területeken.A másik réteg,ki igénybe veheti,a köztisztségviselők közép és felső rétege.Őnekik van olyan biztositott privilégizált jogviszonyuk,hogy ilyen hosszútávú kölcsön+támogatás koprodukciót bevállaljanak.Ezzel mellesleg a jelenleg regnáló hatalomhoz kötödnek.Hatalmi bázist épitő szempontbol igen ügyes és hatékony rendszer,az biztos.Nemzeti szempontbol viszont káros.A lumpot és a hatalomat kiszolgálló réteget támogatja,nem a Nemzetet.
Ismét elmondom.Én nagyon is a nemzeti polgári konzervativizmus hive vagyok.Nagyon is szeretnék egy nemzeti és polgári Magyarországot.És nem szeretnék szoci/anarchista baromságokat.
Mindig is azt irtam,hogy ide nem elég a kormányváltás.Rendszerváltás kell.Gengszterváltásokbol már elég volt.
De ez nem az.A fityisz egy félfeudális,bújtatott előjogokon és autokrácián alapuló,a Nemzet fejlődése szempontjábol káros rendszert épitett ki.Vagy inkább épitett újra,tartott fen.Továbbra is uram-bátyám,sogor koma tolvaj rendszer van,amit jol beszórtak nacionalista paprikával,hogy ne érződjön rajta a rohadás ize.
De ha igy folytatjuk,Mack élni fog autokratikus hatalmával,és áristomba rak minket belpolbűnözésért.
Kéne egy rovat,belpolitikai dühöngő cimmel.

A politikai megosztottság nem azonos a nemzeti szétszakítottsággal. Olyan meg, hogy mindenki nagyjából egy véleményre jut, sose lesz.
..
Vízióm nekem is van természetesen, hogy egy újjászervezett, Szent Korona tanra alapozott Magyar Királyságban milyen módon lehetne olyan politikai kormányformát és választási szisztémát meghonosítani, hogy egy adott választást követően a vesztes se érezze magát teljesen vesztesnek, de a győztes se magát totális győztesnek (konszociális demokrácia)! Majd egyszer lehet, hogy kifejtem...
..
A határon túliak a magyarság részei, mint ahogy a tengeren túlra vetődöttek is. A szavazati jog pedig egy fontos kötelék, ami erősíti, és segítheti fenntartani az identitásukat. Láthatatlan ezüstszál, ami jó, hogy végre van! Nagyon fontos pszichológiailag. Számos ország parlamentjének megválasztásában részt vehetnek külhoniak, elterjedt alapjog Európában is!
..
Onnantól fogva meg, hogy az anyaország kötelessége számos intézményt, programot, segítséget megszervezni nekik (nem is beszélve a jövőbeni, tényleges nemzetegyesítés lehetőségéről, ami iránt a pszichés attitűdöt folyamatosan fenn kell tartani magunkban), ez a minimum, hogy egy halvány beleszólás megillesse őket is, függetlenül attól, hogy hol adóznak. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan munkaerő-forrást biztosítanak az országnak, önmagukat adva értünk!
Trianon 100. évfordulója után pár nappal, azért kicsit fáj ezt ecsetelnem, hogy ennyi megelőlegezés, miért is illeti meg őket!
..
Ha majd valamikor valóban hazafias formációk jutnak be az Országgyűlésbe csak, akkor ez a kérdés eleve fel sem fog merülni többé!
Amúgy meg ahhoz képest hogy a nemzet negyede-harmada az anyaországon kívül él, a legutóbbi országgyűlési választáson a szavazatok
~96 %-a volt anyaországi és csak ~4 %-a határon túli!
Ettől kezdve akinek ez fáj, az irigy és kicsinyes, nekem az a véleményem.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 444
34 360
113
En a hatarontuliaknak igazabol meg nagyobb belefolyast is engednek az orszag ugyeibe. A mondon hogy 7+1 allando helyet tartanak fent a 7 orszgba szakdtaknak plusz eggyet azoknak akik elhagytak az orszagot ideiglenesen /vagy szerintuk hosszutavon esetleg orokre./. Tehat mimdegyik elszakitott terulet kuldhetne egy kepviselot a parlamentbe plusz a kulfoldon elok dolgozok. Ez 4% es igen is folyanak bele a hataron tuliak a hazai politikaba es igen is olvassanak magyar sajtot nezzenek magyar tvt. Erezzek magukat magyarnak es eljenek ugy mintha magyarorszagon elnenek... En a magyar kezben levo cegeket monopolhelyzetbe hoznam a hataron tul es mivel magyar tulajdonu vallalatok elfogadnam a ft ot fizetoeszkozkent... A hatarok ma mar atjarhatoak es elobb utobb olyanna vallna a hataron tul mintha magyarorszag resze lenne onallo koltsegvetessel :) az adofizetesrol meg annyit hogy ugyes adopolitikaval komoly osszegek folyhatnak be onnan. /csak egyszerusiteni kell!!!/ ha a magyar vezethetett szlovak rendszamos autot a felvideki is vezethetne magyar rendszamost ha magyar ember uzemeltethet ugy ceget magyarorszagon hogy romaniaba adozik az erdelyi magyar is megteheti ugyan ezt forditva...es akkor a vegen hova is tartozik? Kicsit ide kicsit oda? Igazabol interneten ma mar tok jol eliranyithato egy ceg hivatalos ugye... Es tok mimdegy hogy tolnamegyebe van e vagy hargitaba.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 474
31 893
113
A politikai megosztottság nem azonos a nemzeti szétszakítottsággal. Olyan meg, hogy mindenki nagyjából egy véleményre jut, sose lesz.
..
Vízióm nekem is van természetesen, hogy egy újjászervezett, Szent Korona tanra alapozott Magyar Királyságban milyen módon lehetne olyan politikai kormányformát és választási szisztémát meghonosítani, hogy egy adott választást követően a vesztes se érezze magát teljesen vesztesnek, de a győztes se magát totális győztesnek (konszociális demokrácia)! Majd egyszer lehet, hogy kifejtem...
..
A határon túliak a magyarság részei, mint ahogy a tengeren túlra vetődöttek is. A szavazati jog pedig egy fontos kötelék, ami erősíti, és segítheti fenntartani az identitásukat. Láthatatlan ezüstszál, ami jó, hogy végre van! Nagyon fontos pszichológiailag. Számos ország parlamentjének megválasztásában részt vehetnek külhoniak, elterjedt alapjog Európában is!
..
Onnantól fogva meg, hogy az anyaország kötelessége számos intézményt, programot, segítséget megszervezni nekik (nem is beszélve a jövőbeni, tényleges nemzetegyesítés lehetőségéről, ami iránt a pszichés attitűdöt folyamatosan fenn kell tartani magunkban), ez a minimum, hogy egy halvány beleszólás megillesse őket is, függetlenül attól, hogy hol adóznak. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan munkaerő-forrást biztosítanak az országnak, önmagukat adva értünk!
Trianon 100. évfordulója után pár nappal, azért kicsit fáj ezt ecsetelnem, hogy ennyi megelőlegezés, miért is illeti meg őket!
..
Ha majd valamikor valóban hazafias formációk jutnak be az Országgyűlésbe csak, akkor ez a kérdés eleve fel sem fog merülni többé!
Amúgy meg ahhoz képest hogy a nemzet negyede-harmada az anyaországon kívül él, a legutóbbi országgyűlési választáson a szavazatok
~96 %-a volt anyaországi és csak ~4 %-a határon túli!
Ettől kezdve akinek ez fáj, az irigy és kicsinyes, nekem az a véleményem.
Inkább szakadjunk már el a feudalizmustol,ne visszatérjünk hozzá.A Szent Korona az államiság alapvető jelképe,de ma már ne legyen hatalmi jogforrás.
A határon túliak szavazati joga meg jelenlegi formájában szavazógépekké degradálja őket,és inkább megosztó hatású,mint egyesitő.Azonkivűl nem biztosit nekik valódi képviseletet.Mig az általam javasolt rendszerben nem szavazhatnának Mo-i pártra,de delegálhatnának saját képviselőt.Igy valódi képviseletet kapnának,és nem nemzetmegosztó szavazógépként jelennének meg a határon belüli politikában.
 
  • Tetszik
Reactions: Zaphod Beeblebrox

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 377
113
Inkább szakadjunk már el a feudalizmustol,ne visszatérjünk hozzá.A Szent Korona az államiság alapvető jelképe,de ma már ne legyen hatalmi jogforrás.
A határon túliak szavazati joga meg jelenlegi formájában szavazógépekké degradálja őket,és inkább megosztó hatású,mint egyesitő.Azonkivűl nem biztosit nekik valódi képviseletet.Mig az általam javasolt rendszerben nem szavazhatnának Mo-i pártra,de delegálhatnának saját képviselőt.Igy valódi képviseletet kapnának,és nem nemzetmegosztó szavazógépként jelennének meg a határon belüli politikában.

A Szent Korona sokkal több mint jelkép. Egy, a Szent Korona tan alapján megszervezett 21. századi Magyarország meg nem lenne visszatérés semmilyen feudalizmushoz! Ellenkezőleg. Meg fog felelni a korszellemnek! Egy sereg jogi, legitimációs probléma áthidalható lenne általa, és az állami vagyon megóvása is szintet léphetne!
..
Semmivé nem degradálja a szavazati jog őket, az él vele, akinek fontos, ugyanúgy mint egy anyaországi magyar esetében!
És nem oszt meg senkit, ettől senki nem lesz kevesebb a nemzetből itt az anyaországban.
Akiből ez irigységet, ellenérzést vált ki, annak van még állítani valója önmagán. Ezt gondolom.
..
De, ám legyen, kapjon fix, teljes jogú helyet a külhoni magyarság (akár hasonlóan ahogy @Szittya javasolja 7+1 főt), egyébként Horvátországban ilyen rendszer van a külhoni horvátoknak 3 fővel.
..
Nézd inkább végig ezt a 37 percet:
..
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2020/06/09/hennagyij-moszkal-nem-lesz-karpatalja/
"Hennagyij Moszkal: Nem lesz kárpátalja
A megyei állami közigazgatás volt elnöke az egyik központi televíziós csatornán fejtette ki véleményét a közigazgatási reformról, s arról, milyen sors vár megyénkre. Szavait az ua-reporter.com idézi:
A közigazgatási reform második szakasza azok debilizmusát igazolja, akik kitalálták ezt a reformot. Minden széthullik. Minden. A megyei tanácsok, a járási tanácsok, amelyek segíthetnének e nehéz időkben, nem képesek rá, mert nincs pénzük...
...Láthatják, hogy a decentralizációs reform a megye lerombolásához vezet. Nem lesz már olyan Kárpátalja.
A Legfelső Tanácsban megkaptam a határozat tervezetet, amely szerint 13 járás helyett csak 5 lesz, bár eleve csak 3 akart lenni. És azokat a közösségeket, amelyek annyit harcoltak az egyesülésért, most bekényszerítik egy másik járásba. Pedig ezek eddig önállóak voltak, közvetlen kapcsolatban álltak a Miniszteri Kabinettel. Nem lesznek megyei jogú városok. Például Munkács. Ungvár után a második város. Hozzácsapják a Munkácsi járáshoz. Husztot a Huszti járáshoz. Ungvár, a megyeszékhely az Ungvári járáshoz fog tartozni. És tovább. Vajon mi szükség van az öt járásból álló megyére? Próbáltam felnyitni az emberek szemét, de meg sem hallgattak. Amint elmentem, nyomban összeült a megyei tanács, örömmel darabolták a megyét. Reformisták akartak lenni.
Csak hát az 5 járásból álló megye nem kell senkinek. Ezért azt a részét, amelyik Frankivsz megyével határos, tehát a Rahói járást, amely bár egy sajátságos hucul vidék, nem is fog létezni. És a Huszti járást Frankivszk megyéhez csapják. A többit meg Lemberghez.
Ennyi! Akkor pedig nem lesz többé probléma a magyarokkal, mint ahogyan azt Kijevben gondolják, és nem okoznak majd gondot a szeparatistának tartott helybéliek sem. Nos, tehát saját kezűleg akarják megsemmisíteni Kárpátalját? Hát akkor semmisítsék!”
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 028
54 043
113
A politikai megosztottság nem azonos a nemzeti szétszakítottsággal. Olyan meg, hogy mindenki nagyjából egy véleményre jut, sose lesz.
..
Vízióm nekem is van természetesen, hogy egy újjászervezett, Szent Korona tanra alapozott Magyar Királyságban milyen módon lehetne olyan politikai kormányformát és választási szisztémát meghonosítani, hogy egy adott választást követően a vesztes se érezze magát teljesen vesztesnek, de a győztes se magát totális győztesnek (konszociális demokrácia)! Majd egyszer lehet, hogy kifejtem...
..
A határon túliak a magyarság részei, mint ahogy a tengeren túlra vetődöttek is. A szavazati jog pedig egy fontos kötelék, ami erősíti, és segítheti fenntartani az identitásukat. Láthatatlan ezüstszál, ami jó, hogy végre van! Nagyon fontos pszichológiailag. Számos ország parlamentjének megválasztásában részt vehetnek külhoniak, elterjedt alapjog Európában is!
..
Onnantól fogva meg, hogy az anyaország kötelessége számos intézményt, programot, segítséget megszervezni nekik (nem is beszélve a jövőbeni, tényleges nemzetegyesítés lehetőségéről, ami iránt a pszichés attitűdöt folyamatosan fenn kell tartani magunkban), ez a minimum, hogy egy halvány beleszólás megillesse őket is, függetlenül attól, hogy hol adóznak. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan munkaerő-forrást biztosítanak az országnak, önmagukat adva értünk!
Trianon 100. évfordulója után pár nappal, azért kicsit fáj ezt ecsetelnem, hogy ennyi megelőlegezés, miért is illeti meg őket!
..
Ha majd valamikor valóban hazafias formációk jutnak be az Országgyűlésbe csak, akkor ez a kérdés eleve fel sem fog merülni többé!
Amúgy meg ahhoz képest hogy a nemzet negyede-harmada az anyaországon kívül él, a legutóbbi országgyűlési választáson a szavazatok
~96 %-a volt anyaországi és csak ~4 %-a határon túli!
Ettől kezdve akinek ez fáj, az irigy és kicsinyes, nekem az a véleményem.



Akadjunk már le a koronáról, keresztény égrol, a megsemmisulésbe visz mindketto.
Legalább nézz/nézzetek rá, kik vannak rá rajzolva.... :(
Ugyan mi a bánatos, kóchengeres, nádsípkészíto, sínhajlogató, rongybatekert, egyfogú, kancsal Marinéni közünk van azokhoz a szimpatikus fiatalemberekhez.....? :(
Tanok, b+, Tanok, sem a szimbolikáját nem értitek, sem semmijét a kereszténységnek,miért hivatkoztok rá? :(
1000 éve csak halált, kínt, nyomort, betegségeket, hódítást, gyarmarosítást, tömeg gyilkosságokat, kultúrák, civilizációk ki irtását, országunk 2/3ának elvesztését, stb-t, hozott. :(
Felejtsük már el!!
Van sajátunk, oda kék visszatalálni, kulonben nyekk. ;)
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 396
7 921
113
https://karpathir.com/2020/06/09/hennagyij-moszkal-nem-lesz-karpatalja/
"Hennagyij Moszkal: Nem lesz kárpátalja
A megyei állami közigazgatás volt elnöke az egyik központi televíziós csatornán fejtette ki véleményét a közigazgatási reformról, s arról, milyen sors vár megyénkre. Szavait az ua-reporter.com idézi:
A közigazgatási reform második szakasza azok debilizmusát igazolja, akik kitalálták ezt a reformot. Minden széthullik. Minden. A megyei tanácsok, a járási tanácsok, amelyek segíthetnének e nehéz időkben, nem képesek rá, mert nincs pénzük...
...Láthatják, hogy a decentralizációs reform a megye lerombolásához vezet. Nem lesz már olyan Kárpátalja.
A Legfelső Tanácsban megkaptam a határozat tervezetet, amely szerint 13 járás helyett csak 5 lesz, bár eleve csak 3 akart lenni. És azokat a közösségeket, amelyek annyit harcoltak az egyesülésért, most bekényszerítik egy másik járásba. Pedig ezek eddig önállóak voltak, közvetlen kapcsolatban álltak a Miniszteri Kabinettel. Nem lesznek megyei jogú városok. Például Munkács. Ungvár után a második város. Hozzácsapják a Munkácsi járáshoz. Husztot a Huszti járáshoz. Ungvár, a megyeszékhely az Ungvári járáshoz fog tartozni. És tovább. Vajon mi szükség van az öt járásból álló megyére? Próbáltam felnyitni az emberek szemét, de meg sem hallgattak. Amint elmentem, nyomban összeült a megyei tanács, örömmel darabolták a megyét. Reformisták akartak lenni.
Csak hát az 5 járásból álló megye nem kell senkinek. Ezért azt a részét, amelyik Frankivsz megyével határos, tehát a Rahói járást, amely bár egy sajátságos hucul vidék, nem is fog létezni. És a Huszti járást Frankivszk megyéhez csapják. A többit meg Lemberghez.
Ennyi! Akkor pedig nem lesz többé probléma a magyarokkal, mint ahogyan azt Kijevben gondolják, és nem okoznak majd gondot a szeparatistának tartott helybéliek sem. Nos, tehát saját kezűleg akarják megsemmisíteni Kárpátalját? Hát akkor semmisítsék!”
És így tovább széppen lassan az általuk nem komált országrészeket elsorvasztják. Annyira "debilek" lettek (Most ez jutott eszembe) hogy ezáltal még további koporsószeget ütnek az amúgy is sülyedő "ukrajnába".