[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 254
113
Aztán amikor a választásokon a fehér körzetekben fölényesen nyernek majd a demokraták fogod a fejed vakarni, hogy mi történhetett, pedig nagyon egyszerű: nem feltétlen fognak a fehérek Trumpra szavazni csak azért, mert a feketék kifosztják és megerőszakolják őket! Nálunk csak öt százalék az szdsz szavazók aránya, Amerikában harminc! Ezek akkor is a demokratákra szavaznak, ha a saját akárkijüket basszák éppen niggerek a kanapén! Majd megmagyarázzák, miért van jól ez így és minden rendben lesz nekik. Az a két gazdag ügyvéd, aki a videón olyan esetlenül állt ott fegyverrel sem valami felkészült republikánus volt, hanem csak egy átlagos demokrata. Most megvédték a házukat, mert pánikban voltak, de majd elszégyellik magukat, hogy milyen érzéketlenek voltak és jöhet is Biden, mert Trumpra soha!

Nem csak a demokraták között van ilyen, a "Never Trumper" azokat republkánusokat jelöli, akik Trump miatt készek akár demokrata jelöltre is szavazni. Vagy nem szavaznak, vagy harmadik jelöltre. Ez részben "osztálykérdés" is, Trump kékgalléros támogatói és "bugris" stílusa vállalhatatlan ezeknek a köröknek. Ahogy nálunk a válaszonline-t vagy magyar hangot olvasó "konzervatívoknak" is a mai Fidesz és Orbán, illetve a Finkelstein-Habony féle kommunikáció (persze a korrupció is, de a korrupció is akkor zavarja a finom úri népeket, ha a pofánkba van tolva, különben nem). Az ilyenek nagyjából legkésőbb a "Tudta?" féle kék plakátok óta egyszerűen vállalhatatlannak tartják a Fideszt, készek egy DK-sra is leszavazni ellene. Vagy ha nem, akkor marad a kutyapárt.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 254
113
A klasszikus zene is rasszista, jöhetnek a kvótazeneszerzők:
https://www.origo.hu/nagyvilag/2020...rasszistanak-tartja-a-radikalis-baloldal.html
..
Egyre többet idézik egyébként, hogy egy Washington közelében élő, libanoni származású, magát queer gender identitásúnak meghatározó zeneszerző, Nebal Maysaud pedig arról írt még 2019. június 24-én, hogy szerinte „a klasszikus zene eredendően rasszista, ezért a jelenlegi formájában nem szabad, hogy létezzen".
..
20200619led-zeppelin-tribute-concert-entertainment.jpg

Az amerikai scifi irodalomban már megtörtént jó pár éve a PC-szekta hatalomátvétele, érdemes megnézni a Hugo-díjak történetét. Pár kiadó uralja a piacot, feminista irodalmat csináltak a scifiből, fantasyból. Nálunk is megtörtént ez már (a Delta Vision kiadó egy turbófeminista über-woke cég)
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 435
10 191
113
Van aki azt mondj ideje lenen keménynek lenni van aki azt hogy még minek ( én is utóbbihoz tartozom). Kérdés az hogy ha keményen fellépne azzal mit oldana meg? Eljárások sorát indítanák ellene hogy lemészárolta a békés tüntetőket,
valamelyik nap beleolvasgattam pár kevésbé ismert nyugati szennylapba hát hányinger volt egész UK ban a szemét széljobb szétverte a rendőröket a békés BLM tüntetéseken de a feketék nem hagyták magukat és a sérült széljobbosokat menekítették ki a harcból mert ők az embert nézik és minden élet fontos nekik. Meg amikor megpróbáltak kirángatni egy srácot a kocsiból az meg lelőtte az egyik támadót kreáltak rá egy cikket hogy a feka csávó megmentette a többi tüntető életét mert a másik a tömegbe akart hajtani és ő egy hős, még csak véletlenül sem lincselni akartak...
ha meg nem tesz semmit, oké hogy sokan elégedetlenek lesznek vele de a haragukat a demekre lehet tolni persze lehet elszámolják magukat de ez még mindig jobb szitu mint muníciót adni ahhoz hogy ő egy diktátor.
Amúgy is a törvényhozás minden szintjén kell a republikánus győzelem majd mert most is láthatjuk mennyire tehetetlen sokszor, ha a következő ciklusa meglesz és annak közepén republikánus győzelmek lesznek akkor törvényileg szétverheti a socialmedia cenzúrát a többiekkel együtt, ezzel megmentve Amerikát a további szakadástól és polgárháború felé sodródástól, mert a konzervatív oldal nem azt fogja érezni hogy teljesen ellehetetlenítik őket ezért nincs mit veszíteniük. Na és igen ha veszít most akkor az azt jelenti hogy teljesen kicsúszhat a talaj a valódi normális amerikaiak alól és élhetetlen gondolatdiktatúra kezdődik még jobban, akkor pedig világossá válik hogy már demokratikus úton nem lehet visszatérni és kezdődhet a polgárháború.
Igazából én civilizációs szempontból örülnék is egy usa beli polgárháborúnak de csak akkor ha a józan ész erői győznek mert akkor ha ez gyorsan végbemegy,az egész világon de főleg a tudományos népek körében visszatérhetünk a helyes útra és európa megússza most a rombolást
Szerintem itt már demokratikusan a fentebb leírt republikánus teljhatalommal se lehet helyrehozni a dolgokat csak ha sokkot kap a társadalom
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
A klasszikus zene is rasszista, jöhetnek a kvótazeneszerzők:
https://www.origo.hu/nagyvilag/2020...rasszistanak-tartja-a-radikalis-baloldal.html
..
Egyre többet idézik egyébként, hogy egy Washington közelében élő, libanoni származású, magát queer gender identitásúnak meghatározó zeneszerző, Nebal Maysaud pedig arról írt még 2019. június 24-én, hogy szerinte „a klasszikus zene eredendően rasszista, ezért a jelenlegi formájában nem szabad, hogy létezzen".
..
20200619led-zeppelin-tribute-concert-entertainment.jpg
Itt látszik, hogy a métely teljesen elterjedt a felsőbb értelmiségi körökben és ehhez a média is asszisztál. Ez az eredménye a hosszú évtizedek kitartó egyetemi, baloldali oktatásnak. Az ott tanul, formált és végzett emberek az elmúlt időszakban kerültek olyan pozíciókba, amik hatalommal járnak és végre kényük kedvük szerint alakíthatják a társadalmat, továbbá, mint mondtam ebben segédkezik a média és a nagyvállalatok széles köre. Milyen célból és érdekből azt meg csak ők tudják. Szerintem ennek a folyamatnak csak az elején vagyunk, de ezek már nem az első lépések, a gépezet már robog és még fűtik tovább. A kedvenc mémemet ide teszem ami szépen elmondja (természetesen leegyszerűsítve), hogy mi történik.
1514597154612.jpg

Most vagyunk a hármas és négyes kép határánál.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Van aki azt mondj ideje lenen keménynek lenni van aki azt hogy még minek ( én is utóbbihoz tartozom). Kérdés az hogy ha keményen fellépne azzal mit oldana meg? Eljárások sorát indítanák ellene hogy lemészárolta a békés tüntetőket,
valamelyik nap beleolvasgattam pár kevésbé ismert nyugati szennylapba hát hányinger volt egész UK ban a szemét széljobb szétverte a rendőröket a békés BLM tüntetéseken de a feketék nem hagyták magukat és a sérült széljobbosokat menekítették ki a harcból mert ők az embert nézik és minden élet fontos nekik. Meg amikor megpróbáltak kirángatni egy srácot a kocsiból az meg lelőtte az egyik támadót kreáltak rá egy cikket hogy a feka csávó megmentette a többi tüntető életét mert a másik a tömegbe akart hajtani és ő egy hős, még csak véletlenül sem lincselni akartak...
ha meg nem tesz semmit, oké hogy sokan elégedetlenek lesznek vele de a haragukat a demekre lehet tolni persze lehet elszámolják magukat de ez még mindig jobb szitu mint muníciót adni ahhoz hogy ő egy diktátor.
Amúgy is a törvényhozás minden szintjén kell a republikánus győzelem majd mert most is láthatjuk mennyire tehetetlen sokszor, ha a következő ciklusa meglesz és annak közepén republikánus győzelmek lesznek akkor törvényileg szétverheti a socialmedia cenzúrát a többiekkel együtt, ezzel megmentve Amerikát a további szakadástól és polgárháború felé sodródástól, mert a konzervatív oldal nem azt fogja érezni hogy teljesen ellehetetlenítik őket ezért nincs mit veszíteniük. Na és igen ha veszít most akkor az azt jelenti hogy teljesen kicsúszhat a talaj a valódi normális amerikaiak alól és élhetetlen gondolatdiktatúra kezdődik még jobban, akkor pedig világossá válik hogy már demokratikus úton nem lehet visszatérni és kezdődhet a polgárháború.
Igazából én civilizációs szempontból örülnék is egy usa beli polgárháborúnak de csak akkor ha a józan ész erői győznek mert akkor ha ez gyorsan végbemegy,az egész világon de főleg a tudományos népek körében visszatérhetünk a helyes útra és európa megússza most a rombolást
Szerintem itt már demokratikusan a fentebb leírt republikánus teljhatalommal se lehet helyrehozni a dolgokat csak ha sokkot kap a társadalom

Lehet sokan úgy gondolják, hogy az USA -ban az ilyen CHAZ/CHOP jellegű kezdeményezéseket csak egy "huszárrohamszerű" dologgal lehet lenyomni. Nagy "dérrel-durral", sok csattogással meg csapkodással, véres meg bevert fejekkel. Dehogyis ...

Egyfelől, ahogy írtam is nemrég - egyelőre a jelenlegi állapotok minden lényeges szereplőnek "megfelelő" még. A status quo ante így is marad míg az előbbi dologban nem áll be változás.

Mi lenne, ha pl. Trump oldalán "fogalmazódna meg" komolyan a gondolat, hogy elég? Egyfelől a térfigyelő kamerákkal meg a gumitalpúak segítségével szerintem már feltérképezték, hogy az "utcai szinten" ki-kivel van. Namost, ha a hatalom nem akar csatajeleneteket az utcán rendőrökkel/katonákkal (és miért akarna), akkor egyszerű a recept. Az adott pillanatban egy-egy "hárombetűs" kolléga diszkréten odalép az egy-két/néhány hangadóhoz valamint a fegyveres protester urakhoz/hölgyekhez - a kordont meg unott arccal szétdobálja egy-két rendőr. Emlékszünk rá - Portland -ben egy unatkozó civil ment oda a kordonhoz és komótosan szétdobálta a kordont. A lőtéri kutya nem szólt hozzá ...

Ez nagy általánosságban is működhet - aránylag kevés erő felmutatásával (az impotensnek tűnő rendőrsorfalak vagy éppen a Hummer -ek mellett gépkarabéllyal unatkozó gárdisták stb. helyett) kezdetben a néhány hangadó/fegyveres eltávolításával. Ezeknek mehet mindjárt letöltendő. Aztán szépen lassan jöhetnek a többiek is. Ez hamar elveheti a kedvét az "unatkozó kábszeresző kertvárosi picsáknak" és hasonszőrűeknek, a maradékot meg szét lehet kergetni kb ...
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/elszabadult-a-pokol-chicagoban-8309268/
"TÖBB FAKTOR EGYÜTT VEZET A HELYZET ROSSZABBODÁSÁHOZ
A szerencsétlen rendőri intézkedések nyomán futótűzként terjedő Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) mozgalom egyre több amerikai nagyvárosban gerjeszt erőszakot is. Chicagóban például az elmúlt hét végi lövöldözésekben hatvanan sebesültek meg, tizennégyen pedig életüket vesztették, köztük három gyermek, egy további kiskorú pedig megsebesült. Az egyik halálos áldozat egy egyéves kisfiú, akit mellen talált egy lövedék, de megsebesült az édesanyja is – éppen egy mosodából tartottak hazafelé. A hatóságok a Fox News szerint úgy vélik, anya és gyermeke nem véletlenül kerültek a golyók útjába.
Az NBC Chicago ugyanakkor arról tudósított, hogy a helyi üzletemberekből újonnan alakult Azt mondom, ne lőj! (I’m Telling, Don’t Shoot) nevű érdekvédő csoport 25 ezer dollár jutalmat ajánlott fel a gyilkos kézre kerítéséért. A Chicago Sun-Times is beszámolt az eseményekről. Az online újság azt emelte ki, hogy egy tízéves kislányt egy eltévedt golyó ölt meg nagybátyja lakásában, az ablakon keresztül. A lap értesülései szerint a közelben egymásra lövöldöző férfiak csoportjából jött a végzetes lövés.
Egy másik jellemző eset még június 20-án történt, amikor egy 19 éves fekete fiatalember lelőtt két tinédzsert, csak mert azok magas termete felől érdeklődtek...
...Szakértők szerint Chicagóban ebben az évben eddig több mint háromszáz gyilkosság történt, s a város jó úton halad afelé, hogy megdöntse tavalyi statisztikáit. Egyidejűleg felhívják a figyelmet több egy idejű jelenség összhatására: ezek a koronavírus-járvány okozta stressz és gazdasági visszaesés, a rasszizmussal szembeni ellenállás fokozott tudatosodása, valamint a mélyülő politikai ellentét a közelgő elnökválasztás miatt."
 
T

Törölt tag 2822

Guest

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 809
7 186
113
A seattle-i liberálkommunista utópiában tovább nőtt a hullák száma, most két gyereket lőttek meg egy kocsiban a mintaállam 'rendőrei', az idősebb, 16 éves, meghalt. Állítólag elkötöttek egy kocsit és onnan lövöldöztek, de erre nincs bizonyíték (a képeken a maradványokból ítélve fel voltak húzva az ablakok), valószínűbb, hogy csak kocsikáztak és a zsoldosoknak már nagyon viszketett az ujja az elsütőbillentyűn.
1593476483008.jpg

 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Pedig a Twitch az valóban. Ott élőzték a kampánygyűléseket. A nagyobb durranás a reddites ban, az egy 750e körüli trump-rajongói kört érint. A tech-óriások színt vallottak, egyértelműen telibe szarják a szólásszabadságot és röhögnek a markukba, mert senki nem kérheti számon őket.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 992
53 879
113
Pedig a Twitch az valóban. Ott élőzték a kampánygyűléseket. A nagyobb durranás a reddites ban, az egy 750e körüli trump-rajongói kört érint. A tech-óriások színt vallottak, egyértelműen telibe szarják a szólásszabadságot és röhögnek a markukba, mert senki nem kérheti számon őket.



Mondjuk nem bölcs dolog a fotitkár elvtársat megbosszantani semmilyen korulmények között, mert esetleg késobb ellenszello lesz, de ok tudják. :rolleyes: