[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113

Meghurcolják!
https://www.vadhajtasok.hu/2020/06/...matter-feliratot-huzott-ki-a-focimeccs-kozben
..
FB_IMG_1593332938041.jpg

..
FB_IMG_1593333038439.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Európának fel kell készülnie egy olyan valóságra, amelyben az USA már nem világhatalom – Merkel
https://www.rt.com/news/493101-merkel-us-world-power/

Még a végén addig fogja "rázni a pofonfát", amíg csőstül nem kapja az áldást ...

https://m.origo.hu/nagyvilag/20200629-torok-es-kur-migransok-csaptak-ossze-becsben.html
"Sebastian Kurz osztrák kancellár vasárnap bekérette Ozan Ceyhun török nagykövetet, a Bécs X. kerületében, a hírhedt Favoritenben több napon át tartó zavargások miatt. Az osztrák főváros jelentős részben külföldiek lakta, no-go zónának is nevezett részén török és kurd migránsok csaptak össze, helyi szélsőbaloldali radikálisokkal kiegészülve. A törökök egy része „Allahu Akbar" kiáltással támadt rá a kurdokra, akik török zászlókat égettek."

Ahogy olvastam először az idézett első mondatot gondolatban ki is egészítettem a következőképpen: ""Sebastian Kurz osztrák kancellár vasárnap bekérette Ozan Ceyhun török nagykövetet," - hogy kinevezze Bécs főpolgármesterének ...

Hát kb. semmi másnak nem lett volna értelme ... Ez nagy vonalakban kb. olyan lett volna, mint ha mi a Gyöngyöspatai "szegregációs problémánk" miatt bekérettük volna India nagykövetét ... :)

(kegyeleti okokból nem akartam más aktuálisabb eseményt ideidézni)
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Minél kevésbé ártsuk ebbe bele magunkat szerintem. Az, hogy "Nyugat-Európa elb@szta magát" mert elkörcsileg kisiklott és beengedte a muszlimot az ő saruk!
Most oldják meg! Mi meg védjük magunkat! Elég ha délről, s később, ha balhé lesz, nyugatról reteszelünk!
..
Ne játszuk el a Hunyadi János 2.0-át, mert nem akkorák vagyunk, mint akkor voltunk!
..
Elég, ha szellemi mécses leszünk. Évek óta mondjuk, hogy túlzás amit csinálnak, de ennyi elég! Ne szervezkedjünk helyettük!

Az a baj ha ég körülöttünk a ház hiába csukjuk be az ajtót valószínűleg ha nem is égünk meg de megfulladunk, na kb ilyen az az elgondolás hogy védjük magunkat zárkózzunk be és várjuk meg amíg mások lépnek.
Mindig is birodalomépítő gondolkodás jellemzett mondhatnám hogy sajnos magyarnak születtem bezzeg ha... de egy pillanatra se bántam még az életemben hogy magyarnak születtem.
Hunyadi harcai eleve hátrányból indultak de a csatateret az ország területéről mélyen a Balkán szívébe tette át, az ország erősödhetett a fia pedig már birodalomépítő politikát folytatott ami ha még folytatódik ma lehet mi lennénk Németország kelti nagy testvére.
Ami következtetést én levontam a magyar történelemből azaz hogy ha védekezel pusztulsz, ha becsületesen játszol pusztulsz, ha nagyvonalú vagy pusztulsz. Én ezeket a hibákat igyekszek mellőzni a gondolkodásomból így tehát marad az hogy az ellenséget a határokon kívül kell megverni és közben növekedni.
Nem helyettük szenvedünk sem pedig értük, csakis magunkért, mert most a harcot még ők megtudják vívni magukért de ha elbuknak és nyugati menekültek özönlenek el minket, vagy ami még rosszabb fehér emberek őrült vallások és ideológiák mentén támadnak ránk hogy fogjuk magunkat elzárni ettől?
Mellesleg nem vagyunk egyedül, nem a tizedmilliós magyar nemzetnek kell csak megvívni a harcot ha ügyesek vagyunk akkor egy 60 milliós V4 szövetség áll az őrület ellen európai emberek százmillióit vezetve a normalitás felé. Merjünk végre nagyok lenni, most már mi vagyunk a nyugat!

Látod, ezután ki merne kiállni magáért? sokkal kevesebben, de ha van egy hely Európa szívében ahol velük vannak és ahol nem bűn kimondani hogy a fehér életek is számítanak és büszke tagjai lehetnek nemzetüknek és itt oltalmat találnak a hazájuk megmentéséhez, de nem helyettük harcoló embereket, csak segítőket.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
És kifizetsz neki havi 3000 euró bért amikor a magyar baka 600-at kap?
Ez mind megy az academibe zsoldosnak. Most baromi nagy a kereslet.
Nem, valami olyat kapnak ami sokkal értékesebb, a reményt.
Mellesleg te mennyiért adnád el nekem a családodat, szeretteid? Gyanítom nem tudnék sem én sem más annyit adni hogy megtedd, lesz aki elmegy zsoldosnak, de aki egy eszmét követ az amint lehetősége van tenni érte nem a pénzt fogja nézni, vagy egy tálib miért lesz tálib és nem amerikai zsoldos, egy huszi miért nem szaudi oldalon harcol ahol van pénz, paripa ,fegyver? Azért nem mert hisznek valamiben.

Zárójelben ezt le írtam már legelején, első a sajátjaink felszerelése és bérezése. Amúgy ha mi is olyan gazdag ország lennénk valószínűleg éppen annyira lennénk elhülyülve mint tőlünk nyugatra.
akár katonákra pl magyar idegenlégió nyílt üzenettel hogy miért csatlakozzanak ( bár amíg a sajátjaink fizetése és felszerelése sem rendezett addig ez álom, plusz azért egy ilyen kvázi zsoldos erőt használni is kéne hogy pénzt is hozzon)


Minél kevésbé ártsuk ebbe bele magunkat szerintem. Az, hogy "Nyugat-Európa elb@szta magát" mert elkörcsileg kisiklott és beengedte a muszlimot az ő saruk!
Most oldják meg! Mi meg védjük magunkat! Elég ha délről, s később, ha balhé lesz, nyugatról reteszelünk!
..
Ne játszuk el a Hunyadi János 2.0-át, mert nem akkorák vagyunk, mint akkor voltunk!
..
Elég, ha szellemi mécses leszünk. Évek óta mondjuk, hogy túlzás amit csinálnak, de ennyi elég! Ne szervezkedjünk helyettük!

Még annyival kiegészíteném a korábbit, hogy Hunyadinak is "csak" egy Kapisztránt küldött a pápa, de ez elég volt a legnagyobb győzelméhez.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 692
13 360
113
Az a baj ha ég körülöttünk a ház hiába csukjuk be az ajtót valószínűleg ha nem is égünk meg de megfulladunk, na kb ilyen az az elgondolás hogy védjük magunkat zárkózzunk be és várjuk meg amíg mások lépnek. Mindig is birodalomépítő gondolkodás jellemzett mondhatnám hogy sajnos magyarnak születtem bezzeg ha... de egy pillanatra se bántam még az életemben hogy magyarnak születtem. Hunyadi harcai eleve hátrányból indultak de a csatateret az ország területéről mélyen a Balkán szívébe tette át, az ország erősödhetett a fia pedig már birodalomépítő politikát folytatott ami ha még folytatódik ma lehet mi lennénk Németország kelti nagy testvére. Ami következtetést én levontam a magyar történelemből azaz hogy ha védekezel pusztulsz, ha becsületesen játszol pusztulsz, ha nagyvonalú vagy pusztulsz. Én ezeket a hibákat igyekszek mellőzni a gondolkodásomból így tehát marad az hogy az ellenséget a határokon kívül kell megverni és közben növekedni. Nem helyettük szenvedünk sem pedig értük, csakis magunkért, mert most a harcot még ők megtudják vívni magukért de ha elbuknak és nyugati menekültek özönlenek el minket, vagy ami még rosszabb fehér emberek őrült vallások és ideológiák mentén támadnak ránk hogy fogjuk magunkat elzárni ettől? Mellesleg nem vagyunk egyedül, nem a tizedmilliós magyar nemzetnek kell csak megvívni a harcot ha ügyesek vagyunk akkor egy 60 milliós V4 szövetség áll az őrület ellen európai emberek százmillióit vezetve a normalitás felé. Merjünk végre nagyok lenni, most már mi vagyunk a nyugat! Látod, ezután ki merne kiállni magáért? sokkal kevesebben, de ha van egy hely Európa szívében ahol velük vannak és ahol nem bűn kimondani hogy a fehér életek is számítanak és büszke tagjai lehetnek nemzetüknek és itt oltalmat találnak a hazájuk megmentéséhez, de nem helyettük harcoló embereket, csak segítőket.

Az ellenfél területén is kell harcolni.
Segíteni kell ott is a józanul gondolkodókat. Az is gyengíti a "bad boys"-t.
Mi/Ki következik utánuk?

Bizony, bizony...

Nekünk,/nálunk(Eu/Brüsszel/Strassburg, ...) most vihar előtti csend van ! ! !
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Az a baj ha ég körülöttünk a ház hiába csukjuk be az ajtót valószínűleg ha nem is égünk meg de megfulladunk, na kb ilyen az az elgondolás hogy védjük magunkat zárkózzunk be és várjuk meg amíg mások lépnek.
Mindig is birodalomépítő gondolkodás jellemzett mondhatnám hogy sajnos magyarnak születtem bezzeg ha... de egy pillanatra se bántam még az életemben hogy magyarnak születtem.
Hunyadi harcai eleve hátrányból indultak de a csatateret az ország területéről mélyen a Balkán szívébe tette át, az ország erősödhetett a fia pedig már birodalomépítő politikát folytatott ami ha még folytatódik ma lehet mi lennénk Németország kelti nagy testvére.
Ami következtetést én levontam a magyar történelemből azaz hogy ha védekezel pusztulsz, ha becsületesen játszol pusztulsz, ha nagyvonalú vagy pusztulsz. Én ezeket a hibákat igyekszek mellőzni a gondolkodásomból így tehát marad az hogy az ellenséget a határokon kívül kell megverni és közben növekedni.
Nem helyettük szenvedünk sem pedig értük, csakis magunkért, mert most a harcot még ők megtudják vívni magukért de ha elbuknak és nyugati menekültek özönlenek el minket, vagy ami még rosszabb fehér emberek őrült vallások és ideológiák mentén támadnak ránk hogy fogjuk magunkat elzárni ettől?
Mellesleg nem vagyunk egyedül, nem a tizedmilliós magyar nemzetnek kell csak megvívni a harcot ha ügyesek vagyunk akkor egy 60 milliós V4 szövetség áll az őrület ellen európai emberek százmillióit vezetve a normalitás felé. Merjünk végre nagyok lenni, most már mi vagyunk a nyugat!


Látod, ezután ki merne kiállni magáért? sokkal kevesebben, de ha van egy hely Európa szívében ahol velük vannak és ahol nem bűn kimondani hogy a fehér életek is számítanak és büszke tagjai lehetnek nemzetüknek és itt oltalmat találnak a hazájuk megmentéséhez, de nem helyettük harcoló embereket, csak segítőket.

Én is a kemény ellenállás híve vagyok, de átgondoltan!
Begyűjteni olyan elemeket, akik csak bajt okozhatnak az nem jó ötlet szerintem...
És igen, a harcot lehetőleg kívül kell megvívni, azzal egyetértek!
..
Így is nagy nyomás alatt vagyunk de a nyílt összecsapás még évtizedekre is lehet. Addig nekünk fű alatt kellene felszívni magunkat!
20 év múlva egész más világ lehet pl. Franciaországban, mint ma. Városokból menekülnek ki a fehérek, muszlimok meg be!
De mindenütt ez a jelenség zajlik.
..
Egyébként külön akciózás nélkül is megnőtt a renoménk a nyugat-európai őslakos átlagpolgárok szemében! Sokkal többen néznek ránk fel a 2015-ös határozott fellépésünk miatt, mint azt sokan gondolnák! Csak a méjnsztrím médiából jön felénk az utálat, a nép nem egészen azt gondolja!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
És kifizetsz neki havi 3000 euró bért amikor a magyar baka 600-at kap?
Ez mind megy az academibe zsoldosnak. Most baromi nagy a kereslet.

Nem, valami olyat kapnak ami sokkal értékesebb, a reményt.
Mellesleg te mennyiért adnád el nekem a családodat, szeretteid? Gyanítom nem tudnék sem én sem más annyit adni hogy megtedd, lesz aki elmegy zsoldosnak, de aki egy eszmét követ az amint lehetősége van tenni érte nem a pénzt fogja nézni, vagy egy tálib miért lesz tálib és nem amerikai zsoldos, egy huszi miért nem szaudi oldalon harcol ahol van pénz, paripa ,fegyver? Azért nem mert hisznek valamiben.

Van egy olyan vetület is, hogy szerintem kinőnek majd ott a régi hagyományokon a megfelelő paramilitáris csoportok...
Azok majd felszívják őket (ETA, IRA, maffia, korzikaiak stb.)
..
Tuningoljuk fel magunkat. Én arra helyezném a hangsúlyt!
Meg kell építeni egy nyílegyenes vasúti pályát Szentgotthárd-Sármellék-Paks-Békéscsaba vonalon, hogy gyorsan tudjunk felfejlődni az osztrák határra nagy erőkkel, ha szükséges! Eleve probléma, hogy a három nyugati megyénkben nem tartunk komoly szárazföldi egységeket gyakorlatilag!
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
Szerintem a mélyben a germánság már emelgeti a fazék fedelét!
Németország egyébként az egyetlen jelentős EU tagállam, amely a 2008-as világgazdasági válságot követően masszívan (~90 ezerrel) növelni tudta az élveszületései számát, dacára annak, hogy 2015 őszén "leforrázta őket a hálózat" 1.5 milliónyi muszlim férfival! És a keleti fehérebb tartományok termékenységi mutatói már verik a volt NSZK-ét!
..
Gallia, Itália, Hispánia pedig épp ellentétesen mozognak, ők demográfiai lejtmenetbe kerültek, pedig beáramlás bőven van oda is!
Szóval apátia és jövőképhiány úgy tűnik nem a németeknél van elsősorban!
..
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Germany :cool:
Fel kell, hogy tűnjön, hogy 2016-ban a sokkolás évét követően mennyien születtek!
Remélem nem gondoljuk, hogy a táborokba tengődő szír férfiak babáztak le!
..
franciák: :eek:
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_France
..
olaszok: :eek::eek:
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Italy
..
spanyolok: :eek::eek::eek:
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Spain
..
A koronavírusnak is keményen odavertek germánék, ami tovább fogja csak dagasztani a német dolgosságba és szorgalomba vetett önbecsülésüket.
Mert már amúgy is csak az maradt nekik. Már mindenüket elvették! 2018 óta Nationalelf sincs ugye!
..
1 millió lakosra számított koronavírus halálozás (4-6-szor jobbak):
Spanyolország: 606, Olaszország: 575, Franciaország: 457, Németország: 108 ;)
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Ok, de ebből a sok új születésből vajon mennyi az őslakos német és mennyi a török, kurd, arab stb náció? Az az érzésem, hogy az őslakosok születési arányszáma a legalacsonyabb a halmazból.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Ok, de ebből a sok új születésből vajon mennyi az őslakos német és mennyi a török, kurd, arab stb náció? Az az érzésem, hogy az őslakosok születési arányszáma a legalacsonyabb a halmazból.

Ennek utána fogok nézni, hogy van-e ilyen statisztika, és ha lesz egy kis időm. De az, hogy a volt NDK területén, ahol 95% feletti az őslakos németek aránya "születési rekorddal válaszolt" a lakosság a 2015-ös elárasztásra, az beszédes!
..
Számomra ebben a trend az érdekes, hogy a többi nagy EU-tagállammal ellentétesen viselkednek!
Úgy reagáltak a németek, ahogy a gyepen látjuk tőlük, ha tíz perccel a vége előtt hátrányban vannak!
Ne a németekért aggódjunk elsősorban! A PIGS és a franciák sokkal nagyobb sz@rban lesznek. Ott fog felborulni a bili!
Kérdés, hogy mikor!??
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
Ennek utána fogok nézni, hogy van-e ilyen statisztika, és ha lesz egy kis időm. De az, hogy a volt NDK területén, ahol 95% feletti az őslakos németek aránya "születési rekorddal válaszolt" a lakosság a 2015-ös elárasztásra, az beszédes!
..
Számomra ebben a trend az érdekes, hogy a többi nagy EU-tagállammal ellentétesen viselkednek!
Úgy reagáltak a németek, ahogy a gyepen látjuk tőlük, ha tíz perccel a vége előtt hátrányban vannak!
Ne a németekért aggódjunk elsősorban! A PIGS és a franciák sokkal nagyobb sz@rban lesznek. Ott fog felborulni a bili!
Kérdés, hogy mikor!??
Valószínűleg hamarabb mint gondolnánk. A franciknál már így is nagy a gebasz és a vicc ebben, hogy annak ellenére, hogy ég a ház, nem, hogy oltanák a tüzet, hanem még olajat locsolnak rá a marhák (értem ezalatt a mostani zöldek előretörését az önkormányzati választásokon).
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 140
113
Majd lehet rácsodálkozni mikor ezek szervezik meg az ellenállást elég durván. :D
Ugyan az jutott az eszembe, nehogy legyen egy 40-es család nélküli Hans köztük akinek úgy gondolja hogy neki a becsületét az alakulatához való hűsége jelenti, azt bekommandózzon AKK-hoz egyszer némi töltött fegyverrel hálája jeléül hogy szétcsapta az alakulatát, az életét, közvetetten a hazája sírásója...
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and zeal

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
  • Tetszik
Reactions: Pogány
T

Törölt tag 1586

Guest
Szétverik a német különleges erőket:

Szélsőjobboldali kilengések miatt átszervezik a német hadsereg különleges egységét

Annegret Kramp-Karrenbauer védelmi miniszter azt mondta, „acélseprővel” tesz rendet az elit alakulatnál.

Szélsőjobboldali kilengések miatt átszervezik a német hadsereg (Bundeswehr) különleges bevetési egységét (Kommando Spezialkräfte – KSK) – jelentette kedden a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap a hírportálján.

Valószínűleg az lesz a feloldhatatlan ellentmondás, hogy a hivatalos ideológia szerint szégyellni és gyűlölni kell a németséget, miközben a németek legjobbjai szükségszerűen a legbüszkébb németek is egyben, akik a legnagyobb német katonai teljesítmények örököseinek tekintik magukat joggal. No mindegy, egyszerre kiáltsa mindenki, sipító gyerekhangon: VESZTESEK VAGYUNK, MEGÉRDEMELJÜK! HURRÁ! o_O

Ehhez a teljesen elképesztő hírhez a Német forrás (csak hogy tényleg nem kacsa…)
https://esut.de/2020/06/meldungen/21507/massive-eingriffe-beim-kommando-spezialkraefte/
 
  • Tetszik
Reactions: milagro