[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/eli...-a-blm-adomanyait-kezelo-szervezetet-8318970/
"A Black Lives Matter hálózatát pénzelő szervezet igazgatótanácsának alelnöke tagja volt egy baloldali forradalmi militáns csoportnak. Szerepelt az FBI legkeresettebb bűnözőinek listáján. 58 évre börtönre ítélték, de 16 év után elnöki jóváhagyással szabadult...
...A Thousand Currents kapcsán ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy annak igazgatótanácsában alelnökként részt vesz az a Susan Rosenberg, akit korábban 58 év börtönre ítéltek. Ő az 1960-as és 1970-es évek radikálisa volt, a baloldali forradalmi militáns csoport, a május 19 Kommunista Szervezet tagja, amely szervezet szövetkezett a Weather Underground terrorista csoporttal és más radikálisokkal. Felkerült az FBI legkeresettebb személyeinek listájára is, majd 1984-ben kapták el akkor, amikor a kocsijából New Jerseyben több száz font dinamitot, géppuskát és egyéb fegyvereket rakodott ki. 16 évig börtönben ült, majd 2001-ben Clinton elnök adott neki kegyelmet. Szabadulása után az Amerikai Zsidó Világszolgálat kommunikációs igazgatójaként szolgált, mielőtt a Thousand Currents-hez csatlakozott volna. 2011-ben önéletrajzot írt: „Egy amerikai radikális” – címmel.
A Washingtonexaminer szerint a róla szóló cikk megjelenése után Rosenberg képét levették a Thousand Currents weboldaláról.
A cikkben egyébként szó esik a BLM három alapítójáról is. Ők Alicia Garza, Petrisse Cullors és Opal Tometi. 2015-ben a Real News Network megszólaltatta őket. Akkor Cullors úgy jellemezte magát és Garzát, hogy ők maguk “képzett marxisták.” "
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Ó, jaj, azok a rohadt ibsi bicajsávok... Éljen a nemzeti tüdőrák!? Tessünk már szeretni annyira a saját nemzetünket, hogy nem örülünk a sok ezer beteg és halott honfitársunknak, akik a légszennytől pusztulnak. Egy kicsi józan észt kérek a kruppos, asztmás stb. gyerekek nevében is, mert aki a városi bringázást politikai okokból ekézi, az őket támadja, a saját népe pusztulásának drukkol. A közlekedési topikban feleljen, akinek van rá bőr a képén.
Ez lenne a világváros? Vissza akarják venni az autósoktól? Mert most visszaveszik, de akkor szerinted lesznek dugók, hogy rákot okozzanak, vagy sem?

Rémlik egy dél-afrikai film anno az átkosból. A csaj a háza udvarán beült az autóba, majd bedobta a levelet a házzal szemközti postaládába, és vissza. Istenek a fejükre estek, vagy melyik volt. Szerinted, meg fog szűnni az autókázás csak mert bicajsávok vannak? Inkább kapsz rákot a dugótól, mint nem.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
Ez lenne a világváros? Vissza akarják venni az autósoktól? Mert most visszaveszik, de akkor szerinted lesznek dugók, hogy rákot okozzanak, vagy sem?

Rémlik egy dél-afrikai film anno az átkosból. A csaj a háza udvarán beült az autóba, majd bedobta a levelet a házzal szemközti postaládába, és vissza. Istenek a fejükre estek, vagy melyik volt. Szerinted, meg fog szűnni az autókázás csak mert bicajsávok vannak? Inkább kapsz rákot a dugótól, mint nem.
Nem az a baj, hogy van bicikli sáv, a baj inkább az, hogy eszetlenül csinálja ez a barom (illetve a bkk). A körúton ott van egy iszonyat széles járda, abból kellett volna elvenni. Abban tök igazad van, hogy ettől nem fog csökkeni a gépkocsik száma, ahogy a károsanyag kibocsájtás sem (sőt csak növeljük), ha a gyorsforgalmi utaknál lecsökkentik 70-ről 50-re a sebességhatárt. Sajnos az új városvezetés dilettantizmusa itt is igencsak megmutatkozik. Ezt is lehetne okosabban csinálni, csak ugye mit várunk olyan emberektől akik két értelmes mondatot nem tudnak kinyögni amikor szakmai kérdésekkel kapcsolatosan faggatják őket a tv-ben (lánchíd és Kerpel Fronius helyettes úr). Mondjuk ez nagyon nem topik téma amúgy :D Bocsánat!
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Leginkább az elv nem tetszik, hogy demokráciának kikiáltva a kisebbség adhat többséget.Nekem mindegy, hogy hol van ilyen rendszer, sehol nem jó.Nem Orbán miatt nem tetszik, mert nekem az elvvel van bajom, ahol úgy lehet kormányozni, hogy elég a kisebbséget (mármint a kevesebb szavazatot jól elosztva a térképen) megszerezni magadnak és máris te vagy a kiskirály 4 (meg hol, mennyi) évre. A választási rendszerbe van kódolva, hogy nem kell a lakosság körében a többséget meggyőzni, elég ha a térképen taktikázgatnak. Ezt a saját településemen (illetve ugye nem csak ott, hanem a komplett környéken, hiszen a választókerülethez nem csak egy város tartozik) is jól látom, ahol a helyi narancsos párt kifejezetten a c-szavazatokkal taktikázgatott a magyarok kárára, hibába van magyar többség a településen meg a környéken.Tudom hogyan működik, hiszen az egyik helyi fideszes képviselő szegről-végről a rokonom és nem csak itt megy így, hiszen az ukáz fentről jött nekik is.
Az USA-ban is ugyanezt csinálják, csak sokkal nagyobb mértékben.

Egyébként 2014-ben is meglett a 2/3 (133 képviselő), ott elég volt ehhez 45%-t szerezni.
2006-ban Fletóék szavazatszámban csak 1%-al kaptak többet, mint a Fidesz, mégis 7%-al több parlamenti helyet szereztek meg.

És akkor még az USA bombáz le országokat a demokrácia hiányára hivatkozva.....

Aztán persze inkább Trump, mint Klingon/Bödön, meg inkább Orbán, mint Fetó/Dobrev/Jákob, de nekem akkor is elvi bajom van az egésszel.

Szerintem idén izgalmasabb lesz a választási műsor az USA-ban.2016-ban csak az ment, hogy Trump nem lehet elnök, Trump nem lehet elnök Trump nem lehet elnök, készülhetünk az első női elnökre.Aztán jöttek az eredmények meg a pofonok :D
Az első női majdnem-elnök meg tört-zúzott és két perc alatt tört ki rajta 20 évnyi havibaj :D
Ugyanakkor tartok tőle, hogy banánhéjon mehet el az egész és azért mégis csak a világ egyik legnagyobb atom és gazdasági hatalmáról van szó.

Most bajban vagyok, hogy magával a képviseleti demokrácia lényegét nem érted, esetleg a választási rendszerrel nem vagy tisztában avagy esetleg más oka van az értetlenkedésnek? Ezt most tényleg nem sértésnek szánom - elnézést kérek, ha esetleg úgy hangozna mégis.

A választási rendszer két nagy "része" van. Az egyik az egyéni képviselőjelöltekre történő szavazás (106 mandátum) illetve országos listára történő szavazás (93 mandátum). Apróság, hogy a határontúliak csak listára szavazhatnak - így mivel a listának eleve kisebb a súlya kicsivel illetve számosságban is "elhanyagolható" a szavazatuk (meg persze Ők is szavazhatnak minden irányban) így ez inkább jelképes dolog ... Namost a listás szavazás csak egy része a történetnek plussz az 5% bejutási küszöböt is figyelembevesszük (azaz a sok pár- vagy tört százalékos tömörülések be sem jutnak - max egyéniben.), akkor az, hogy csak a listás eredménnyel jössz az a legenyhébb formában és diplomatikusan fogalmazva is egy marha nagy csúsztatás.

Míg a nyugati országok "győztes kompenzációs" rendszerük (azaz kisebbségi kormányzás lehetőségét illetve azt próbálják csökkenteni, hogy pl. tucatnyi párt jusson be és mondjuk állandóan 6 -nak kelljen koalíciót kötni - előbbire Szlovénia a "rossz" példa, az utóbbira pl. Hollandia) miatt jönnek ki azok a dolgok, hogy pl. jópár országban ezzel az eredménnyel 4/5 is lehetett volna - addig Magyarországon inkább "veszteskompenzáló" a választási rendszer. Miért is? Hát pl. az egyéni vesztes töredékszavazatok beszámítanak a listába, illetve pl. listán be nem jutók is egyénileg bizonyíthatnak és a támogatottságukat jelentősen meghaladó (!!) mandátumot szerezhetnek ...

Mégis mi az oka akkor, hogy az ellenzék nem nyert illetve miért nem lett éppen csak többségi - netalán kisebbségi kormányzás? Az ok egyszerű: az ország elsöprő többsége egyáltalán nem kért az ellenzékből. Értem ez alatt a vidéki részét (népességarányosan ez ugye több, mint 4/5 ...). A listás szavazás majd 50% -a Fidesz - azaz az összes többi együttesen hoztak ennyit (beleértve az 5% alattiakat is). Így az egyéni választási körzetek számítanak - na itt volt elsöprő Fidesz tarolás. A 106 mandátumból 91 -et szereztek meg (!!). Vajon miért nem ennek az arányával példálóztál ???

Egy kis matek és láthatjuk, hogy amennyiben kicsit is kiegyenlítettebb lett volna az egyéni körzetek eredménye, akkor a szép "veszteskompenzáló" a választási rendszerünknek hála Orbán -ék akkorát buktak volna, mint az ólajtó. A kedves ellenzékünk úgy zusammen tojik magasról a vidékre (egy-két "bástyát" kivéve) - ez volt az oka ennek a 2/3 közeli eredménynek ...

A "c-szavazatok" valóban érdekes témakör lehetne - akár tágabb értelemben is (nem csak országgyűlési választásokkal kapcsolatban). Ugyanakkor itt hívnám fel két dologra a figyelmet - az egyik az, hogy ez "hagyományosan" a mostani ellenzék terepe, ebben Ők az erősek, a másik pedig az, hogy az ellenzék ezen "fegyverét" valóban Orbánék is ellenük fordították. Sőt akár mondható, hogy valóban nem is olyan rosszul. Itt most eszembe jut az a mondás, hogy "aki másnak vermet ás - az maga esik bele" ...:)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/bic...eki-a-seattle-i-anarchistaknak-video-8320764/
"Néhány hete az amerikai Seatlle városában a szélsőbaloldali tüntetők elfoglaltak néhány háztömböt, majd kikiáltották a Capitol Hill Autonóm Zónát (CHAZ), amelyet rendőrmentes övezetnek nyilvánították, s ki is vonult onnan a rendőrség...
...A rendőrség szerdán benyomult a területre, ahol többek között biciklis egységek is szerepet kaptak..."

https://index.hu/kulfold/2020/07/01/seattle_autonom_zona_allam_tunteto_george_floyd/
"Elrendelte a közelmúlt tüntetései alatt a tüntetők által elfoglalt, korábban autonómnak kikiáltott seattle-i terület felszámolását a város polgármestere, Jenny Durkan szerdán – írja az MTI. A rendőrség a bejelentés után szinte azonnal bevonult az övezetbe, és megtisztították a területet.
Durkan helyi idő szerint szerda reggel rendeletet adott ki és „törvénytelen gyülekezésnek” nevezte az övezetet. Carmen Best rendőrfőnök közleményben jelentette be, hogy a rendőrség megkezdte a tüntetők által mintegy három héttel ezelőtt létrehozott övezet felszámolását, mellyel azóta végeztek is.
A CNN szerint 13 tüntetőt tartóztattak le az akció során, miután nem voltak hajlandóak elhagyni a területet. Az alábbi két felvételen az látható, ahogy a rendőrség megtisztítja az övezetet...
...Az övezet felszámolásáról hozott döntést a polgármester azután jelentette be, hogy az azt megelőző napokban több lövöldözés is történt a zóna környékén. Június 20-án hajnalban két embert ért lövés az övezetben, egyikük életét vesztette. Másnap este egy 17 éves fiatalt szállítottak kórházba, őt a karján érte lövés..."



Nem siették el...(videók a cikkekben)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2020/06/29/st_louis_mark__patty_mccloskey_tuntetes_egyesult_allamok/
"Felfokozott hangulat uralkodik az Egyesült Államokban körülbelül egy hónapja, azóta, hogy egy fekete férfi, George Floyd meghalt egy rendőri intézkedés közben Minneapolisban. Floyd halála óta fel-fellángolnak a tüntetések, a demonstrálók a rendőri brutalitás és a rasszizmus ellen emelnek szót.
St. Louisban nemrég a rendőrség anyagi forrásainak elvételét követelték többen, mire a polgármester, Lyda Krewson állítólag közzétette az ezt kérvényezők névsorát. A Daily Mail azt írja, ezért vasárnap mintegy 300 fő indult Krewson háza felé, hogy a lemondását követeljék, és úton odafelé elhaladtak egy ügyvédpár, Mark és Patty McCloskey műreneszánsz palazzója előtt is. A házaspár ekkor fegyverrel vonult ki a ház elé, Patty McCloskey cipőt sem viselt, viszont volt nála egy kézifegyver. Lapinformációk szerint így próbálták eltávolítani a tüntetőket a birtokukról."

https://index.hu/kulfold/2020/07/01/amerikai_ugyved_st_louis_tuntetes/
"Többen megvádolták azzal a St. Louisban élő Mark McCloskey-t, hogy épp a Black Lives Matter-mozgalommal (kb. a Fekete Életek is Számítanak) szemben állt ki vasárnap, amikor feleségével együtt felfegyverkezve kivonult a háza elé, hogy a birtokukra lépő mintegy kb. 300 tüntetővel szemben megvédjék ingatlanjukat és magukat.
Hozzátette, teljesen nevetséges, hogy kikiáltották a Black Lives Matter-mozgalom ellenségének, ilyesmiről ugyanis szó sincs, és nem is érdekelte a tüntetők bőrszíne, ahogyan az sem, mi volt a motivációjuk.
A közzétett videón az látszik, ahogy tüntetők bemennek egy kapun, ami, mint utóbb kiderült, egy magánterületre, pontosabban magánútra zárja le a bejutást. Noha a Porland Place, ahol McCloskey lakik, nincs túl távol a polgármester otthonától, az ügyvéd szerint felőlük nem lehet bejutni oda, és azt is állította, hogy a tüntetők betörték a kaput, valamint megfenyegették, hogy megölik a kutyáját, a házát pedig felgyújtják...
...Az a videók és szemtanúk beszámolói alapján nem egyértelmű, hogy a bal oldali kapun hogyan jutottak be a tüntetők, nyitva volt-e vagy sem, de az látszik a felvételeken, hogy a jobb oldalit tönkretették.
McCloskey 20 másodperccel azután állt ki a háza elé, hogy a tüntetők átjutottak a kapun, és szóváltásba bonyolódott velük. Feleségével együtt elmondták, hogy ez magánterület, és felszólították őket, hogy menjenek el. A rendőrségi beszámoló szerint ezután a tüntetők sértegetni kezdték őket, és fenyegetőztek. „Amikor a sértettek látták a felfegyverkezett személyeket, maguk is felfegyverkeztek, és értesítették a rendőrséget.”
Az egyik helyi riporter, Daniel Shular azt mondta, valóban volt néhány tüntetőnél fegyver, de állítólag senki sem fogott fegyvert McCloskey-ékra. Az ügyet az illetékes rendőrség vizsgálja. A körzeti ügyész, Kimberly M. Gardner a CNN-nek küldött nyilatkozatában azt írta: hivatala is vizsgálja a történteket, meg kell ugyanis védeniük a békés tüntetéshez való jogot..."



- A sértett mentegetőzik, miközben a "sértők" felháborodnak.
-A "tüntetők (állításuk szerint útban máshoz - a polgármesterhez) , betörtek egy kapukkal ellátott zárt magánterületre, amin keresztül viszont az állítólagos céljukhoz (a polgármester) nem juthattak közvetlenül el.
- Ezenkívül, a "tüntetők" között voltak fegyveresek is, akik állítólag nem fenyegették a tulajdonosokat, igaz, a "tüntetők között voltak akik a tulajdonosokat megfenyegették, hogy "hogy megölik a kutyáját, a házát pedig felgyújtják. "
- Tehát Fegyveresen (is) betörtek a "tüntetők egy magánterületre (Amerikában!), ahol fegyveresen fogadták őket. De nem lőttek a fegyveresekkel is betörő "tüntetőkre"
- Az ügyészség álláspontja egészen egyedi, főleg Amerikában. Betörnek fegyveresen egy magánbirtokra, és az ügyészség a békés tüntetéshez való jog ügyében vizsgálódik.
-Lényegében az ügyészség azt akarja vizsgálni, hogy a sértettek a saját zárt birtokukon megsértették e az oda fegyveresekkel is betörő "tüntetők" békés tüntetéshez való jogát?
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 277
113
Nem az a baj, hogy van bicikli sáv, a baj inkább az, hogy eszetlenül csinálja ez a barom (illetve a bkk). A körúton ott van egy iszonyat széles járda, abból kellett volna elvenni. Abban tök igazad van, hogy ettől nem fog csökkeni a gépkocsik száma, ahogy a károsanyag kibocsájtás sem (sőt csak növeljük), ha a gyorsforgalmi utaknál lecsökkentik 70-ről 50-re a sebességhatárt. Sajnos az új városvezetés dilettantizmusa itt is igencsak megmutatkozik. Ezt is lehetne okosabban csinálni, csak ugye mit várunk olyan emberektől akik két értelmes mondatot nem tudnak kinyögni amikor szakmai kérdésekkel kapcsolatosan faggatják őket a tv-ben (lánchíd és Kerpel Fronius helyettes úr). Mondjuk ez nagyon nem topik téma amúgy :D Bocsánat!

Nehogy rohadt pesti disznajai sétálni tudjanak a városukban, ugye...

Amúgy meg minél sz*bb lesz autóval közlekedni, annál vonzóbb lesz az egyéb alternatíva.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 277
113
https://index.hu/kulfold/2020/07/01/amerikai_ugyved_st_louis_tuntetes/
"Többen megvádolták azzal a St. Louisban élő Mark McCloskey-t, hogy épp a Black Lives Matter-mozgalommal (kb. a Fekete Életek is Számítanak) szemben állt ki vasárnap, amikor feleségével együtt felfegyverkezve kivonult a háza elé, hogy a birtokukra lépő mintegy kb. 300 tüntetővel szemben megvédjék ingatlanjukat és magukat.
Hozzátette, teljesen nevetséges, hogy kikiáltották a Black Lives Matter-mozgalom ellenségének, ilyesmiről ugyanis szó sincs, és nem is érdekelte a tüntetők bőrszíne, ahogyan az sem, mi volt a motivációjuk.
A közzétett videón az látszik, ahogy tüntetők bemennek egy kapun, ami, mint utóbb kiderült, egy magánterületre, pontosabban magánútra zárja le a bejutást. Noha a Porland Place, ahol McCloskey lakik, nincs túl távol a polgármester otthonától, az ügyvéd szerint felőlük nem lehet bejutni oda, és azt is állította, hogy a tüntetők betörték a kaput, valamint megfenyegették, hogy megölik a kutyáját, a házát pedig felgyújtják...
...Az a videók és szemtanúk beszámolói alapján nem egyértelmű, hogy a bal oldali kapun hogyan jutottak be a tüntetők, nyitva volt-e vagy sem, de az látszik a felvételeken, hogy a jobb oldalit tönkretették.
McCloskey 20 másodperccel azután állt ki a háza elé, hogy a tüntetők átjutottak a kapun, és szóváltásba bonyolódott velük. Feleségével együtt elmondták, hogy ez magánterület, és felszólították őket, hogy menjenek el. A rendőrségi beszámoló szerint ezután a tüntetők sértegetni kezdték őket, és fenyegetőztek. „Amikor a sértettek látták a felfegyverkezett személyeket, maguk is felfegyverkeztek, és értesítették a rendőrséget.”
Az egyik helyi riporter, Daniel Shular azt mondta, valóban volt néhány tüntetőnél fegyver, de állítólag senki sem fogott fegyvert McCloskey-ékra. Az ügyet az illetékes rendőrség vizsgálja. A körzeti ügyész, Kimberly M. Gardner a CNN-nek küldött nyilatkozatában azt írta: hivatala is vizsgálja a történteket, meg kell ugyanis védeniük a békés tüntetéshez való jogot..."



- A sértett mentegetőzik, miközben a "sértők" felháborodnak.
-A "tüntetők (állításuk szerint útban máshoz - a polgármesterhez) , betörtek egy kapukkal ellátott zárt magánterületre, amin keresztül viszont az állítólagos céljukhoz (a polgármester) nem juthattak közvetlenül el.
- Ezenkívül, a "tüntetők" között voltak fegyveresek is, akik állítólag nem fenyegették a tulajdonosokat, igaz, a "tüntetők között voltak akik a tulajdonosokat megfenyegették, hogy "hogy megölik a kutyáját, a házát pedig felgyújtják. "
- Tehát Fegyveresen (is) betörtek a "tüntetők egy magánterületre (Amerikában!), ahol fegyveresen fogadták őket. De nem lőttek a fegyveresekkel is betörő "tüntetőkre"
- Az ügyészség álláspontja egészen egyedi, főleg Amerikában. Betörnek fegyveresen egy magánbirtokra, és az ügyészség a békés tüntetéshez való jog ügyében vizsgálódik.
-Lényegében az ügyészség azt akarja vizsgálni, hogy a sértettek a saját zárt birtokukon megsértették e az oda fegyveresekkel is betörő "tüntetők" békés tüntetéshez való jogát?


A körzeti ügyész a képek alapján néger.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Most bajban vagyok, hogy magával a képviseleti demokrácia lényegét nem érted, esetleg a választási rendszerrel nem vagy tisztában avagy esetleg más oka van az értetlenkedésnek? Ezt most tényleg nem sértésnek szánom - elnézést kérek, ha esetleg úgy hangozna mégis.

A választási rendszer két nagy "része" van. Az egyik az egyéni képviselőjelöltekre történő szavazás (106 mandátum) illetve országos listára történő szavazás (93 mandátum). Apróság, hogy a határontúliak csak listára szavazhatnak - így mivel a listának eleve kisebb a súlya kicsivel illetve számosságban is "elhanyagolható" a szavazatuk (meg persze Ők is szavazhatnak minden irányban) így ez inkább jelképes dolog ... Namost a listás szavazás csak egy része a történetnek plussz az 5% bejutási küszöböt is figyelembevesszük (azaz a sok pár- vagy tört százalékos tömörülések be sem jutnak - max egyéniben.), akkor az, hogy csak a listás eredménnyel jössz az a legenyhébb formában és diplomatikusan fogalmazva is egy marha nagy csúsztatás.

Míg a nyugati országok "győztes kompenzációs" rendszerük (azaz kisebbségi kormányzás lehetőségét illetve azt próbálják csökkenteni, hogy pl. tucatnyi párt jusson be és mondjuk állandóan 6 -nak kelljen koalíciót kötni - előbbire Szlovénia a "rossz" példa, az utóbbira pl. Hollandia) miatt jönnek ki azok a dolgok, hogy pl. jópár országban ezzel az eredménnyel 4/5 is lehetett volna - addig Magyarországon inkább "veszteskompenzáló" a választási rendszer. Miért is? Hát pl. az egyéni vesztes töredékszavazatok beszámítanak a listába, illetve pl. listán be nem jutók is egyénileg bizonyíthatnak és a támogatottságukat jelentősen meghaladó (!!) mandátumot szerezhetnek ...

Mégis mi az oka akkor, hogy az ellenzék nem nyert illetve miért nem lett éppen csak többségi - netalán kisebbségi kormányzás? Az ok egyszerű: az ország elsöprő többsége egyáltalán nem kért az ellenzékből. Értem ez alatt a vidéki részét (népességarányosan ez ugye több, mint 4/5 ...). A listás szavazás majd 50% -a Fidesz - azaz az összes többi együttesen hoztak ennyit (beleértve az 5% alattiakat is). Így az egyéni választási körzetek számítanak - na itt volt elsöprő Fidesz tarolás. A 106 mandátumból 91 -et szereztek meg (!!). Vajon miért nem ennek az arányával példálóztál ???

Egy kis matek és láthatjuk, hogy amennyiben kicsit is kiegyenlítettebb lett volna az egyéni körzetek eredménye, akkor a szép "veszteskompenzáló" a választási rendszerünknek hála Orbán -ék akkorát buktak volna, mint az ólajtó. A kedves ellenzékünk úgy zusammen tojik magasról a vidékre (egy-két "bástyát" kivéve) - ez volt az oka ennek a 2/3 közeli eredménynek ...

A "c-szavazatok" valóban érdekes témakör lehetne - akár tágabb értelemben is (nem csak országgyűlési választásokkal kapcsolatban). Ugyanakkor itt hívnám fel két dologra a figyelmet - az egyik az, hogy ez "hagyományosan" a mostani ellenzék terepe, ebben Ők az erősek, a másik pedig az, hogy az ellenzék ezen "fegyverét" valóban Orbánék is ellenük fordították. Sőt akár mondható, hogy valóban nem is olyan rosszul. Itt most eszembe jut az a mondás, hogy "aki másnak vermet ás - az maga esik bele" ...:)

Nem akarok annál mélyebben belemenni, mint ahogyan már fentebb leírtam, mert ez innentől kezdve már off lenne végig.

Nincs itt értetlenkedés.Nem a választási rendszer meg nem értéséből fakad a problémám, hanem abból, hogy a választási rendszerek (nem csak nálunk, más országokban is (lásd: USA)) olyan eredményt hozhatnak ki, ami köszönőviszonyban nincs a valódi választói akarattal.Ennyi.
Ezért példálóztam 2006-tal, ahol a Fidesz kevesebb képviselőt adott, mint ahányan a pártot valójában támogatták.Tehát a gyakorlatban 380.000 ember(feltéve, hogy jól számoltam a cirka 7%-ot) véleménye/akarata lett telibe....-va.Ja, az a 7% önmagában kitette a küszöböt!!!!
Teljes mértékig tisztában vagyok a választási rendszer működésével (máskülönben mi a f*sznak mennék el szavazni ha azt se tudom hogyan működik?).Csak nem értek egyet vele.Össz-vissz van 5-6 párt amelyik eléri az 5%-os küszöböt(illetve akik nem egyedül indulnak, nekik 10 vagy 15%-os küszöböt (Fidesz-KDNP, MSZP-Párbeszéd)), szóval attól azért nem kellene tartani, hogy 2-3-nál nagyobb koalíciók alakuljanak.Hollandiában például bejutási küszöb sincs, így az 1-2%-os párt is jelen van 1-2 hellyel, de ez nálunk elképzelhetetlen.

Az USA-ban gyakorlatilag két párt van.Mégis mi akadályozza meg őket abban, hogy a szavazatok száma és ne az ilyen-olyan sakkjátszmák döntsenek az elnökről?
2000-ben egy egész hónapig kínlódtak, hogy ki legyen az elnök, végül 500 emberen múlt és az nyert, aki 500.000-el kevesebbet kapott az ellenfelénél.

A "c-szavazatok"-ról még annyit akartam megjegyezni, hogy a "c-vezetők" nem éppen a balosokkal paroláznak.Sőt.
Ameddig az új-migránsok tőlünk nyugatra jellemzően balosok, addig nálunk pont fordítva van az ómigránsokkal.Persze nem elvből szavaznak jobb oldalra, hanem ilyen-olyan "plusz"-ért.Krumpli, tűzifa, kutak, amikből a többség kárára ingyen vehetik a vizet, etnikai alapú támogatások(USA: kifejezetten feketéknek fenntartott helyek a felsőoktatásban, HUN: kifejezetten cigányoknak osztogatott ösztöndíjak), ezeket mind a kormányzat adja, az ellenzéknek annyi forrása/lehetősége nincs (még a masszív sorosistáknak se).
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Nem akarok annál mélyebben belemenni, mint ahogyan már fentebb leírtam, mert ez innentől kezdve már off lenne végig.

Nincs itt értetlenkedés.Nem a választási rendszer meg nem értéséből fakad a problémám, hanem abból, hogy a választási rendszerek (nem csak nálunk, más országokban is (lásd: USA)) olyan eredményt hozhatnak ki, ami köszönőviszonyban nincs a valódi választói akarattal.Ennyi.
Ezért példálóztam 2006-tal, ahol a Fidesz kevesebb képviselőt adott, mint ahányan a pártot valójában támogatták.Tehát a gyakorlatban 380.000 ember(feltéve, hogy jól számoltam a cirka 7%-ot) véleménye/akarata lett telibe....-va.Ja, az a 7% önmagában kitette a küszöböt!!!!
Teljes mértékig tisztában vagyok a választási rendszer működésével (máskülönben mi a f*sznak mennék el szavazni ha azt se tudom hogyan működik?).Csak nem értek egyet vele.Össz-vissz van 5-6 párt amelyik eléri az 5%-os küszöböt(illetve akik nem egyedül indulnak, nekik 10 vagy 15%-os küszöböt (Fidesz-KDNP, MSZP-Párbeszéd)), szóval attól azért nem kellene tartani, hogy 2-3-nál nagyobb koalíciók alakuljanak.Hollandiában például bejutási küszöb sincs, így az 1-2%-os párt is jelen van 1-2 hellyel, de ez nálunk elképzelhetetlen.

Az USA-ban gyakorlatilag két párt van.Mégis mi akadályozza meg őket abban, hogy a szavazatok száma és ne az ilyen-olyan sakkjátszmák döntsenek az elnökről?
2000-ben egy egész hónapig kínlódtak, hogy ki legyen az elnök, végül 500 emberen múlt és az nyert, aki 500.000-el kevesebbet kapott az ellenfelénél.

A "c-szavazatok"-ról még annyit akartam megjegyezni, hogy a "c-vezetők" nem éppen a balosokkal paroláznak.Sőt.
Ameddig az új-migránsok tőlünk nyugatra jellemzően balosok, addig nálunk pont fordítva van az ómigránsokkal.Persze nem elvből szavaznak jobb oldalra, hanem ilyen-olyan "plusz"-ért.Krumpli, tűzifa, kutak, amikből a többség kárára ingyen vehetik a vizet, etnikai alapú támogatások(USA: kifejezetten feketéknek fenntartott helyek a felsőoktatásban, HUN: kifejezetten cigányoknak osztogatott ösztöndíjak), ezeket mind a kormányzat adja, az ellenzéknek annyi forrása/lehetősége nincs (még a masszív sorosistáknak se).

OK-OK. Csak érdemes pontosan érteni a választási rendszert. Én kifejezetten azt kifogásoltam, hogy csak a listás szavazatok arányából vontál le következtetést - ráadásul ott is "sántított" a logika.

A listás szavazatok 49,27% -a volt meg a Fidesz -nek. Amennyiben csak a listán mandátumot szerzett pártokra leadott szavazatok arányát nézzük, akkor ez a szám erre módosul: 52,9% . Namost ezt a számot jegyezzük meg - még egyszer: 52,9% (ez önmagában is abszolút többség) . Ehhez képest a listás szavazatok alapján a Fidesz a következő százalékban szerzett mandátumot: 45,16% (42/93) . Namost hasonlítsuk össze ezt a két százalékos értéket (amik vastaggal vannak szedve) és tegyük fel a kérdést: melyik irányban "torzít" a választási rendszer?

Ugye idáig nemcsak a kétharmadtól, de a "sima" abszolút többségtől is messze vagyunk a mandátumok terén (nem a szavazatok alapján, mert az alapján a többség már meg lett volna a Fidesznek). Igazából az egyéni választókörzetek 85,85% -a (91/106) kellett, hogy éppen kopp -ra (66,83% - 133/199) meglegyen a 2/3 ...

Más országokban teljesen más "komolyabb" nyűgök is vannak. A szlovén meg a holland -okat említés szintjén fel voltak hozva. Az USA kétpártrendszeres "demokráciája" egy külön misét megér. Az elektoros elnőkválasztási procedúráról nem is beszélve. Erről nagyon komoly anyagok találhatóak - ezzel most tényleg ne untassuk a nagyérdeműt ... :)

Nálunk egyébként a c -k nem balosok vagy jobbosok. Mindig "olyanok", aki éppen a kondér közelében ül - sőt ez is inkább a "vezetőikre" igaz leginkább ... Na de valóban - ebbe se menjünk bele részletesen ...
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and KoviUbi

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 512
113
Nem akarok annál mélyebben belemenni, mint ahogyan már fentebb leírtam, mert ez innentől kezdve már off lenne végig.

Nincs itt értetlenkedés.Nem a választási rendszer meg nem értéséből fakad a problémám, hanem abból, hogy a választási rendszerek (nem csak nálunk, más országokban is (lásd: USA)) olyan eredményt hozhatnak ki, ami köszönőviszonyban nincs a valódi választói akarattal.Ennyi.
Ezért példálóztam 2006-tal, ahol a Fidesz kevesebb képviselőt adott, mint ahányan a pártot valójában támogatták.Tehát a gyakorlatban 380.000 ember(feltéve, hogy jól számoltam a cirka 7%-ot) véleménye/akarata lett telibe....-va.Ja, az a 7% önmagában kitette a küszöböt!!!!
Teljes mértékig tisztában vagyok a választási rendszer működésével (máskülönben mi a f*sznak mennék el szavazni ha azt se tudom hogyan működik?).Csak nem értek egyet vele.Össz-vissz van 5-6 párt amelyik eléri az 5%-os küszöböt(illetve akik nem egyedül indulnak, nekik 10 vagy 15%-os küszöböt (Fidesz-KDNP, MSZP-Párbeszéd)), szóval attól azért nem kellene tartani, hogy 2-3-nál nagyobb koalíciók alakuljanak.Hollandiában például bejutási küszöb sincs, így az 1-2%-os párt is jelen van 1-2 hellyel, de ez nálunk elképzelhetetlen.

Az USA-ban gyakorlatilag két párt van.Mégis mi akadályozza meg őket abban, hogy a szavazatok száma és ne az ilyen-olyan sakkjátszmák döntsenek az elnökről?
2000-ben egy egész hónapig kínlódtak, hogy ki legyen az elnök, végül 500 emberen múlt és az nyert, aki 500.000-el kevesebbet kapott az ellenfelénél.

A "c-szavazatok"-ról még annyit akartam megjegyezni, hogy a "c-vezetők" nem éppen a balosokkal paroláznak.Sőt.
Ameddig az új-migránsok tőlünk nyugatra jellemzően balosok, addig nálunk pont fordítva van az ómigránsokkal.Persze nem elvből szavaznak jobb oldalra, hanem ilyen-olyan "plusz"-ért.Krumpli, tűzifa, kutak, amikből a többség kárára ingyen vehetik a vizet, etnikai alapú támogatások(USA: kifejezetten feketéknek fenntartott helyek a felsőoktatásban, HUN: kifejezetten cigányoknak osztogatott ösztöndíjak), ezeket mind a kormányzat adja, az ellenzéknek annyi forrása/lehetősége nincs (még a masszív sorosistáknak se).


Többet látsz ebbe bele,mint amennyi bene van,kb lóf@szt sem számít,hogy mire szavaz a nép,vagy ki van kormányon,ezért kapjuk torokra a demokráciát.
Egy a lényeg,a pénztárgép csengessen,no meg a gazdatest életben maradjon,mert akkor vége a csengettyűszónak is.
Nálunk 10 éve a komcsik még arra sem voltak képesek,hogy a parancsokat rendesen végrehajtsák,már haláltusázott a gazdatest,menniük kellett,a mostaniak utalják oda a baksist,kapják a jutalékot,hízik a gazdatest,mi kellhet még?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/bic...eki-a-seattle-i-anarchistaknak-video-8320764/
"Néhány hete az amerikai Seatlle városában a szélsőbaloldali tüntetők elfoglaltak néhány háztömböt, majd kikiáltották a Capitol Hill Autonóm Zónát (CHAZ), amelyet rendőrmentes övezetnek nyilvánították, s ki is vonult onnan a rendőrség...
...A rendőrség szerdán benyomult a területre, ahol többek között biciklis egységek is szerepet kaptak..."

https://index.hu/kulfold/2020/07/01/seattle_autonom_zona_allam_tunteto_george_floyd/
"Elrendelte a közelmúlt tüntetései alatt a tüntetők által elfoglalt, korábban autonómnak kikiáltott seattle-i terület felszámolását a város polgármestere, Jenny Durkan szerdán – írja az MTI. A rendőrség a bejelentés után szinte azonnal bevonult az övezetbe, és megtisztították a területet.
Durkan helyi idő szerint szerda reggel rendeletet adott ki és „törvénytelen gyülekezésnek” nevezte az övezetet. Carmen Best rendőrfőnök közleményben jelentette be, hogy a rendőrség megkezdte a tüntetők által mintegy három héttel ezelőtt létrehozott övezet felszámolását, mellyel azóta végeztek is.
A CNN szerint 13 tüntetőt tartóztattak le az akció során, miután nem voltak hajlandóak elhagyni a területet. Az alábbi két felvételen az látható, ahogy a rendőrség megtisztítja az övezetet...
...Az övezet felszámolásáról hozott döntést a polgármester azután jelentette be, hogy az azt megelőző napokban több lövöldözés is történt a zóna környékén. Június 20-án hajnalban két embert ért lövés az övezetben, egyikük életét vesztette. Másnap este egy 17 éves fiatalt szállítottak kórházba, őt a karján érte lövés..."



Nem siették el...(videók a cikkekben)
Gondolom elotte megszondaztak a kozvelemenyt, az pedig nem volt rokonszenves a helyzettel. Ezert igy viszont a demokrata kigyo a sajat farkaba kellett kenytelen harapjon.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/bic...eki-a-seattle-i-anarchistaknak-video-8320764/
"Néhány hete az amerikai Seatlle városában a szélsőbaloldali tüntetők elfoglaltak néhány háztömböt, majd kikiáltották a Capitol Hill Autonóm Zónát (CHAZ), amelyet rendőrmentes övezetnek nyilvánították, s ki is vonult onnan a rendőrség...
...A rendőrség szerdán benyomult a területre, ahol többek között biciklis egységek is szerepet kaptak..."

https://index.hu/kulfold/2020/07/01/seattle_autonom_zona_allam_tunteto_george_floyd/
"Elrendelte a közelmúlt tüntetései alatt a tüntetők által elfoglalt, korábban autonómnak kikiáltott seattle-i terület felszámolását a város polgármestere, Jenny Durkan szerdán – írja az MTI. A rendőrség a bejelentés után szinte azonnal bevonult az övezetbe, és megtisztították a területet.
Durkan helyi idő szerint szerda reggel rendeletet adott ki és „törvénytelen gyülekezésnek” nevezte az övezetet. Carmen Best rendőrfőnök közleményben jelentette be, hogy a rendőrség megkezdte a tüntetők által mintegy három héttel ezelőtt létrehozott övezet felszámolását, mellyel azóta végeztek is.
A CNN szerint 13 tüntetőt tartóztattak le az akció során, miután nem voltak hajlandóak elhagyni a területet. Az alábbi két felvételen az látható, ahogy a rendőrség megtisztítja az övezetet...
...Az övezet felszámolásáról hozott döntést a polgármester azután jelentette be, hogy az azt megelőző napokban több lövöldözés is történt a zóna környékén. Június 20-án hajnalban két embert ért lövés az övezetben, egyikük életét vesztette. Másnap este egy 17 éves fiatalt szállítottak kórházba, őt a karján érte lövés..."



Nem siették el...(videók a cikkekben)
Tegyük hozzá, hogy a polgi akkor lépett, amikor már az ő háza előtt riotált a csőcselék. Hirtelen rájött, hogy ez mégsem a "szeretet nyara". Lol.

(Kis színes: a 67-es " Szeretet nyara" is óriási kamu volt, a sajtóból indult a hippi életforma felmagasztalásával, miközben a San Francisco-beli Haight-Asbury akkori 'alternatív' lakói a legkevésbé sem voltak hippik. Leginkább egy periférikus művészcsapat voltak, akik a lepukkant, már senkinek nem kellő ingatlanokban lézengtek, népzenét hallgattak, furán öltöztek, és utálták a háborút, a bigott középosztályt, meg a kapitalizmust -- részben joggal. A fura öltözet eredete a legviccesebb: a batikolt hippi-inget egy helyi butikos "találta fel", mert fillérekért lehetett kapni a seregtől selejtezett fehér ingeket, és ezeket dobták fel a színes és olcsó festési módszerrel. Aztán egy újságíró megírta, hogy SF-ben van a hippi-kánaán: béke, zene, szex és drogok -- erre aztán százezernyi fura, 'elveszett', hosszú hajú gyerek lepte el 67 nyarán Haight-Ashburyt virággal a gomblyukában. A helyi "hippik" meg néztek, hogy mi ez a szarság. :) Az USA történelmének egyik nagyon érdekes fejezete ez, mert ebből (is) nőtt ki végül Woodstock és az egész rock-forradalom.)
 

Bleroka

Well-Known Member
2019. március 16.
365
1 066
93
Azért emlitsük meg a hippi fiatal férfiak legfontosabb mozgatórugóját,azért csatlakoztak a törvénen kivüli kommunákhoz,csapatokhoz.hogy elkerüljék a hatóságok/sorozóbizottság figyelmét,és hogy ne kerüljenek Vietnamba.

(Kis színes: a 67-es " Szeretet nyara" is óriási kamu volt, a sajtóból indult a hippi életforma felmagasztalásával, miközben a San Francisco-beli Haight-Asbury akkori 'alternatív' lakói a legkevésbé sem voltak hippik. Leginkább egy periférikus művészcsapat voltak, akik a lepukkant, már senkinek nem kellő ingatlanokban lézengtek, népzenét hallgattak, furán öltöztek, és utálták a háborút, a bigott középosztályt, meg a kapitalizmust -- részben joggal. A fura öltözet eredete a legviccesebb: a batikolt hippi-inget egy helyi butikos "találta fel", mert fillérekért lehetett kapni a seregtől selejtezett fehér ingeket, és ezeket dobták fel a színes és olcsó festési módszerrel. Aztán egy újságíró megírta, hogy SF-ben van a hippi-kánaán: béke, zene, szex és drogok -- erre aztán százezernyi fura, 'elveszett', hosszú hajú gyerek lepte el 67 nyarán Haight-Ashburyt virággal a gomblyukában. A helyi "hippik" meg néztek, hogy mi ez a szarság. :) Az USA történelmének egyik nagyon érdekes fejezete ez, mert ebből (is) nőtt ki végül Woodstock és az egész rock-forradalom.)[/QUOTE]