Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 295
10 524
113
Tegnap már kettőt eltoltam ! Vezetés közben és piáláskor szeretek pöfékelni ! Ja meg amikor beszélgetek vagy éppen kuka csendben ülök a lesen ! Amúgy cigarettát sosem szívtam még és ezeket is (szivar , pipa) letudom tenni bármikor , nincs hiányérzetem . Viszont kulturáltan , senkit se zavarva szoktam pöfékelni úgy uszkve fél vagy egész órát !

Akkor már eljutottál oda, mint Churchill :)
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
4220 fertőzött (+10)
131 kórházban (-1)
6 lélegeztetőgépen (+/-0)
742 aktív eset (+6)
2887 gyógyult (+2)
591 elhunyt (+2)
289602 mintavétel (+909)
2123 hatósági házi karanténban (+214)
tavtpxzqo5g509fsonzw.png
4223 fertőzött (+3)
133 kórházban (+2)
6 lélegeztetőgépen (+/-0)
689 aktív eset (-53)
2941 gyógyult (+54)
593 elhunyt (+2)
292032 mintavétel (+2430)
2196 hatósági házi karanténban (+73)
c8gobkjds74h52jlbr57.png
 
S

Shektor11

Guest
Nem érdekel melyik oldal kell neked. Politikai okokból tüntetnek. Pont. A kijárási korlátozás, mint a " rabszolgatörvény" volt itthon. Csak apropó.

Leszarom, hogy elzavarják a politikusokat. Itthon is elzavarták, aztán kiderült kik szervezték a tüntetéseket, és mind közéjük való volt. Soros civiljei itthon is benne vannak folyamatosan. Mellettük Soros már elintézte Macedoniát, most Szerbiát próbálja, és már csak minket kell 2022ben, és máris szabad az út a migriknek. Vagy felfogod, vagy maradj a technikai topikokban, mert ehhez nem értesz.

Ennyi.

Szerbiában olyan messze vannak a kormányváltástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Ha a háttérhatalom megakarná buktatni a szerb kormányt, akkor nem is nyertek volna eleve "választást". Elég megnézni mi történt Kennedyvel. Ha ők megakarnak buktatni valakit, az meg is bukik. Nekik teljesen mindegy, hogy Magyarország miniszterelnökét Donáth Annának vagy Orbán Viktornak hívják. Baloldalt és jobboldalt ugyanarra használják: hogy egy nagy káoszt teremtsenek, ahogy Albert Pike már leírta ezt a XIX. században: https://www.vilaghelyzete.com/2012/07/albert-pike-harom-vilaghaboruja-1871.html
Ők hozták létre az iszlám fundamentalizmust, és aztán ők teremtettek káoszt a Közel-Keleten, hogy aztán elindíthassanak egy menekültáradatot. Ehhez jobb oldali kormányokra éppúgy szükségük van, ahogy baloldaliakra.
Európa-szerte voltak tüntetések a korlátozások ellen. Sőt világszerte, mert az USA-ban is tüntettek. Baloldali kormányok ellen is. Miért olyan meglepő, hogy Szerbiában is vannak? Ha szigorú korlátozások lesznek, akkor Magyarországon is lesznek protestek. Ha lesznek, akkor szerinted mi lesz a reakció? Igen, megpróbálják majd össze Sorosozni. Akkor majd Doktor Gődény is Sorosista lesz? Ha lesznek tüntetések, akkor lehet, hogy én is ott leszek. Lélekben mindenképpen. Miért? Mert ellenzem a szabadságkorlátozásokat.
Ők is Sorosisták?
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
4223 fertőzött (+3)
133 kórházban (+2)
6 lélegeztetőgépen (+/-0)
689 aktív eset (-53)
2941 gyógyult (+54)
593 elhunyt (+2)
292032 mintavétel (+2430)
2196 hatósági házi karanténban (+73)
c8gobkjds74h52jlbr57.png
4229 fertőzött (+6)
129 kórházban (-4)
5 lélegeztetőgépen (-1)
660 aktív eset (-29)
2974 gyógyult (+33)
595 elhunyt (+2)
293220 mintavétel (+1188)
2409 hatósági házi karanténban (+213)
n72r4lctbghwz6xrcliz.jpeg
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Kedves Shektor11 és ogretankHU!

Mindenkinek joga van olyan összeesküvés elméletben hinni, amilyenben csak akar. Akár abban is, hogy egy szinte ártalmatlan vírusról bizonygatják nekünk több, mint fél éve a világ országainak kormányai, szakemberek, tudósok ezrei, hogy mennyire veszélyes és túlozzák el a nagyságrendekkel a problémát, komoly gazdasági visszaesést, társadalmi korlátozásokat fölöslegesen előidézve, rengeteg pénzt fölöslegesen elköltve, káros mellékhatások sorát fölöslegesen okozva. És bár napnál világosabb, hogy mennyire el van túlozva a probléma, de a gonosz kormányok, tudósok, szakemberek, egészségügyisek, nem engednek szörnyű összeesküvésükből, mert el akarnak érni valami meghatározhatatlan, ködös és ésszerűtlen célt.

Szóval magában mindenki abban hisz, amiben akar. Nem is szeretnélek meggyőzni arról, hogy hagyjatok fel ezzel az összeesküvés elmélettel. Csak azt szeretném kérni, hogy gondoljátok végig: Mi van, ha esetleg nincs igazatok? Ha esetleg a kormányoknak, szakembereknek, tudósoknak van igaza?
- Akkor azzal, hogy a járványellenes intézkedések ellen agitáltok ezerrel, lehet, hogy fellelőssé váltok olyanok megfertőződéséért, akik hisznek nektek, mert elegük van korlátozásokból és szenvednek gazdasági válság hatásaitól, amiért a legkönnyebb a gonosz összeesküvő kormányokat okolni.
- Akkor lehet, hogy miattatok nem fognak egyesek maszkot hordani, távolságot tartani, gyakran kezet mosni, vagy fertőtleníteni.
- Esetleg miattatok is döntenek úgy, felelőtlenül, hogy fertőzött területekre utaznak és ezzel behurcolják Magyarországra a fertőzést. Mellesleg az életben maradásért küzdő hazai idegenforgalmi szektornak és vendéglátásnak is rosszat tesznek azzal, hogy külföldön költik a nyaralásra szánt pénzüket és nem itthon. Meg persze az egész gazdaságnak is.
- Lehet, hogy miattatok nem oltatják majd be magukat, amivel nem csak magukat teszik ki továbbra is fertőzés veszélynek, hanem a potenciálisan fertőzővé válva az egész társadalmat veszélyeztetik, mert nem fog összejönni a nyájimmunitáshoz szüksége átoltottság.
- Lehet, hogy miattatok nem fordulnak időben orvoshoz azok, akik elhiszik, hogy ez tulajdonképpen egy enyhe kis betegség, legfeljebb csak az idősekre veszélyes és lábon ki lehet hordani, kezelés nélkül, mint a náthát. Azután esetleg meglepődnek, hogy bár vannak ilyen enyhe esetek is, de ez az esetek egy messze nem elhanyagolható részét igencsak megszenvedi a beteg, még ha nem is hal bele.
- Lehet hogy miattatok fog a tünetei ellenére tömegközlekedésre ülni, munkába, bulizni, bevásárolni járni az, aki úgy gondolja, hogy nem komolyabb ez a betegség, mint egy sima nátha.
- Akkor lehet, hogy a hatásotokra kialakuló fertőzés láncokban lesznek akik meghalnak, vagy tartós egészségkárosodás mellet gyógyulnak, de biztosan lesznek olyanok, akik átmenetileg keményen megszenvedik a betegséget, még ha meg is gyógyulnak a végén.
- Akkor előfordulhat, hogy miattatok is mennek ki egyesek az utcára fölöslegesen és értelmetlenül balhézni, úgy, mint Belgrádban.
- Akkor lehet, hogy a lazuló felelősségtudat, és fegyelem Magyarországon is újra a járvány felfutásához vezet, mert a folyamatosan behurcolt esetekből kialakuló fertőzés láncot nem szakítja az emberek egészségesen óvatos, felelősségteljes, jogkövető magatartása, aminek az lesz a következménye, hogy újra kijárási korlátozást rendelnek majd el nálunk is és lehet majd emiatt megint sírni.
- És ha Magyarországon is újra felfut a járvány terjedése az visszalöki a gazdaságot is lejtőn, ennek minden negatív következményével együtt.

Még ha úgy is gondoljátok, hogy indokolatlanok és fölöslegesek a járvány ellenes intézkedések és ajánlások, akkor is nem gondoljátok, hogy kisebb kockázat mindenkinek betartani azokat és erre buzdítani mindenkit, mint a járványellenes intézkedések és a majdani oltás elleni propagandát tolni?
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Kedves Shektor11 és ogretankHU!

Mindenkinek joga van olyan összeesküvés elméletben hinni, amilyenben csak akar. Akár abban is, hogy egy szinte ártalmatlan vírusról bizonygatják nekünk több, mint fél éve a világ országainak kormányai, szakemberek, tudósok ezrei, hogy mennyire veszélyes és túlozzák el a nagyságrendekkel a problémát, komoly gazdasági visszaesést, társadalmi korlátozásokat fölöslegesen előidézve, rengeteg pénzt fölöslegesen elköltve, káros mellékhatások sorát fölöslegesen okozva. És bár napnál világosabb, hogy mennyire el van túlozva a probléma, de a gonosz kormányok, tudósok, szakemberek, egészségügyisek, nem engednek szörnyű összeesküvésükből, mert el akarnak érni valami meghatározhatatlan, ködös és ésszerűtlen célt.

Szóval magában mindenki abban hisz, amiben akar. Nem is szeretnélek meggyőzni arról, hogy hagyjatok fel ezzel az összeesküvés elmélettel. Csak azt szeretném kérni, hogy gondoljátok végig: Mi van, ha esetleg nincs igazatok? Ha esetleg a kormányoknak, szakembereknek, tudósoknak van igaza?
- Akkor azzal, hogy a járványellenes intézkedések ellen agitáltok ezerrel, lehet, hogy fellelőssé váltok olyanok megfertőződéséért, akik hisznek nektek, mert elegük van korlátozásokból és szenvednek gazdasági válság hatásaitól, amiért a legkönnyebb a gonosz összeesküvő kormányokat okolni.
- Akkor lehet, hogy miattatok nem fognak egyesek maszkot hordani, távolságot tartani, gyakran kezet mosni, vagy fertőtleníteni.
- Esetleg miattatok is döntenek úgy, felelőtlenül, hogy fertőzött területekre utaznak és ezzel behurcolják Magyarországra a fertőzést. Mellesleg az életben maradásért küzdő hazai idegenforgalmi szektornak és vendéglátásnak is rosszat tesznek azzal, hogy külföldön költik a nyaralásra szánt pénzüket és nem itthon. Meg persze az egész gazdaságnak is.
- Lehet, hogy miattatok nem oltatják majd be magukat, amivel nem csak magukat teszik ki továbbra is fertőzés veszélynek, hanem a potenciálisan fertőzővé válva az egész társadalmat veszélyeztetik, mert nem fog összejönni a nyájimmunitáshoz szüksége átoltottság.
- Lehet, hogy miattatok nem fordulnak időben orvoshoz azok, akik elhiszik, hogy ez tulajdonképpen egy enyhe kis betegség, legfeljebb csak az idősekre veszélyes és lábon ki lehet hordani, kezelés nélkül, mint a náthát. Azután esetleg meglepődnek, hogy bár vannak ilyen enyhe esetek is, de ez az esetek egy messze nem elhanyagolható részét igencsak megszenvedi a beteg, még ha nem is hal bele.
- Lehet hogy miattatok fog a tünetei ellenére tömegközlekedésre ülni, munkába, bulizni, bevásárolni járni az, aki úgy gondolja, hogy nem komolyabb ez a betegség, mint egy sima nátha.
- Akkor lehet, hogy a hatásotokra kialakuló fertőzés láncokban lesznek akik meghalnak, vagy tartós egészségkárosodás mellet gyógyulnak, de biztosan lesznek olyanok, akik átmenetileg keményen megszenvedik a betegséget, még ha meg is gyógyulnak a végén.
- Akkor előfordulhat, hogy miattatok is mennek ki egyesek az utcára fölöslegesen és értelmetlenül balhézni, úgy, mint Belgrádban.
- Akkor lehet, hogy a lazuló felelősségtudat, és fegyelem Magyarországon is újra a járvány felfutásához vezet, mert a folyamatosan behurcolt esetekből kialakuló fertőzés láncot nem szakítja az emberek egészségesen óvatos, felelősségteljes, jogkövető magatartása, aminek az lesz a következménye, hogy újra kijárási korlátozást rendelnek majd el nálunk is és lehet majd emiatt megint sírni.
- És ha Magyarországon is újra felfut a járvány terjedése az visszalöki a gazdaságot is lejtőn, ennek minden negatív következményével együtt.

Még ha úgy is gondoljátok, hogy indokolatlanok és fölöslegesek a járvány ellenes intézkedések és ajánlások, akkor is nem gondoljátok, hogy kisebb kockázat mindenkinek betartani azokat és erre buzdítani mindenkit, mint a járványellenes intézkedések és a majdani oltás elleni propagandát tolni?

Kedves laiki !

És te nem gondolod , hogy a számok nagyon nem hazudnak ? Vagy mondjuk ha pont arra koncentrálunk , hogy mindent kanyar nélkül bevegyünk pont akkor surran el mellettünk az igazság ? Nos nem én találom ki hanem neves és képzett virulógus szakemberek , hogy ez a valami még a szezonális influenza szintjét se éri el úgy , hogy a szezonális influenza sokkal több embert betegít meg (szándékosan nem fertőzést írtam mert aki nem beteg vagy nincsenek tünetei azt szerintem be se kéne vonni az egészbe mert az influenzát is csak az orvoshoz fordulók számából bizonyítják , nem tesztelik az egészséges népességet és riogatják a 40%-nál alacsonyabb megbízhatósági fokú tesztekkel őket , hogy "úristenmegkaptad") és sokkal többen halnak meg a szövődményeiben igazoltan mert azokat az áldozatokat a CIVID19 áldozatokkal szemben boncolhatják és pontosan megállapíthatják korbonctanilag a halál okát . De mint tudjuk a Covidos betegeket csak nagyon kevés országban boncolják (én Szlovákiáról tudok ahol pont emiatt igen alacsony a covid halálozás) és a torzítást az okozza , hogy akinek a szervezetében kimutatják a vírust az már is a járvány áldozata . A nagy számok törvénye alapján elkerülhetetlen , hogy ne legyenek betegek és halottak is amiket ez a vírus törzs okoz de mindent a helyén kell kezelni . Bepróbálkoztak anno a H1N1-el és a SARS-2-vel is csak azoknak nem volt ilyen jó a marketingje . Az elején amikor ismeretlenül álltunk ott még értettem és támogattam a védekezés fontosságát és arra is jó volt , hogy egy valós tömeg fertőzés előtt milyen letolt gatyában áll a világ , de a mostani információim alapján már nem kellene túltolni hiszen még a lehurrogott Svédeknél se volt súlyos a helyzet (kíváncsi lennék a valós halál okokra mert azok alapján lehetne ítéletet mondani )

Summasummárum mindenki abban hisz amiben akar , elismerem kormányunk eddig példa értékűen cselekedett de nem szabad átesni a ló másik oldalára sem ! Mindig meg kell nézni mit áldozunk fel miért !

Bármikor leteszek 100€ (csak , hogy legyen tétje ) arra , hogy jövőre másképpen fogja látni mindenki !
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos and b4l4g3

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/kor...bb-jarvany-kazahsztan-egyelore-tagad-8362737/
"Kazahsztán pénteken tagadta azt a kínai állítást, miszerint a koronavírusnál is halálosabb tüdőgyulladásos járvánnyal kell küzdenie.
Kína Kazahsztánban akkreditált nagykövetsége csütörtökön figyelmeztette a kínai állampolgárokat a veszélyre, miszerint a kazahsztáni járvány halálozási hányada még a koronavírusénál is magasabb.
A kazah egészségügyi minisztérium pénteken nyilatkozatban határozottan tagadta a kínai aggodalom valóságtartalmát, statisztikai adatokkal cáfolva azt..."
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 441
113
Kedves laiki !

És te nem gondolod , hogy a számok nagyon nem hazudnak ? Vagy mondjuk ha pont arra koncentrálunk , hogy mindent kanyar nélkül bevegyünk pont akkor surran el mellettünk az igazság ? Nos nem én találom ki hanem neves és képzett virulógus szakemberek , hogy ez a valami még a szezonális influenza szintjét se éri el úgy , hogy a szezonális influenza sokkal több embert betegít meg (szándékosan nem fertőzést írtam mert aki nem beteg vagy nincsenek tünetei azt szerintem be se kéne vonni az egészbe mert az influenzát is csak az orvoshoz fordulók számából bizonyítják , nem tesztelik az egészséges népességet és riogatják a 40%-nál alacsonyabb megbízhatósági fokú tesztekkel őket , hogy "úristenmegkaptad") és sokkal többen halnak meg a szövődményeiben igazoltan mert azokat az áldozatokat a CIVID19 áldozatokkal szemben boncolhatják és pontosan megállapíthatják korbonctanilag a halál okát . De mint tudjuk a Covidos betegeket csak nagyon kevés országban boncolják (én Szlovákiáról tudok ahol pont emiatt igen alacsony a covid halálozás) és a torzítást az okozza , hogy akinek a szervezetében kimutatják a vírust az már is a járvány áldozata . A nagy számok törvénye alapján elkerülhetetlen , hogy ne legyenek betegek és halottak is amiket ez a vírus törzs okoz de mindent a helyén kell kezelni . Bepróbálkoztak anno a H1N1-el és a SARS-2-vel is csak azoknak nem volt ilyen jó a marketingje . Az elején amikor ismeretlenül álltunk ott még értettem és támogattam a védekezés fontosságát és arra is jó volt , hogy egy valós tömeg fertőzés előtt milyen letolt gatyában áll a világ , de a mostani információim alapján már nem kellene túltolni hiszen még a lehurrogott Svédeknél se volt súlyos a helyzet (kíváncsi lennék a valós halál okokra mert azok alapján lehetne ítéletet mondani )

Summasummárum mindenki abban hisz amiben akar , elismerem kormányunk eddig példa értékűen cselekedett de nem szabad átesni a ló másik oldalára sem ! Mindig meg kell nézni mit áldozunk fel miért !

Bármikor leteszek 100€ (csak , hogy legyen tétje ) arra , hogy jövőre másképpen fogja látni mindenki !

Kevés a like! :)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Harmadik egymást követő napon döntött rekordot a koronavírus új eseteinek száma az Egyesült Államokban. Pénteken 69 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma, ami ismét új rekordot jelent - írja a Reuters. Eközben a Walt Disney már kinyitná floridai szórakoztatóparkját, azonban többen petícióban kérik, hogy késleltesse az újbóli megnyitást.
Koronavírus: megállíthatatlan a járvány az USA-ban, tovább nőtt a napi megbetegedések száma

Romániában újabb napi esetszám-rekordot jelentettek szombaton: az utóbbi 24 óra alatt 698 új koronavírus-fertőzöttek azonosítottak. Az országban az utóbbi két napon is meghaladta, illetve megközelítette a 600-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzések száma.
Koronavírus: rekordon a fertőzés terjedése Romániában
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 565
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/kor...bb-jarvany-kazahsztan-egyelore-tagad-8362737/
"Kazahsztán pénteken tagadta azt a kínai állítást, miszerint a koronavírusnál is halálosabb tüdőgyulladásos járvánnyal kell küzdenie.
Kína Kazahsztánban akkreditált nagykövetsége csütörtökön figyelmeztette a kínai állampolgárokat a veszélyre, miszerint a kazahsztáni járvány halálozási hányada még a koronavírusénál is magasabb.
A kazah egészségügyi minisztérium pénteken nyilatkozatban határozottan tagadta a kínai aggodalom valóságtartalmát, statisztikai adatokkal cáfolva azt..."

Más is lehozta:
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/betegseg-jarvany-kazahsztan-kina.709708.html
Ez valami covid mutáció?