[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 792
113
Alkotmányossági óvást emelt Klaus Iohannis román államfő a Kübekháza és Óbéb közötti magyar-román nemzetközi közúti határátkelő létesítéséről elfogadott törvény ellen - közölte pénteken a román elnöki hivatal.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/213973/
Szijjártó be is szólt neki...

Aztán megsértődtek és mellébeszélnek.
https://pestisracok.hu/romania-elut...oman-elnok-szelsosegesen-magyarellenes-lenne/

A románokkal nem lehet együttműködni. Kíváncsi vagyok milyen motuváciőból szítja Iohannis a feszkót. Saját pártérdek a választások miatt vagy vhonnan fizetik.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 515
113
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 697
5 672
113
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 792
113
Eddig csak lebegtetve volt, de mostanra biztos, hogy Románia lezárja a tárgyalásokat a kínaiakkal a cernavodai atomerômû-bôvítésével kapcsolatban.

https://www.intellinews.com/romania-moves-to-terminate-talks-with-chinese-partner-in-nuke-project-185411

“In August last year, the US included CGN on a blacklist for allegedly trying to get nuclear technology from the US to be used for military purposes in China.”
Ez sztem nekünk jó hír. Ők bezártak egy kaput, a miénk Kina felé nyitva maradt.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Mit is várnánk azoktól, akiknél az alkotmányt is ceruzával írják :(


Jogerős bírósági ítélet született arról, hogy a Békás-szoros közigazgatásilag nem Hargita, hanem Neamț megyéhez tartozik. A Ploiești-i Ítélőtábla másodfokon megváltoztatta a Prahova Megyei Törvényszék elsőfokú döntését, amely Hargita megyének kedvezett.
https://szekelyhon.ro/aktualis/neam...6w6KAqQw9OhAm-ZglgjNdrMSV-kkjsqAHLoIofrIgwV2I
 

geseft

Well-Known Member
2019. február 20.
442
1 458
93
No valahogy sikerült összehozni az első 36 db Piranha 5-öt, jun.30 -ával kezdik meg a leszállításukat elméletileg.
Lényeg, hogy ezek még Svájci összeszerelésüek, de már így is rengeteget késtek ( 1 év legalább, ha jól rémlik, de javítsatok ki ha nem ) , ez alapján a későbbi romániai összeszereléssel úgy 2100-ban csak sikerül az utolsót is átadni :D :D

Román forrás: https://www.rumaniamilitary.ro/livr...pararii-nationale-a-primului-lot-de-piranha-v ( gugli transzlét a barátod :) )
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
Változik a többség kisebbségképe?
Egyetlen új elemet mindenképpen tartalmaz Románia nemzetvédelmi stratégiája: már nem tekinti kockázati tényezőnek az etnikai kisebbségeket. A romániai magyar értetlenül tekintget maga körül az elmúlt hónapok kirohanásai után – de mit tehetne egyebet, mint reménykedik a szélcsendesebb jövőben.

A cikk további része itt:
https://magyarnemzet.hu/kulfold/valtozik-a-tobbseg-kisebbsegkepe-8347305/
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
"A Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) közös módosító javaslata értelmében a 2000 lej alatti nyugdíjak adómentesek lesznek, a 2000 és 7000 lej közötti nyugdíjak esetében 10 százalékos adót vetnek ki a 2000 lejt meghaladó összegre, míg a 7001 lejt meghaladó nyugdíjak esetében 85 százalékkal adózzák meg az ezt a küszöböt meghaladó összeget." - a Maszol.ro portálról
https://www.maszol.ro/index.php/gaz...ost-van-fedezete-a-gyermekpenz-megduplazasara

Ezt a lényeget ragadnám ki! Egyik oldalon a vásárlóerő paritáson jobban élnek, mint Mo, de a másik oldalon már a nyugdíjakat adóztatják.
Azért 2000Lei, nagyjából 140 000Ft nyugdíj ott is akad bőven. Nem kellett csoda hozzá (iskolaigazgató, valamilyen tiszti beosztás, bármilyen vállalati csoportvezető, bányász, stb), tehát nem feltétlenül luxus nyugdíjakról beszélünk. A cca 500 000Ft+ os nyugdíjak valóban lehetnek luxus kategóriásak.

"Arról nincs még hivatalos adat, hogy mekkora jövedelme származik a nyugdíjak megadóztatásából az államkasszának, de tény, hogy csupán a gyermekpénz megduplázása az év második felében 6 milliárd lejes plusz költséggel jár. "- a Maszol.ro portálról

pps.png

https://www.maszol.ro/index.php/gaz...em-biztos-hogy-magyarorszag-lekorozi-romaniat

Ez viszont megint a vásárlóerő paritásos adathalmaz amit nagyon csalókának érzek. E szerint ugyanis a románok jobban élnek, mint a görögök, kb úgy, mint a szlovének... ;)
"Az Eurostat adatai szerint Romániában az egy főre jutó GDP az uniós átlag 69 százalékának felelt meg, Magyarországon ez az arány 73 százalék. Ám ha a háztartások életszínvonalát jobban tükröző egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztást nézzük, Románia jobban áll: az uniós átlag 79 százalékát éri el a romániai mutató, a magyarországi pedig az uniós átlag 67 százalékát." - a Maszol.ro portálról

A maszol nem túl erős komment rovata felrobbant ezután. Nagyjából a lényeg az volt, hogy ez hülyeség... Sok olyan pénzt is elköltenek, amit "nem ott termelnek meg", illetve hitelből finanszíroznak azaz erősen torz ez a kép!

http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_int024b.html
..
Az AIC mutató azért több okból sem jó fokmérője az életszínvonalnak... Csak egy indikátor a sok közül.
Az említett hitelből fogyasztás mellett, tudni kellene a háztartások megtakarításait is, azaz a költekezési, vagy ha úgy tetszik a spórolási hajlandósággal is illene súlyozni a dolgokat, na meg a nem otthon megtermelt, hanem hazautalt jövedelemmel is. Mert ezek is torzítják az összképet.
..
Kizárt, hogy az átlag svájci háztartások jóléti szintje egyazon fokon legyen mint a németeké!
 
  • Tetszik
Reactions: Hegylakó
W

Wilson

Guest
Ezt a gyöngyszemet most találtam,(nincs mese ez alapján át kell írnunk a történelem könyveinket)bár majdnem 5 éves cikk de azóta semmi sem változott ezen a téren Romániában.Lehet szörnyülködni ezt egy történész egyetemi professzor mondta .o_Oo_Oo_Oo_O

https://alfahir.hu/miert_utaljak_ennyire_a_magyarok_a_romanokat_egy_roman_professzor_elarulta

"Egy román egyetemi professzorban elpattant valami és a kézdivásárhelyi állami túlkapás kapcsán azt kezdte el feszegetni, hogy miért utálják a magyarok a románokat. Cristian Troncota bukaresti születésű történész, író, a Nemzeti Információs Akadémia egykori dékánja, a nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem tanárja, aki hétköznaponta nem a pultos lányokat és az ivócimboráit fárasztja az ökörségeivel, hanem a román fiatal értelmiség még könnyen befolyásolható tudatát tágítja, akik azt hiszik, hogy aki a padsorok előtt áll az értelmesebb, mint azok, akik a padsorokban ülnek. Troncota egyetemi előadásai a biztonságpolitika kérdésköreit taglalják.

Szerinte a magyarokkal az a baj, hogy állandóan provokálnak miközben egy végtelenül toleráns román nemzettel állnak szembe. A románok soha nem bántottak magyarokat, kifogástalan a viselkedésük. Még az önálló Magyarországot is a románoknak köszönhetjük. A magyarok összes szervezetét az Orosz Föderáció kémszolgálata finanszírozza. Fazakas Attila fordításában az alábbiakban elolvashatjuk a professzor úr teljes, vágatlan agymenését:

"Az információs szolgálatok megakadályozták a nemzeti ünnepre előkészített kézdivásárhelyi merényletet. Láthattuk, a magyarok tiltakoznak, nagy hiba. Feltehetjük a kérdést: miért utálnak ennyire a magyarok? Magyarországon az államfőtől a miniszterelnökön át mindenki korrekt ember, de mindenkinek baja van a románokkal. Mentális probléma, Putyint idézve, ameddig nem gyógyul meg a fejük, nehéz találkozni velük. Nem tegnaptól, hanem 1918 december elseje óta, a magyarokkal baj van. A gond az, hogy ők egy toleráns nemzettel állnak szemben, mely olyan gesztusokra képes, hogy egy pofon vagy egy köpés után, a másik arcát is odatartja. Olvastam George Friedman beszédét, aki nemrég egy könyvet írt. Ő egy euroszkeptikus, aki nem hisz az EU jövőjében, szétesésének elsődleges okát a nemzetek közötti konfliktust tartja. A magyar-román konfliktust első helyre teszi. Elmesélte, hogy anyja, amikor hallotta a „román” szót, mindig köpött egyet. Ezt a chicagói könyvbemutatóján mesélte. Friedman félig zsidó, félig magyar, aki Magyarországon született.

A magyarok azért utálnak minket:

-mert 1918-ban felszabadítottuk őket a kommunista kormányzás alól, 1919-ben eltávolítottuk Kun Bélát
-mert mi ragaszkodtunk ahhoz, hogy legyen egy önálló Magyarország, amikor egy osztrák tartomány lehetett volna. Csak mi gondoltunk rájuk, hogy legyen egy autonóm köztársaságuk
-mert harcoltunk Erdély felszabadításáért
-mert Sztálin azt mondta, a magyarokat meg kell büntetni, amiért elfogadták az 1918-as első bécsi döntést (sic!) és a magyarok kezdték a háborút.

Néhány francia azt szerette volna, ha Erdély Magyarország része lenne, de Sztálin Magyarországot meg akarta büntetni, amiért a románok ellen indokolatlan háborúba kezdett. Itt van az amerikaiak által kitalált koszovói megoldás. Ők autonómiát kértek, amit az USA másnap elismert. Ha ezek (a székelyek - a szerk.) Székelyföldön autonómiát hirdetnek, másnap az oroszok elismerik ezt az autonóm országot. A magyaroknak nagyon fáj, hogy nekünk stratégiai megállapodásunk van az amerikaiakkal. Nyugodtan sárgaságot kaphatnak, nincs mit csinálniuk. Természetesen mindig ők provokálnak azért, hogy reagáljunk, ne tartsuk oda a másik arcunkat, de mi jó emberek vagyunk. Én eddig egyetlen olyan eseményről sem tudok, amivel a románok bántották volna a magyarokat. Ilyen nem létezik. A románoknak kifogástalan viselkedésük van. A magyarok kiváltságosak Romániában, de meg akarták csúfolni a december elsejei ünnepünket, és fennakadtak a SRI (a mostani Securitate - a szerk.) hálóján. A SRI nem a mostani Securitate (dehogynem - a szerk.), hogy azt tartóztat le, akit akar, ők a törvények szerint járnak el. Ezek a próbálkozók már régóta megfigyelés alatt álltak, mindent tudtak róluk. Ez a realitás. A magyarok nagy része tisztel minket, de vannak ezek a Budapestről irányított és Moszkvából pénzelt forrófejűek. Az összes szervezetüket az Orosz Föderáció kémszolgálata finanszírozza. Következésképpen a magyarok azért utálnak, mert mi vezettük be őket a civilizációba és azt szerettük volna, ha normális kapcsolataink lennének, ezt szeretnénk most is. Ők most Moszkva kártyáiból játszanak. Az európaiakat és Washingtont is zavarja az, amit a magyarok csinálnak, de úgy tartják, az a legjobb, ha békén hagyod őket, mert egyedül kinevettetik magukat.”

Tehát aki ezt az agymenést leírta az Romániában professzor lehet. Most képzeljük el, hogy ha az értelmiség egyik kiemelkedő tagja ilyen súlyos összeesküvés elméletet terjeszt, akkor milyen párbeszédek folyhatnak le egy átlagos bukaresti, külvárosi talponállóban? Könnyen lehet, hogy ekkora sületlenséget ott nem hordanak össze, több kupica pálinka után sem."
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Ezt a gyöngyszemet most találtam,(nincs mese ez alapján át kell írnunk a történelem könyveinket)bár majdnem 5 éves cikk de azóta semmi sem változott ezen a téren Romániában.Lehet szörnyülködni ezt egy történész egyetemi professzor mondta .o_Oo_Oo_Oo_O

https://alfahir.hu/miert_utaljak_ennyire_a_magyarok_a_romanokat_egy_roman_professzor_elarulta

"Egy román egyetemi professzorban elpattant valami és a kézdivásárhelyi állami túlkapás kapcsán azt kezdte el feszegetni, hogy miért utálják a magyarok a románokat. Cristian Troncota bukaresti születésű történész, író, a Nemzeti Információs Akadémia egykori dékánja, a nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem tanárja, aki hétköznaponta nem a pultos lányokat és az ivócimboráit fárasztja az ökörségeivel, hanem a román fiatal értelmiség még könnyen befolyásolható tudatát tágítja, akik azt hiszik, hogy aki a padsorok előtt áll az értelmesebb, mint azok, akik a padsorokban ülnek. Troncota egyetemi előadásai a biztonságpolitika kérdésköreit taglalják.

Szerinte a magyarokkal az a baj, hogy állandóan provokálnak miközben egy végtelenül toleráns román nemzettel állnak szembe. A románok soha nem bántottak magyarokat, kifogástalan a viselkedésük. Még az önálló Magyarországot is a románoknak köszönhetjük. A magyarok összes szervezetét az Orosz Föderáció kémszolgálata finanszírozza. Fazakas Attila fordításában az alábbiakban elolvashatjuk a professzor úr teljes, vágatlan agymenését:

"Az információs szolgálatok megakadályozták a nemzeti ünnepre előkészített kézdivásárhelyi merényletet. Láthattuk, a magyarok tiltakoznak, nagy hiba. Feltehetjük a kérdést: miért utálnak ennyire a magyarok? Magyarországon az államfőtől a miniszterelnökön át mindenki korrekt ember, de mindenkinek baja van a románokkal. Mentális probléma, Putyint idézve, ameddig nem gyógyul meg a fejük, nehéz találkozni velük. Nem tegnaptól, hanem 1918 december elseje óta, a magyarokkal baj van. A gond az, hogy ők egy toleráns nemzettel állnak szemben, mely olyan gesztusokra képes, hogy egy pofon vagy egy köpés után, a másik arcát is odatartja. Olvastam George Friedman beszédét, aki nemrég egy könyvet írt. Ő egy euroszkeptikus, aki nem hisz az EU jövőjében, szétesésének elsődleges okát a nemzetek közötti konfliktust tartja. A magyar-román konfliktust első helyre teszi. Elmesélte, hogy anyja, amikor hallotta a „román” szót, mindig köpött egyet. Ezt a chicagói könyvbemutatóján mesélte. Friedman félig zsidó, félig magyar, aki Magyarországon született.

A magyarok azért utálnak minket:

-mert 1918-ban felszabadítottuk őket a kommunista kormányzás alól, 1919-ben eltávolítottuk Kun Bélát
-mert mi ragaszkodtunk ahhoz, hogy legyen egy önálló Magyarország, amikor egy osztrák tartomány lehetett volna. Csak mi gondoltunk rájuk, hogy legyen egy autonóm köztársaságuk
-mert harcoltunk Erdély felszabadításáért
-mert Sztálin azt mondta, a magyarokat meg kell büntetni, amiért elfogadták az 1918-as első bécsi döntést (sic!) és a magyarok kezdték a háborút.

Néhány francia azt szerette volna, ha Erdély Magyarország része lenne, de Sztálin Magyarországot meg akarta büntetni, amiért a románok ellen indokolatlan háborúba kezdett. Itt van az amerikaiak által kitalált koszovói megoldás. Ők autonómiát kértek, amit az USA másnap elismert. Ha ezek (a székelyek - a szerk.) Székelyföldön autonómiát hirdetnek, másnap az oroszok elismerik ezt az autonóm országot. A magyaroknak nagyon fáj, hogy nekünk stratégiai megállapodásunk van az amerikaiakkal. Nyugodtan sárgaságot kaphatnak, nincs mit csinálniuk. Természetesen mindig ők provokálnak azért, hogy reagáljunk, ne tartsuk oda a másik arcunkat, de mi jó emberek vagyunk. Én eddig egyetlen olyan eseményről sem tudok, amivel a románok bántották volna a magyarokat. Ilyen nem létezik. A románoknak kifogástalan viselkedésük van. A magyarok kiváltságosak Romániában, de meg akarták csúfolni a december elsejei ünnepünket, és fennakadtak a SRI (a mostani Securitate - a szerk.) hálóján. A SRI nem a mostani Securitate (dehogynem - a szerk.), hogy azt tartóztat le, akit akar, ők a törvények szerint járnak el. Ezek a próbálkozók már régóta megfigyelés alatt álltak, mindent tudtak róluk. Ez a realitás. A magyarok nagy része tisztel minket, de vannak ezek a Budapestről irányított és Moszkvából pénzelt forrófejűek. Az összes szervezetüket az Orosz Föderáció kémszolgálata finanszírozza. Következésképpen a magyarok azért utálnak, mert mi vezettük be őket a civilizációba és azt szerettük volna, ha normális kapcsolataink lennének, ezt szeretnénk most is. Ők most Moszkva kártyáiból játszanak. Az európaiakat és Washingtont is zavarja az, amit a magyarok csinálnak, de úgy tartják, az a legjobb, ha békén hagyod őket, mert egyedül kinevettetik magukat.”

Tehát aki ezt az agymenést leírta az Romániában professzor lehet. Most képzeljük el, hogy ha az értelmiség egyik kiemelkedő tagja ilyen súlyos összeesküvés elméletet terjeszt, akkor milyen párbeszédek folyhatnak le egy átlagos bukaresti, külvárosi talponállóban? Könnyen lehet, hogy ekkora sületlenséget ott nem hordanak össze, több kupica pálinka után sem."

Ez azért mindent elmond a román értelmiségről (már ha egyáltalán van olyan) :eek::eek::eek:
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Ezt a gyöngyszemet most találtam,(nincs mese ez alapján át kell írnunk a történelem könyveinket)bár majdnem 5 éves cikk de azóta semmi sem változott ezen a téren Romániában.Lehet szörnyülködni ezt egy történész egyetemi professzor mondta .o_Oo_Oo_Oo_O

https://alfahir.hu/miert_utaljak_ennyire_a_magyarok_a_romanokat_egy_roman_professzor_elarulta

"Egy román egyetemi professzorban elpattant valami és a kézdivásárhelyi állami túlkapás kapcsán azt kezdte el feszegetni, hogy miért utálják a magyarok a románokat. Cristian Troncota bukaresti születésű történész, író, a Nemzeti Információs Akadémia egykori dékánja, a nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem tanárja, aki hétköznaponta nem a pultos lányokat és az ivócimboráit fárasztja az ökörségeivel, hanem a román fiatal értelmiség még könnyen befolyásolható tudatát tágítja, akik azt hiszik, hogy aki a padsorok előtt áll az értelmesebb, mint azok, akik a padsorokban ülnek. Troncota egyetemi előadásai a biztonságpolitika kérdésköreit taglalják.

Szerinte a magyarokkal az a baj, hogy állandóan provokálnak miközben egy végtelenül toleráns román nemzettel állnak szembe. A románok soha nem bántottak magyarokat, kifogástalan a viselkedésük. Még az önálló Magyarországot is a románoknak köszönhetjük. A magyarok összes szervezetét az Orosz Föderáció kémszolgálata finanszírozza. Fazakas Attila fordításában az alábbiakban elolvashatjuk a professzor úr teljes, vágatlan agymenését:

"Az információs szolgálatok megakadályozták a nemzeti ünnepre előkészített kézdivásárhelyi merényletet. Láthattuk, a magyarok tiltakoznak, nagy hiba. Feltehetjük a kérdést: miért utálnak ennyire a magyarok? Magyarországon az államfőtől a miniszterelnökön át mindenki korrekt ember, de mindenkinek baja van a románokkal. Mentális probléma, Putyint idézve, ameddig nem gyógyul meg a fejük, nehéz találkozni velük. Nem tegnaptól, hanem 1918 december elseje óta, a magyarokkal baj van. A gond az, hogy ők egy toleráns nemzettel állnak szemben, mely olyan gesztusokra képes, hogy egy pofon vagy egy köpés után, a másik arcát is odatartja. Olvastam George Friedman beszédét, aki nemrég egy könyvet írt. Ő egy euroszkeptikus, aki nem hisz az EU jövőjében, szétesésének elsődleges okát a nemzetek közötti konfliktust tartja. A magyar-román konfliktust első helyre teszi. Elmesélte, hogy anyja, amikor hallotta a „román” szót, mindig köpött egyet. Ezt a chicagói könyvbemutatóján mesélte. Friedman félig zsidó, félig magyar, aki Magyarországon született.

A magyarok azért utálnak minket:

-mert 1918-ban felszabadítottuk őket a kommunista kormányzás alól, 1919-ben eltávolítottuk Kun Bélát
-mert mi ragaszkodtunk ahhoz, hogy legyen egy önálló Magyarország, amikor egy osztrák tartomány lehetett volna. Csak mi gondoltunk rájuk, hogy legyen egy autonóm köztársaságuk
-mert harcoltunk Erdély felszabadításáért
-mert Sztálin azt mondta, a magyarokat meg kell büntetni, amiért elfogadták az 1918-as első bécsi döntést (sic!) és a magyarok kezdték a háborút.

Néhány francia azt szerette volna, ha Erdély Magyarország része lenne, de Sztálin Magyarországot meg akarta büntetni, amiért a románok ellen indokolatlan háborúba kezdett. Itt van az amerikaiak által kitalált koszovói megoldás. Ők autonómiát kértek, amit az USA másnap elismert. Ha ezek (a székelyek - a szerk.) Székelyföldön autonómiát hirdetnek, másnap az oroszok elismerik ezt az autonóm országot. A magyaroknak nagyon fáj, hogy nekünk stratégiai megállapodásunk van az amerikaiakkal. Nyugodtan sárgaságot kaphatnak, nincs mit csinálniuk. Természetesen mindig ők provokálnak azért, hogy reagáljunk, ne tartsuk oda a másik arcunkat, de mi jó emberek vagyunk. Én eddig egyetlen olyan eseményről sem tudok, amivel a románok bántották volna a magyarokat. Ilyen nem létezik. A románoknak kifogástalan viselkedésük van. A magyarok kiváltságosak Romániában, de meg akarták csúfolni a december elsejei ünnepünket, és fennakadtak a SRI (a mostani Securitate - a szerk.) hálóján. A SRI nem a mostani Securitate (dehogynem - a szerk.), hogy azt tartóztat le, akit akar, ők a törvények szerint járnak el. Ezek a próbálkozók már régóta megfigyelés alatt álltak, mindent tudtak róluk. Ez a realitás. A magyarok nagy része tisztel minket, de vannak ezek a Budapestről irányított és Moszkvából pénzelt forrófejűek. Az összes szervezetüket az Orosz Föderáció kémszolgálata finanszírozza. Következésképpen a magyarok azért utálnak, mert mi vezettük be őket a civilizációba és azt szerettük volna, ha normális kapcsolataink lennének, ezt szeretnénk most is. Ők most Moszkva kártyáiból játszanak. Az európaiakat és Washingtont is zavarja az, amit a magyarok csinálnak, de úgy tartják, az a legjobb, ha békén hagyod őket, mert egyedül kinevettetik magukat.”

Tehát aki ezt az agymenést leírta az Romániában professzor lehet. Most képzeljük el, hogy ha az értelmiség egyik kiemelkedő tagja ilyen súlyos összeesküvés elméletet terjeszt, akkor milyen párbeszédek folyhatnak le egy átlagos bukaresti, külvárosi talponállóban? Könnyen lehet, hogy ekkora sületlenséget ott nem hordanak össze, több kupica pálinka után sem."

Erre emlékeztem.
Ez egy szegény futóbolond...
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 692
13 356
113
Erre emlékeztem. Ez egy szegény futóbolond...

...Értem én, hogy megtaláltuk a Románia politika "Kiszel Tünde"-jét, de ehhez képest elég nagy nyilvánosságot kap.
...az oktatásban kapott lehetőségéről nem is szólva.
yk.gif


u.i: azért dobnék pár lapáttal a határokon túli tájékoztatás kazánjába, hogy kicsit nagyobb lángon égjen, több "fényt"* adjon ! ! !

A jelenlegi sem rossz egyébként, a korábbi Duna TV pedig egészen jó volt (szerintem).


* : és reményt
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Na itt az igazi oka az elmúlt évtizedben kiépült masszív amerikai jelenlétnek Bukarestben! (nem nevet!)
/felhagyott Annunaki bázis a Bucsecs-hegység gyomrában/
..
..
https://hu.wikipedia.org/wiki/Bucsecs-hegység
Külön felhívom a figyelmet az izraeli CH-53 Sikorsky peches balesetére, ami még 2010. július 26-án történt!
Hét ember veszett oda!
..
Az angol nyelvű wiki oldal szemérmesen hallgat a balesetről még ma, 10 évvel később is.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bucegi_Mountains