Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
241
1 238
93
Kellemes további hetet mister Septimus ! Elnézed vagy sem, de én sűrűn fogok nevetni rajtad a héten amikor eszembe jut néha az a sok hülyeség amit írtál... :D:D:p:cool:

Neked is további kellemes hetet! :) Nem kell a mister, felőlem nyugodtan tegeződhetünk. :) Örülök, ha nevetsz (akár rajtam is), vidámságot szerezni másoknak körülményektől függetlenül jó, különben senki nem menne bohócnak vagy stand-up komédiásnak. :)
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Azért jó látni, hogy az emberek általában a saját szemüknek és tapasztalatuknak hisznek, nem a médiának. Az elején volt pánik, de senki nem találkozik betegekkel, csak a korlátozó intézkedések hátrányos következményeivel, így azért nehéz fent tartani a lakosság meggyőződését, hogy mindez szükséges.
A betegek elviszik a kórházakba és ott lábadoznak, ...vagy épp meghalnak. Gondolom te meg nem szoktál túl gyakran a kórházakba járni és ezért nem látod a betegeket, de azért elhiszed, hogy vannak, vagy nem?
Ha gondolod akkor sétálj egyet a László Kórházba, vagy a pulmó kinikára, Korányiba, stb.
De ezek csak elméletek, amik mind azon a feltételezésen alapulnak, hogy a koronavírus valóban olyan veszélyes az emberiség egészére. Én nem vitatom, hogy veszélyes tud lenni egyénekre, de a megelőző és korlátozó intézkedések eltúlzottak. Elég lett volna a veszélyeztetteket (időseket, légzési elégtelenségben szenvedőket, immunhiányosokat, stb.) elszigetelni és mindenki mást békén hagyni.
Egy politikus sem szívatná a saját országának a lakosságát és nullázná le a gazdaságot, ha járható út lenne ez a triviális megoldás. Elhiheted, hogy ez már másnak is eszébe jutott, de sajnos nem működik. Ne csak a nagyon rozzant állapotúakra gondolj, hanem azokra is, akik valamilyen krónikus betegséggel élnek együtt. Tüdőbetegek, diabosok. immunszuprimáltak, stb. Nem zárhatod be az összes idős vagy beteg embert.
n csak arra kérek mindenkit, hogy a saját tapasztalatai és józan esze alapján cselekedjen.
Ha pedig nincs tapasztalata ilyennel, akkor bátran kérdezze meg a szakikat, hogy ne csak a saját korlátolt infóiból kelljen drámai végkimenetelű döntéseket hoznia.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Neked is további kellemes hetet! :) Nem kell a mister, felőlem nyugodtan tegeződhetünk. :) Örülök, ha nevetsz (akár rajtam is), vidámságot szerezni másoknak körülményektől függetlenül jó, különben senki nem menne bohócnak vagy stand-up komédiásnak. :)

Nem, nem akartalak bántani, csak a keményebb stílussal el szeretnélek gondolkodtatni. Ez másképp általában nem megy, csak ha keményen odaszólogat az ember, de azért próbál emberi maradni is. :) Egyébként nem haragszok én rád, és azt javaslom senki ne viselkedjen így. Lehet vitatkozni, véleményeket ütköztetni, mert az jó, abból tanulunk. Neked azt ajánlom, azért olvasgass vissza egy kicsit, és szélesebb spektrumban, kevesebb elfogultsággal tekintsél a világra. Sok olyan történet van, amikor az emberek azért haltak meg tömegével, mert nem hallgattak arra a pár okosabbra, akik meg akarták menteni őket is. Ilyen esetet hoztam korábban itt is példának (ha kikeresed megtalálod), leellenőrizhető. Az ausztriai felvonó tűz, 2000 környékén ? A wiki és a natgeo is ismeri a történetet.

Hallgassál az okosabbakra, amikre a szakemberek figyelmeztetnek, szerte a világon. Én alapból ugyan azt mondom, mert én tisztában vagyok vele, nekem nem kell az ő meggyőzésük, úgy is tudom. Amúgy mint írtam korábban valószínűleg én is átmentem rajta enyhe tünetekkel. Mondhatnám azt amit te, hogy ez jelentéktelen vírus, de MOST SEM MONDOM ! És nem is fogom soha ezt mondani ! :) Nekem felelősségem van a többi ember életéért is, és nem kockáztathatom a felelőtlenséggel az ő életüket, ahogy azt te teszed, pedig valószínűleg engem sem érint a vírus súlyos hatása. Ezen a viselkedéseden, hozzáállásodon is elgondolkodhatsz, mert ezt katasztrofális volt olvasni tőled. Nem egy felelős felnőtt emberre vall, ahogy állítod magadról, hogy az vagy. Sokkal inkább utal egy felelőtlen póker játékosra, aki a saját pillanatnyi érdekeiért bárkit és bármit képes beáldozni, feláldozni. Csak az a nagy probléma a hozzáállásoddal, hogy ha engedünk és megrogyunk, azt nem lehet többé helyrehozni. Olyan ez mint a tűzvédelem, bazisok pénzt és energiát, eszközöket áldozunk rá évente, és alig vannak tüzek, anyagi és emberi áldozatok, mégis csinálni kell. Ha ezt is elkezded kiszámolni, piszkosul gazdaságtalan lesz, mégis csinálnunk kell. Ezt is lehetne úgy számolni, hogy hogy hagyjuk a francba az egészet, évente lesz 2 - 4000 áldozat akik meghalnak, és ezzel le van rendezve. De tisztességes emberek így feláldozni másokat nem képesek. Na valami ilyesmiről szól most ez a járvány is, amíg nem veszélyesebb a vírus. De bármikor azzá válhat, ahogy azt a spanyol nátha is tette. Nem hitte el senki, de ez a vírust rohadtul nem érdekelte... Vagy igen ? :eek::D:D

Remélem most már lehiggadtál. Dobd ki az agyadból azt a sok előítéletet ami félrevezet, és gondold át újra a dolgokat. :)

Végül egy közmondást ajánlanék a figyelmedbe, miért vagyunk mi sokkal kevesebben a tömegnél, akik felrúgnának minden szabályt ha tehetnék.
"A bölcs embert gyakran látod egyedül, a buta mindig csak a tömeggel megy" Azt pedig már több mint 2000 éve a görögtől tudjuk, hogy a nép az esze szerint a legrosszabb döntéseket hozza, ezért mindig a bölcsekre kell bízni a döntéseket, ha a legjobb utat szeretnénk választani a jövőbe. Ők is tévedhetnek, de ennek nagyon kicsi az esélye, míg a "nép", a tömeg mindig a legrosszabb döntéseket hozza. ;)
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Szakértők mindenütt, most kinek higgyen az ember?????

https://szeged365.hu/2020/07/20/dr-...fi2lzZDCh9MVe4cuz9G1ZtUpKOnTWkz5BZeMSmsDtZZFE

Amúgy meg:

3b760a04399e00e063a3b6d03f618c53.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 923
113
4 lelegeztetogepen? Van 10000 lelegeztetogep. Par honapja nem kovetem ezt a topicot mert hogy oszinte legyek kiabrandultam ebbol a virusbol es nagyon szkeptikus vagyok az egesszel kapcsolatban. Meg tudna valaki mondani hogy mi van jelenleg? Na meg hogy osszel lesz e iskola, lesz e orvosi ellatas, miegyeb? Visszahozzak e azt a hulyeseget amit tavasszal?
Még pár nap, és el is temetik az ismerősömet aki erős-masszív emberként márciusban belehalt ebbe a semmiségbe úgy, hogy a végén nem ismerte volna meg senki az ismerősei közül, olyan csúnya a lefolyása ... Vegyétek komolyan! Persze mindenki azt csinál amit akar ... Mint az AIDS és a többi szar esetében.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
241
1 238
93
Nem, nem akartalak bántani, csak a keményebb stílussal el szeretnélek gondolkodtatni. Ez másképp általában nem megy, csak ha keményen odaszólogat az ember, de azért próbál emberi maradni is. :) Egyébként nem haragszok én rád, és azt javaslom senki ne viselkedjen így. Lehet vitatkozni, véleményeket ütköztetni, mert az jó, abból tanulunk. Neked azt ajánlom, azért olvasgass vissza egy kicsit, és szélesebb spektrumban, kevesebb elfogultsággal tekintsél a világra. Sok olyan történet van, amikor az emberek azért haltak meg tömegével, mert nem hallgattak arra a pár okosabbra, akik meg akarták menteni őket is. Ilyen esetet hoztam korábban itt is példának (ha kikeresed megtalálod), leellenőrizhető. Az ausztriai felvonó tűz, 2000 környékén ? A wiki és a natgeo is ismeri a történetet.

Hallgassál az okosabbakra, amikre a szakemberek figyelmeztetnek, szerte a világon. Én alapból ugyan azt mondom, mert én tisztában vagyok vele, nekem nem kell az ő meggyőzésük, úgy is tudom. Amúgy mint írtam korábban valószínűleg én is átmentem rajta enyhe tünetekkel. Mondhatnám azt amit te, hogy ez jelentéktelen vírus, de MOST SEM MONDOM ! És nem is fogom soha ezt mondani ! :) Nekem felelősségem van a többi ember életéért is, és nem kockáztathatom a felelőtlenséggel az ő életüket, ahogy azt te teszed, pedig valószínűleg engem sem érint a vírus súlyos hatása. Ezen a viselkedéseden, hozzáállásodon is elgondolkodhatsz, mert ezt katasztrofális volt olvasni tőled. Nem egy felelős felnőtt emberre vall, ahogy állítod magadról, hogy az vagy. Sokkal inkább utal egy felelőtlen póker játékosra, aki a saját pillanatnyi érdekeiért bárkit és bármit képes beáldozni, feláldozni. Csak az a nagy probléma a hozzáállásoddal, hogy ha engedünk és megrogyunk, azt nem lehet többé helyrehozni. Olyan ez mint a tűzvédelem, bazisok pénzt és energiát, eszközöket áldozunk rá évente, és alig vannak tüzek, anyagi és emberi áldozatok, mégis csinálni kell. Ha ezt is elkezded kiszámolni, piszkosul gazdaságtalan lesz, mégis csinálnunk kell. Ezt is lehetne úgy számolni, hogy hogy hagyjuk a francba az egészet, évente lesz 2 - 4000 áldozat akik meghalnak, és ezzel le van rendezve. De tisztességes emberek így feláldozni másokat nem képesek. Na valami ilyesmiről szól most ez a járvány is, amíg nem veszélyesebb a vírus. De bármikor azzá válhat, ahogy azt a spanyol nátha is tette. Nem hitte el senki, de ez a vírust rohadtul nem érdekelte... Vagy igen ? :eek::D:D

Remélem most már lehiggadtál. Dobd ki az agyadból azt a sok előítéletet ami félrevezet, és gondold át újra a dolgokat. :)

Végül egy közmondást ajánlanék a figyelmedbe, miért vagyunk mi sokkal kevesebben a tömegnél, akik felrúgnának minden szabályt ha tehetnék.
"A bölcs embert gyakran látod egyedül, a buta mindig csak a tömeggel megy" Azt pedig már több mint 2000 éve a görögtől tudjuk, hogy a nép az esze szerint a legrosszabb döntéseket hozza, ezért mindig a bölcsekre kell bízni a döntéseket, ha a legjobb utat szeretnénk választani a jövőbe. Ők is tévedhetnek, de ennek nagyon kicsi az esélye, míg a "nép", a tömeg mindig a legrosszabb döntéseket hozza. ;)

Én utoljára március-áprilisban voltam ideges, mostanra már teljesen higgadt vagyok. :) A keményebb stílusra semmi szükség, megértem akkor is ha szépen mondják. A félreértések elkerülése végett, szeretném tisztázni hogy nem vitatom a vírus létezését. Amit vitattok, hogy indokoltak-e a korlátozó intézkedések, ha megnézzük a számokat. Én elfogadom, hogy minden élet számít, de ha a számok szerint a Covid-19 halálozási rátája nem múlja felül egy combosabb influenzáét, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy érdemes-e egy olyan gazdasági válságát összehozni, ami mellett az 1929-es egy futó kellemetlenségnek fog tűnni. A járványügyi szakértők csak egy szempontot vesznek figyelembe,az hogy a Covid-19 áldozatainak száma minél jobban konvergáljon a nullához. Ez az ő feladatuk. Viszont az egyes országok politikai vezetőinek feladata, hogy ezeket az adatokat mérlegeljék. Például, hogy megéri-e ezért 2 hónapra megszüntetni a járóbeteg ellátást (és itt nem a kórházi ágyakra gondolok), hanem pl. a kardiológiai, idegsebészeti, neurológiai, stb. szakrendelésekre. Megéri-e teljes iparágakat bedönteni, sok-sok embert munkanélkülivé tenni? Én úgy gondolom, hogy a veszélyeztettek izolációja jobb megoldás lett volna, mint leállítani az egészségügyet, oktatást és a gazdaság kb. 2/3-át. Véleményem szerint itt a pánik jóval felülmúlja a realitásokat. Én azért nem hordok maszkot, ha egy mód van rá, mert szimbóluma ennek a pániknak és hisztériának. Kivéve persze a munkahelyen, ott fizetnek azért, hogy betartsam a szabályokat és hordjam a maszkot. :) De, mint említettem eléggé szarnak bele. :) Kellemes élmény volt, amikor legutóbb egy hipermarket lánc bejáratánál megkérdeztem a biztonsági őrt, hogy fel kell-e vennem a maszkot. Azt mondta, hogy ő szépen megkér rá, vegyem fel, de nem fog kizavarni a boltból ha nem teszem. Felvettem a maszkot, nem azért mert szabály és egyetértek vele, hanem mert rendes volt és nem akartam neki kellemetlenséget okozni.

U.i.: Most olvastam vissza a szövegem, és elnézést a rasszista "minden élet számít" (All Lives Matter) kifejezésért. Természetesen csak a fekete életek számítanak. Értsd jól. :)
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
T

Törölt tag 008

Guest
Kis kitekintő, Londonban maszk ellenes tüntetés volt. A koreaiak véleménye róluk (és egy erős kritika van benne az EU fehérek felé is):
07adfa6b-259f-4712-aed4-9d5ce1bc95cb.jpg


1. [+902, -10] Just put all the people who refuse to wear a mask together and refuse to give them vaccines or treatments
2. [+898, -15] There's a reason so many of them died to the Black Death
3. [+803, -14] Just look at that intelligence level. They're on par with a primitive man. The ignorant are always the bravest.
4. [+28, -2] What the virus has taught us is that none of the developed countries are actually as developed as we thought... especially the US!
5. [+27, -1] Remember when Lee Kyung Kyu said the scariest people are the ignorant with faith? He was right...
6. [+23, -0] But I bet once they catch the virus, they'll throw a fit in the hospitals demanding treatment ㅋㅋ
7. [+18, -1] So foolish
8. [+18, -3] The virus is showing the true colors of barbarism in developed countries
9. [+17, -0] This is so barbaric ㅠㅠ
10. [+16, -1] Mentally sick
11. [+12, -0] Nevermind that they have sh*t for brains, it's clear that they don't even feel embarrassment either. How can they not see how embarrassing they look with their masks ripped up like that?
12. [+10, -1] These people are so entrenched in their white superiority that they probably think that white people are above catching the virus... crazies like them deserve to die.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Viszont az egyes országok politikai vezetőinek feladata, hogy ezeket az adatokat mérlegeljék.

Jaj ne emlegesd nekem a politikusokat. :D:D Itt már nagyjából mindenki ismer, hogy beolvasok helyből bármelyiknek ha szerintem baromságokat csinál. Nem tartozom semmilyen "szekértáborhoz" sem. Egyébként meg OV-nek is beolvastam itt, amikor még az elején "politikai kézi vezérlést" láttam, de aztán később átadták a fontos kérdéseket szakértői irányítás alá (olvasd vissza, ott van az :p) A világ meg a világgazdaság ? Az egész el volt szállva most is. Korábban kész csoda volt, hogy a nagy válságoknál nem tört ki a világháború, de annak kirobbanásától is voltunk már paraszthajszálnyira az elmúlt évtizedben. De ezek már nem ide tartozó témák. Amúgy az egész világon úgy "en-block" kódolva van a háború és a bukás, csak idő kérdése. Ennek megértéséhez is rengeteget kell tudni, máskülönben semmit nem értesz meg belőle. A jelenlegi világ egy csődtömeg, de szépen csillog... :D:D Ez a vírus meg csak kiemelte a súlyos hibáit, sebezhetőségét, a politikusok (mind !!!) emberi gyarlóságait stb. !!! Te pedig csak panaszkodsz, hogy a régi, virtuálisan, hamisan fenntartott világot követeled vissza magadnak. Azt a szemétdombot, ami kinyírja az emberi faj számára az egész földet. Mert az életnek ez csak egy kis döccenő lesz, és vidáman megy majd tovább a gyarló emberiség nélkül is. Sajnos te is csak egy ilyen "átlagpolgár" vagy ebben az emberiségben, aki a kicsinyes pillanatnyi érdekei miatt képes akár a pusztulásba is vinni az egészet. Mert nem vagy képes átlátni nagyban, globálisan a dolgokat, mert erre csak a bölcsek képesek. A példát már hoztam az ókori görög társadalmakból, amiket a demokrácia alapjainak tekintenek, de a demokrácia súlyos hiányosságait is felfedte "a nép vezetése" szakértői vezetés, a bölcsek vezetésével szemben. ("a nép" "vezetése" csődbe és bukásba torkollik) Szóval még mindig nem jutottál mélyebbre a gondolkodásban, ennél sokkal több kell, ha nem egy "átlag polgár" akarsz lenni, akikre nem lehet felelős döntéseket bízni, hagyni hogy beleszóljanak, még demokratikus eszközökkel sem, mert úgy is csődbe visznek mindent !!! :) Egyébként a társadalmak története során már voltak olyanok, akik a rendelkezésre álló forrásaik túlterhelése miatt becsődöltek és lemosta őket a természet, eltűntek a süllyesztőben, és ez most nem "Atlantisz", de annak a filmes paródiája is kiváló. :) Befejezem mert ez OFF téma már itt, bár elválaszthatatlanul hozzátartozik a téma társadalmi hátteréhez. Nem "véletlenül" folyik főként amerikában (északon és délen is) az a rengeteg tüntetés és cirkusz, a polgárháborút is feszegetve. Az emberek egy igen nagy része veszett bolond, igen gyenge szellemi képességekkel, de követelőzni és cirkuszolni azt nagyon is jól tudnak... :D:D Szóval még nem sokat értettél meg te sem abból amire kértelek, próbáld elkezdeni újra... ;)

A mellékelt példában szereplő "király" és az ő "hívei" pont olyan nagyokos bolondok, mint akiket én példaként említettem. Te is csak annyit kérsz, ne törődjünk a vírusvédelemmel. Én látom a két őrültség között a párhuzamot. Te is ? :rolleyes::p
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Bárcsak így lenne! Nézd meg a fertőzöttek, a gyógyultak és a halottak számát a https://www.worldometers.info/coronavirus/ oldalon. Számold át mi lenne akkor, ha elengednék a vírust és itthon több millió emberen átvonulna a járvány.
A huncover vizsgálat szerint kábé 0.6% a hazai szeropozitív esetek száma, és ez járt 600 halottal. Mennyi halott lenne a szabadon terjedő járvány esetén?

Vazze a Svédek elengedték oszt mi lött ? Lófax se csikánó többen betegedtek meg náluk és haltak meg szezonális influenzában mint ebben a xarban ! Volt osztálytársam a párjával orvosok Malmőben már már nevetnek az egészen ! Míg a világ többi része retteg !
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Látom eléggé elszektásodott ez a topic ! További kellemes rettegést és elmélkedést ehhez az ipari szintű hülyeséghez ! Jó maszkviselést és jó magaviseletet kívánok ! ALM !!!
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Én csak arra kérek mindenkit, hogy a saját tapasztalatai és józan esze alapján cselekedjen.

Neked van tapasztalatod egy ilyen jarvanyal?

akor mit keresel itt? miert nem vagy a szakertok kozzot?

honan szerezted a tepesztalatot amikor senkinek sincs? kicsit tobb mint fel eve van ez a szar.

Ps.

ha egy atlagos, a facetol es a mobiltol felig bedibeledet neptol ami a vilagon eleg sok van, varod a jozan eszt akor el vagy tevedve.

azok inkabb elemnek egy covid partyra vagy vmi koncertre mert a virusban nem hisznek.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas and zeal
T

Törölt tag 2361

Guest
Látom eléggé elszektásodott ez a topic ! További kellemes rettegést és elmélkedést ehhez az ipari szintű hülyeséghez ! Jó maszkviselést és jó magaviseletet kívánok ! ALM !!!
figyu

ha te (meg a hozzad hasonlok is aki szerint ez mint marhasag (teli a fajszbuk is veluk) akarod vinni a borodet a vasara csak hajra. De masokat nem kell oktatni hogy hulyek mert nem ertenek egyet veled.

nekem vannak oreg szuleim, meg az en eletemet is azert nezem valaminek. Nem valami jo, de nem is akkora szar hogy jatszak vele, es lattom nem vagyok az egyetlen.

szoval, itt a forumozok nagyobb resze nem panikol, nem cirkuszol, hanem csak komolyan veszi a dolgokat, ami nagyon okos is es le a kalappal veluk.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
. Ott az első pár hétben kötelező volt, de mikor az összes koronavírussal fertőzött kollégám azzal az információval tért vissza a házikaranténból, hogy a családjukon kivétel nélkül egy köhintésnyi tünet nélkül ment át a koronavírus, azóta csak "bohócvírusnak" hívják a Covid-19-et.

. És még beteget sehol nem láttam. Sehol. Semmikor.

Sajat magad cafolod meg onmagadat... :D:D:D:D egyreszt vannak/voltak fertozott kollegaid, masreszt te meg nem lattal beteget :D
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://www.origo.hu/nagyvilag/2020...rekord-hatalyba-lepett-a-karantentorveny.html
"Romániában egy nap alatt közel ezer új beteget találtak
Romániában
ismét megdőltek a koronavírus-járvány rekordjai, mind az egy nap alatt diagnosztizált új esetek, mind az elhalálozások tekintetében, de a kormány a kedden hatályba léptetett karnaténtörvény alkalmazásától a fertőzések ütemének megfékezését reméli.
A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) keddi jelentése szerint megközelítette az ezret (994) az utóbbi 24 órában azonosított fertőzöttek száma, és minden korábbinál több, harminchat Covid-19-ben szenvedő beteg halt meg egy nap alatt.
Az intenzív terápiás részlegeken ápolt súlyos esetek 297-es száma is rekordot döntött.
A GCS közleménye szerint a kedden hatályba lépő karnaténtörvény - több mint kéthetes joghézag után - ismét lehetővé teszi a koronavírussal diagnosztizált fertőzöttek kórházi vagy otthoni elkülönítését, és jogalapot teremt a hatóságoknak arra, hogy karanténra kötelezzék a fertőzöttekkel kapcsolatba kerülő, vagy a járvány sújtotta országokból érkező embereket.
A karanténtörvény előírásai alapján a bukaresti kormány keddi rendkívüli ülésén kiegészítette a veszélyhelyzet meghosszabbításáról rendelkező határozatát...
...A kormányfő szerint most már a tünetmentes fertőzöttek számára is kötelező a legalább 14 napos elkülönítés és az újratesztelés. A közegészségügyi hatóságoknak gondoskodniuk kell a fertőzésgyanús emberek teszteléséről és a fertőzöttnek bizonyuló páciensek elkülönítéséről.
A teszteléseknél elsőbbségük kell legyen a fertőzésgyanús embereknek azokkal szemben, akik más országokba készülnek nyaralni ..."
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Látom eléggé elszektásodott ez a topic ! További kellemes rettegést és elmélkedést ehhez az ipari szintű hülyeséghez ! Jó maszkviselést és jó magaviseletet kívánok ! ALM !!!

Komolyan nem írsz ide többet ? Alig akarom elhinni... :D:D Engem köt a szavam, remélem te is ilyen vagy, hogy betartod. :):p:cool:
 
T

Törölt tag 2822

Guest
Vazze a Svédek elengedték oszt mi lött ? Lófax se csikánó többen betegedtek meg náluk és haltak meg szezonális influenzában mint ebben a xarban ! Volt osztálytársam a párjával orvosok Malmőben már már nevetnek az egészen ! Míg a világ többi része retteg !

Látom eléggé elszektásodott ez a topic ! További kellemes rettegést és elmélkedést ehhez az ipari szintű hülyeséghez ! Jó maszkviselést és jó magaviseletet kívánok ! ALM !!!

Nevess velük te szerencsétlen...

Azért is jó ez a topic mert jól ki lehet szűrni a hülyéket akikre rögtön mehet az ignore. Nekem nincs türelmem a 90 IQ alatti emberekhez.


Szerk.:

Szerinted a hullákat szállító teherautók sofőrjei is vidáman nevettek az egészen, mint a te bárgyú ismerőseid? Vannak olyan agyhalottak akiknek ez a járvány csupa móka és kacagás.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas