Kora újkori - újkori csaták és hadtörténelem (1500-1914)

A cikk érdekes, de a végkövetkeztetése hibás.
Ha jól értem, akkor a tömör ágyúgolyókat "ette meg". Ez ma senkit sem érdekel, haszontalan. A bomba megköszöni, mélyre hatol belé és ott robban fel, ami még fojtást is ad neki...

De a lövedékalló mellényeknél lehet érdekes ez a fajta vonal a mostani szilárd ellenállás elvén működő betétekkel szemben.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
De a lövedékalló mellényeknél lehet érdekes ez a fajta vonal a mostani szilárd ellenállás elvén működő betétekkel szemben.
Ezt sem egészen értem. A reakció erő ugyanúgy meg fog jelenni a testen. A lövedék lassulása adott távolságon valósul meg, ezért a lassulása se lesz nagyon eltérő, ha jól értem. Ergo, az erő sem lesz más. Pont úgy eltöri a bordát, az nagy mozgási energia elnyelése.

• Tetszik
Reactions: Catles
Ezt sem egészen értem. A reakció erő ugyanúgy meg fog jelenni a testen. A lövedék lassulása adott távolságon valósul meg, ezért a lassulása se lesz nagyon eltérő, ha jól értem. Ergo, az erő sem lesz más. Pont úgy eltöri a bordát, az nagy mozgási energia elnyelése.

Most sem feltétlen töri el a bordád mert teljesen merev plate kvázi megsokszorozza azt a felületet amin a testre hat a becsapódás energiája(plate nélkül a becsapódás energiája lövedék felületén adódik át a testnek).Úgy kell ezt elképzelni,hogy az ilyen szivacsszerű anyagok az energiát alakváltozással nyelik el,gyakorlatilag mint egy gyűrődő zóna funkcionálnak a merev plate előtt.Tehát ezek nem magukban lennének alkalmazva hanem a merev plattel együtt,viszont ilyen gyűrődőzónaként működő szivacs szerkezetű anyagok felhasználásával lehet csökkenteni a merev plate vastagságát és ezzel együtt a tömegét.

Trafalgarnál zsákmányolt francia lobogó. Méretes darabok voltak.

Enz3J6vXYAM9_Sw

Valóban, volt például egy kalóz is Őfelsége szolgálatában, ha jól emlékszem. Very imperial.
Az angolok utólag bármibe belemagyarázzák, hogy igazából az úgy kultúrált meg "emberséges", ahogy ők csinálták :)
Nem egy hanem igen sok kalóz szolgált őfelsége haditengerészetében (a többi újkori haditengerészethez hasonlóan).
Külön kifejezés is volt rájuk -az angolban- a "pirate" a senkihez sem tartozó kalóz kb. tengeri rabló, a "privateer" az állami alkalmazott kalóz, kb. a tengeri szabadcsapat.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ennek sem találtam jobb helyet /pedig biztos van :D /.
Egy kis színes viktoriánus kitekintés a gyalogságra.

berkshire.jpg
cameronhighl.jpg
cheshire.jpg
cornlight.jpg
devshire.jpg

• Tetszik
Reactions: Szittya

Ha valakinek nem jelenik meg semmi, ez van a facebook linken...

"Csatahajók Podcast

A történelem nagyon ritkán fordul olyan apró döntésektől akkorát, mint 1568 szeptemberében tette Kubától keletre. Ekkor egy illegalitásban működő angol rabszolga-kereskedő úgy döntött, hogy nem dacol tovább a hurrikánnal, hanem hagyja magát sodortatni a viharral. Ez a döntés az események olyan sorozatát indította el, amely a napjainkban Királyi Haditengerészet néven ismert szervezet megalakulásához vezetett. A következő hetekben ezt a hihetetlen történetet mesélem el nektek.

A minisorozat első epizódja, a Rabszolga-kereskedők balhéja már elérhető minden nagyobb streaming szolgáltatónál és az alábbi linken:
"

Ha valakinek nem jelenik meg semmi, ez van a facebook linken...

"Csatahajók Podcast

A történelem nagyon ritkán fordul olyan apró döntésektől akkorát, mint 1568 szeptemberében tette Kubától keletre. Ekkor egy illegalitásban működő angol rabszolga-kereskedő úgy döntött, hogy nem dacol tovább a hurrikánnal, hanem hagyja magát sodortatni a viharral. Ez a döntés az események olyan sorozatát indította el, amely a napjainkban Királyi Haditengerészet néven ismert szervezet megalakulásához vezetett. A következő hetekben ezt a hihetetlen történetet mesélem el nektek.

A minisorozat első epizódja, a Rabszolga-kereskedők balhéja már elérhető minden nagyobb streaming szolgáltatónál és az alábbi linken:
"
Ajánlatos lenne meghallgatni a rendszeresen puffogó anti-brit kollégáknak.

hehe...