Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/min...aki-kezelesre-szorult-nemetorszagban-8441292/
"Németországban meghalt minden ötödik, koronavírussal fertőzött beteg, aki kórházi kezelésre szorult február vége és április közepe között, a lélegeztetőgépekre kapcsoltak körében pedig csak minden második paciens élte túl a betegséget – áll a WIdO kutatóintézet tanulmányában, amelyet szerdán ismertetett a dpa német hírügynökség.
A WIdO az egyik legnagyobb német egészségügyi biztosító, az AOK intézete, amely közösen készítette a tanulmányt a Berlini Műszaki Egyetemmel és az intenzív és baleseti ellátási terület szakmai szervezetével (Divi).
Tízezer, február 26-a és április 19-e között kórházban kezelt beteg esetét vizsgálták, közöttük 1700 lélegeztetőgépre szorulóét.
A 8300 – gépre nem került – páciens körében 16 százalékos volt a halálozási arány, míg a – nyilvánvalóan rosszabb állapotuk miatt lélegeztetésre szorulóknál – 53 százalékos. A két adatból következik, hogy a tízezer beteg közül bő húsz százalék nem élte túl a kezelést."
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
4465 fertőzött (+9)
76 kórházban (+/-0)
6 lélegeztetőgépen (+/-0)
530 aktív eset (+1)
3339 gyógyult (+8)
596 elhunyt (+/-0)
3303446 mintavétel (+3207)
8683 hatósági házi karanténban (-287)
ruau9d1fw14eozepnbaj.jpeg
4484 fertőzött (+19)
76 kórházban (+/-0)
6 lélegeztetőgépen (+/-0)
542 aktív eset (+12)
3346 gyógyult (+7)
596 elhunyt (+/-0)
336461 mintavétel (+3015)
7819 hatósági házi karanténban (-864)
em4pgg0b5qnsk1fcqv8w.jpeg
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
Nincs mese szigorítani kell! Túl laza lett a nép. Plusz a szomszédoknál is kezd elszállni.

Igen, mindenhol lazitottak es a jarvany altal kevesbe suljtott orszagokban a hozza allasa a nepessegnek is sokkal de sokkal lazabb lett. Ez igy eleg is ahhoz, hogy a nagy melegek ellenere noljon a fertozottek szama. AZ osz majd szepen megdobja meg ezt a novekedest is, csak a vakcinaban remenykedhetunk ugy latom.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas and zztop

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 692
13 362
113
Ahogy látom, becsülöm a folyamatokat, nagyon NEM valószínű, hogy szükség lesz az (állítólag ? ? ? ) tízezres nagyságrendű lélegeztető-gépre. Ha tényleg ennyi, akkor én adnák az olaszoknak (Eu-soknak), utána pedig az amcsiknak, Brazíliának. Az ilyen segítség nagyon jól jön nekik is, később pedig nekünk.
Ha pénzért adjuk is, nagyon megköszönik. Abból pedig már a hazait is meg lehet venni/gyártatni, ha kell.

Szerintem itt az ideje egy ilyen lépésnek. Lássa az Eu is, hogy adunk vissza is segítséget.
...és szerintem most már meg is tehetjük.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
Kíváncsi lennék, mi lett volna ha:
1. külföldről beutazást szigorították volna, semmi mást, kivéve a nagy csoportok tiltása (50 fő felett, sport/mozi/koncert/nagy esküvő).
2. elrendelik, hogy a zárt térben dolgozók, vásárlók sebészi maszkot hordjanak (venni kell vagy 10-20 gépet, ami gyártja és alapanyagot, mondjuk 0.5 milliárd HUF és a munkahelyekkel lehet kifizettetni az árát)
3. védeni bőszen és állami ellenőrzéssel/költséggel az idősotthonokat (pl. olasz betegek majd fele is idősotthonból való volt).
4. fejleszteni a kórházak járványkezelését, jól védeni a dolgozókat meg a betegeket. - Na ez lett volna drága meg macerás. Főleg, ha sok helyen a szellőzés eddigi csúcsa a szúnyoghálós ablak.
Vajon mennyi beteg/halott lett volna így és mennyibe került volna?
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Újabb "üzenet" a vírus és járványtagadóknak, ezúttal Ausztráliából. Nagyon remélem, hogy nálunk is bevezetnek ilyen törvényeket a vakcinával leoltás befejezéséig. A szándékosan a vírusvédelmi szabályokat felrúgókat nyugodtan agyon lehessen bírságolni és évekre lecsukni. Másutt is vannak ilyen brutális szabályok, európában is, mert mint korábban írtam, a bolondoknál másképp nem lehet elérni, hogy betartsák a szabályokat. Azzal viszont nem értek egyet, hogy kicsavarva az ilyen szabályokat politikai célokra használják fel. (amúgy ebben az esetben nagy kárt okozna annak aki ilyennel próbálkozna) Most lehet megint jajveszékelni a vírustagadóknak !!! :D:D:p ÍGY KELL EZT CSINÁLNI !!! :) Hajrá ausztrálok !!! Zárjátok be az összes ilyen köcsögöt legalább 3 évre !!! :D:D:cool: :hadonaszos::hadonaszos: (az első 10 bezárása után (persze a sajtóban jó alaposan szétkürtölve) már nem lesz aki megkockáztatja a vírusvédelmi szabályok súlyos felrúgását !!!!!!! :D:p:cool:)
A teljes MTI hírt ideteszem
-------------------------------------------------------------------

34059691_e366dd3e70b8d7b5d350d09e29936d50_wm.jpg


Akár öt év börtönbüntetést is kaphat három nő Ausztráliában, mert letagadták, hogy koronavírustól fertőzöttek, amikor Melbourne-ből visszatértek Brisbane-be.

A 19 és 21 év közötti nők a „járványhatárőrségnek” hazudtak, mert el akarták kerülni, hogy karanténba kényszerüljenek. A hatóságok tudomása szerint mindhárman részt vettek Melbourne-ben egy 20-25 fős összejövetelen, amelyről később kiderült, hogy a vírus melegágya volt. Melbourne-t a rendőrség le is zárta három hétre.

Ausztráliában öt év szabadságvesztéssel is sújtható a csalás, a köz egészségének veszélyeztetése címén pedig 13 ezer ausztrál dolláros – 2,8 millió forintnyi – bírság róható ki.

„Nem tűrjük az ilyen félrevezetést, emberek egészségének kockáztatását” – mondta a rendőrség egyik szóvivője.


A három nő jelenleg karanténban van, egy hónap múlva kell bíróság elé állniuk.
(MTI)
2020.07.30. INDEX (MTI)
Öt év börtönt kaphatnak, mert letagadták, hogy fertőzöttek
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Megjelent egy ilyen WHO kiadvány, tele linkekkel, a "dropbox-on" lévő anyagokkal feltöltött mappákra mutató linkek vannak benne.
COVID-19 Technical Guidance (PDF, ablakban nyílik meg)

Thaiföldnek szánták ezt a linkes kiadványt, de a benne lévő anyagok univerzálisak, a világ bármely részén használhatóra készültek. Nagyon nem mélyedtem bele, csak 1-2 számomra érdekes linkre néztem rá, de azoknál sem minden könyvtárra és anyagra, csak olyan szúrópróba szerűen. Akit érdekel belőle valami az olvasgasson a feltöltött anyagokból. (újságok is nyugodtan vihetik ha érdekesnek találják a hírt :D:D ...szívesen máskor is... ;))
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Örökké együtt kell élnünk a koronavírussal, ugyanis csak rövid távra szerezhető immunitás vele szemben, és közel 8 milliárd embert kellene rutinszerűen oltani ellene – vélte a MarketWatchnak adott interjújában Michael Osterholm professzor, a Minnesotai Egyetem neves epidemiológusa.
Sötét jóslattal állt elő a professzor, aki előre látta a világjárványt
Vagy végre aktivizálja magát a biotech ipar és megalkotja az első antivírus implantátumot, egy olyan személyre szabottan beültethető mesterséges szervet, ami a szervezetnek onnantól ellenanyagot termel és akár updatelhető is a legújabb vírusverziókra, mint a számítógépek antivírus programjai, csak ez biotech verzióban, génszerkesztéssel perzonalizálva! Aki fizet az védettséget kap. Ez az egyetlen hosszú távú megoldás!
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 795
113
Ez az, csukjatok le mindenkit, bmeg.
Nem mkit 3 nőt, akik bár tudták hogy fertőzöttek, de basztak rá utazgattak, megtévesztették a hatóságot.
Mondjuk ha a hizzátartozóidat megfertőzik, akik idősek, betegek, neghalnak, esetleg életük végéig tartó szövődményeket szenvednek, te mit szólnál? Mert 3 hülye libának 14 nap házi karantén túl kellemetlen volt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 981
113
Ahogy látom, becsülöm a folyamatokat, nagyon NEM valószínű, hogy szükség lesz az (állítólag ? ? ? ) tízezres nagyságrendű lélegeztető-gépre. Ha tényleg ennyi, akkor én adnák az olaszoknak (Eu-soknak), utána pedig az amcsiknak, Brazíliának. Az ilyen segítség nagyon jól jön nekik is, később pedig nekünk.
Ha pénzért adjuk is, nagyon megköszönik. Abból pedig már a hazait is meg lehet venni/gyártatni, ha kell.

Szerintem itt az ideje egy ilyen lépésnek. Lássa az Eu is, hogy adunk vissza is segítséget.
...és szerintem most már meg is tehetjük.
Adjuk nekik berbe, igy nem is kerul nekik egyszerre sokba, de nekunk is visszajon valami az arabol. Nagyon tele a hocipom mar nekem is ezzel a virusosdival. Mire volt/lesz ez jo nem tudom.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Nem mkit 3 nőt, akik bár tudták hogy fertőzöttek, de basztak rá utazgattak, megtévesztették a hatóságot.
Mondjuk ha a hizzátartozóidat megfertőzik, akik idősek, betegek, neghalnak, esetleg életük végéig tartó szövődményeket szenvednek, te mit szólnál? Mert 3 hülye libának 14 nap házi karantén túl kellemetlen volt.

DE Tudták, hogy fertőzöttek?

A cikk annyit ír "A hatóságok tudomása szerint mindhárman részt vettek Melbourne-ben egy 20-25 fős összejövetelen, amelyről később kiderült, hogy a vírus melegágya volt. "

Tehát részt vettek egy összejövetelen, ahol voltak fertőzöttek. De ettől ők most tudták, hogy fertőzöttek?

Végeztek rajtuk tesztet, ahol megmondták nekik, hogy fertőzöttek vagytok? Utána tagadták le?

Vagy csak részt vettek azon a 20-25 fős összejövedelen, és csak gondolniuk kellett volna, hogy akkor ők is fertőzöttek?

---
Ragozom tovább. Reggel elmész az Intersparba. Másnap kiderül, hogy voltak ott fertőzöttek. Megkérdeznek téged valahol máshol: fertőzött vagy? Mire te mivel válaszolsz? Igennel?
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 795
113
DE Tudták, hogy fertőzöttek?

A cikk annyit ír "A hatóságok tudomása szerint mindhárman részt vettek Melbourne-ben egy 20-25 fős összejövetelen, amelyről később kiderült, hogy a vírus melegágya volt. "

Tehát részt vettek egy összejövetelen, ahol voltak fertőzöttek. De ettől ők most tudták, hogy fertőzöttek?

Végeztek rajtuk tesztet, ahol megmondták nekik, hogy fertőzöttek vagytok? Utána tagadták le?

Vagy csak részt vettek azon a 20-25 fős összejövedelen, és csak gondolniuk kellett volna, hogy akkor ők is fertőzöttek?

---
Ragozom tovább. Reggel elmész az Intersparba. Másnap kiderül, hogy voltak ott fertőzöttek. Megkérdeznek téged valahol máshol: fertőzött vagy? Mire te mivel válaszolsz? Igennel?
"A 19 és 21 év közötti nők a „járványhatárőrségnek” hazudtak, mert el akarták kerülni, hogy karanténba kényszerüljenek."

Pont, a többi mese.