Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Döbbenet , hogy részemről értelmes emberek egy olyan betegségtől rettegnek ami a fasorban sincs egy szezonális influenzától ! Főpróbának jó volt ok ezt elismerem mert kiderült (minimális áldozattal -a vetített Szlovák adatokból kiindulva ami uszkve 50 valós halottat jelentene - , részvétem a hozzátartozóknak de 99% eleve kockázatos körbe tartozott ) , hogy egy valós járvány előtt milyen letolt gatyában állunk ! De könyörgöm most , jelenleg van 542 aktív esetünk ami azt jelenti , hogy ha direkt találkozni akarnék valamelyikkel is nagy erőfeszítésbe kerülne és ha még el is kapnám a vírust 99% , hogy tüneteim se lennének tehát azt se tudnám , hogy beteg vagyok . Hiszen amikor tudjuk , hogy influenza járvány van abban az esetben is csak akkor megyek orvoshoz , ha ténylegesen beteg vagyok . Nem tesztelgetnek és szívatnak feleslegesen mert bár tudják lehetnek szövődmények de az esély minimális ! Maga a korona vírus az , év tízezredek óta jelen lehet az emberiségben mégis csak most amikor van kellő média mögötte tudták ilyen szintre pumpálni ! 30 de még 10 éve se tudták ezt megtenni pedig próbálkoztak (pl madárinfluenza ) .

Ha most elkezdenének tesztelni szezonális influenzára akkor vajon mennyien lennénk fertőzöttek ?
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
241
1 238
93
Újabb "üzenet" a vírus és járványtagadóknak, ezúttal Ausztráliából. Nagyon remélem, hogy nálunk is bevezetnek ilyen törvényeket a vakcinával leoltás befejezéséig. A szándékosan a vírusvédelmi szabályokat felrúgókat nyugodtan agyon lehessen bírságolni és évekre lecsukni. Másutt is vannak ilyen brutális szabályok, európában is, mert mint korábban írtam, a bolondoknál másképp nem lehet elérni, hogy betartsák a szabályokat. Azzal viszont nem értek egyet, hogy kicsavarva az ilyen szabályokat politikai célokra használják fel. (amúgy ebben az esetben nagy kárt okozna annak aki ilyennel próbálkozna) Most lehet megint jajveszékelni a vírustagadóknak !!! :D:D:p ÍGY KELL EZT CSINÁLNI !!! :) Hajrá ausztrálok !!! Zárjátok be az összes ilyen köcsögöt legalább 3 évre !!! :D:D:cool: :hadonaszos::hadonaszos: (az első 10 bezárása után (persze a sajtóban jó alaposan szétkürtölve) már nem lesz aki megkockáztatja a vírusvédelmi szabályok súlyos felrúgását !!!!!!! :D:p:cool:)
A teljes MTI hírt ideteszem
-------------------------------------------------------------------

34059691_e366dd3e70b8d7b5d350d09e29936d50_wm.jpg


Akár öt év börtönbüntetést is kaphat három nő Ausztráliában, mert letagadták, hogy koronavírustól fertőzöttek, amikor Melbourne-ből visszatértek Brisbane-be.

A 19 és 21 év közötti nők a „járványhatárőrségnek” hazudtak, mert el akarták kerülni, hogy karanténba kényszerüljenek. A hatóságok tudomása szerint mindhárman részt vettek Melbourne-ben egy 20-25 fős összejövetelen, amelyről később kiderült, hogy a vírus melegágya volt. Melbourne-t a rendőrség le is zárta három hétre.

Ausztráliában öt év szabadságvesztéssel is sújtható a csalás, a köz egészségének veszélyeztetése címén pedig 13 ezer ausztrál dolláros – 2,8 millió forintnyi – bírság róható ki.

„Nem tűrjük az ilyen félrevezetést, emberek egészségének kockáztatását” – mondta a rendőrség egyik szóvivője.


A három nő jelenleg karanténban van, egy hónap múlva kell bíróság elé állniuk.
(MTI)
2020.07.30. INDEX (MTI)
Öt év börtönt kaphatnak, mert letagadták, hogy fertőzöttek

Csak nekem ugrott be erről a "V for Vendetta"? Diktatórikus jogrend bevezetése, személyi szabadság korlátozása stb. egy vírusra hivatkozva. Szép.. A filmben a vírus legalább valóban életveszélyes volt.. Na, hagyjuk. Mintha a világ összes autoriter (házmester típusú) személyisége magára talált volna, és követelné Orwell szép új világának bevezetését. A vírusnak úgy lehet a leggyorsabban véget vetni, ha egy büdös nagy pofont keverünk le mindenkinek, aki pánikkeltés céljából maszkot visel közterületen. :)
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 000
9 976
113
Csak nekem ugrott be erről a "V for Vendetta"? Diktatórikus jogrend bevezetése, személyi szabadság korlátozása stb. egy vírusra hivatkozva. Szép.. A filmben a vírus legalább valóban életveszélyes volt.. Na, hagyjuk. Mintha a világ összes autoriter (házmester típusú) személyisége magára talált volna, és követelné Orwell szép új világának bevezetését. A vírusnak úgy lehet a leggyorsabban véget vetni, ha egy büdös nagy pofont keverünk le mindenkinek, aki pánikkeltés céljából maszkot visel közterületen. :)
Nem értem az összefüggést, letagadták hogy betegek, ezzel veszélybe sodortak egy csomó embert, valamint egy valag pénz elköltésre kényszerítették az államot. Ha HIV pozitívan dugsz és fertőzöl, úgy hogy tudtál róla, de nem szóltál a partnernek, azért is büntetés jár. Itt meg szórták a vírust szanaszéjjel.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Nem értem az összefüggést, letagadták hogy betegek, ezzel veszélybe sodortak egy csomó embert, valamint egy valag pénz elköltésre kényszerítették az államot. Ha HIV pozitívan dugsz és fertőzöl, úgy hogy tudtál róla, de nem szóltál a partnernek, azért is büntetés jár. Itt meg szórták a vírust szanaszéjjel.

De hadd kérdezzem már meg megint! Tudtak róla, hogy betegek?
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Általános kérdés (mert fogadok 90%-a hozzászólóknak nem érti mire akarok kilyukadni):

elmész valahova, később kiderül, hogy voltak ott fertőzöttek. Utána mit kell mondanod a hatóságoknak arra a kérdésre, hogy fertőzött vagy-e? Igen? Nem?
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 911
113
Döbbenet , hogy részemről értelmes emberek egy olyan betegségtől rettegnek ami a fasorban sincs egy szezonális influenzától ! Főpróbának jó volt ok ezt elismerem mert kiderült (minimális áldozattal -a vetített Szlovák adatokból kiindulva ami uszkve 50 valós halottat jelentene - , részvétem a hozzátartozóknak de 99% eleve kockázatos körbe tartozott ) , hogy egy valós járvány előtt milyen letolt gatyában állunk ! De könyörgöm most , jelenleg van 542 aktív esetünk ami azt jelenti , hogy ha direkt találkozni akarnék valamelyikkel is nagy erőfeszítésbe kerülne és ha még el is kapnám a vírust 99% , hogy tüneteim se lennének tehát azt se tudnám , hogy beteg vagyok . Hiszen amikor tudjuk , hogy influenza járvány van abban az esetben is csak akkor megyek orvoshoz , ha ténylegesen beteg vagyok . Nem tesztelgetnek és szívatnak feleslegesen mert bár tudják lehetnek szövődmények de az esély minimális ! Maga a korona vírus az , év tízezredek óta jelen lehet az emberiségben mégis csak most amikor van kellő média mögötte tudták ilyen szintre pumpálni ! 30 de még 10 éve se tudták ezt megtenni pedig próbálkoztak (pl madárinfluenza ) .

Ha most elkezdenének tesztelni szezonális influenzára akkor vajon mennyien lennénk fertőzöttek ?
Szerintem meg nem ártana levenni ezt a "én biztosan tudom, hogy ez lófasz" jelű mellényt, amíg valójában roppant keveset tudunk erről a vírusról.

Újabb aggasztó jelét találták annak, hogy a covid tartós egészségkárosodást okozhat

Egy német kutatásban száz, covidból már felépült beteg közül 76 szervezetében találtak olyan biomarkereket, amiket szívroham után szoktak kimutatni.
A nagy kérdés, hogy ez a szívkárosodás tartós, vagy átmeneti, ezt csak az idő döntheti el.
Mindenesetre rendkívül aggasztó, hogy erős, fiatal szervezeteket tesz annyira tönkre a betegség, hogy vannak, akik még hónapokkal a felépülésük után is levegőért kapkodnak némi lépcsőzés után.
..........
https://444.hu/2020/07/30/ujabb-agg...ogy-a-covid-tartos-egeszsegkarosodast-okozhat
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Vagy végre aktivizálja magát a biotech ipar és megalkotja az első antivírus implantátumot, egy olyan személyre szabottan beültethető mesterséges szervet, ami a szervezetnek onnantól ellenanyagot termel és akár updatelhető is a legújabb vírusverziókra, mint a számítógépek antivírus programjai, csak ez biotech verzióban, génszerkesztéssel perzonalizálva! Aki fizet az védettséget kap. Ez az egyetlen hosszú távú megoldás!

Nem mkit 3 nőt, akik bár tudták hogy fertőzöttek, de basztak rá utazgattak, megtévesztették a hatóságot.
Mondjuk ha a hizzátartozóidat megfertőzik, akik idősek, betegek, neghalnak, esetleg életük végéig tartó szövődményeket szenvednek, te mit szólnál? Mert 3 hülye libának 14 nap házi karantén túl kellemetlen volt.

Srácok azért ez kezd durva lenni. 5 év ??? o_O
Mi van, ha aztán egyszer csak megbélyegeznek mert nem hordasz maszkot és elvisznek egy kényszertesztelésre, aztán közlik, hogy látens hordozó vagy?
..
De ki a lóf@szom akar magába egy updételhető implantátumot?
Kössz én kihagyom!
Jó nekem az Istenbe/Sorsba/Karmába/immunrendszerembe/magamba vetett hitem.
Nem tengerimalacnak érkeztem erre a világra!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Szerintem meg nem ártana levenni ezt a "én biztosan tudom, hogy ez lófasz" jelű mellényt, amíg valójában roppant keveset tudunk erről a vírusról.

Újabb aggasztó jelét találták annak, hogy a covid tartós egészségkárosodást okozhat

Egy német kutatásban száz, covidból már felépült beteg közül 76 szervezetében találtak olyan biomarkereket, amiket szívroham után szoktak kimutatni.
A nagy kérdés, hogy ez a szívkárosodás tartós, vagy átmeneti, ezt csak az idő döntheti el.
Mindenesetre rendkívül aggasztó, hogy erős, fiatal szervezeteket tesz annyira tönkre a betegség, hogy vannak, akik még hónapokkal a felépülésük után is levegőért kapkodnak némi lépcsőzés után.
..........
https://444.hu/2020/07/30/ujabb-agg...ogy-a-covid-tartos-egeszsegkarosodast-okozhat


"olyan biomarkereket"

milyen biomarkereket?

"ez a szívkárosodás"

szívkárosodás, ha "biomarkereket" mutatnak ki? ezek jelző-vegyületek, önmagában nem betegségek...

"amiket szívroham után"

hát szerintem ez nem csoda annyi idegeskedés után, amennyit ez a vírushelyzet okozott

"akik még hónapokkal a felépülésük után is levegőért kapkodnak némi lépcsőzés után"

Ez szerintem az egészséges mai fiatalokra is alapból igaz! :D
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
4484 fertőzött (+19)
76 kórházban (+/-0)
6 lélegeztetőgépen (+/-0)
542 aktív eset (+12)
3346 gyógyult (+7)
596 elhunyt (+/-0)
336461 mintavétel (+3015)
7819 hatósági házi karanténban (-864)
em4pgg0b5qnsk1fcqv8w.jpeg
4505 fertőzött (+21)
73 kórházban (-3)
6 lélegeztetőgépen (+/-0)
556 aktív eset (+14)
3353 gyógyult (+7)
596 elhunyt (+/-0)
339163 mintavétel (+2702)
8083 hatósági házi karanténban (+1264)
s1uydu9l1765fjj2xeum.jpeg
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Meg aszongya, egy hírekben: újabb tüntetét találták a koronavírusnak! Bedagadt, viszeres boka! Ja, még véletlenül sem a "maradjotthon" miatt van... hogy már az ember az ajtón sem ment ki hónapok óta (mozgáshiánynak hívják a dolgot a gyengébbek kedvéért).
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Szerintem meg nem ártana levenni ezt a "én biztosan tudom, hogy ez lófasz" jelű mellényt, amíg valójában roppant keveset tudunk erről a vírusról.

Újabb aggasztó jelét találták annak, hogy a covid tartós egészségkárosodást okozhat

Egy német kutatásban száz, covidból már felépült beteg közül 76 szervezetében találtak olyan biomarkereket, amiket szívroham után szoktak kimutatni.
A nagy kérdés, hogy ez a szívkárosodás tartós, vagy átmeneti, ezt csak az idő döntheti el.
Mindenesetre rendkívül aggasztó, hogy erős, fiatal szervezeteket tesz annyira tönkre a betegség, hogy vannak, akik még hónapokkal a felépülésük után is levegőért kapkodnak némi lépcsőzés után.
..........
https://444.hu/2020/07/30/ujabb-agg...ogy-a-covid-tartos-egeszsegkarosodast-okozhat

Nekem van ismerősöm, aki igazoltan koronavírusos volt. Két hét kórház, űrruhában adták be az ételt meg stb. (Ők amúgy egész nap kártyáztak csak, mert nem volt olyan súlyos lefolyású az esetükben.)
..
Semmilyen egészségkárosodása nem lett! Egyébként nem egy makkegészséges adonisz. 55pluszos magyar átlag, magas vérnyomás, no kondíció, régebben volt cigi is stb.! Hetekkel később is nyolcszoros antitest értékeket mutatott viszont, mert a kutatások miatt kellett mintát adnia többször is!
..
Aki alapból beteg az kicsit figyeljen jobban oda a higiéniára. Meg amúgy is. De ne pörgessük már be egymást ennyire könyörgöm!
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 000
9 976
113
De hadd kérdezzem már meg megint! Tudtak róla, hogy betegek?
https://au.news.yahoo.com/new-case-...ns-who-lied-about-hotspot-trip-070304815.html
https://au.news.yahoo.com/three-queensland-women-charged-lying-about-trip-victoria-071143999.html
https://www.begadistrictnews.com.au/story/6856056/three-qld-women-charged-over-vic-travel/?cs=7
Arról hazudtak hogy hol jártak, hogy ne kelljen karanténba menniük. És kiderült hogy betegek, mást is megfertőzhettek, ami nem történik meg ha nem hazudnak arról hogy hol voltak. És még nem csukták le egyiket sem, csak tárgyalásuk lesz.
 
  • Tetszik
Reactions: laiki and Leonidas

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 874
11 144
113
DE Tudták, hogy fertőzöttek?

A cikk annyit ír "A hatóságok tudomása szerint mindhárman részt vettek Melbourne-ben egy 20-25 fős összejövetelen, amelyről később kiderült, hogy a vírus melegágya volt. "

Tehát részt vettek egy összejövetelen, ahol voltak fertőzöttek. De ettől ők most tudták, hogy fertőzöttek?

Végeztek rajtuk tesztet, ahol megmondták nekik, hogy fertőzöttek vagytok? Utána tagadták le?

Vagy csak részt vettek azon a 20-25 fős összejövedelen, és csak gondolniuk kellett volna, hogy akkor ők is fertőzöttek?

---
Ragozom tovább. Reggel elmész az Intersparba. Másnap kiderül, hogy voltak ott fertőzöttek. Megkérdeznek téged valahol máshol: fertőzött vagy? Mire te mivel válaszolsz? Igennel?


Bagoly: az volt veluk a gond, hogy olyan reszrol/helyrol jottek, ahonnan hazateres utan karantenba kellett volna vonulniuk. Inkabb hazudtak es nem mentek karantenba, igy gondolom jopar embert megfertoztek. Maximalisan egyetertek az ilyenek megbuntetesevel.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 777
113
Abban, hogy súlyosan fertőzött tartományban jártak, ahonnan kiutazva kötelező 14 nap karantén. De a cikk azt sugallja, hogy tudtak róla, hogy betegek, de ennek ellenére közösségbe jártak.

Nem egyedi eset Ausztráliában. Általában utána ezeknek a legnagyobb a pofája, hogy xarul kezelték őket, közben csesznek mindenre.

"Az egészségügyi hatóságok az utóbbi két nap járványügyi ellenőrzései során megállapították, hogy több mint ötszáz olyan ember közül, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje, és emiatt karanténra kötelezték, 130 nem maradt otthon, hanem bejárt a munkahelyére, illetve munkán kívül is emberek közé ment - mondta Daniel Andrews.

"Az isten szerelméért! Ha valaki fertőzött, akkor maradjon otthon!" - fakadt ki a kormányfő sajtóértekezletén"

3-5 év soknak tűnik. De ha megfertőz mást, aki meghal, akjor gondatlanságból elkövetett emberölést rá lehet húzni okkal.

De nem kell bexarni, alapból pénzbüntetés van. Arányosnak tűnik. Én arra aki betegen tudatosan megszegi az előírásokat ráterhelném a saját és az általa fertőzöttek gyógyításának költségeit. Ha nincs zséje később ledolgozhatja.

"A rendőrség a fővárosban, az ötmillió lakosú Melbourne-ben, - ahol az államon belül is a legrosszabb a helyzet - több mint száz ember ellen folytat bűnügyi vizsgálatot a kijárási korlátozások be nem tartása miatt. Már 124 pénzbüntetést szabtak ki, a legsúlyosabb esetben 1300 ausztrál dollárt (273 ezer forint)."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 777
113
Döbbenet , hogy részemről értelmes emberek egy olyan betegségtől rettegnek ami a fasorban sincs egy szezonális influenzától ! Főpróbának jó volt ok ezt elismerem mert kiderült (minimális áldozattal -a vetített Szlovák adatokból kiindulva ami uszkve 50 valós halottat jelentene - , részvétem a hozzátartozóknak de 99% eleve kockázatos körbe tartozott ) , hogy egy valós járvány előtt milyen letolt gatyában állunk ! De könyörgöm most , jelenleg van 542 aktív esetünk ami azt jelenti , hogy ha direkt találkozni akarnék valamelyikkel is nagy erőfeszítésbe kerülne és ha még el is kapnám a vírust 99% , hogy tüneteim se lennének tehát azt se tudnám , hogy beteg vagyok . Hiszen amikor tudjuk , hogy influenza járvány van abban az esetben is csak akkor megyek orvoshoz , ha ténylegesen beteg vagyok . Nem tesztelgetnek és szívatnak feleslegesen mert bár tudják lehetnek szövődmények de az esély minimális ! Maga a korona vírus az , év tízezredek óta jelen lehet az emberiségben mégis csak most amikor van kellő média mögötte tudták ilyen szintre pumpálni ! 30 de még 10 éve se tudták ezt megtenni pedig próbálkoztak (pl madárinfluenza ) .

Ha most elkezdenének tesztelni szezonális influenzára akkor vajon mennyien lennénk fertőzöttek ?
Sztem rettegés nincs csak felelős hozzáállás. Nekem van kollégám akinek rokona belehalt a vírus okozta szövődményekbe.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 777
113
Csak nekem ugrott be erről a "V for Vendetta"? Diktatórikus jogrend bevezetése, személyi szabadság korlátozása stb. egy vírusra hivatkozva. Szép.. A filmben a vírus legalább valóban életveszélyes volt.. Na, hagyjuk. Mintha a világ összes autoriter (házmester típusú) személyisége magára talált volna, és követelné Orwell szép új világának bevezetését. A vírusnak úgy lehet a leggyorsabban véget vetni, ha egy büdös nagy pofont keverünk le mindenkinek, aki pánikkeltés céljából maszkot visel közterületen. :)
Igazából a mostani magyar szabályok nagyon lazák oda mész ahova akarsz, csak visszatéréskor igazolnid kell hogy tiszta vagy.

Azt viszont nem értem, miért zavar ha vki maszkot visel. Téged és magát is védi. Nem tudhatod hol járt, nem tudhatod milyen krónikus beteg. Egy xaros maszk viselése nem dráma, több empátiát!
Jó. Kapjanak egy arányos, de enyhe büntetést. De 5 év akár?
Eddig pénzbüntetéseket osztogattak. 5 év csak szenzációhajhász címlap. Bizonyos extrém esetben, szándékos fertőzésterjesztés esetén indokolt. Sőt ha más halálát okozza, keves is.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
3-5 év soknak tűnik. De ha megfertőz mást, aki meghal, akjor gondatlanságból elkövetett emberölést rá lehet húzni okkal.
...

5 év csak szenzációhajhász címlap. Bizonyos extrém esetben, szándékos fertőzésterjesztés esetén indokolt. Sőt ha más halálát okozza, keves is.

Ráhúzni rá lehet, pont ez is mutatja, hogy nem illik rá, de rá lehet éppen húzni. Azért ha egy vírussal fertőzött más halálát okozza azzal, hogy elkapják tőle a fertőzést, nem egyenlő azzal, mintha valaki szándékosan megölne valakit, de még azzal sem (!), mintha mondjuk egy villanyszerelő azzal okozná más halálát, hogy gondatlanul végzi a munkáját. Ugyanis a fertőzött beteg nem végez semmit gondatlanul, amellyel más halálát okozná, ill. maga is szenvedő alany (és ez lényeges különbség!). Nem büntethető a vírus hordozója - az ember - a vírus "cselekedeteiért"!!!
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 000
9 976
113
Ráhúzni rá lehet, pont ez is mutatja, hogy nem illik rá, de rá lehet éppen húzni. Azért ha egy vírussal fertőzött más halálát okozza azzal, hogy elkapják tőle a fertőzést, nem egyenlő azzal, mintha valaki szándékosan megölne valakit, de még azzal sem (!), mintha mondjuk egy villanyszerelő azzal okozná más halálát, hogy gondatlanul végzi a munkáját. Ugyanis a fertőzött beteg nem végez semmit gondatlanul, amellyel más halálát okozná, ill. maga is szenvedő alany (és ez lényeges különbség!). Nem büntethető a vírus hordozója - az ember - a vírus "cselekedeteiért"!!!
Megszegte a karanténszabályokat, tudatosan. Hazudott a rendőröknek. Miért ne lehetne megbüntetni?