[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 341
113
Én inkább ugy 10 évre saccolom, hogy már viszonylag nyilvánvaló lesz az eredmény.

10 év már adhat információt.

Arról, hogy a magyar demográfiai adatok, születési szám és házasságkötések száma végre /a jobboldal intézkedéseinek köszönhetően/ emelkedésnek indulnak /reménykedjünk, az átalakítások és támogatások ezt célozzák/, a nyugati-európai, "liberális demokráciákban" élő emberek pedig 30 - 50 éven belül kihalnak, vagy az új, idegen kultúrájú emberek lassan kiszülik őket a saját országukból.

Valóban tisztábban fogunk látni, de nyilvánvaló nem lesz.. az akkor lesz, amikor Svédország zászlajából kiveszik a keresztet, mert sérti a migránsokat... erre lehet még csak 10 évet se kell várni. :D:D:D

2017
https://www.magyaridok.hu/kulfold/l...l-rasszista-gyuloletjelkep-feher-tej-2458513/

2020
https://elemi.hu/sved-tudos-a-zaszloban-a-kereszt-serto-ezert-el-kellene-tavolitani/

2030-ra lehet, hogy megis változtatják... valami szép félholdasra, elnézve a demográfiai adataikat és népességcserét, ami az országukban folyik, a liberális kormányuk "munkásságának" köszönhetően. :D

Ez ám a liberális demokrácia... "irigylésre" méltó út. :D
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 341
113
Az októberi baki után a kormánypárti elemzok sorra azt monták, hogy "nem mukodot a centrális erotér rendszere". Ami egyben azt is jelenti, hogy van egy államilag fentartot rendszer, aminek kifejezetten az acélja, hogy ellehetlenítse a magyaroknak, hogy megbuktassák a jelen renszert, és csak akkor érhetnek el rész sikereket, ha ezt a rendsrert kicselezik. Ezek után mit lehet mondani a szabadságról? :D

Ami az OV idézeteit illeti, az csupán érzékekre való játszás és oszemosás. Az Fidesz-Kisgazda kormány is ezek szerint valamiféle liberális uralom volt? ;) Liberális demokrácia keretében simán kományozhat egy nemzeti konzervativ párt is. Például Lengyelországban éppen most a PiS.

Az októberi választások is azt bizonyítják, hogy Magyarországon demokrácia van. ;)

A jelenlegi rendszer, a jobboldal bukása, elnézve a magyar ellenzéket és külföldi "szekta társaik" munkásságát ott, ahol kormányon vannak, a magyar nép bukása is lenne egyben.

Nagyon sok mindenből felálltak a történelem folyamán a magyarok.. még Trianonból is... de még egy baloldali,kommunista-marxista, kultúraromboló tombolást már nem hinném, hogy elbírna ez a nép.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Volt tán ki ellenezte a demokrácia bevezetését?
Biztos, hogy voltak, a Munkásőrök közt például sokan. Vagy akár például Ekrem-Kemál György. A többség viszont mást akart. Ahogy például 2010 óta is mást akar a többség, mint amit a "liberális demokrácia" brand alatt futó banda csinál(t). Ha pedig azzal jössz, hogy például Ekrem-Kemál elmebeteg, őrült, esetleg erőszakos szélsőséges, akkor azt kel mondjam, hogy Most is van egy kisebbség, akinek nem tetszik a szavazók többsége által választott irány. Ők is lehet, hogy elmebetegek, szélsőségesek.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Én inkább ugy 10 évre saccolom, hogy már viszonylag nyilvánvaló lesz az eredmény.
Még az elmúlt 10 év alapján sem nyilvánvaló sokaknak. Amióta megválasztották a jelenlegi kurzust, folyamatosan csőbmennek holnap végre! IMF! Csak szerencséjük van, mert konjunktúra van. Oké, most kisebb a visszaesés, mint másutt, de csak szerencse... stb... Akik nem akarják az eredményeket látni, újabb 10 év múlva sem fogják látni azokat. Viszont garantálnak újabb 10 évet, ha olyan gyengén produkálnak mint eddig, de sokat ártanak is, mert a mostani banda még jobban elszemtelenedik, ugyanis eredményeik mellett vannak nyilvánvalóan hibáik is, de amíg nincs alternatíva, csak a teljes nemzethalál (ami programszinten van reklámozva szinte), az ember kénytelen ezt elviselni.

De 10 év múlva meglátjuk. Addigra a nyitott szeműeknek valóban jobban látszani fog a trend, viszont addig sokat változhat a környezet is, és kérdés, hogy az eddig jó válaszaik után akkor is jó válaszokat tudnak-e majd adni.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 997
13 301
113
Biztos, hogy voltak, a Munkásőrök közt például sokan. Vagy akár például Ekrem-Kemál György.
Ez nem egy kritikus tomeg. :cool:

Van egy nagy kulombség 1989 és 2010 kozot, még pedig az, hogy elobinél tudni lehetet, hogy renszerváltás lesz, 2010 pegig alig ha számítottak a szavazók másra mind kormányváltásra. Nem volt az orrukra kotve. 1998-2002-kormányzás alápján egészen ezt aligha gontolta volna valaki.

csak a teljes nemzethalál
Nem mondom, hogy teljesen elozménytelen ez a feltevés, a fenyegetés viszont nem csak ballrol johet.
Az államalapításkor létrejot egy stratégia, amelynek hála a magyarok e térségben tuléltek és évszázadokon át prosperáltak (és nem jutottak pld. a poroszok sorsára).
Ennek a strátégiának két pillére volt - a nyugattol átvet politikai berendezkedés és a katolicizmus. Mindig, amikor a magyarok szembefordultak ezzel szemben, viszafordíthatatlan károkat szenvedtek.
Az elso jelentos érvágás a reformációval jott. Magyarok a legkeményeb változatot választották, ami mondjuk hogy nem volt pont pozitív hatással a reprodukciós képességeikre, és pechre pot akkor érték él az országot a háborúk.
Ezt valamelyes enyhítette a rekatolizáció, amely réven konebben lehetet késob magyarosítani a katolikus vallású nemzetiségeket. A 48./49. szabadságharc pedig egy olyan morális keditet szerzet a Magyarok számára világzerte, amire lehett volna épiteni, ha nem jott volna az újjabb nagy bukta. A magyar politikai elit ugyanis felhagyot a franciabarát irányvonallal és a demokratikus folymatotal szemben reakcionáris állaspontot elsajátitva a németekhez kezdtek kotodni. A kudarcot negyetkilométerekre lehet számolni, hiszen a háború után az bal- és joboldali osztrák politikusok (ahol 1907-tol volt általános a szavazójog, így hozzá voltak szokva egymáshoz) oszefogtak és meggátolták a bolsevista hatalomátvételt. így idoben jutottak a békekonferenciára. Nekik olukbe hullot a Burgenland, míg Magyarországon száz éves a ramazuri.
A kovetkezo évtizedekben is minden volt, csak nem demokrácia, az egyes irányzatok polikusai pedig egymást kizárva, nem pedig egmás mellet politizáltak.

A jelen helyzetben nem csupán a politikai az ehm, ehm "egyetnemértés" az izgalmas (pedig a jogállamiság kapcsán tízmiliárdok forognak kockán és még egy hunxit is be lehet lengetve zsarolásképpen) , de például az is, hogy korvonalosodik egy potenciális vallási konfliktus, mivel orbánék ki nem álhassák az jelenlegi katolikus irányvonalat, az azt meghatározó jeszuiták pedig veszélyes herézisnek tartják a evangelikális fundamentalizmust. Így a tulélési strategia mindkét pillérjén nagy repedések tátonganak.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Egyszeruen Orbán szavaira hivatkozva, aki nyiltan bejelentette, hogy eltorolte a (a társadalom által konszezuálisan elfogadot) liberális demokráciát - onkényesen egy olyan illiberális (magyarul "szabadságtalan") rendszerrel helyetesítette, amely kizárolag saját pártja hatalmonmaradásan fugg, mert más magyar politikai ero nem ismeri el. És mivel a demokrácia a "nép uralmát" jelenti, egy lényegében állampárti renszer alapjában nem lehet demokratikus, mind ahogan a komunista "népi demokrácia" se volt az. Még a keresztény demokráciát védo ervelést is a komunistáktól koppintotta, csan néhány szót cserelt (amitol még az egész érvrendzer ugyanolyan hazug maradot mind a komcsiké). :D

Amúgy, nem értem a hozzászólásod értelmét, amikor pont a MO-n hatalmon levo szubkultúra folytat "kulturharcot" és borít fel amit csak tudd.
Lövésed sincs arról amiről írsz, diktatúra fogalmáról meg végképp az egyszer biztos...
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Na, vesézzük ezt ki.

"egy olyan illiberális (magyarul "szabadságtalan")"

Uhh :D... ennél demagógabban nem is nyithattál volna. Erős kezdés, sejteti a további színvonalat.
Ezzel azt akarod írni, hogy ma Magyarországon nincs szabadság ??? :D:D:D


És ha már 0rbán szavaira hivatkozol, nézzük 0V álláspontját az illiberális demokráciáról:

"„Ne az legyen a magyar társadalom szervezőelve, hogy mindent szabad, ami más szabadságát nem sérti, hanem legyen az, hogy amit nem akarsz, hogy veled cselekedjenek, te se tedd azt másokkal.…
…A liberális demokrácia nem volt képes arra, hogy nyíltan kimondja és kötelezze – akár alkotmányos erővel – a mindenkori kormányokat arra, hogy munkájukkal a nemzeti érdekeket szolgálja. … Nem védte meg a liberális demokrácia, a liberális magyar állam nem védte meg a közösségi vagyont. … Aztán a liberális magyar állam nem védte meg az országot az eladósodástól. … Nem védte meg a családokat az adósrabszolgaságtól sem.…
…Ami Magyarországon ma történik, értelmezhető úgy, hogy a mindenkori politikai vezetés arra tesz kísérletet, hogy az emberek személyes munkája és érdeke, amelyet el kell ismerni, az a közösség, a nemzet életével szoros összefüggésben álljon, a kapcsolat megmaradjon, ez a kapcsolat erősödjön. Vagyis a magyar nemzet nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni, erősíteni és építeni kell. Ilyen értelemben tehát az az új állam, amit Magyarországon építünk, illiberális állam, nem liberális állam. Nem tagadja a liberalizmus alapvető értékeit, mint a szabadság, de nem teszi ezt az ideológiát az államszerveződés központi elemévé, hanem egy attól eltérő, sajátos nemzeti megközelítést alkalmaz.”"

Ha ezt más írná, nem 0v, akkor is egyetértenék vele,ismerve a nagy nyugati demokráciák szánalmas lejtmenetét, rothadását, identitás nélküliségét.
Nem járható út ami nyugaton történik, ne kövessük őket a pusztulásba.

(a társadalom által konszezuálisan elfogadot) liberális demokráciát - Ez mi ? Mikor történt ez? Én csak a saját nevemben írok, én nem fogadtam el semmilyen liberális demokráciát... a demokráciát fogadtam el. Él és virul. 4 évente választhatok, hogy kit akarok hatalmon látni.

Magyarországon demokrácia van.. az emberek döntik el, milyen pártokra szavaznak. Ez tény.

Az, hogy 10 éve kétharmaddal nyer a jobboldal az annak köszönhető, hogy a baloldalon kritikán aluli, tökkelütött vagy félkegyelmű emberek vannak jobbik esetben, rosszabb esetben rosszindulatú magyargyűlölők és idegenérdekeket képviselő ügynökök.

Ezért ne a magyar demokráciát és választási rendszert hibáztasd. ;)

"Amúgy, nem értem a hozzászólásod értelmét, amikor pont a MO-n hatalmon levo szubkultúra folytat "kulturharcot" és borít fel amit csak tudd."

Szubkultúra ? :D
Normális emberek kormányoznak ma, Magyarországon... Szubkultúrának nevezed a normális embereket ?
Nyugaton már lehet, hogy mindenki selejtes és aberrált, ott lehet, hogy megállja a helyét, ha le szubkultúrázod a keresztény értékrenden, erkölcsi és társadalmi alapon szerveződő és élő embereket, de ez itt Magyarország, itt még a hagyományos, a normális a "standard", nem az aberrált, haladóságnak és modernségnek hazudott, szivárványszínű, deviáns fertő.

Tehát, szubkultúrának én inkább a svédkormányt nevezném:
https://kuruc.info/r/4/135479/
Az új se jobb..igazi szubkultúra:
https://mandiner.hu/cikk/20190123_rasztalany_lett_a_sved_kulturalis_miniszter

Kultúrharc ? Igen, ez az. Meg kell védeni a klasszikus Európát, az erkölcsöt, az előrevivő, az ember méltóságát megtartó társadalmi normákat az azt rothasztó, megmérgező, a szabadságot szabadosságnak értelmező aberrált ideológiáktól, attól az eszmétől, ami aztmondja: "Nincs Isten.. az ember az Isten." Egy nagy lósz@rt.

Láttuk mi történik, ha az "ember az Isten":

"A kommunizmus fekete könyve becslések és levéltári kutatások alapján körülbelül 100 millióra teszi a kommunizmus áldozatainak számát az egész világon."

"A náci haderők legalább 17 millió civilt, köztük hatmillió zsidót és körülbelül másfél millió cigány gyilkoltak meg."



Az általad szándékosan vagy egyszerűen tudatlanságból védett balliberalizmus sem jobb, mint ez a kettő... csak ennél az ember lelkét igyekszenek megölni, azt, ami megkülönbözteti az állattól.
Én köszönöm, hogy így összefoglaltad, pontosan erről van szó, big like.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Ez nem egy kritikus tomeg. :cool:

Van egy nagy kulombség 1989 és 2010 kozot, még pedig az, hogy elobinél tudni lehetet, hogy renszerváltás lesz, 2010 pegig alig ha számítottak a szavazók másra mind kormányváltásra. Nem volt az orrukra kotve. 1998-2002-kormányzás alápján egészen ezt aligha gontolta volna valaki.


Nem mondom, hogy teljesen elozménytelen ez a feltevés, a fenyegetés viszont nem csak ballrol johet.
Az államalapításkor létrejot egy stratégia, amelynek hála a magyarok e térségben tuléltek és évszázadokon át prosperáltak (és nem jutottak pld. a poroszok sorsára).
Ennek a strátégiának két pillére volt - a nyugattol átvet politikai berendezkedés és a katolicizmus. Mindig, amikor a magyarok szembefordultak ezzel szemben, viszafordíthatatlan károkat szenvedtek.
Az elso jelentos érvágás a reformációval jott. Magyarok a legkeményeb változatot választották, ami mondjuk hogy nem volt pont pozitív hatással a reprodukciós képességeikre, és pechre pot akkor érték él az országot a háborúk.
Ezt valamelyes enyhítette a rekatolizáció, amely réven konebben lehetet késob magyarosítani a katolikus vallású nemzetiségeket. A 48./49. szabadságharc pedig egy olyan morális keditet szerzet a Magyarok számára világzerte, amire lehett volna épiteni, ha nem jott volna az újjabb nagy bukta. A magyar politikai elit ugyanis felhagyot a franciabarát irányvonallal és a demokratikus folymatotal szemben reakcionáris állaspontot elsajátitva a németekhez kezdtek kotodni. A kudarcot negyetkilométerekre lehet számolni, hiszen a háború után az bal- és joboldali osztrák politikusok (ahol 1907-tol volt általános a szavazójog, így hozzá voltak szokva egymáshoz) oszefogtak és meggátolták a bolsevista hatalomátvételt. így idoben jutottak a békekonferenciára. Nekik olukbe hullot a Burgenland, míg Magyarországon száz éves a ramazuri.
A kovetkezo évtizedekben is minden volt, csak nem demokrácia, az egyes irányzatok polikusai pedig egymást kizárva, nem pedig egmás mellet politizáltak.

A jelen helyzetben nem csupán a politikai az ehm, ehm "egyetnemértés" az izgalmas (pedig a jogállamiság kapcsán tízmiliárdok forognak kockán és még egy hunxit is be lehet lengetve zsarolásképpen) , de például az is, hogy korvonalosodik egy potenciális vallási konfliktus, mivel orbánék ki nem álhassák az jelenlegi katolikus irányvonalat, az azt meghatározó jeszuiták pedig veszélyes herézisnek tartják a evangelikális fundamentalizmust. Így a tulélési strategia mindkét pillérjén nagy repedések tátonganak.
rövid leszek, mert nincs most időm hosszan válaszolni:

- nyugati politikai berendezkedés volt a francia liberalizmus és a német reakciós vonalas politikai is.
- a vallási konfliktusban nem tudom, hogy a katolikus egyház az evangelikusokkal összekacsintó viktori vonallal foglalkozni, amikor a templomok égnek az allahakbárok miatt nyugaton. Nem biztos, hogy két fronton akarnak majd "hadakozni". A jelenlegi katolikus irányvonalnak vannak gyengeségei, én legalábbis nem látom benne a zseniális mestertervet. Remélem túléljük ezt az időszakot, mert inkább elhibázottnak tűnik számomra ez a vonulat.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 341
113
rövid leszek, mert nincs most időm hosszan válaszolni:

- nyugati politikai berendezkedés volt a francia liberalizmus és a német reakciós vonalas politikai is.
- a vallási konfliktusban nem tudom, hogy a katolikus egyház az evangelikusokkal összekacsintó viktori vonallal foglalkozni, amikor a templomok égnek az allahakbárok miatt nyugaton. Nem biztos, hogy két fronton akarnak majd "hadakozni". A jelenlegi katolikus irányvonalnak vannak gyengeségei, én legalábbis nem látom benne a zseniális mestertervet. Remélem túléljük ezt az időszakot, mert inkább elhibázottnak tűnik számomra ez a vonulat.

A jelenlegi katolikus irányvonalat hagyjuk...
Még szerencse, hogy a Magyar Katolikus egyház szerencsére nem igyekszik végrehajtani, amit manapság Rómában hoznak...

A klasszikus, Európát védő katolikus irányvonal Benedek leváltásával, lemondatásával háttérbe szorult.

Jelenleg egy szélhámos, egy báb pöffeszkedik Szent Péter székében... az argentin... szvsz se nem katolikus, se nem keresztényi amit manapság azaz ember képvisel.

Csak két linket hagynák itt vele kapcsolatban és aztán befejeztem az offot.

https://katolikusvalasz.blog.hu/201...eg_kanonjogi_vetsegevel_vadoljuk_ferenc_papat
https://katolikusvalasz.blog.hu/201...mit_hogy_ki_vagy_vagy_hogyan_eled_az_eletedet

Érdemes utána olvasni, amikor még fiatal korában argentinában volt pap és két paptársát felnyomta a juntának..nagyon kusza és problémás múltja van...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Ez nem egy kritikus tomeg. :cool:
Van egy nagy kulombség 1989 és 2010 kozot, még pedig az, hogy elobinél tudni lehetet, hogy renszerváltás lesz, 2010 pegig alig ha számítottak a szavazók másra mind kormányváltásra. Nem volt az orrukra kotve. 1998-2002-kormányzás alápján egészen ezt aligha gontolta volna valaki.

Nézd, én 2006. októberében, amikor narancssárga lett a térkép, és Budapestet is csak a megboldogult Katona miatt nem szerezték meg, egyből felmértem, hogy ez 2010ben minimum 2/3d a Fidesz-KDNPnek. És hol volt akkor még 2009es kormányfő baromság, a vizitdíj hülyeség vagy a gazdasági válság!
Onnantól kezdve pedig adott volt, hogy nem csak sima kormányváltás lesz. Lett egyfajta rendszerváltás is. Hogy ez most a régieknek és a gyerekeiknek nem jött be úgy, ahogy szerették volna (2014, az eladósodás miatt bukik a Fidesz-projekt?), nos leszarom. És jó ez így. Az önkormányzatin voksolhatnak külföldiek, mások a körzethatárok, mint az országgyűlésin.

Nagyon szarul kell kormányoznia a mostaniaknak, hogy 2022ben ne ők nyerjenek. Mindegy a felállás az ellenzéknél. Egy lista, vagy kettő? Mindegy. Elképesztő mennyiségű manija van az ellenzéknek, ebből lehet kampányolni és mozgósítani. Hogy ez most kitől (francia, ukrán, román népek?), lényegtelen. De egyszerűen az O1Gn kivül nincs semmi koncepció, csak bárgyú facebookozás vagy más hülyeségek. Ez a régi médiaviszonyok kapcsán talán még elég is lett volna, mint 2002ben a 16 ezer forintos csekk, de most, látva, hogy mit össze szerencsétlenkednek egy Lánchíddal is, csak azért mert nincs más cég itthon, mint Mészárosé amelyik meg tudná csinálni? :D Na ennyi.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 707
113
A jelenlegi katolikus irányvonalat hagyjuk...
Még szerencse, hogy a Magyar Katolikus egyház szerencsére nem igyekszik végrehajtani, amit manapság Rómában hoznak...

A klasszikus, Európát védő katolikus irányvonal Benedek leváltásával, lemondatásával háttérbe szorult.

Jelenleg egy szélhámos, egy báb pöffeszkedik Szent Péter székében... az argentin... szvsz se nem katolikus, se nem keresztényi amit manapság azaz ember képvisel.

Csak két linket hagynák itt vele kapcsolatban és aztán befejeztem az offot.

https://katolikusvalasz.blog.hu/201...eg_kanonjogi_vetsegevel_vadoljuk_ferenc_papat
https://katolikusvalasz.blog.hu/201...mit_hogy_ki_vagy_vagy_hogyan_eled_az_eletedet

Érdemes utána olvasni, amikor még fiatal korában argentinában volt pap és két paptársát felnyomta a juntának..nagyon kusza és problémás múltja van...

Ha minimális szinten utánaolvasnál (meg a katolicizmust nem politikára használnád) feltűnne, a "mostani" pâpa mondanivalója semmiben sem különbözik elődeitől.
 
  • Tetszik
Reactions: fulcrum11

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 341
113
Ha minimális szinten utánaolvasnál (meg a katolicizmust nem politikára használnád) feltűnne, a "mostani" pâpa mondanivalója semmiben sem különbözik elődeitől.


A mostani pápa rengeteg kritikát kap,még Rómán, a Vatikánon belülrõl is. A témában nálam sokkal képzettebb emberek kritizálják, amiért nem a keresztény hitet védi a világban, hanem bizonyos politikai és ideológiai köröknek akar megfelelni és az õ narratívájukhoz igazodni.

https://prizma.blogstar.hu/2019/07/...tt-okoegyhazat-akar-a-puspoki-szinodus/76094/
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 513
113
Olyan cukik vagytok ezzel a diktatúrázással.
Attól, hogy az utóbbi idoben regnáló diktatúrák tomeggyilkos, beteg,szadista rendszerek voltak, még nem biztos,, hogy minden diktatúra sz@r.
Viszont ne akarjatok meg gyozni Arról, hogy az a rendszer, amiben a fletó, és csatolt részei szabadlábon lehetnek, mi több pártot alakíthatnak, kútmérgezhetnek, miazmás, az bezzeg mekkora Királyság, csak mert demokráciának hívják. :D
Csak onnan indulj ki, hogy nincs olyan probléma , feladat a világon, amit egynél több megoldással is meg lehetne tökéletesen oldani.
2x2,az mindig 4,se több, se kevesebb.
Amikor valamit elértunk, voltunk valakik, akkor mindig diktatúra volt, és nem pofázott bele mindenki a nagyok dolgába, hanem a saját helyén tette a dolgát.
Pont.
Nem a nép választotta a királyt, és föleg nem az alapján, hogy az mit ígért.
Be is b@szta volna a kis kaput. :D
Nem véletlen, hogy a demokráciát tolják le a torkunkon, meg a szabad választásokat, ez (is) gari arra, hogy sose értse a nép, hogy mi történik vele, vagy, hogy ki is irányít kit.
Ha van rá igény, kicsit kibontom a kettos Magyar Királyság mibenlétét, aki érti mit uzen (pl) Lehel története, vagy az utolsó igazi Királyunk, Mátyás kettos Királysága.
Akkor érthetővé válik mekkora diktátor is a teremto Isten, és, hogy hírbol sem ismeri a demokráciát, de az is, hogy miért kellett minket, meg mindenkit /minden népet(akit csak értek) mindenáron beterelni pl a kereszténységbe, és onnantól miért csak sodródunk az eseményekkel.
Ugrunk pár létsíkot/dimenziót.
;)

Talán az is derengeni fog, mitol vagy Magyar, mi az amit hordozol, miért spangliztattattak minket olyan intenzíven a vajk srác megbillentése óta.

Ui:lehet hamar megbánom eme hsz-t.... :D
 
S

Shektor11

Guest
emokráciát tolják le a torkunkon, meg a szabad választásokat, ez (is) gari arra, hogy sose értse a nép, hogy mi történik vele, vagy, hogy ki is irányít kit.
Ha van rá igény, kicsit kibontom a kettos Magyar Királyság mibenlétét, aki érti mit uzen (pl) Lehel története, vagy az utolsó igazi Királyunk, Mátyás kettos Királysága.
Akkor érthetővé válik mekkora diktátor is a teremto Isten, és, hogy hírbol sem ismeri a demokráciát, de az is, hogy miért kellett minket, meg mindenkit /minden népet(akit csak értek) mindenáron beterelni pl a kereszténységbe, és onnantól miért csak sodródunk az eseményekkel.
Ugrunk pár létsíkot/dimenziót.
;)

Talán az is derengeni fog, mitol vagy Magyar, mi az amit hordozol, miért spangliztattattak minket olyan intenzíven a vajk srác megbillentése óta.

Ui:lehet hamar megbánom eme hsz-t.... :D

Van már egy jelentkező, engem érdekelne.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3 and gergo55

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 341
113
Olyan cukik vagytok ezzel a diktatúrázással.
Attól, hogy az utóbbi idoben regnáló diktatúrák tomeggyilkos, beteg,szadista rendszerek voltak, még nem biztos,, hogy minden diktatúra sz@r.
Viszont ne akarjatok meg gyozni Arról, hogy az a rendszer, amiben a fletó, és csatolt részei szabadlábon lehetnek, mi több pártot alakíthatnak, kútmérgezhetnek, miazmás, az bezzeg mekkora Királyság, csak mert demokráciának hívják. :D
Csak onnan indulj ki, hogy nincs olyan probléma , feladat a világon, amit egynél több megoldással is meg lehetne tökéletesen oldani.
2x2,az mindig 4,se több, se kevesebb.
Amikor valamit elértunk, voltunk valakik, akkor mindig diktatúra volt, és nem pofázott bele mindenki a nagyok dolgába, hanem a saját helyén tette a dolgát.
Pont.
Nem a nép választotta a királyt, és föleg nem az alapján, hogy az mit ígért.
Be is b@szta volna a kis kaput. :D
Nem véletlen, hogy a demokráciát tolják le a torkunkon, meg a szabad választásokat, ez (is) gari arra, hogy sose értse a nép, hogy mi történik vele, vagy, hogy ki is irányít kit.
Ha van rá igény, kicsit kibontom a kettos Magyar Királyság mibenlétét, aki érti mit uzen (pl) Lehel története, vagy az utolsó igazi Királyunk, Mátyás kettos Királysága.
Akkor érthetővé válik mekkora diktátor is a teremto Isten, és, hogy hírbol sem ismeri a demokráciát, de az is, hogy miért kellett minket, meg mindenkit /minden népet(akit csak értek) mindenáron beterelni pl a kereszténységbe, és onnantól miért csak sodródunk az eseményekkel.
Ugrunk pár létsíkot/dimenziót.
;)

Talán az is derengeni fog, mitol vagy Magyar, mi az amit hordozol, miért spangliztattattak minket olyan intenzíven a vajk srác megbillentése óta.

Ui:lehet hamar megbánom eme hsz-t.... :D

Ne szégyellősködj.. írd le, szerintem mindenki kíváncsi arra, hogy mi is az igazi trúság. :D
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 665
113
Súlyos vízhiány sújtja a Krím félszigetet, amelyet korábban, amíg Ukrajnához tartozott, túlnyomó részben észak felől, a Dnyeper folyóból láttak el vízzel. Az oroszok nem tudták ezt pótolni 2014 óta, amióta annektálták a területet.
Szeptemberben háború törhet ki Európában

"Egy katonai összecsapásba azonban ezúttal - szemben a 2014 óta Dombaszban tartó proxy háborúval - az orosz hadseregnek nyíltan kellene részt vennie. Ráadásul nagy erőket kellene bevetnie, mivel az ukránok hat év alatt modernizálták hadseregüket, és a katonák a dombaszi konfliktus nyomán "edzésben vannak", azaz jó a harckészültségük...."


Ezen azért felsírtam! Jól mutatja, hogy a napi.hu illetve az ott dolgozó "újságírók" mennyire is van tisztában a valósággal! És még nyugaton mernek orosz propagandáról beszélni.
 

-Ashlan-

Active Member
2017. február 1.
27
141
28
Olyan cukik vagytok ezzel a diktatúrázással.
Attól, hogy az utóbbi idoben regnáló diktatúrák tomeggyilkos, beteg,szadista rendszerek voltak, még nem biztos,, hogy minden diktatúra sz@r.
Viszont ne akarjatok meg gyozni Arról, hogy az a rendszer, amiben a fletó, és csatolt részei szabadlábon lehetnek, mi több pártot alakíthatnak, kútmérgezhetnek, miazmás, az bezzeg mekkora Királyság, csak mert demokráciának hívják. :D
Csak onnan indulj ki, hogy nincs olyan probléma , feladat a világon, amit egynél több megoldással is meg lehetne tökéletesen oldani.
2x2,az mindig 4,se több, se kevesebb.
Amikor valamit elértunk, voltunk valakik, akkor mindig diktatúra volt, és nem pofázott bele mindenki a nagyok dolgába, hanem a saját helyén tette a dolgát.
Pont.
Nem a nép választotta a királyt, és föleg nem az alapján, hogy az mit ígért.
Be is b@szta volna a kis kaput. :D
Nem véletlen, hogy a demokráciát tolják le a torkunkon, meg a szabad választásokat, ez (is) gari arra, hogy sose értse a nép, hogy mi történik vele, vagy, hogy ki is irányít kit.
Ha van rá igény, kicsit kibontom a kettos Magyar Királyság mibenlétét, aki érti mit uzen (pl) Lehel története, vagy az utolsó igazi Királyunk, Mátyás kettos Királysága.
Akkor érthetővé válik mekkora diktátor is a teremto Isten, és, hogy hírbol sem ismeri a demokráciát, de az is, hogy miért kellett minket, meg mindenkit /minden népet(akit csak értek) mindenáron beterelni pl a kereszténységbe, és onnantól miért csak sodródunk az eseményekkel.
Ugrunk pár létsíkot/dimenziót.
;)

Talán az is derengeni fog, mitol vagy Magyar, mi az amit hordozol, miért spangliztattattak minket olyan intenzíven a vajk srác megbillentése óta.

Ui:lehet hamar megbánom eme hsz-t.... :D
Nekem lenne erre igényem!
Köszi előre is!
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 612
113
Olyan cukik vagytok ezzel a diktatúrázással.
Attól, hogy az utóbbi idoben regnáló diktatúrák tomeggyilkos, beteg,szadista rendszerek voltak, még nem biztos,, hogy minden diktatúra sz@r.
Viszont ne akarjatok meg gyozni Arról, hogy az a rendszer, amiben a fletó, és csatolt részei szabadlábon lehetnek, mi több pártot alakíthatnak, kútmérgezhetnek, miazmás, az bezzeg mekkora Királyság, csak mert demokráciának hívják. :D
Csak onnan indulj ki, hogy nincs olyan probléma , feladat a világon, amit egynél több megoldással is meg lehetne tökéletesen oldani.
2x2,az mindig 4,se több, se kevesebb.
Amikor valamit elértunk, voltunk valakik, akkor mindig diktatúra volt, és nem pofázott bele mindenki a nagyok dolgába, hanem a saját helyén tette a dolgát.
Pont.
Nem a nép választotta a királyt, és föleg nem az alapján, hogy az mit ígért.
Be is b@szta volna a kis kaput. :D
Nem véletlen, hogy a demokráciát tolják le a torkunkon, meg a szabad választásokat, ez (is) gari arra, hogy sose értse a nép, hogy mi történik vele, vagy, hogy ki is irányít kit.
Ha van rá igény, kicsit kibontom a kettos Magyar Királyság mibenlétét, aki érti mit uzen (pl) Lehel története, vagy az utolsó igazi Királyunk, Mátyás kettos Királysága.
Akkor érthetővé válik mekkora diktátor is a teremto Isten, és, hogy hírbol sem ismeri a demokráciát, de az is, hogy miért kellett minket, meg mindenkit /minden népet(akit csak értek) mindenáron beterelni pl a kereszténységbe, és onnantól miért csak sodródunk az eseményekkel.
Ugrunk pár létsíkot/dimenziót.
;)

Talán az is derengeni fog, mitol vagy Magyar, mi az amit hordozol, miért spangliztattattak minket olyan intenzíven a vajk srác megbillentése óta.

Ui:lehet hamar megbánom eme hsz-t.... :D
Fejtsd ki bőven, fórumon vagyunk, valaki majd egyetért, valaki majd helyesbít, valaki majd köpköd és ̶b̶e̶p̶a̶n̶a̶s̶z̶o̶l̶ ̶a̶ ̶m̶o̶d̶i̶k̶n̶a̶k̶. Viszont a fórum lényege, hogy kifejtsd a véleményed megtörténik.
Én azért kíváncsi vagyok rá, hogy te hogyan is látod "kettos Magyar Királyság mibenlétét".