• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Nahát nahát. Szerintem megoldottuk a hatalmas rejtélyt

Tegyük fel, hogy naív vagyok aki beleszaladt a ...erdőbe, csak mert villódzott a felvett anyag. Hajlandó vagyok minden esetben elismerni a hibáimat még a naívságomat is ha beigazolódik. De szerintem nem oldottuk meg a hatalmas rejtélyt, a gyíkemberek még ott bújkálnak benne.


Orosz lőszerraktár robbanás, a hőteljesítményét nagyjából 7 mp alatt adja le. Persze itt nincsenek scud rakettyák, gondolom az oroszok semmifélét nem tároltak itt. :rolleyes:



Ukrán lőszerraktár robbanás. Itt sincsenek scud rakéták vélelmezhetően, de azért nehéz lenne tagadni, hogy valami volt. Hőteljesítmény leadása 7-8 mp körül. :)



Tiencsin 2015 szintén. 1-es számú robbanás, a hőteljesítmény leadása kb. 12 mp, 2-es számú robbanás 12-13 mp.




Gáz kitörés, a fellobbanó anyag hőleadása kb 7 mp.




És akkor Jemen 2015, a felvétel nem nulláról indul, a hőteljesítmény leadása ha a csóva izzását nem számoljuk így is 20 mp.

Szóval mije volt a jemeni tevepásztoroknak, ami robbanékonyabb, ami fejlettebb és teljesebb oxidációs mutatókat képes produkálni mint az orosz lőszerraktár anyaga, vagy az ukriké? Mi volt ott ami ismétlem nem nulláról indulva láthatóan, egy fehér izzó gömb 20 mp-n keresztül?

Láttuk a több ezer tonna anyag robbanását, meg kimondottan hadianyagokét is. Hadianyag megsemmisítése, a hőteljesítmény leadása kb. 8 mp.
https://www.youtube.com/watch?v=EzfVyVlnl1U


Szóval hacsak nem gyíkember vagy aki azért mentegeti a dolgot, mivel tudod ezt az irgalmatlan hőteljesítményt megmagyarázni a jemeni robbanás esetében? Ha az jön ki, hogy nuki, akkor képhamisítás e minden egyéb?




1; A zsidók tutira nukleáris fegyvert vetnének be a jemeni gerillák ellen, mert annyira veszélyesek rájuk nézve és semmi más lehetőségük nincs ezt a veszélyt elhárítani.. (Nem.)

2; A zsidók tutira nukleáris fegyvert (aminek még a létét sem ismerik el) adnának csak úgy oda a szaúdiaknak, hogy azok bombázgassanak vele Jemenben (Nem.)

3; A zsidók/szaúdiak annyira hülyék, hogy egy robbanóanyagokkal teli fegyverraktárkomplexumot nuki bombával támadnának, amikor pedig sima bombával is ugyanazt a hatás el tudják érni a nuki minden kényelmetlen nemzetközi következménye nélkül. (Nem.)

4; Irán támogatja a huszikat. Irán annyira hülye lenne, hogy nem használna ki egy ilyen lehetőséget Izrael ellen és nem baszná tele a médiát, az internetet a jemeni sugárbetegségben szenvedő emberek képeivel, a helyi sugárzásmérések, izotópvizsgálatok eredményeivel és nem ordítaná bele a világba, hogy a rohadék zsidók és szunniták nukeláris fegyvert vetettek be? (Nem.)


Ehhez annyit fűznék, hogy akkor konteózzuk meg ezt a szaudi-izraeli-gyíkember együttműködést, hogyha izrael repült volna be, akkor az hangos lenne, mert nekik van nukijuk. A szaudiaknak nincs nukija, tehát lehet azt mondani, hogy sose használtak ilyet. A vezetésük együttműködő már csak fajti alapon is, ebbe bele mászni majd egy másik topikban vagy ebben is akár. Nem olyan nagy kunszt egy ilyen kooperáció kétg olyan országtól, ahol az egyik felfegyverzi a legszadistább terroristákat, a másik meg ellátja őket amikor lesérülnek, hogy ismét harcképesek legyenek. Nade. Gondolom olyat még soha nem láttunk fejlett országok részéről sem, hogy a Közel-Keleten leteszteltek fegyvereket, mindig kimondottan arányos volt a fellépés. :rolleyes:

És hogy mekkora lett volna a visszhangja a sajtóban, ha irán felsír emiatt? Mint a nyugatot vádoló szíriai felhajtásnak a vegyi anyagok bevetése miatt?

És félre ne értsd, ettől még megvan az esély simán, hogy nem nuki volt, csak a képanyagon megjelenő jellemzők miatt gondolom ezt,(hinni nem szoktam ezekben) de amíg hangosan meg nem erősítik vagy cáfolják helyszíni riporttal, addig ezt fogom ezek miatt a jellemzők miatt gondolni. (A riportban sem fogok hinni ha készül ilyen, de ha logikailag helytálló lesz/lenne, elfogadnám) Lehet megismerkedek a kfki valamelyik ingázó dolgozójával, hogy ennek a végére járjak, talán lenne értelme. :)

;)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Múlt kedd este hatalmas robbanás rázta meg Libanon fővárosát, Bejrútot. A detonációban eddig 158 ember vesztette életét, ötezren megsérültek, a főváros területének mintegy felét érintő anyagi károk elérik a 15 milliárd dollárt, és több ezren elvesztették otthonukat. Hasan Diab miniszterelnök bejelentette, hogy 2700 tonna ammónium-nitrát robbant fel, amelyet a város teherkikötőjében tároltak egy raktárban. Az esetről készült videók szerint a detonáció előtt már tűz volt a raktár környékén, jó eséllyel ez okozta a bajt. Az ammónium-nitrátot (NH4NO3) kristályvizes formában, általában más vegyületekkel keverve magas nitrogéntartalma miatt előszeretettel használják műtrágyaként, a leggyakoribb műtrágya-alapanyagok egyike – írja a Conversationben Gabriel da Silva, a Melbourne-i Egyetem vegyészmérnök adjunktusa. Erélyes oxidáló tulajdonsága miatt ugyancsak fontos összetevője többféle robbanószernek, ilyenkor általában fűtőolajfélékkel keverik, és robbanótöltetek formájában használják például bányarobbantásokban. A közelmúltban a NASA a súlyosan mérgező hidrazin helyett rakéta-üzemanyagként is tesztelni kezdte a vegyületet hidroxil-ammónium-nitrát változatában, amelyet nemcsak környezetkímélőbbnek, hanem hatékonyabbnak is tartanak. Az anyag oxidáló volta ellenére ahhoz, hogy a bejrútihoz hasonló katasztrófa történjen, számos emberi mulasztásnak kellett történnie – írja da Silva.
Az ammónium-nitrát ugyanis nem ég önmagában, ehelyett olyan oxigénforrásként működik, amely más anyagok égését gyorsítja fel. Az égéshez, tudjuk, oxigénre van szükség, az ammónium-nitrát szemcsék pedig jóval koncentráltabb oxigénforrást tartalmaznak, mint a levegő. Ezért is olyan hatékony ez a vegyület gyúlékony anyagokkal keverve a bányarobbantásokban. Rachel Lance orvosbiológiai mérnök, aki a robbanások okozta károkra és sérülésekre specializálódott, a Wiredben magyarázza el a bejrúti robbanás fizikáját. Mint írja, a tűz a molekulák átrendeződése, a robbanás pedig olyan, „mintha a tüzet hiperenergiával fokoznák a teljes őrületig”. Az instabil struktúrák addig cserélgetik az atomokat egymással, amíg nyugvópontra, alacsonyabb energiájú állapotba nem jutnak, mint amikor a lezuhanó sziklák elérik a szakadék alját. Az így keletkezett többletenergiának azonban mennie kell valahová. Míg egy tábortűz békésen ellobog a levegőben található oxigén segítségével, miközben lassan és élvezhetően szabadul fel az energia (melegen tartva mondjuk egy bográcsot), a robbanás esetén az oxigén „ördögi felbujtóvá” válik, és túlhajtja a folyamatot.
Az ammónium-nitrát esetében minden feltétel adott, hogy az oxigén gonosz erővé váljon: a vegyület ammónium része egy nitrogén- és négy hidrogénatomból áll (NH4+), a nitrát pedig egy nitrogén- és három oxigénatomból épül fel (NO3-). Mindennapi körülmények között a pozitív és a negatív töltés stabilan egyben tartja a két molekulát, ám ha szikrát (vagy tüzet, esetleg tűzijátékot) adunk a képlethez, a molekulák atomjai destabilizálódnak, és nekilátnak, hogy valami újat építsenek magukból – magyarázza Lance. Mint da Silva is írja, kellően magas hőmérsékleten az ammónium-nitrát vadul bomlani kezd, és ebben a folyamatban nitrogén-oxidok, illetve vízpára szabadul fel. Ezeknek a légnemű anyagoknak a gyors keletkezése vezet robbanáshoz.
HOGYAN OKOZHAT AZ ÁRTATLAN MŰTRÁGYA-ALAPANYAG FÖLDRENGÉS EREJŰ ROBBANÁST?
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Sajnos, nagyon úgy néz ki, hogy növekedni fog a halottak száma. :(

"A keddi robbanásban legalább 154-en meghaltak és mintegy ötezren megsérültek. A sérültek ötöde kórházi ellátásra szorul, százhúszan válságos állapotban vannak. Négy nappal a bejrúti robbanás után 45 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván; emellett 25 azonosítatlan holttest került elő a romok alól - közölte a libanoni egészségügyi minisztérium egyik szóvivője szombaton.

A kutatás továbbra is folytatódik."

És a koronavírus is intenzív a térségben védekezni ez ellen szinte lehetetlen volt az első napokban.

https://www.life.hu/hirek/20200808-...nt-tartanak-nyilvan.html?utm_source=hirkereso

Látva a letarolt negyedet én meglepődnék ha nem lesz a végére minimum egy nagyságrenddel több halott.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22 and Pogány

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
Tegyük fel, hogy naív vagyok aki beleszaladt a ...erdőbe, csak mert villódzott a felvett anyag. Hajlandó vagyok minden esetben elismerni a hibáimat még a naívságomat is ha beigazolódik. De szerintem nem oldottuk meg a hatalmas rejtélyt, a gyíkemberek még ott bújkálnak benne.


Orosz lőszerraktár robbanás, a hőteljesítményét nagyjából 7 mp alatt adja le. Persze itt nincsenek scud rakettyák, gondolom az oroszok semmifélét nem tároltak itt. :rolleyes:



Ukrán lőszerraktár robbanás. Itt sincsenek scud rakéták vélelmezhetően, de azért nehéz lenne tagadni, hogy valami volt. Hőteljesítmény leadása 7-8 mp körül. :)



Tiencsin 2015 szintén. 1-es számú robbanás, a hőteljesítmény leadása kb. 12 mp, 2-es számú robbanás 12-13 mp.




Gáz kitörés, a fellobbanó anyag hőleadása kb 7 mp.




És akkor Jemen 2015, a felvétel nem nulláról indul, a hőteljesítmény leadása ha a csóva izzását nem számoljuk így is 20 mp.

Szóval mije volt a jemeni tevepásztoroknak, ami robbanékonyabb, ami fejlettebb és teljesebb oxidációs mutatókat képes produkálni mint az orosz lőszerraktár anyaga, vagy az ukriké? Mi volt ott ami ismétlem nem nulláról indulva láthatóan, egy fehér izzó gömb 20 mp-n keresztül?

Láttuk a több ezer tonna anyag robbanását, meg kimondottan hadianyagokét is. Hadianyag megsemmisítése, a hőteljesítmény leadása kb. 8 mp.
https://www.youtube.com/watch?v=EzfVyVlnl1U


Szóval hacsak nem gyíkember vagy aki azért mentegeti a dolgot, mivel tudod ezt az irgalmatlan hőteljesítményt megmagyarázni a jemeni robbanás esetében? Ha az jön ki, hogy nuki, akkor képhamisítás e minden egyéb?







Ehhez annyit fűznék, hogy akkor konteózzuk meg ezt a szaudi-izraeli-gyíkember együttműködést, hogyha izrael repült volna be, akkor az hangos lenne, mert nekik van nukijuk. A szaudiaknak nincs nukija, tehát lehet azt mondani, hogy sose használtak ilyet. A vezetésük együttműködő már csak fajti alapon is, ebbe bele mászni majd egy másik topikban vagy ebben is akár. Nem olyan nagy kunszt egy ilyen kooperáció kétg olyan országtól, ahol az egyik felfegyverzi a legszadistább terroristákat, a másik meg ellátja őket amikor lesérülnek, hogy ismét harcképesek legyenek. Nade. Gondolom olyat még soha nem láttunk fejlett országok részéről sem, hogy a Közel-Keleten leteszteltek fegyvereket, mindig kimondottan arányos volt a fellépés. :rolleyes:

És hogy mekkora lett volna a visszhangja a sajtóban, ha irán felsír emiatt? Mint a nyugatot vádoló szíriai felhajtásnak a vegyi anyagok bevetése miatt?

És félre ne értsd, ettől még megvan az esély simán, hogy nem nuki volt, csak a képanyagon megjelenő jellemzők miatt gondolom ezt,(hinni nem szoktam ezekben) de amíg hangosan meg nem erősítik vagy cáfolják helyszíni riporttal, addig ezt fogom ezek miatt a jellemzők miatt gondolni. (A riportban sem fogok hinni ha készül ilyen, de ha logikailag helytálló lesz/lenne, elfogadnám) Lehet megismerkedek a kfki valamelyik ingázó dolgozójával, hogy ennek a végére járjak, talán lenne értelme. :)

;)
A Jemen 2015-ös videóval kapcsolatosan nekem az a véleményem, hogy helytelen élességállításnál és extrém erős fényhatásnál az optika és érzékelő nem tudja kellően feldolgozni a valós képet, így keletkezik a fars, kör alakú, gyűrűket tartalmazó fénylő nagy paca.
Most ez ne vedd bántásnak, az a sok UFO-nak ábrázolt paca, szint kis méretű /ez esetben pontszerű/ fényforrás helytelen élességállításából ered. :)
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 515
4 886
113
"
Állítólag a nitrátszállítást Beirut kikötőjében a Samir Geagea pártja kapcsolt társaság általi raktározással fizetették. Tűzijáték! Tiltakozók voltak. A lényeg az, hogy két héttel ezelőtt a gyújtóanyag-tartályok tulajdonosa azzal az ürüggyel, hogy ezeknek az anyagoknak a tárolóhelye nedves volt, kérte áthelyezését, és meglepő módon, bárki észrevételezése nélkül, ezeket az anyagok 12 raktárának mellé helyezték. "
A tüzijáték alapanyag magyarországon is csúnya dolgot művelt, emlékszik még valaki?
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 567
113
Wilson,

A
Itt csak egy nemzetközi vizsgálat hutené le a kedélyeket az tény,hogy az ammónium nitrát 6 évig volt abban a könnyű fémszerkezetes raktárban és az elmúlt 6 évben jó pár alkalommal volt sokkal melegebb Bejrútban mint kedden a robbanás napján és még sem robbant fel az ammónium nitrát.Tehát a fém raktár épület és az időjárás kombót nyugodtan ki lehet zárni a robbanás lehetséges okai közzul.A robbanás napjának délelőtjén a raktár ajtaját lezárták és ekkor állítólag hegesztési munkát is végeztek és ugye ez az egyik lehetséges oka a robbanásnak.Csak hogy az ammónium nitrát felrobbanásához tartósan 200 fok szükséges a hegesztés közben keletkező szikráktól nem fog felrobbani.Igy marad a balesetes verziónál az a lehetőség,hogy az ammónium nitrátot egy a közelben vagy esetleg az ammónium nitráttal egyutt tárolt petárda készletben keletkezett tűz robbantotta be.A kérdés az,hogy hogyan keletkezett a tuz lehet,hogy véletlenül nem szándékosan keletkezett de jelenleg ugyanakkora esély van arra,hogy szándékosan okozták.Sőt ugyanakkora esély van arra,hogy katonai robbanóanyag robbantotta be az ammónia-nitrátot,ne felejtsük el a petárdás verziót az a kormány mondta aki azt állította nem volt tudomása a kikötőben tárolt ammónium-nitrátról.A kikötői hatóságok köztudomásúan korruptak a kikötő ellenörzését gyakorlatilag a Hezbollah gyakorolja.Van még egy lehetséges verzió még pedig a légitámadás lehetősége.Mindenesetre csak egy nemzetközi vizsgálat adna arra esélyt,hogy kiderüljön mitől robbant fel 2700 tonna ammónium-nitrát.

Ellent mondanék annak, hogy a hegesztés nem okozhat nagy tüzet feltűnés nélkül.
Eljárás változattól és több mindentől függően akár 30 méterre is képes elrepülni a hegesztési szikra.
Üzemben végzett hegesztés esetén egy tűz megelőzésére jó esély van, de terepi munka esetén, főleg ha magasban végzett munkáról van szó, akkor sok minden megtörténhet. Ismerjük az ottani szabálykövetési szokásokat ( pl. tűzvédelmi szabályok betartása). Mindemellett ott ilyenkor nagyon jó idő van, szóval bármi megtörténhetett.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg
W

Wilson

Guest
Wilson,

A


Ellent mondanék annak, hogy a hegesztés nem okozhat nagy tüzet feltűnés nélkül.
Eljárás változattól és több mindentől függően akár 30 méterre is képes elrepülni a hegesztési szikra.
Üzemben végzett hegesztés esetén egy tűz megelőzésére jó esély van, de terepi munka esetén, főleg ha magasban végzett munkáról van szó, akkor sok minden megtörténhet. Ismerjük az ottani szabálykövetési szokásokat ( pl. tűzvédelmi szabályok betartása). Mindemellett ott ilyenkor nagyon jó idő van, szóval bármi megtörténhetett.

Ok ebben igazad van de az ammónium nitrát felrobbanásához legalább 200 fokos tartós hőterhelés szükséges tehát ott lenni kellett valamilyen másik anyagnak a raktárban ami a hegesztési szikrától könnyen begyulladt és utána már az robbantotta be az ammónium nitrátot,ha egyáltalán volt ott hegesztés,mivel jó néhány olyan verzió van,hogy nem is a robbanás napján hegesztettek ott,
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
A Jemen 2015-ös videóval kapcsolatosan nekem az a véleményem, hogy helytelen élességállításnál és extrém erős fényhatásnál az optika és érzékelő nem tudja kellően feldolgozni a valós képet, így keletkezik a fars, kör alakú, gyűrűket tartalmazó fénylő nagy paca.
Most ez ne vedd bántásnak, az a sok UFO-nak ábrázolt paca, szint kis méretű /ez esetben pontszerű/ fényforrás helytelen élességállításából ered. :)


Nem veszem bántásnak, jöhet minden vélemény. Miért tart addig a fénylő nagy paca, ha már így hívod? Mi égett el ott, ami máshol nem? A jemeni lázadók raktárában?! Helyi Béla bácsinak volt valami éghetőbbje, mint a ruszki haderseregnek? :D Ez itt nem egy bizonytalan távolságban lebegő vagy annak beállított kép, hanem egy fix helyen felrobbant jemeni lázadó lőszerraktár, ami 100-110%-kal tovább termel höt mint az orosz és ukrán haderő lőszerraktárai, helytelenül tárolt vegyi és hadianyagok, és bármi amit az elmúlt harminc évben felrobbanni láttunk. Mennyiben befolyásolja az élességállítás az égés, hőtermelés hosszát? Mitől az extrém fényterhelés? :D :D :D

Magyarázhatod a készülék képességeivel az oxidációs vagy fissziós folyamat hosszát? Számít az élességállítás? Szimpla filmművészeti kérdés, hogy miért égett efddig, ilyen intenzíven, részecskekiszóródást megörökítő igaz vagy hamis felvételekkel, amikből az igaz könnyebben párosítható egy közel félperces termikus energia kibocsátást lefolytató eseményhez? Olyan nem tudomokat lehet kapcsolni esetleg hozzá, ha nem illenek össze mint az elektromos gyilkos futószalaghoz.

Szóval ha nem annyira élesre veszed a képet, akkor okozhatja a fénylő pacát a beállítás és akkor vajon van vagy nincs köze hozzá az extrém fényterhelésnek amit említesz én meg látok, ami extrém fényterhelés kétszer annyi ideig ható mint bármelyik másik ismert, hasonló léptékű robbanás? Vajon ehhez extrém fényterheléshez kapcsolódik e extrém termikus energiakibocsátás? Ha igen, MITŐL? A jemeni lázadók raktárában?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Nem veszem bántásnak, jöhet minden vélemény. Miért tart addig a fénylő nagy paca, ha már így hívod? Mi égett el ott, ami máshol nem? A jemeni lázadók raktárában?! Helyi Béla bácsinak volt valami éghetőbbje, mint a ruszki haderseregnek? :D Ez itt nem egy bizonytalan távolságban lebegő vagy annak beállított kép, hanem egy fix helyen felrobbant jemeni lázadó lőszerraktár, ami 100-110%-kal tovább termel höt mint az orosz és ukrán haderő lőszerraktárai, helytelenül tárolt vegyi és hadianyagok, és bármi amit az elmúlt harminc évben felrobbanni láttunk. Mennyiben befolyásolja az élességállítás az égés, hőtermelés hosszát? Mitől az extrém fényterhelés? :D :D :D

Magyarázhatod a készülék képességeivel az oxidációs vagy fissziós folyamat hosszát? Számít az élességállítás? Szimpla filmművészeti kérdés, hogy miért égett efddig, ilyen intenzíven, részecskekiszóródást megörökítő igaz vagy hamis felvételekkel, amikből az igaz könnyebben párosítható egy közel félperces termikus energia kibocsátást lefolytató eseményhez? Olyan nem tudomokat lehet kapcsolni esetleg hozzá, ha nem illenek össze mint az elektromos gyilkos futószalaghoz.

Szóval ha nem annyira élesre veszed a képet, akkor okozhatja a fénylő pacát a beállítás és akkor vajon van vagy nincs köze hozzá az extrém fényterhelésnek amit említesz én meg látok, ami extrém fényterhelés kétszer annyi ideig ható mint bármelyik másik ismert, hasonló léptékű robbanás? Vajon ehhez extrém fényterheléshez kapcsolódik e extrém termikus energiakibocsátás? Ha igen, MITŐL? A jemeni lázadók raktárában?


Vajon ezen a felvételen 1:42-től a rossz élességbeállítás okozza az extrém fényterhelést, ami extrém hőtermelésből fakadhat?

 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 771
7 008
113
Vajon ezen a felvételen 1:42-től a rossz élességbeállítás okozza az extrém fényterhelést, ami extrém hőtermelésből fakadhat?


Azt nem tudom mi robbant fel, de a biztos, hogy a villanásokat nem sugárzás okozta, mert az nem lenne a képen sem térben egy körívre, sem időben az esemény közepén pár pillanatra lokalizált. Sem a gamma, sem a neutron sugárzást nem fókuszálja a kamera üveglencséje.
A különlegesen intenzív fény és hőhatást magyarázhatja az, hogy a felhozott példákkal és videókkal ellentétben ez egy hegybe vájt mély földalatti raktár volt, ahol lényegesen több ideje volt koncentrálódni a robbanás energiájának mielőtt kitört, mint egy felszíni épületben.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113

Bizonyítani nem lehet persze, de azért elég valószínű, hogy ez egy támadás volt.

Jaj ez annyira gyenge lábakon áll, annyira ki van tekerve, hogy kár volt megnéznem.

Az meg a másik, hogy az összes izraelre támadó népnek katonai és félkatonai szervezetnek oda fognak vágni, ahányszor csak kell. Mindenkinek aki izrael elpusztításával van elfoglalva. Márpedig elég sokan ezt hirdetik azon a környéken.

Csak egy kérdés: szerinted ha Szlovénia, Horvátország, Szerbia Románia, Szlovákia, Ukrajna, Ausztria, körülöttünk mindenki azzal lenne elfoglalva, hogy Magyarországot elpusztítsa, akkor mi csapásokat mérhetnénk rájuk ? Vagy kollektív nemzeti seppuku-t kellene végrehajtanunk ? Szóval a válasz: NEM ! Izraelnek sincs más választása, mint harcolni. Az meg a másik, több ezer évig éltek korábban ott, de kiszorították őket. Most meg visszamentek. Ennyi.

Ha pedig annyira keresed, ki lehetett aki felrobbantotta Bejrútot, akkor ott van Naszrallah a hezbollah vezetője, aki már mindenkit megfenyegetett, más államokat is. Ő mondta nemrég, mivel a bíróságon elítélték a delikvensüket, hogy felrobbantja a kikötőben a műtrágyát, ha nem lesz felmentés. Márpedig ez a Naszrallah egy olyan radikalista, akinek már régen a pokolban lenne a helye, mert rengeteg ember szárad a lelkén. Most meg néznek hülyén, mert a nép fellázadt ellenük. Szerintem az volt a terv, hogy a robbanás után majd átveszik Libanon teljes irányítását. Aztán pont fordítva, visszafelé kezd elsülni nekik minden.

Egy kicsit talán tájékozódjál arról, ki is ez a kígyó Naszrallah, aki az izrael ellenes háborút is erőlteti. Egy kis idézet, hogy képbe kerüljél, és legyen kedve elolvasni másoknak is.
-----------------------------------------------------------------
"Az Eid által feltárt telefonhálózat a Hezbollah felé mutatott. Gyanúját csak megerősítette,amikor a Hezbollah a tudtára adta, hogy a telefonok egy része valóban az övék, de azok egy izraeli összeesküvés leleplezésére szolgálnak. Napokkal később bombamerényletet követtek el Eid főnöke ellen, ő pedig halálos fenyegetéseket kezdett el kapni. Az ENSZ vizsgálata eközben zátonyra futott.
A német Detlev Mehlis által vezetett nyomozócsoport libanoni tábornokokat és szíriai hírszerzőket gyanúsított meg a merénylet elkövetésével, akikről azonban kiderült, hogy nincs közük a gyilkossághoz. Az ENSZ csak 2007-ben indult a cellainformációk után. Az irattárból előkerültek Eid jelentései is, akit 2008 januárjában meghívtak szigorúan őrzött, hermetikusan elzárt bejrúti főhadiszállásukra. A megbeszélés jól haladt, a következő találkozóra azonban már nem kerülhetett sor, mert másnap egy bomba végzett a 31 éves Eiddel és testőrével."

Na ennyit röviden a hezbollahról, hogy kik ezek. Kb. mint a 80-as években a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet, mindenkit megöltek családostul, aki útjukat próbálta állni. Ez a Naszrallah a hezbollah első vonalával is olyan mint a maffiózók. Itt van az írás, amiből hoztam a részletet.
Gellért Ádám: A terror bírósága: A libanoni különleges törvényszék.

Az a véleményem, hogy nem kicsit túltoltad ezt a libanoni zsidó összeesküvés elméletet, bedőltél a konteósok és chemtrailesek zsidóellenes maszlagjának.
A hezbollahot kizárhatjuk, akkor ki lehetett.

Nem kell kizárni őket. Nem olyan ártatlan bárányok azok. Lehet hogy csak elszámolták magukat. A hatalom megszerzése helyett a lázadás tört ki ellenük. Ha ők voltak, márpedig van rá alapos gyanú, akkor fordítva sült el minden. Pld. a közvetlen szomszédban a keresztény negyed volt. Gondolod, hogy az iszlamisták sajnálták volna, ha az egész negyed elpusztul a keresztényekkel együtt ? Ha ők voltak... Szerinted ? Allah úgy néz ki nem komálja őket, mert nem pusztult el. Márpedig ezek is (hezbollah) vallási alapon háborúznak.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Azt nem tudom mi robbant fel, de a biztos, hogy a villanásokat nem sugárzás okozta, mert az nem lenne a képen sem térben egy körívre, sem időben az esemény közepén pár pillanatra lokalizált. Sem a gamma, sem a neutron sugárzást nem fókuszálja a kamera üveglencséje.
A különlegesen intenzív fény és hőhatást magyarázhatja az, hogy a felhozott példákkal és videókkal ellentétben ez egy hegybe vájt mély földalatti raktár volt, ahol lényegesen több ideje volt koncentrálódni a robbanás energiájának mielőtt kitört, mint egy felszíni épületben.


Ez földalatti, az első vh-ban többszáz tonna anyag felrobbantása ugyanilyen volt a föld alatt.