[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Engedtessék meg egy-két gondolat.
Lengyelországnak, mint a NATO és az USA előretolt helyőrségének, EU-tagnak és V4-tagnak, elsőrendű érdeke a poszt-szovjet térségben vezető szerepet betölteni. Lukasenko gyengeségével Lengyelország értékelődik fel. A balti államok is a lengyelekre kell támaszkodjanak. A V4 legerősebb országa is. Ez az egyik.
A másik az orosz-belarusz viszony kérdése. Tartom annyira okosnak az oroszokat, hogy van B és C tervük is. BÁRKI lesz Belorusszia vezetője, nem teheti meg, hogy konfrontálódik Oroszországgal. Még akkor sem, ha mögötte áll Lengyelország (EU, NATO). Szerintem az amerikai stratégák sem hülyék. Egyszerűen a belorusz helyzettel is "munkát" akarnak adni az oroszoknak, hogy legyen mivel foglalkozniuk. Tovább nem fognak menni, mert az eszkalációhoz vezetne.

"Tartom annyira okosnak az oroszokat, hogy van B és C tervük is. " +
"Egyszerűen a belorusz helyzettel is "munkát" akarnak adni az oroszoknak, hogy legyen mivel foglalkozniuk. "

Akkor ezért nincs az oroszoknak B és C tervük :)

(rájöttek a cselre, hogy a külföld csak "munkát" akar nekik adni azzal, hogy B és C terveket gyártat velük)
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ha eljön a privatizáció időszaka akkor bejelentkezünk remélem Grodno Azot-ra, a Borsod-chem alá begyűrni.
Belmedpreparaty, ugyebár amikor Orbán kint járt az volt az egyik megosztott információ, hogy a belarusz érdeklődik a magyar gyógyszerek után, így ezt a vállalatot begyűrhetnénk a mi kis Richter Gedeonunk alá.

Ahá!

Akkor ezért írja a gergo55 által előbb belinkelt hír az alábbiakat:

"A jelenlegi elnök a lengyeleket és a litvánokat vádolja, de arról is terjedtek információk, hogy a zavargásoknak magyar szálai is vannak, méghozzá egy Magyarország területén működő autonóm tartomány kormányát vádolják összeesküvés szervezésével. Ez azért is furcsa, mert nincs ilyen."

https://nappali.net/a-lengyel-hadero-a-feherorosz-hatarhoz-tart/

:D
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A tut.by készített helyszíni riportot egy belarusz börtön előtt, ahol több mint 500-an gyülekeznek, legtöbbjük azért, mert napok óta nem tudja elérni rokonait, ismerőseit, akik vélhetően részt vettek a tüntetésen.
Több szülő számolt be arról, hogy a gyerekük napközben elment otthonról, majd nem ment haza. Sokan kétségbe vannak esve, egy anyuka még a hullaházat is felhívta, miután azt sem tudta, hogy a fia „él-e még vagy már halott”, de közölték vele, hogy oda biztos nem vitték be. Sok család éjjel-nappal kint vannak a börtönnél úgy, hogy a rokonok váltják egymást a helyszínen.
Csütörtök napközben egyébként sikerült megegyezni a hatóságokkal, hogy a kint várakozók összeállítanak egy listát az eltűntek neveiből, a börtönben pedig megnézik, szerepelnek-e ezek a személyek az adatbázisban. Közben önkéntesek is gyűjtenek adatokat, hátha tudnak segíteni a kétségbeesett embereknek, de a riport szerint így sem annyira megy gördülékenyen az információáramlás.
„A fiamat meglőtték, aztán bevitték a rendőrségre. Amikor idehozták, az orvos a kórházba küldte. Ha a hatóságok azt hiszik, ezek a letartóztatások megoldják a helyzetet, akkor nagyon tévednek, hiszen ettől csak még mérgesebben jönnek ki, és nem fognak csendben otthon ülni” – nyilatkozta egy helyszínen várakozó apuka.
Reggeli információk szerint jelenleg több mint 6000 embert tartanak fogva, akiket pedig már kiengedtek, azok főleg arról számoltak be, hogy a rendőrök megverték őket és több tucat embert zsúfoltak össze kis cellákba.
 
  • Tetszik
Reactions: Negan

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az orosz Novaja Gazeta adatelemzői kiszivárgott adatok alapján készítették el elemzésüket a vasárnapi választás eredményeiről, és arra a (most már szinte nem is meglepő) következtetésre jutottak, a legvalószínűbb az, hogy Szvetlana Tyihanovszkaja nyerte el a szavazatok többségét, még a abban a nagyon valószínűtlen esetben is minimum második fordulót kellett volna tartani, ha nem ez lett volna az eredmény.

Tehát még ha a legszemtelenebb csalásoktól el is tekintenénk, akkor is ez lett volna az eredmény:

Tyihanovszkaja: 45%

Lukasenko: 43%


Ezt meg csak így ideteszem, a fejkendős, sámlin ülő nénivel:
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Sokat írtatok, lemaradtam jó 300 kommenttel, hol tartunk?


A teljesség igénye nélkül.


A kezdeti vélekedés úgy általánosan az volt, hogy lehet hogy Lukasenko nyert, de az biztos hogy nem 80%-al.
Tyihanovszkaja bejelentette, hogy ő nyert (80%-al. Azért ezt is barokkos túlzásnak lehetett venni.
Balhé.
Tüntetések.
Tyihanovszkaja bement az országos választási bizottsághoz, hogy fellebbezzen.
Megjelent egy érdekes hír, hogy az állambiztonság elkapott egy hírt, hogy Tyihanovszkaját megakarják ölni, hogy "Szent áldozat" legyen", és 120 embert küldtek Tyihanovszkaja választási központjához, hogy megvédjék őket.

Aztán kikerült egy hangfelvétel, hogy egyik helyen Tyihanovszkaja nagyon nyert, Lukasenkonak meg alig volt szavazata, erre az "illetékes" felszólította a bizottségi tagokat, hogy ő megérti, de... meg kéne fordítani az eredményt.
Erre kitört az össznépi még nagyobb balhé.
Addigra Tyihanovszkaja már eltűnt, és Litvániában került elő. Addigra előkerült két felvétel tőle. Az egyikben, mint kiderült, a választási bizottság épületében enerváltan felolvasott egy szöveget, hogy Lukasenko győzött, mindenki menjen haza. A második felvétel már állítólag Litvániában készült, és abban lényegében azt mondta, hogy ő egy gyenge nő, számára a gyerekei a legfontosabbak, bocsássanak meg neki. Ezzel kapcsolatban több feltevés történt, azt mindenki biztosra vette hogy megfenyegették. Az egyik megerősítetlen információ szerint, a választási bizottság épületében megmutattak neki egy felvételt a gyerekeiről. Ezenkívül mutatták neki, ahogyan a férjét megverik, majd pisztolyt tartanak a fejéhez, majd félméterrel a feje mellett ellőnek. Mint kiderült, vagy hét órára eltűnt ezután Tyihaniovszkaja, a Belorus hatóságok szállították a Litván határhoz. Litvániában két hétre karanténba került, legutóbbi hír felőle az, hogy most átgondolja mit tegyen. Az, hogy két hétre karanténba került, arra is utalhat, hogy valamilyen házi őrizetben, vagy védelemben részesül - és miután Litvánia NATO tag...

Eközben a balhé nem csitul, és az oroszok sem igazán szólnak egy szót sem, bár az elején elismerték Lukasenko győzelmét, de azóta már jelezték, hogy a választási eredmény talán nem kóser.
Az EU és az ENSZ gondolkodik. Az ENSZ párbeszédre hívott fel, az EU meg gyakorlatilag bejelentette, hogy Lukasenko a hibás, választási csalás volt, és vizsgálódást akar...A Lengyelek meg Litvánok keményebbek. Pompeo meg a "szokásost" hozta...
Több ezer embert őrizetbe vettek, már annyira tele vannak a börtönök, hogy ma már kevesebb embert tudtak csak letartóztatni. A halottak száma bizonytalan, eddig hivatalosan kettő.
Lukasenko nyilatkozott, hogy ott nem lesz Majdan...
Az, hogy igaz-e hogy Lengyel katonai egységek indultak el a Belorus határ felé vagy igaz, vagy sem.
A Belorus börtönök tele vannak, Orosz (és állítólag Ukrán) újságírókat is elfogtak, vagy az összeset vagy nem az összeset elengették. Belorus újságírókat állítólag nem engedtek el.
A hatóságok nagyon brutálisan léptek fel, egy fiatal civilt (talán diák lehetett és még csak kamasz) a nyílt utcán elfogtak. Mondhatni hogy csak "átlagos" de az állig felfegyvezrerzz rohamosztagos kinézetű katona egy gránáttal fenyegette a civileket. Vagy csak idegroncs volt, vagy valami nagyon komoly cuccot kaphatott.

A tüntetőket egyrészt az EU-ból, főleg a Lengyelek és Litvánok hergeli. Az biztos hogy egy Belorus Majdanban reménykednek. Csakhogy az ország tényleg komolyan nemhogy oroszbarát, de gyakorlatilag orosz. A három bebörtönzött vagy elmenekült esélyes ellenjelölt felesége fogott össze Tyihanovszkaja személyében, férjeik pedig gyakorlatilag a teljes politikai palettát lefedik. A legesélyesebb közülük vélhetően nyert volna egyedül is, és biztosan komolyabban Moszkva felé fordult volna. Ha Tsihanovszkaját beiktatták volna, és ígérete szerint amilyen hamar csak lehet kiírta volna az új választást, könnyen lehet hogy a Lukasenko által megakasztott Orosz Belorus szövetség/egyesülés új lendületet kaphatott volna.

Jelenleg egyes katonák. rendőrök már átállnak a tüntetőkhöz, illetve lemondanak, a tüntetések folytatódnak, amit még túlélhet Lukasenko, de elkezdődtek a sztrájkok, illetve az IT szektor felszólította Lukasenkot hogy... írjon ki új választást. Az egészségügyi dolgozók is demonstrálnak...
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
A teljesség igénye nélkül.


A kezdeti vélekedés úgy általánosan az volt, hogy lehet hogy Lukasenko nyert, de az biztos hogy nem 80%-al.
Tyihanovszkaja bejelentette, hogy ő nyert (80%-al. Azért ezt is barokkos túlzásnak lehetett venni.
Balhé.
Tüntetések.
Tyihanovszkaja bement az országos választási bizottsághoz, hogy fellebbezzen.
Megjelent egy érdekes hír, hogy az állambiztonság elkapott egy hírt, hogy Tyihanovszkaját megakarják ölni, hogy "Szent áldozat" legyen", és 120 embert küldtek Tyihanovszkaja választási központjához, hogy megvédjék őket.

Aztán kikerült egy hangfelvétel, hogy egyik helyen Tyihanovszkaja nagyon nyert, Lukasenkonak meg alig volt szavazata, erre az "illetékes" felszólította a bizottségi tagokat, hogy ő megérti, de... meg kéne fordítani az eredményt.
Erre kitört az össznépi még nagyobb balhé.
Addigra Tyihanovszkaja már eltűnt, és Litvániában került elő. Addigra előkerült két felvétel tőle. Az egyikben, mint kiderült, a választási bizottság épületében enerváltan felolvasott egy szöveget, hogy Lukasenko győzött, mindenki menjen haza. A második felvétel már állítólag Litvániában készült, és abban lényegében azt mondta, hogy ő egy gyenge nő, számára a gyerekei a legfontosabbak, bocsássanak meg neki. Ezzel kapcsolatban több feltevés történt, azt mindenki biztosra vette hogy megfenyegették. Az egyik megerősítetlen információ szerint, a választási bizottság épületében megmutattak neki egy felvételt a gyerekeiről. Ezenkívül mutatták neki, ahogyan a férjét megverik, majd pisztolyt tartanak a fejéhez, majd félméterrel a feje mellett ellőnek. Mint kiderült, vagy hét órára eltűnt ezután Tyihaniovszkaja, a Belorus hatóságok szállították a Litván határhoz. Litvániában két hétre karanténba került, legutóbbi hír felőle az, hogy most átgondolja mit tegyen. Az, hogy két hétre karanténba került, arra is utalhat, hogy valamilyen házi őrizetben, vagy védelemben részesül - és miután Litvánia NATO tag...

Eközben a balhé nem csitul, és az oroszok sem igazán szólnak egy szót sem, bár az elején elismerték Lukasenko győzelmét, de azóta már jelezték, hogy a választási eredmény talán nem kóser.
Az EU és az ENSZ gondolkodik. Az ENSZ párbeszédre hívott fel, az EU meg gyakorlatilag bejelentette, hogy Lukasenko a hibás, választási csalás volt, és vizsgálódást akar...A Lengyelek meg Litvánok keményebbek. Pompeo meg a "szokásost" hozta...
Több ezer embert őrizetbe vettek, már annyira tele vannak a börtönök, hogy ma már kevesebb embert tudtak csak letartóztatni. A halottak száma bizonytalan, eddig hivatalosan kettő.
Lukasenko nyilatkozott, hogy ott nem lesz Majdan...
Az, hogy igaz-e hogy Lengyel katonai egységek indultak el a Belorus határ felé vagy igaz, vagy sem.
A Belorus börtönök tele vannak, Orosz (és állítólag Ukrán) újságírókat is elfogtak, vagy az összeset vagy nem az összeset elengették. Belorus újságírókat állítólag nem engedtek el.
A hatóságok nagyon brutálisan léptek fel, egy fiatal civilt (talán diák lehetett és még csak kamasz) a nyílt utcán elfogtak. Mondhatni hogy csak "átlagos" de az állig felfegyvezrerzz rohamosztagos kinézetű katona egy gránáttal fenyegette a civileket. Vagy csak idegroncs volt, vagy valami nagyon komoly cuccot kaphatott.

A tüntetőket egyrészt az EU-ból, főleg a Lengyelek és Litvánok hergeli. Az biztos hogy egy Belorus Majdanban reménykednek. Csakhogy az ország tényleg komolyan nemhogy oroszbarát, de gyakorlatilag orosz. A három bebörtönzött vagy elmenekült esélyes ellenjelölt felesége fogott össze Tyihanovszkaja személyében, férjeik pedig gyakorlatilag a teljes politikai palettát lefedik. A legesélyesebb közülük vélhetően nyert volna egyedül is, és biztosan komolyabban Moszkva felé fordult volna. Ha Tsihanovszkaját beiktatták volna, és ígérete szerint amilyen hamar csak lehet kiírta volna az új választást, könnyen lehet hogy a Lukasenko által megakasztott Orosz Belorus szövetség/egyesülés új lendületet kaphatott volna.

Jelenleg egyes katonák. rendőrök már átállnak a tüntetőkhöz, illetve lemondanak, a tüntetések folytatódnak, amit még túlélhet Lukasenko, de elkezdődtek a sztrájkok, illetve az IT szektor felszólította Lukasenkot hogy... írjon ki új választást. Az egészségügyi dolgozók is demonstrálnak...


Putyó már azon agyal miképpen kéne einstandolni "Bjelorassát" !
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 870
91 386
113
A teljesség igénye nélkül.


A kezdeti vélekedés úgy általánosan az volt, hogy lehet hogy Lukasenko nyert, de az biztos hogy nem 80%-al.
Tyihanovszkaja bejelentette, hogy ő nyert (80%-al. Azért ezt is barokkos túlzásnak lehetett venni.
Balhé.
Tüntetések.
Tyihanovszkaja bement az országos választási bizottsághoz, hogy fellebbezzen.
Megjelent egy érdekes hír, hogy az állambiztonság elkapott egy hírt, hogy Tyihanovszkaját megakarják ölni, hogy "Szent áldozat" legyen", és 120 embert küldtek Tyihanovszkaja választási központjához, hogy megvédjék őket.

Aztán kikerült egy hangfelvétel, hogy egyik helyen Tyihanovszkaja nagyon nyert, Lukasenkonak meg alig volt szavazata, erre az "illetékes" felszólította a bizottségi tagokat, hogy ő megérti, de... meg kéne fordítani az eredményt.
Erre kitört az össznépi még nagyobb balhé.
Addigra Tyihanovszkaja már eltűnt, és Litvániában került elő. Addigra előkerült két felvétel tőle. Az egyikben, mint kiderült, a választási bizottság épületében enerváltan felolvasott egy szöveget, hogy Lukasenko győzött, mindenki menjen haza. A második felvétel már állítólag Litvániában készült, és abban lényegében azt mondta, hogy ő egy gyenge nő, számára a gyerekei a legfontosabbak, bocsássanak meg neki. Ezzel kapcsolatban több feltevés történt, azt mindenki biztosra vette hogy megfenyegették. Az egyik megerősítetlen információ szerint, a választási bizottság épületében megmutattak neki egy felvételt a gyerekeiről. Ezenkívül mutatták neki, ahogyan a férjét megverik, majd pisztolyt tartanak a fejéhez, majd félméterrel a feje mellett ellőnek. Mint kiderült, vagy hét órára eltűnt ezután Tyihaniovszkaja, a Belorus hatóságok szállították a Litván határhoz. Litvániában két hétre karanténba került, legutóbbi hír felőle az, hogy most átgondolja mit tegyen. Az, hogy két hétre karanténba került, arra is utalhat, hogy valamilyen házi őrizetben, vagy védelemben részesül - és miután Litvánia NATO tag...

Eközben a balhé nem csitul, és az oroszok sem igazán szólnak egy szót sem, bár az elején elismerték Lukasenko győzelmét, de azóta már jelezték, hogy a választási eredmény talán nem kóser.
Az EU és az ENSZ gondolkodik. Az ENSZ párbeszédre hívott fel, az EU meg gyakorlatilag bejelentette, hogy Lukasenko a hibás, választási csalás volt, és vizsgálódást akar...A Lengyelek meg Litvánok keményebbek. Pompeo meg a "szokásost" hozta...
Több ezer embert őrizetbe vettek, már annyira tele vannak a börtönök, hogy ma már kevesebb embert tudtak csak letartóztatni. A halottak száma bizonytalan, eddig hivatalosan kettő.
Lukasenko nyilatkozott, hogy ott nem lesz Majdan...
Az, hogy igaz-e hogy Lengyel katonai egységek indultak el a Belorus határ felé vagy igaz, vagy sem.
A Belorus börtönök tele vannak, Orosz (és állítólag Ukrán) újságírókat is elfogtak, vagy az összeset vagy nem az összeset elengették. Belorus újságírókat állítólag nem engedtek el.
A hatóságok nagyon brutálisan léptek fel, egy fiatal civilt (talán diák lehetett és még csak kamasz) a nyílt utcán elfogtak. Mondhatni hogy csak "átlagos" de az állig felfegyvezrerzz rohamosztagos kinézetű katona egy gránáttal fenyegette a civileket. Vagy csak idegroncs volt, vagy valami nagyon komoly cuccot kaphatott.

A tüntetőket egyrészt az EU-ból, főleg a Lengyelek és Litvánok hergeli. Az biztos hogy egy Belorus Majdanban reménykednek. Csakhogy az ország tényleg komolyan nemhogy oroszbarát, de gyakorlatilag orosz. A három bebörtönzött vagy elmenekült esélyes ellenjelölt felesége fogott össze Tyihanovszkaja személyében, férjeik pedig gyakorlatilag a teljes politikai palettát lefedik. A legesélyesebb közülük vélhetően nyert volna egyedül is, és biztosan komolyabban Moszkva felé fordult volna. Ha Tsihanovszkaját beiktatták volna, és ígérete szerint amilyen hamar csak lehet kiírta volna az új választást, könnyen lehet hogy a Lukasenko által megakasztott Orosz Belorus szövetség/egyesülés új lendületet kaphatott volna.

Jelenleg egyes katonák. rendőrök már átállnak a tüntetőkhöz, illetve lemondanak, a tüntetések folytatódnak, amit még túlélhet Lukasenko, de elkezdődtek a sztrájkok, illetve az IT szektor felszólította Lukasenkot hogy... írjon ki új választást. Az egészségügyi dolgozók is demonstrálnak...
Meglep ez a dolog. Azt hittem a szokásos lesz. Kis tünci, de simán hozza Lukasenki az x+1-edik választását. Természetesen csalással.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
-Köszönöm h a rózsaszínű csillâmpónik ezúttal kimaradtak.
-A belorusz vasat a tűzben tartani (olcsó olajjal, vagy akár tankokkal) nem gondolom h ne lenne erőforrása az oroszoknak, max a nemzetközi reakciókat nem akarja bevállalni.
-"katonai erővel megtámadni oroszországot" normális politikus ilyet nem nagyon tesz, és nem is tervez.
-"minél több frontot nyitni" nem tudom, a katonai kolosszus grúzokra célzol?
-"semmiből feltűnő rakétarendszerek" feltételezem a román-lengyel pattiotokra, vagy a finn-litván nasamsra cêlzol (ha nem akkor ìrd ki mire). A fenti országok hogyan oldhatnák meg a légtérvédelmüket? azért mi csak vegyük meg azt a nasams-ot!
-"nyugatnak nem kell semilyen termék vagy szolgáltatás csak az erőforrások" elég önellentmondás. Ha piaci alapon működsz akkor kivihetsz bármit (tokaji, szilvapálinka, a rába gyár cucai, csak vâllalható minőségben kell gyártani.

A válaszaim alább kiemelve vastaggal:

-A belorusz vasat a tűzben tartani (olcsó olajjal, vagy akár tankokkal) nem gondolom h ne lenne erőforrása az oroszoknak, max a nemzetközi reakciókat nem akarja bevállalni. - Itt lehet elveszett a kontextus, de akkor segítek - az "olcsó olaj" és sok minden más amit írtam (tankokat viszont pont nem) az a két ország közötti együttműködésre volt példa. (Csak) ezért miért kapnának az oroszok "nemzetközi reakciókat"? Illetve amennyiben kapnának az kinek a "szegénységi bizonyítványa lenne vajon?

-"katonai erővel megtámadni oroszországot" normális politikus ilyet nem nagyon tesz, és nem is tervez. - a tényszerűség kedvéért: olyat nem írtam és nem is utaltam rá, hogy "normális politikus" tenne ilyet. Ugyanakkor volt már rá példa a nem is oly távoli múltban. Igaz?

-"minél több frontot nyitni" nem tudom, a katonai kolosszus grúzokra célzol? - Nem. Ez hogy jön az idézett részhez? A magyar nyelvben a frontot több mindenre is használjuk. Egyébként a hsz -emben korábban ezt fejtegettem is bővebben - itt ugyanazt írtam le más szavakkal: "... de Oroszország nem tud egyszerre egy időben annyi vasat a tűzben tartani ...". Avagy Te a meteorológiai frontokra is orosz/szovjet tank-hadosztályokat vizionálsz?

-"semmiből feltűnő rakétarendszerek" feltételezem a román-lengyel pattiotokra, vagy a finn-litván nasamsra cêlzol (ha nem akkor ìrd ki mire). A fenti országok hogyan oldhatnák meg a légtérvédelmüket? azért mi csak vegyük meg azt a nasams-ot! - Például ugyanúgy csak "pepitában", mint Kanada, Mexico, Kuba, Nicaragua stb. stb. :) Úgy egyébként a NASAMS ebből a szempontból irreleváns - az "az ellen nem véd" ... Az oroszokat sem érti a fene sem, hogy miért aggályoskodnak, ha a határaik környékén megszaporodnak az ilyen-olyan puccs folyamán társadalmilag- és gazdaságilag széteső országokban megjelennek légvédelmi, nukleáris csapásmérő és egyéb rakétarendszerek valamint komoly NATO csapatok. Ki érti ezt?

-"nyugatnak nem kell semilyen termék vagy szolgáltatás csak az erőforrások" elég önellentmondás. Ha piaci alapon működsz akkor kivihetsz bármit (tokaji, szilvapálinka, a rába gyár cucai, csak vâllalható minőségben kell gyártani. - Miért is ellentmondás? Nézzük meg az egész mondatot (ne csak ami ki lett ragadva - bár abban sincs ellentmondás). Leegyszerűsítve:

- ami nem kell a nyugatnak: semmilyen termék- illetve szolgáltatás,
- ami kell(het) a nyugatnak: legfeljebb az erőforrásaik illetve max. hely a katonai támaszpontoknak meg "élőhús a darálóba". Az már a mostani kiegészítésem, hogy az "erőforrások" lehetnek: földek, nyersanyag (bányák), közüzemi szolgáltatók, munkaerő (akár olcsó, akár "agyelszívás") de akár a helyi "Szerencsejáték Zrt" ésatöbbi ésatöbbi

Na most ebből hogy jön össze az ellentmondás? "... piaci alapon működsz ..." - ugye Te nem versenyszektorban tevékenykedsz? Persze a dolgok kicsit másképpen működnek, mint a nemzetgazdasági szinten - de azért már az előbbinél sem így működnek a dolgok. De szép is volna ...

Ja, és hogy a "legfontosabbat" ki ne hagyjam, ami a hozzászólásod elején volt. Mi ez a "csillámpónis" dolog - egy becsípődés Nálad? Sebaj, majd kinövöd ... (vagy nem)


Ez komoly ellenmondás - hiszen pont a Lukasenko-rendzer alapján is volt definiálva, mi is az, hogy "illiberális demokrácia". Mert az illiberalizmus alapja az, hogy az ellenzék ugyan indulhat a vallasztáson, de NEM SZABAD nyernie. Most az a hiba csúszot az ottani illiberális rendszerbe, hogy brutálisan lebecsulték a noi jeloltet és a Beloruszok most eloszor biztossak abban, hogy az ellenzék nyert, még ha a hatalom mást is mond.

Ez lehet kimaradt nálam, de hol volt illetve ki által definiálva "a Lukasenko-rendzer alapján is volt definiálva, mi is az, hogy "illiberális demokrácia"" ? Ez tényleg nem kötözködés - nem tudom. Ugyanakkor lehet válasz is lenne sokmindenre. Még linkelni sem kell (persze az is jöhet) - akár pár szóban is jöhet a válasz. Előre is köszönöm.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 860
113
Meglep ez a dolog. Azt hittem a szokásos lesz. Kis tünci, de simán hozza Lukasenki az x+1-edik választását. Természetesen csalással.
Lukasenko napjai meg vannak számlálva. Felhúzták a 22 es csapdára. Sokat akart de hatalmasat fog bukni. Ha csinált volna második fordulót akkor talán még le is nyelette volna a szűk "győzelmét" a nyugattal. De így saját magát sz....tta meg. Rövid látó gyenge reál politikus.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 006
53 980
113
Putyó már azon agyal miképpen kéne einstandolni "Bjelorassát" !



Nem hinném,
Meglep ez a dolog. Azt hittem a szokásos lesz. Kis tünci, de simán hozza Lukasenki az x+1-edik választását. Természetesen csalással.




Elkottázta nem kicsit, nyilván zsarolják, mindent is ígértek/ígérnek neki nyugatról,de maga is tudja, hogy nem csatlakozhat oda, meg Putyinra sem nyomhatja rá a telefont, nemhogy oda engedje a Nato-t, szóval most van az, amikor a csajod kitálal fészen a nejednek, neked meg annyi idod van, amíg az asszony végig olvassa, és vagy fobelovod magad, vagy dobod az asszonyt a fele Királysággal, vagy dobod a csajod, de akkor meg csak az asszony marad, szóval vidd a fele Királyságot, meg a csajt.... :D
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ez bizony így van, ahogy papajoe mondja.

Tehát most az lesz, hogy Lukasenko átengedi az országát a Nyugatnak és Oroszo. pedig ezt tétlenül végignézi.
 
  • Tetszik
Reactions: Roni

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 860
113
Nem hinném,





Elkottázta nem kicsit, nyilván zsarolják, mindent is ígértek/ígérnek neki nyugatról,de maga is tudja, hogy nem csatlakozhat oda, meg Putyinra sem nyomhatja rá a telefont, nemhogy oda engedje a Nato-t, szóval most van az, amikor a csajod kitálal fészen a nejednek, neked meg annyi idod van, amíg az asszony végig olvassa, és vagy fobelovod magad, vagy dobod az asszonyt a fele Királysággal, vagy dobod a csajod, de akkor meg csak az asszony marad, szóval vidd a fele Királyságot, meg a csajt.... :D
Erre azt mondanám hogy ha két pu..cit akarsz egyszerre megd...ni úgy hogy közben a másik ne tudjon róla az előbb vagy utóbb száraz fa...kkal szokott végződni.