Nehézipar a hadiipar szolgálatában

Nem tudom, hogy releváns-e jelenleg csak gondoltam mivel mindig szóba kerül mint lehetséges beszállító hátha lesz belőle valami.
A madarak azt csiripelik, hogy orosz oligarchák cserélgetik majd egymás közt, úgyhogy sztem nem lesz beszállító.

(A jelenlegi orosz tulaj a gyárban a Jobbiknak szórólapozott az önkormányzati kampányban a kormány ellen.)

A madarak azt csiripelik, hogy orosz oligarchák cserélgetik majd egymás közt, úgyhogy sztem nem lesz beszállító.

(A jelenlegi orosz tulaj a gyárban a Jobbiknak szórólapozott az önkormányzati kampányban a kormány ellen.)

Kíváncsi leszek ki lesz az a szakmai befektető.

Kíváncsi leszek ki lesz az a szakmai befektető.
A jelenlegi tulajdonos egy Ciprusra Putyin elöl lelécelt orosz oligarcha. De vmilyen szinten az orosz állam is tulajdonos lett. Önkéntes felajánlás, vétel passz... Lehet ő is allergiás a poloniumos teára és nem akart kockáztatni. :)

Anno vmi svájci bank közbeiktatásával szerezte meg, érdekes körülmények között.
A donyecki acélműben is volt/van érdekeltsége
Ott gyorsan változnak a a tulajdonosi viszonyok.

Jó lenne ebből a körből kiszakítani a céget, de attól tartok csak mélyebbre süllyed....

• Tetszik
Reactions: Wilson
A jelenlegi tulajdonos egy Ciprusra Putyin elöl lelécelt orosz oligarcha. De vmilyen szinten az orosz állam is tulajdonos lett. Önkéntes felajánlás, vétel passz... Lehet ő is allergiás a poloniumos teára és nem akart kockáztatni. :)

Anno vmi svájci bank közbeiktatásával szerezte meg, érdekes körülmények között.
A donyecki acélműben is volt/van érdekeltsége
Ott gyorsan változnak a a tulajdonosi viszonyok.

Jó lenne ebből a körből kiszakítani a céget, de attól tartok csak mélyebbre süllyed....

A Lőrinc nem hiszem,hogy beszállna ez nem a Mátrai Hőerőmű:-).Tőlunk Nyugatra szakmai befektető nem fog kapkodni érte,úgy,hogy esélyes,hogy valamilyen ics lesz a tulaj:-).

Sok helyen jó volt a fekvésük, de mindet rendre elbaszták.

...vagy az oroszokat érdekli a Lynx technológiája, mint egy(etlen) lehetséges acélipari beszállító! ( ? )

...vagy megveszi a Lynx-re alapított hazai cég ? ? ?

...csak az egyik lehet, mindkettő egyszerre :rolleyes: nem nagyon, de érdekes/elképzelhető lehetőségek.
Az elsőt kizárhatod (érdekli csak senki sem enged orosz hátterű céget NATO hadiipari beszállítónak)
A második megtörténhet.

Hát logikus lépés lenne az állam részéről, aztán majd kiderül.
Sajnos olvastam interjút az orosz tulajjal, az államnak nem adja el, pedig volt vételi szándék.
Egy lehetőséget látok, ha az állam bepalizza és olyan stromannak adja el, aki nekünk továbbpasszolja.
Egyébként az RM-es inerjúkból nekem úgy tűnik, ők már nagyon pörgetnék a Hiuzok gyártását.

https://nepszava.hu/3089351_a-dunaferr-sorsa-dunaujvaros-sorsa-es-most-dol-el
"A jelek alapján orosz szakmai tulajdonosai vannak a vasműnek, és az orosz állam is részvényes a cégben. Ha a mostani tárgyalások eredményesek lesznek, akkor az új részvényes is orosz lesz, tudta meg Kálló Gergely. Korábban többször is hallani lehetett arról, hogy a magyar állam vásárolná meg a vasmű részvényeit, ez azonban a politikus és Tankilevics szerint jelenleg nem jön szóba."

• Tetszik
Reactions: kamm
https://nepszava.hu/3089351_a-dunaferr-sorsa-dunaujvaros-sorsa-es-most-dol-el
"A jelek alapján orosz szakmai tulajdonosai vannak a vasműnek, és az orosz állam is részvényes a cégben. Ha a mostani tárgyalások eredményesek lesznek, akkor az új részvényes is orosz lesz, tudta meg Kálló Gergely. Korábban többször is hallani lehetett arról, hogy a magyar állam vásárolná meg a vasmű részvényeit, ez azonban a politikus és Tankilevics szerint jelenleg nem jön szóba."
Egyébként, hogy ki a jelenlegi orosz" szakmai " tulajdonos. .

" A Financial Times robbantotta a hírt november végén, hogy Dél-Franciaországban a rendőrség őrizetbe vette Szulejman Kerimov orosz üzletembert, felsőházi képviselőt (az FT cikke előfizetőknek érhető el itt). A Ria Novosti orosz hírügynökség szerint Kerimovot adóelkerülés gyanújával vették őrizetbe, ami a francia Riviérán lévő ingatlanjaival függhet össze. A Bloomberg híre kifejezetten pénzmosást említ. A politikus szóvivője szerint Kerimov tisztázni fogja magát.
Kerimov az orosz Vnyesekonombank mellett, esetleg utódaként érdekelt lett a Dunaferr Dunai Vasmű (jelenleg ISD Dunaferr Zrt.) ciprusi tulajdonosában is, a hírt azóta sem cáfolták."

A Dunaferr orosz ellenzéki oligarcha tulajdon. Szeretné megvenni az állam NATO hadiipari termékek gyártására. Nehezen megy. Jééééééééééé....... történt egy porrobbanás.... Jéééé.... könnyebben eladják..... Gumitalp kap egy kézfogást.... Állam vigyorog, Putyin bólint...... Utóirat: basszus, egy perce írtam és megáll a ház előtt egy fekete autó.... :)

Sajnos olvastam interjút az orosz tulajjal, az államnak nem adja el, pedig volt vételi szándék.
Egy lehetőséget látok, ha az állam bepalizza és olyan stromannak adja el, aki nekünk továbbpasszolja.
Egyébként az RM-es inerjúkból nekem úgy tűnik, ők már nagyon pörgetnék a Hiuzok gyártását.

Pörgessék van elég acél Németországban:-)