Járványok, fertőzések (humán)

Nézd, én nem vetem a szemükre azt, hogy háromszor annyi készüléket rendeltek, mint amennyi kell.
Már pár hete a külügyre van bízva a továbbadásuk. Néhány hónap múlva lehet majd érdeklődni, hogyan sikerült az üzlet.
Viszont az is biztos, hogy nyáron semmi sem történt a védekezés és felkészülés terén.
Bőven elég volt bepótolni a lemaradást, meg a készleteket visszapótolni, ma megint az új helyek megnyitása van soron, de folyamatos a személyzet karanténozása, vagyis csak lassan megy. Hogy most a háttérben milyen szerződések köttetnek azt én nem tudom. :)

• Tetszik
Reactions: aquarell
Az index csak osztódással szaporodott, de szó sem volt irányvonal váltásról. Persze javíts ki ha tévedek, de nekem lényegében ugyanolyannak tűnik, mint korábban volt.

Van azért változás sokkal kevesebb a kormánykritikus cikk és az a kevés is egy ligt verzió a korábbiakhoz képest.

• Tetszik
Reactions: tindalos
Nem tudom másutt mi a helyzet, de mifelénk (Győr kke) látványosan sokan lettek lázas/hasmenős/fejfájós betegek az utóbbi néhány napban....

Nem értik a szülők, hogyan mozoghatnak szabadon, ha az iskolás gyerekük karanténba került

https://index.hu/belfold/2020/09/17/iskola_koronavirus_karanten_szulok/
--------------------------------------------------------------

Most már 3 pesti kórház - Korányi, László, János - személyzethiányt jelez. Az általunk ismert adatokból (kórházban kb. 325 fő, ennek 57%-a Bp.+Pest megye) nem látszik az ok.
Hozzátéve a fentieket is, ezek anarchiára utaló jelek. Vagy a számok nagyon nem stimmelnek.

Én az Indexen olvastam. Az is lódít még mindig?
Úgy tűnik finom voltam, mert ott sem teltek be és egyszerűen szokás szerint hazudott a Népszava meg az index is.

Itt a cáfolat: sem a Korányi, sem a Szent László kórházakban nem telt be a lélegeztető-kapacitás
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...an-nem-telt-be-a-lelegezteto-kapacitas-449188

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben sem a Korányi, sem a Szent László kórházakban nem telt be a lélegeztető-kapacitás. Ahogyan a magyar egészségügyben, úgy ebben a két intézményben is minden személyi és tárgyi feltétel adott a betegek folyamatos ellátásához.

Úgy tűnik finom voltam, mert ott sem teltek be és egyszerűen szokás szerint hazudott a Népszava meg az index is.

Itt a cáfolat: sem a Korányi, sem a Szent László kórházakban nem telt be a lélegeztető-kapacitás
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...an-nem-telt-be-a-lelegezteto-kapacitas-449188

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben sem a Korányi, sem a Szent László kórházakban nem telt be a lélegeztető-kapacitás. Ahogyan a magyar egészségügyben, úgy ebben a két intézményben is minden személyi és tárgyi feltétel adott a betegek folyamatos ellátásához.

Papíron. És még most jön a COPD akut exacerbati boom.

Az EMI cáfolja a dolgot mondjuk ők akkor is azt mondanák,hogy nincs humánerőforrás probléma ha a kedves páciensnek az orvos és ápoló hiány miatt magának kellene saját magán vakbélműtétet végrehajtania.

Van azért változás sokkal kevesebb a kormánykritikus cikk és az a kevés is egy ligt verzió a korábbiakhoz képest.
Persze mert a legdurvább újságírók burítottak. Aki maradt az gondolom kevésbé radikális, ha meg jött új, akkor az más stílus.
Megjegyzem üzletileg ha nyitni akar más olvasók felé, akkor finomítania kell... A korábbi olvasókör osztódik, az gyakorlatilag tény!

Persze mert a legdurvább újságírók burítottak. Aki maradt az gondolom kevésbé radikális, ha meg jött új, akkor az más stílus.
Megjegyzem üzletileg ha nyitni akar más olvasók felé, akkor finomítania kell... A korábbi olvasókör osztódik, az gyakorlatilag tény!
Húú bocsi OFFoltam, nem is kicsit.
:(
Sorry!

• Tetszik
Reactions: Wilson
Ausztria:
“Bécs városa elvesztette az ellenőrzest a korona terjedèse felett. Jelenle eg ferőzésgyanus 4 napot vár a tesztre, aminek eredmenye 4-5 nap után áll rendelkezésre.” ( Die Presse)
Egyszerűen elmulasztották a felkészülèst a 2. hullámra, amit csak késöbbre vártak. Most kapkodnak.

Akut fertözött. 7051 (+391)
Kórházban. 319 (-2)
Intenziven. 55 (+1)
Halott 758 (+0)
Teszt/ nap. 15272. (+59)
Gyógyult 28044 (+780)

• Tetszik
Reactions: Leonidas and zeal
Ma kis késéssel megjelent a friss WHO vakcina lista. 36 harmadik fázisú tesztelés, 146 első és második fázisú tesztelés folyik a WHO-val együttműködve. A harmadik fázis harmadik fázisát (nagy-mintás tesztelés) jelenleg 8 vakcina végzi.
DRAFT landscape of COVID-19 candidate vaccines – 17 September 2020
Ezt is elírtam mint délelőtt a térképen Sopront ! Ezer bocs meg egy anyamedve mindenkinek ! :rolleyes::D:D Szóval... NEM 8, hanem 9 vakcina jelölt végzi a III./III.-as nagy-mintás humán tesztjeit ! :) De nagy jelentősége nincs ennek az elírásnak sem, ahogy a délelőtti Soproninak (-10 fertőzött Sopronnak) sincs saajjnos... :)

• Tetszik
Reactions: Lelkeslaikus