Azerbajdzsán videót mutatott be az örmény rakétaindításokról: a konfliktus második hetében.
Az Örmény Köztársaság védelmi minisztériuma szerint október 5-én reggel az azerbajdzsáni csapatok folytatták támadásukat a front déli részén.
Érdekesség, hogy az örmény fél beszámolói szerint október 4-5-én éjjel a fronton viszonylag nyugodt volt a helyzet. Az örmény védelmi minisztérium sajtószolgálata szerint az azeri hadsereg nyilvánvalóan a reggeli offenzívára készült.
Október 5-én reggel Sushan Stepanyan, az örmény honvédelmi minisztérium sajtótitkárának oldalán megjelent az információ, hogy az azeri csapatok intenzív rakétacsapásokat hajtanak végre a Stepanakertben. Viszont Azerbajdzsánban Beylagan, Barda és Tatár városok örmények általi tüzérségi támadásáról számolnak be.
Az Azerbajdzsán Védelmi Minisztériuma szerint október 5-én reggel a légvédelmi rendszerek rakétakilövést rögzítettek Örményország Berd, Kafan és Jermuk régióinak területéről. Az egyik rakéta a főiskola épületén kívül csapódott be, a másik a bardai iskola közelében. Bakuban azt mondják, hogy Ganja-t örmény rakétákkal lőtték.
A rakéta támadás az azeriek szerint már több napja tart, bár Jereván tagadja ennek a tényét. De Azerbajdzsánban bemutattak egy videót a településeik elleni rakétatámadásokról, amelynek az azeriek szerint az örmény fél agresszív fellépésének bizonyítékául kell szolgálnia.
Ezen túlmenően az azeri hadsereg beszámolt a Talisz település felszabadításáról, és erről videót tett közzé a közösségi hálózatokon. Amelyen azeri katonákat láthatunk a faluban, és az egyik épületen feltűnik Azerbajdzsán állami zászlaja. Emlékezzünk arra, hogy Talish falu az örmény változat szerint a Hegyi-Karabahi Köztársaság Martakert régiójához tartozik, Baku változata szerint pedig Azerbajdzsán Terter régiójához tartozik. Körülbelül 180 ember otthona.
Mint láthatjuk, mind a két fél a másikat vádolja azzal, hogy civilekkel területeket lő, és azt állítják, hogy a hadseregük komoly sikereket ért el a fronton.
Jerevánban úgy vélik, hogy Baku céltudatosan azon dolgozik , hogy az NKR-t és Örményországot agresszorként mutassa be.
A morál emelése érdekében mindkét fél rendszeresen közzé tesz videókat a frontvonalról, ahol az örmény vagy azeri katonák sikeresen semmisítik meg az ellenséget. Például itt van egy videó az örmény védelmi minisztérium oldaláról: