Háborús, történelmi és hadtörténelmi témájú filmek

Most néztem meg a filmet, nagyon tetszett a kisebb hibák ellenére. Érdekesnek találtam mert az Atlanti csatáról eddig semmiféle mozifilmet nem láttam. Tom Hanks pedig szokás szerint hozza a szerepét. Ajánlom mindenkinek.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Most néztem meg a filmet, nagyon tetszett a kisebb hibák ellenére. Érdekesnek találtam mert az Atlanti csatáról eddig semmiféle mozifilmet nem láttam. Tom Hanks pedig szokás szerint hozza a szerepét. Ajánlom mindenkinek.

Itt egy régi, de szerintem nagyon jó film egy német tengó és egy amerikai kísérő romboló egymás elleni harcáról.
https://videa.hu/videok/film-animacio/alattunk-az-ellenseg-1957.avi-Y0LhfVjfR64hvDC1

• Tetszik
Reactions: Negan
Hölgyeim és uraim...; A GREYHOUND CSATAHAJÓ!

046.jpg

Csatahajó. Az!

El nem tudom képzelni, hogy milyen slendrián, igénytelen, gányolós, kapkodós háttérmunka kellett ahhoz, hogy a nem túl bonyolult eredeti GREYHOUND cím mögé nálunk odabiggyeszthessék a CSATAHAJÓ szót! Oké, simán elképzelhető, hogy ránézésre egy filmstúdiós Micikének nem jön le, hogy ez a hajó-izé egy romboló, sőt, lehet, hogy az illetékes kartárs meg sem nézte a filmet, de akkor is, hogy lett ebből csatahajó? A Greyhound-ról, beugrott, hogy az valami busz, aztán volt egy okosabb is az irodában, és szólt, hogy az azt jelenti, hogy agár, aztán levert mindenkit a víz, hogy itt b.meg se busz, se kutya nincs, csak hajó, de az csatázik = legyen csatahajó!?
Maximum 90 másodperc + Wikipedia és ott áll feketén-fehéren, hogy a címadó hajó egy ROMBOLÓ volt. Ennyi érdeklődés szerintem már egy átlagos érettségizett embernek is alap lenne, pláne, ha már ez a munkája, ha fizetést kap érte, de lehet, hogy én vagyok reménytelenül idealista...
Iszonyú mélyre került a filmek magyarításának színvonala, történelmi, haditechnikai, de már lassan bármilyen kicsit is tudományos terminus technicus kifejezéseken azonnal elvérzik - ezúttal rögtön a címet sikerült bulvár-alsó szintre pozicionálni, bár örülhetünk, hogy legalább nem A GREYHOUND TANKHAJÓ dübörög föl a magyar mozikban, pedig lő az is, mint állat...!
:mad:

Én már láttam. Jó volt.

Ez már volt, de most rendes fordítással magyarul!

Varus, add vissza légióimat!

Tóvmá?
Na megnéztem az első két részt. Nem rossz sorozatnak indul, de végig az volt az érzésem, hogy hatalmas energiákat fektettek a kor hangulatának megidézéshez, és nem is végeztek rossz munkát, bár ultra HD élményként ez egy kicsit számomra erőltetett, mert minden patent, gyönyörű, csillogó, tűéles, ezáltal már illuzió romboló.
Lehet 480p kellene nézni, hogy maradjon valami a képzeletnek is. :)

Na megnéztem az első két részt. Nem rossz sorozatnak indul, de végig az volt az érzésem, hogy hatalmas energiákat fektettek a kor hangulatának megidézéshez, és nem is végeztek rossz munkát, bár ultra HD élményként ez egy kicsit számomra erőltetett, mert minden patent, gyönyörű, csillogó, tűéles, ezáltal már illuzió romboló.
Lehet 480p kellene nézni, hogy maradjon valami a képzeletnek is. :)
Ezek sokszor elgondolkoztam én is. Sokan a régi világot képtelen élesben és színesben elképzelni. Nekem ez nem okozott sosem törést. :)