[HUN] Honvédségi kézifegyverek és fegyver kiegészítők

Nálunk mi lesz a váltótípusa a raj géppuskájának? Merthogy már szinte mindent nyugatira cseréltünk/csérlünk a közeljövőben...Nem hiszem, hogy orosz fegyvereket sokáig üzemben tartanánk. Vagy ennek még nincs itt az ideje?

Nálunk mi lesz a váltótípusa a raj géppuskájának? Merthogy már szinte mindent nyugatira cseréltünk/csérlünk a közeljövőben...Nem hiszem, hogy orosz fegyvereket sokáig üzemben tartanánk. Vagy ennek még nincs itt az ideje?

Van más géppuskánk?a toronyfegyvereken kívül.

Tudom mire gondolt,mi mindenre azt használjuk.

Ja boccs. Azt hittem nem érted a kérdést. :D
De csak nem a kérdésre válaszoltál, hanem egy abból kiragadott részre. :rolleyes:

De gondolom ha azt a kérdést teszem fel mi lessz a pkm váltótipusa arra úgysem válaszolsz.
Vagy mert nincs döntés.
Vagy mert titok.
Vagy mert nem tudod.
Téma lezárva;)

• Tetszik
Reactions: Loken
Ja boccs. Azt hittem nem érted a kérdést. :D
De csak nem a kérdésre válaszoltál, hanem egy abból kiragadott részre. :rolleyes:

De gondolom ha azt a kérdést teszem fel mi lessz a pkm váltótipusa arra úgysem válaszolsz.
Vagy mert nincs döntés.
Vagy mert titok.
Vagy mert nem tudod.
Téma lezárva;)

Nem lehet rá válaszolni,de ezt te is tudod.

• Tetszik
Reactions: Loken and Ocses
Eddig ez volt, most pedig ez lesz: Alap pisztoly, Cz P-09, nőknek, civil ruhásoknak CZ P-07, a CZ scorpio EVO 3 pedig kiváltja a KGP-t, Uzi-t, MP-5-t és az AMD-t. És mindgyik 9mm Parabellum lőszert (leánykori nevén Lüger) fog tüzelni.
Ha kidobják az MP-5-t az érdekes lesz: a világ talán legjobb és Európában a rendőrségek között messze a legelterjedtebb géppisztolya. A Scorpio-t nem ismerem, de szinte biztos, hogy rosszabb konstrukció. A P-09-re pedig már hallom is a panaszt: nehéz.

A P-09-re pedig már hallom is a panaszt: nehéz.
Ebben abszolút egyetértek tényleg nehéz a CZ P09 én sem szeretem különösebben, ha lehetne választani inkább a P-07 lenne az alap (de méginkább a P-10C ) (de amúgy a parabellumnál könnyebb és kényelmesebb és inkább a P-63-at használók hangoztatják, hogy nehéz) . A MP-5-nek meg keresik az utódját mindenfelé mivel elég öreg konstrukció már. (ez nem jelenti, hogy rossz lenne sőt) Attól még ez a helyzet a rendőrség kézifegyver állományával, ahogy a BV-nél is ez lesz.

Ha kidobják az MP-5-t az érdekes lesz: a világ talán legjobb és Európában a rendőrségek között messze a legelterjedtebb géppisztolya. A Scorpio-t nem ismerem, de szinte biztos, hogy rosszabb konstrukció. A P-09-re pedig már hallom is a panaszt: nehéz.
Egy alig 90dkg-pisztoly.Ne nevettesd ki magad.

Egy alig 90dkg-pisztoly.Ne nevettesd ki magad.
Valahogy elfeledkeztél még plusz 19 db lőszer súlyáról + a tartalék tárról még 19 lőszerrel + a tok. Kicsit több, mint 90 dkg. És nem rólam van szó, engem már nem érint csak ismerem az állomány véleményét. 40 kilós nő ezzel a fegyverrel az oldalán 12 órán keresztül... Boldog lesz tőle.

Valahogy elfeledkeztél még plusz 19 db lőszer súlyáról + a tartalék tárról még 19 lőszerrel + a tok. Kicsit több, mint 90 dkg. És nem rólam van szó, engem már nem érint csak ismerem az állomány véleményét. 40 kilós nő ezzel a fegyverrel az oldalán 12 órán keresztül... Boldog lesz tőle.
...meg erősebb!
(Ez ma egy ilyen nap...Bocsi! :p:D)

A PA-t használó rendőrök egy cemeteszsákot is cipelnének a P09 mellé ha csak egyszer PA-val kellett volna tűzharcot vívniuk bűnözőkkal.
Na ez most talált süllyedt. Voltam olyan helyzetben mikor káromkodtam magamban hogy a f.szért nem vettem meg a Smith&Wessont. Ezzel a szarral kockáztatom az életem. A Pa-ról a vélemény az volt, hogy jobban megsérül a bűnoző ha hozzávágod.

• Tetszik
Reactions: borisz
A nők 07-est kapnak, az kisebb és könnyebb.
De amúgy itt a fő probléma az, hogy a magyar rendőrség által használt taktikvai öv eléggé semmirevaló egy valami.

Nincs tok tartalék lőszer és tár semelyik másik pisztolyban?

• Tetszik
Reactions: borisz