[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 615
113
"Orbán Viktor magyar miniszterelnök nyilatkozatai a Vörös Hadsereg második világháborúban betöltött szerepéről durván eltorzítják a történelmi igazságot - mondta Maria Zakharova, a külügyminisztérium szóvivője.
Elmondta, hogy Orbán a budapesti Szabadsag téren szólva "a szovjet megszállás emlékművének" nevezte az ott található emlékművet, amelyet a magyar főváros felszabadítása során elhunyt 80 ezer vörös hadsereg emlékére állítottak.
"Az ilyen kijelentések durván eltorzítják a történelmi igazságot és a második világháború eseményeit, amelyek eredményét a nürnbergi törvényszék vonatkozó határozatai is megerősítették. Szeretnénk emlékeztetni Önöket arra, hogy Horthy Magyarország, Hitler legközelebbi szövetségese, 1941. június 27-én aktívan részt vett Csehszlovákia felosztásában és Hitler Jugoszlávia elleni agressziójában. csatlakozott a náci Németország támadásához a Szovjetunió ellen, és a megszállt területeken civilekkel és szovjet hadifoglyokkal szemben hatalmas bűncselekményekelt követtek el "
Maria Zakharova
Jó azért az oroszok is tudnak meséket mondani, de a jugók kitettek a pofonért, ugyebár volt egy puccs, amivel megdöntötték a kormányt és nyíltan németellenesek lettek.
Igaz minket sem hívtak az oroszok a Don-hoz (vagy mégis? Kassa?), de a "felszabadításunk" után mehettek is volna isten hírével vissza a sztyeppére a tudatlan ősbarmok, de legkésőbb '56-ban is távozhattak volna. A kassai bombázásra a kedves szovjetek sem tudtak tökéletes választ adni, annyi biztos, hogy a lelőtt szovjet gépeken lévő térképeken Kassa még szlovákiához tartozott, így lehet azokat a szlovákokat akarták támadni akik nálunk hamarabb háborúba léptek ellenük. (Én szerintem viszont lehetett román provokáció is a kassai bombázás).

"csehszlovákia felosztása? Ha a kedves orosz a bécsi döntésre akar gondolni, mint aktív résztvevő, akkor nézzen meg mondjuk egy Nagy-Magyarország térképet elsőnek.
1941 jún 27 meg a háborúba lépésünk napja, nem pedig "csehszlovákia" felosztásáé.

Kezdenek elpofátlanodni az oroszok, holott azért az utóbbi években sokban segíthettük őket közvetlen és/vagy közvetetten az EU-s különutas politikánkkal.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 615
113
Oroszok nagyon háklisak, ha valaki gyalázza a meghalt szovjet katonák emlékét és a szovjet emlékmüveket.Muzulmánok meg arra háklisak ha valaki Mohamed prófétát gyalázza- ez miatt gyilkolnak is.
Legyenek háklisak, csupa hazug történetből lettek "hős" szovjet katonák. Dédinagymamám mesélte még régen apámnak, hogy az a szovjet sírkő amit kötelező minden évben megkoszorúzni annak a mesével ellentétben a valós története annyi, hogy jött a felszabadító előember megerőszakolta a nőt a férje pedig egy az egyben felszúrta a vasvillára, a másik katonának aki rajta volt meg annyi a története, hogy a saját tisztje lőtte le mint egy kutyát, aztán együtt lettek elkaparva ott az út mellett.
Természetesen a nőt meg a férjét kivégezték, azokat később mikor elvonult a hős felszabadító horda a falu normálisan eltemette.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Azért szögezzünk le valamit. Ahogy az USA-t bíráljuk a nagyhatalmi attitüdökért, az oroszok sem mentesek ettől. Igenis bírálni kell őket is akkor, amikor megérdemlik. Ahogy ők is bírálhatnak minket. A történelemnek ehhez nincs köze. De... ha már 1941..... Talán megkérdezhetnénk, hogy 1849-ben ki hívta őket? 1956-ban miért ölték halomra hazánk fiait és leányait? Úgyhogy Putyin úr..... maradjunk jó kapcsolatban, de ne bolygassuk a múltat, mert abból nagyon rosszul jönne ki.....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
Legyenek háklisak, csupa hazug történetből lettek "hős" szovjet katonák. Dédinagymamám mesélte még régen apámnak, hogy az a szovjet sírkő amit kötelező minden évben megkoszorúzni annak a mesével ellentétben a valós története annyi, hogy jött a felszabadító előember megerőszakolta a nőt a férje pedig egy az egyben felszúrta a vasvillára, a másik katonának aki rajta volt meg annyi a története, hogy a saját tisztje lőtte le mint egy kutyát, aztán együtt lettek elkaparva ott az út mellett.
Természetesen a nőt meg a férjét kivégezték, azokat később mikor elvonult a hős felszabadító horda a falu normálisan eltemette.
Meg ugye ez akkor mi?
Budapest_medal.jpg

Felszabadítás? :)

Hatalmas nagy mesemondó az orosz, de az amerikai is ez lett a BLMel.
 
W

Wilson

Guest
Viktor nem most lett jóba Trumpékkal, a szoboravatás jó apropó, de ez alapvetően Dunaújváros miatt van. Politika érdekekről szól. Itt is ott is.

Igen mint írtam ez is benne van lásd:Záhony magyar állam által blokkolt dunaújvárosi vasérc szállítmány és ugye a dunaujvárosi orosz tulajdon a putyini udvartartáshoz tartozik,de az oroszoknak a dunaújvárosi acélmű csak aprópénz,Trump-l eddig is jóban volt Viktor de ha megfigyeled a kommunikáció megváltozott nagyon elkezdték hangsúlyozni a magyar-amerikai kapcsolatok fontosságát és az orosz kapcsolatok promótálása háttérbe szorult,ez csak a felszín de a háttérben szerintem az oroszok pontosan nyomon követik az amerikai külügy megnövekedett aktvitását kis hazánkban és mivel Putyinnak szüksége van az O.V féle Magyarországra az EU-n és mivel Putyin tisztába van azzal,hogy ha O.V érdekei úgy kívánják simán hátat fordít Putyinnak ezért így minden ilyen változást szorosan nyomon követnek és lereagálnak.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and tonyo

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 916
113
Nekem csak azt mondja meg valaki, hogy ez a korrupció ellenes ügynökség csinál is valamit, vagy csak úgy van mint valami díszpinty?
Éppenséggel azt is megkérdezhetnéd, hogy az Alkotmánybíróságnak miért pont most jut eszébe törvényeket megsemmisíteni, amikor azok évek óta léteznek!
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
Az orosz külügynek rosszul esett, hogy Viktor a Szabadság téri emlékművet a szovjet megszállás emlékművének nevezte. A szóvivő szerint jó lenne ha ezentúl vigyáznánk a szánkra, mert ne feledjük, hogy mi voltunk Hitler legszorosabb szövetségese és szörnyű bűnöket követtünk el mind a polgári lakosság, mind az orosz hadifoglyokkal szemben.
Mindezt azután, hogy kijelentette, hogy mi durván eltorzítjuk a történelmi tényeket.
(Ennyit azoknak, akik szerint a NATO tagságunk felesleges rossz.)
Kezdenek az oroszok annyira parancsolagtóak lenni mint Kína, hogy a legkisebb kritikát se tűrik és rögtön ugranak.


Mindettől függetlenül a szovjet megszállók emlékművének max a szoborparkban a helye, nem a Szabadság téren!! Ha rajtam múlna ott se.

Amikor legutóbb valaki megpróbálta, Putyin ráküldött egy mázsányi csecsent.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
Amúgy nem lesz ez a mosolyszünet tartós, ha valóban jön Biden, és vele a cudar idők, igencsak egymásra lesz utalva a két jómadár.

Megjegyzem Orbánnak semmibe sem kerülne a fideszes szavazókat átfordítani nyugati irányba, megtette már nem egyszer ezt a forgolódást, a szavazók meg vakon követték.

Ha az útszéli táblákon Soros fejét lecserélnénk Putyinéra, és "Állítsuk meg (Brüsszelt) Moszkvát" senkinek fel se tűnne.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Amúgy nem lesz ez a mosolyszünet tartós, ha valóban jön Biden, és vele a cudar idők, igencsak egymásra lesz utalva a két jómadár.

Megjegyzem Orbánnak semmibe sem kerülne a fideszes szavazókat átfordítani nyugati irányba, megtette már nem egyszer ezt a forgolódást, a szavazók meg vakon követték.

Ha az útszéli táblákon Soros fejét lecserélnénk Putyinéra, és "Állítsuk meg (Brüsszelt) Moszkvát" senkinek fel se tűnne.


Ne örülj Hontalan! Biden max az idősek otthonáig jut el, a másik "jómadár" pedig Hazám miniszterelnöke, aki eddig többet tett e Hazáért, mint a Te egész bandád. A fideszes szavazókat nem kell átfordítani sehová, ahol a Hazájuk érdeke, ott a szavazatuk. Soros fejét pedig legfeljebb vödörbe lehetne tenni. A Tiéd és a Hozzád hasonlók mellé.
És most még kedves, baráti voltam.
 
W

Wilson

Guest
Ne örülj Hontalan! Biden max az idősek otthonáig jut el, a másik "jómadár" pedig Hazám miniszterelnöke, aki eddig többet tett e Hazáért, mint a Te egész bandád. A fideszes szavazókat nem kell átfordítani sehová, ahol a Hazájuk érdeke, ott a szavazatuk. Soros fejét pedig legfeljebb vödörbe lehetne tenni. A Tiéd és a Hozzád hasonlók mellé.
És most még kedves, baráti voltam.

Azért szerintem egy fórumon nem kellene a másikat azzal fenyegetni,hogy a feje egy vödörbe kerül még ha az illető célja a provokálás is.A fejlevágás az elvakult gerinctelen véglények stílusa nem a tied az hozzászólásaid alapján szerintem te ennél sokkal inteligensebb vagy:).
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
Soros fejét pedig legfeljebb vödörbe lehetne tenni. A Tiéd és a Hozzád hasonlók mellé.


Szóval hasonlóan az iszlamistákhoz tőled is fejlevágást várhatok a szólásszabadság és a nyugati keresztény értékek melletti kiállásomért cserébe?

Mindannyian várunk egy vonatra, el fog jönni egyre csak közeledik, megállíthatatlanul. Te és a főnököd majd felültök rá és meg se álltok Moszkváig. Ott leszek majd fejjel vagy fej nélkül és integetni fogok.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
Azért szerintem egy fórumon nem kellene a másikat azzal fenyegetni,hogy a feje egy vödörbe kerül még ha az illető célja a provokálás is.A fejlevágás az elvakult gerinctelen véglények stílusa nem a tied az hozzászólásaid alapján szerintem te ennél sokkal inteligensebb vagy:).
Én nem provokáltam senkit, oldalakon keresztül szidták az oroszokat, persze ha én is csatlakozok a beszélgetéshez én leszek kikiáltva provokátornak.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 793
113
Igen mint írtam ez is benne van lásd:Záhony magyar állam által blokkolt dunaújvárosi vasérc szállítmány és ugye a dunaujvárosi orosz tulajdon a putyini udvartartáshoz tartozik,de az oroszoknak a dunaújvárosi acélmű csak aprópénz,.
Nagyon tutit a dunaújvárosi elkótyavetyélt Vasmű ügyében nehéz mondani, de amennyire én tudom bár orosz offshore cég tulajdonában van, de a tulajdonos egy Oroszországból elmenekült,Cipruson élő Putyinellenes oligarcha. Bár kb. 1 hónapja talán az indexen a Vasmű orosz igazgatója adott egy interjút és ő orosz állami tulajdonra utalt. Most 10 éve ez tuti még nem így volt, bár lehet, hogy az oligarcha ezzel a részesedéssel váltotta meg a polóniumadagját és orosz hazafiként hozzájárult a közjóhoz.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 721
3 813
113
Szóval hasonlóan az iszlamistákhoz tőled is fejlevágást várhatok a szólásszabadság és a nyugati keresztény értékek melletti kiállásomért cserébe?

Mindannyian várunk egy vonatra, el fog jönni egyre csak közeledik, megállíthatatlanul. Te és a főnököd majd felültök rá és meg se álltok Moszkváig. Ott leszek majd fejjel vagy fej nélkül és integetni fogok.
Fej nélkül akarsz integetni? Az agyad a seggedben van, és onnan irányítja a kezedet? Te tisztára egy anatómiai csoda vagy, és mutogatni kellene a cirkuszban.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 793
113
Azért szerintem egy fórumon nem kellene a másikat azzal fenyegetni,hogy a feje egy vödörbe kerül még ha az illető célja a provokálás is.A fejlevágás az elvakult gerinctelen véglények stílusa nem a tied az hozzászólásaid alapján szerintem te ennél sokkal inteligensebb vagy:).
Plusz azért nem kell ilyen komolyan venni! Mki nyugodjon meg!!!
 
W

Wilson

Guest
Nagyon tutit a dunaújvárosi elkótyavetyélt Vasmű ügyében nehéz mondani, de amennyire én tudom bár orosz offshore cég tulajdonában van, de a tulajdonos egy Oroszországból elmenekült,Cipruson élő Putyinellenes oligarcha. Bár kb. 1 hónapja talán az indexen a Vasmű orosz igazgatója adott egy interjút és ő orosz állami tulajdonra utalt. Most 10 éve ez tuti még nem így volt, bár lehet, hogy az oligarcha ezzel a részesedéssel váltotta meg a polóniumadagját és orosz hazafiként hozzájárult a közjóhoz.

Van dunaújvárosi ismerősöm aki azt mondta,hogy nyílt titok,hogy a Vasmű Putyin környezetéhez tartozik.