[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 033
32 476
113
A világ turbójobber trolljai megint kitalálnak vagy 100 konteót mert éppen veszteni látszanak, hisz demokrácia csak úgy van, ha ők nyernek. Hatalmas csalás / Soros / gyíkember / zsidó ármány / minden; stop the count, de csak ott ahol trump nyerésre áll, ahol nem ott bizony count the votes!
Röhej.

Ja, ráadásul a hülye demokraták úgy bundázzák meg a választást, hogy a szenátust a republikánusok kezében hagyják, meg a képviselőházban is helyeket vesztenek.

Emberek itt meg full komolyan PS-t, origót meg vadhajtásokat linkelnek be, meg nyomják a "Trump 4d chess" mémet. Egy-két alex jones tweet meg stormfront link is jöhetne, csak hogy teljes legyen a kép.

Itt sajnos sok gyanús mozzanat van, túltolták a demokraták a csalást, persze a mainstream média védi őket, leplezi amennyire csak bírja, de ezt már megszokhattuk. 2016 óta, a "Trump összejátszott az oroszokkal" óta minden újságírói integritásukat kihajították az ablakon, már ami volt, bár ez 4 évvel ezelőtti választás estéjén bemutatott meltdownból is egyértelmű volt már. Egyszerűen Trump személyisége és 4 évvel ezelőtti sikere olyan mértékben triggerelte a libsiket, hogy szabályos moral insanity lett belőlük (már amelyik még nem volt az). Simán kinézem az egész bagázsból, hogy elfogadhatónak tartják a csalást a szent cél érdekében, és megtesznek mindent az elleplezésére. Csak meg kell nézni, hogy milyen összekapaszkodva védték Bident a Big Tech cégekkel együtt. Független média már nincs, mert persze a másik oldalon sincs, az tény. Nincs is rá igény, a demokrata szavazó sem akar független sajtót, hanem visszhangkamrát akar, ahol az "orange man bad" meg a "Russia, Russia" (illetve az most valahogy kevésbé, mert Ukrajnára és Biden fiára terelné esetleg a gondolatokat) megy csak. Na meg újabban már a "white man bad" is.
"Ja, ráadásul a hülye demokraták úgy bundázzák meg a választást, hogy a szenátust a republikánusok kezében hagyják, meg a képviselőházban is helyeket vesztenek." Nem, ezekről azt hitték, hogy úgyis meglesznek. És épp ez a furcsa, ezek szerint Bidenre többen szavaztak, mint a demokrata képviselő- és szenátorjelöltekre?
 
W

Wilson

Guest
A washingtoni törvényhozás nem tudja megváltoztatni a szavazás menetét. Minden állam maga bonyolítja le a szavazást, a maga szabályai szerint. Államonként döntenek a levélszavazásról, legyen, ne legyen, ha igen, milyen módon.
Nem akarok hülyeséget írni, mert nem néztem utána, de több államban idén a Covidra hivatkozva módosítottak a szabályokon. Pennsylvaniaban tuti, pl. kitolták a beérkezési határidőt. Ami péntekig beérkezik, azt mind elfogadják és még beleszámolják.

Persze de ha a republikánusok változtatni akarnak a választási rendszeren és pl szeretnék,ha minden egyes államra egységes szabályok vonatkozzanak akkor ennek a javaslatnak az előterjesztésére meg vannak a lehetőségeik az más kérdés,hogy sikerül-e ezzel kapcsolatban bármit is elérniük,de a republikánusok semmit sem tettek ezzel kapcsolatban,jellemző Trumpékra,hogy a közelmúltban,miután világossá vált számukra,hogy a Covid miatt lényegesen nagyobb lesz a levélszavazatok aránya Pennsylvaniával(ugye ez az egyik jelentős elektori szavazattal rendelkező "csatatér"állam) kapcsolatban adtak be egy beadványt a Legfelső Bíróságra,hogy helyezze hatályon kívül azt a törvényt amely lehetővé teszi azt,hogy a választás napja után beérkező (de a választás napján feladott)levélszavazatokat is beleszámolják a választás végeredményébe,ezt a beadványt a Legfelső Bíróság elutasította,az érdekes ebben az,hogy azóta a Legfelső Bíróság összetétele megváltozott és most Trump emberei vannak többségben a Legfelső Bíróságban:).
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 541
8 864
113
érdekes ebben az,hogy azóta a Legfelső Bíróság összetétele megváltozott és most Trump emberei vannak többségben a Legfelső Bíróságban:).

Pfej!
Most komolyan magyarázni kell?
Amerikában a Legfelsőbb Bíróság kihalásos alapon működik.
Ha egy meghal, akkor egyet jelöl az aktuális elnök.
Most négy év alatt három hunyt el.
Ennyi.

Rakjak mögé szmájlit, vagy anélkül is tudod, hogy hülyeségeket írsz te kis Dunning-Kruger effektusos. :rolleyes:
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 844
7 396
113
Trump: "Watch the water!"
Ebből bizony komoly móka kerekedhet, letartóztatások, bármi.
Egyes vélemények szerint még a megfigyelői sem véletlenül hagyták magukat kizáratni, meg nézték tétlenül ahogy a szavazatszámláló terem ablakait bedeszkázzák előlük, stb., az egész egy nagy beetetés volt, mert előre tudta, hogy hatalmas csalások lesznek. Meglátjuk mi lesz.
 
W

Wilson

Guest
Pfej!
Most komolyan magyarázni kell?
Amerikában a Legfelsőbb Bíróság kihalásos alapon működik.
Ha egy meghal, akkor egyet jelöl az aktuális elnök.
Most négy év alatt három hunyt el.
Ennyi.

Rakjak mögé szmájlit, vagy anélkül is tudod, hogy hülyeségeket írsz te kis Dunning-Kruger effektusos. :rolleyes:

Látszik,hogy új vagy itt,mivel én sem illettelek(és a jövőben sem foglak) téged semmilyen jelzővel,így szeretném,hogy te sem tedd ezt a jövőben a személyemmel kapcsolatban,pláne úgy,hogy nem ismersz,és fogalmad sincs milyen ismeretekkel rendelkezem és így példálózol. Dunning-Kruger hatással Miután ezt tisztáztuk akkor szövegértésből tartok neked egy kis felvilágosítás, légy szíves mond már meg nekem,hogy mikor minősítettem én azt negatív vagy pozitív értelemben,hogy Trump emberei vannak többségben a Legfelsőbb Bíróságon mivel én ezt csupán tényként közöltem,valamint azt,hogy ezzel Trumpék kezében hatásos eszköz van a levélszavazatok millióinak érvénytelenítésével kapcsolatban,
És ha már Dunning-Kruger effektusozol,gondolom akkor azzal is tisztában vagy.hogy a sietve kinevezett Amy Coney Barrett akinek a kinevezésével a republikánusok 6:3 arányban többségbe kerültek a Legfelsőbb Bíróságba,komoly megütközést keltett a demokraták körében,mivel egy részt
48 éves Amy Coney Barrett kerülte a válaszadást a választás utáni hatalomátadással, az abortusszal, a klímaváltozással, a büntetőjoggal és a szavazati joggal kapcsolatos kérdésekre.
másrészt a demokraták aggodalmukat fejezték ki a jelöltnek a megfizethető ellátási törvényről – azaz a köznyelven „Obamacare” néven elhíresült egészségügyi ellátási törvénycsomagról alkotott véleménye miatt is, amelynek ügyét a republikánusok előterjesztése alapján november 10-én tárgyalják.
Valamint a demokraták kijelentették,amennyiben Joe Biden demokrata elnökjelölt lesz a befutó a november 3-i választáson,
elnöksége alatt növelni fogják a legfelső bíróság főbíráinak számát kilencről tizenegyre – a két plusz helyre pedig természetesen liberális bírákat neveznek majd ki.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 541
8 864
113
Trump: "Watch the water!"
Ebből bizony komoly móka kerekedhet, letartóztatások, bármi.
Egyes vélemények szerint még a megfigyelői sem véletlenül hagyták magukat kizáratni, meg nézték tétlenül ahogy a szavazatszámláló terem ablakait bedeszkázzák előlük, stb., az egész egy nagy beetetés volt, mert előre tudta, hogy hatalmas csalások lesznek. Meglátjuk mi lesz.
Úgy legyen!
Egy csúnya nagy pornót el birnék képzelni.
"Egy jó kis seggből szájba." (Via Shop Stop 2)
Úgy legyen!
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 844
7 396
113
16046098920703.png
 
T

Törölt tag 467

Guest
Valamint a demokraták kijelentették,amennyiben Joe Biden demokrata elnökjelölt lesz a befutó a november 3-i választáson,
elnöksége alatt növelni fogják a legfelső bíróság főbíráinak számát kilencről tizenegyre – a két plusz helyre pedig természetesen liberális bírákat neveznek majd ki.

Ez különösen tetszik. Lásd még: "egész pályás letámadás", "fékek és ellensúlyok", "demokratikus intézmények kiüresítése és megszállása", stb. ;-)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 928
91 593
113
Alaposan összezavarodhatott a demokrata elnökjelölt, ugyanis a választás napján – amikor a családtagjait mutatta volna be a támogatóinak – az egyik lányunokája nevét tévesztette össze az öt éve elhunyt fiával, Beau Bidennel. Biden átölelve az egyik lányunokáját, ezt mondta a mikrofonba:

„Ez itt a fiam, Beau Biden, akit önök közül sokan beválasztottak a delaware-i szenátusba.”

Beau Biden, Joe fia azonban már öt éve elhunyt agydaganatban.

Ő lesz az USA elnöke.......
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 928
91 593
113
Sok a veterán szavazó. :)

Michigan államban egy hivatalos oldalon ellenőrizhető, hogy ki adta le a szavazatát (elvileg az oldal arra jött létre, hogy mindenki megnézhesse, hogy a saját szavazata megérkezett-e). Így derült ki, hogy Wayne megyében az 1900-ban született Terry Mathis is leadta szavazatát. Ez 120 évesen mindenképpen dicséretes, különösen azt tekintve, hogy Terry Mathis 36 éve halott. Hogy még elképesztőbb legyen a teljesítmény: a halott Mathis november 2-án jelentkezett a szavazásra, a szavazólapot rekordidőn belül, még aznap kiküldték neki, és még aznap vissza is küldte!
 
W

Wilson

Guest
Ez különösen tetszik. Lásd még: "egész pályás letámadás", "fékek és ellensúlyok", "demokratikus intézmények kiüresítése és megszállása", stb. ;-)

Igen ebben van igazság,de azért azt tudni kell,hogy a demokraták és amúgy a közvélemény józanabbik része nem tartotta elegáns húzásnak Trumptól és a republikánusoktól,hogy az elnökválasztások előtt átverte Amy Coney Barret kinevezését a Legfelső Bíróságba mivel a demokraták úgy gondolják,hogy ezzel megkellet volna várni az elnökválasztás végeredményét és a megválasztott elnöknek kellett volna jelölni a Legfelső Bíróság új tagját.Mivel az amerikai állam szervezetében a Legfelső Bíróság egy elég fontos és fajsúlyos testület ami a jogi kérdéseken felül politikai és társadalmi iránymutatással is szolgál.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 467

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 928
91 593
113
Igen ebben van igazság,de azért azt tudni kell,hogy a demokraták és amúgy a közvélemény józanabbik része nem tartotta elegáns húzásnak Trumptól és a republikánusoktól,hogy az elnökválasztások előtt átverte Amy Coney Barret kinevezését a Legfelső Bíróságba mivel a demokraták úgy gondolják,hogy ezzel megkellet volna várni az elnökválasztás végeredményét és a megválasztott elnöknek kellett volna jelölni a Legfelső Bíróság új tagját.Mivel az amerikai állam szervezetében a Legfelső Bíróság egy elég fontos és fajsúlyos testület ami a jogi kérdéseken felül politikai és társadalmi iránymutatással is szolgál.
Az utolsó mondatod a kulcs! Mivel ilyen fontos szervezet, senki sem várt volna.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and arcas
T

Törölt tag 467

Guest
Igen ebben van igazság,de azért azt tudni kell,hogy a demokraták és amúgy a közvélemény józanabbik része nem tartotta elegáns húzásnak Trumptól és a republikánusoktól,hogy az elnökválasztások előtt átverte Amy Coney Barret kinevezését a Legfelső Bíróságba mivel a demokraták úgy gondolják,hogy ezzel megkellet volna várni az elnökválasztás végeredményét és a megválasztott elnöknek kellett volna jelölni a Legfelső Bíróság új tagját.Mivel az amerikai állam szervezetében a Legfelső Bíróság egy elég fontos és fajsúlyos testület ami a jogi kérdéseken felül politikai és társadalmi iránymutatással is szolgál.

Mert nem is volt elegáns húzás. Viszont a szabályrendszernek megfelelő, szemben ugye a tervükkel. De mindegy is, engem csak az izgat az egészben, hogy minket hagyjanak békén. :)
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 541
8 864
113
Látszik,hogy új vagy itt,mivel én sem illettelek(és a jövőben sem foglak) téged semmilyen jelzővel,így szeretném,hogy te sem tedd ezt a jövőben a személyemmel kapcsolatban,pláne úgy,hogy nem ismersz,és fogalmad sincs milyen ismeretekkel rendelkezem és így példálózol. Dunning-Kruger hatással Miután ezt tisztáztuk akkor szövegértésből tartok neked egy kis felvilágosítás, légy szíves mond már meg nekem,hogy mikor minősítettem én azt negatív vagy pozitív értelemben,hogy Trump emberei vannak többségben a Legfelsőbb Bíróságon mivel én ezt csupán tényként közöltem,valamint azt,hogy ezzel Trumpék kezében hatásos eszköz van a levélszavazatok millióinak érvénytelenítésével kapcsolatban,
És ha már Dunning-Kruger effektusozol,gondolom akkor azzal is tisztában vagy.hogy a sietve kinevezett Amy Coney Barrett akinek a kinevezésével a republikánusok 6:3 arányban többségbe kerültek a Legfelsőbb Bíróságba,komoly megütközést keltett a demokraták körében,mivel egy részt
48 éves Amy Coney Barrett kerülte a válaszadást a választás utáni hatalomátadással, az abortusszal, a klímaváltozással, a büntetőjoggal és a szavazati joggal kapcsolatos kérdésekre.
másrészt a demokraták aggodalmukat fejezték ki a jelöltnek a megfizethető ellátási törvényről – azaz a köznyelven „Obamacare” néven elhíresült egészségügyi ellátási törvénycsomagról alkotott véleménye miatt is, amelynek ügyét a republikánusok előterjesztése alapján november 10-én tárgyalják.
Valamint a demokraták kijelentették,amennyiben Joe Biden demokrata elnökjelölt lesz a befutó a november 3-i választáson,
elnöksége alatt növelni fogják a legfelső bíróság főbíráinak számát kilencről tizenegyre – a két plusz helyre pedig természetesen liberális bírákat neveznek majd ki.

Bla bla bla.
Egyébként ipso facto, a mondatszerkezeted alapján.;)
Oszt akkor ha már itt tartunk, akkor linkeld már be az az apróbetűs melléklet amit nem vettem észre, ahol írva vagyon, hogy rávilágítani illetve néven nevezni a nyílvánvaló hülyeségeket pár hónapos reggel tilos.
:eek:
Plíz help mi boomer báttya, hol tudom ezeket elolvasni?
És szorrivagyok, de az nem szövegértés kérdése amit írtál. Szimplán csak ego.

Asszertív jogok listája.
Vagyis jogodban áll, ahogy nekem is.
Ettől függetlenül tartom a Dunning-Kruger effektust.;):rolleyes:
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Igen ebben van igazság,de azért azt tudni kell,hogy a demokraták és amúgy a közvélemény józanabbik része nem tartotta elegáns húzásnak Trumptól és a republikánusoktól,hogy az elnökválasztások előtt átverte Amy Coney Barret kinevezését a Legfelső Bíróságba mivel a demokraták úgy gondolják,hogy ezzel megkellet volna várni az elnökválasztás végeredményét és a megválasztott elnöknek kellett volna jelölni a Legfelső Bíróság új tagját.Mivel az amerikai állam szervezetében a Legfelső Bíróság egy elég fontos és fajsúlyos testület ami a jogi kérdéseken felül politikai és társadalmi iránymutatással is szolgál.
Trump tisztelje a demokráciát, de előre lehetett tudni, hogy a demokraták széljel csalják majd a választást és így is lett.
A demokraták elnevezésről mostanában valamiért az NDK és egyéb kommunista nevezéktan ugrik be... :,D
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Azt ne mondd, hogy normális dolog az, hogy mondjuk megjelenik 120.000 szavazat a semmiből és ebből egytől-egyig minden egyes szavazat Bidenre érkezett be.
Nem normális. Hibát vétettek és korrigálták szinte azonnal, amit egy nappal ezelőtt meg is írt a média, sőtt meg az a tag is, aki először kiírta a twitterre. Persze ezt már nem hozza le a pestisrácok és társai. Tisztára mintha nem a tájékoztatás lenne a céljuk.
https://www.bbc.com/news/election-us-2020-54811410

Pont teszek rá, hogy a pestisrácok, az Index, az Origó, a BBC vagy épp a CNN hozza le.Ha IGAZ, akkor teljesen mindegy, hogy hol van leírva.Nem attól lesz valami valótlan, hogy honnan érkezik az infó.Maximum figyelmesebbnek kell lenni bizonyos esetekben.

Így van. A gond az, hogy a konteósok hit alapján üzemelnek, és nem néznek utána máshol a dolognak. A világ összes média orgánuma lehozhatja, hogy nincs csalás, de amint valaki kiírja twitterre hogy a demek elcsalták a szavazást és ő ezt látta, onnantól ezt fogják elhinni és punktum. Erre persze rátesz egy lapáttal, hogy az összes ilyen konteókat toló orgánum azzal házal, hogy ők bizony függetlenek, és mindenki más az a libernyákkomcsizsidógyíkemberek bérence, ergo nem lehet másnak hinni.

Vajon ugyanezt a rizsát tolnád fordított esetben is, ha Trumpnak érkeznének be százezrével a semmiből szavazatok vagy az már csak választási csalás lehetne mert az kizárt?
Rizsa?
A választás napján még biztos voltam, hogy Trump nyer és komoly zavargások lesznek mindenhol. Jelenleg csak az utóbbira számítok.


https://www.politifact.com/factchec...consin-voter-turnout-did-not-jump-67-2016-89/
https://eu.usatoday.com/story/news/...voter-turnout-line-past-elections/6176028002/

If Your Time is short

  • This claim is based on bad math, not reality.
  • Turnout in same-day registration states is measured as a percentage of eligible voters, not registered voters.
  • Trump Jr.’s figures use eligible voters for the 2016 figure but registered voters for 2020.
  • Using the proper denominator for 2020 shows a turnout around 72%, firmly in the range of past presidential elections.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Nem normális. Hibát vétettek és korrigálták szinte azonnal, amit egy nappal ezelőtt meg is írt a média, sőtt meg az a tag is, aki először kiírta a twitterre. Persze ezt már nem hozza le a pestisrácok és társai. Tisztára mintha nem a tájékoztatás lenne a céljuk.
https://www.bbc.com/news/election-us-2020-54811410
Ugye tudod, hogy ez valami irdatlan blődség ami ebben a cikkben van?
Mi az, hogy adatbeviteli hiba? véletlen csak biden szavazatok nem hoztak nyilvánosságra, aztán egyszer csak amikor 130.000 összegyűlt nyilvánosságra hozták?
És 1 db egyéb szavazatot se adat kezeltek el?
Te hidd a saját világodat és engedd meg, hogy mások a reálisabban higgyenek ;)
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Ugye tudod, hogy ez valami irdatlan blődség ami ebben a cikkben van?
Mi az, hogy adatbeviteli hiba? véletlen csak biden szavazatok nem hoztak nyilvánosságra, aztán egyszer csak amikor 130.000 összegyűlt nyilvánosságra hozták?
És 1 db egyéb szavazatot se adat kezeltek el?
Te hidd a saját világodat és engedd meg, hogy mások a reálisabban higgyenek ;)
Remélem érted mit akarok mondani!
Jelesül, van egy egyértelmű bizonyíték a csalásra (ami nem kicsi, hanem marha nagy) erre jössz egy cikkel, ami leírja lényegében, hogy nem lehetett csalás, mert nem az volt, de bizonyíték 0... :D