[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 2361

Guest
Megint okoskodsz, info nelkul.
En aztan nem vagyok Trump rajongo, de pl PA allamban KEPTELENEK megfigyelni a szamlalast, sot, megzutan is, hogy egy biro igazat adva nekik explicit eloirta, hogy hol allhatnak, akkor meg a szamlalok elvittek hatra a ballotmasinakat, hogy az uj helyukrol se lassak - WTF?? Konkretan a megfigyelok kozul tobben tanuskodtak a Foxon, hogy egyetlen (!) szavazatszamlalast nem lattak, mert ugy elrejtik a szamlalast Pennsylvaniaban... de csak demokrata tobbsegu keruletekbol bejovokkel - erdekes, nem?
Valami nagyon fura megy ott, hogy igy megy a jatek...

a fox-on?

hahahahaha


ne nevetessel mar.


szoval aki nem levelbe szavazott annak a szavazojoga megvan, aki meg levelbe szavzaott annak a szavazatja nem er semmit.


hol van a bizonyitek arra amit guliani mond hogy csalas van?

baszus teli van a trump fele media a csalas szova - de egy egyetlen bizonyitek sincs rola...

CSAK HA EN MONDOM HOGY CSALAS VAN AKOR AZ VAN..AZ EN SZAVAM A HIHETO MERT EN VAGYOK TRAMP,GULIANI, STEVIE BANNON...BIZONYITEK..KI NEM SZARJA LE...NE GONDOLKODJATOK HANEM HALGASATOK AMIT EN MODNOK..

amugy...amit a tavolsagott illeti..

During the press conference, Giuliani said that poll watchers were being kept 20 to 30 feet (6 to 9 meters) away from seeing ballots. Poll watchers are required to keep 6-feet (1.8-meters) distance between them and other people due to COVID-19 health and safety protocols, according to the Pennsylvania government website, Votes PA.

nem setalhat ott aki akar is ahogy akar.

amugy lattom hogy a trumpli hivok el vannak szalva.

ez lesz a legnagyobb hagyateka.

2 felre osztotta amerikat es onnan nincs visszaut.

a hazugsag es a csalas meg a normalis lett...

eljen a trumpizmus
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 377
8 564
113
… Dunning-Kruger effektusnak hívják a jelenséget… a Cornell Egyetem két kutatója, Justin Kruger és David Dunning kísérletekkel bizonyította be … hogy minél kevesebbet tud valaki egy adott dologról, annál inkább hajlamos arra, hogy túlbecsülje saját tudását … (amikor a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel. ) …
Ha valakinek egy adott területen nincs semmiféle szaktudása, azzal többnyire tisztában van, így a magabiztossága ennek megfelelően alacsony.
A minimális tudással, és tapasztalattal rendelkezők hajlamosak azt hinni magukról, hogy ők kiválóak. (... nem értik, hogy nem értik ...)
A tudás és tapasztalat gyarapodásával jellemző a magabiztosság visszaesése, a saját hiányosságok felismerésének képessége ilyenkor nő.
A szakértői tudásszintnél éri el a magabiztosság ugyanazt a szintet, mint a minimális tudás esetén. …
… vagy ahogy John Cleese mondja: „Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd, milyen hülye vagy...

Óvakodjunk a félművelt emberektől, mert aki buta az tudja hogy buta és eszébe sem jut leállni vitázni egy olyan dologban amihez ugye hülye, egy okos tisztában vele, hogy okos és az adott területen mindig lesznek hiányosságai, de a felművelt még van győződve róla hogy mindent tud és sokkal jobban mint bárki más, na ezektől kell óvakodni!

Lásd itt fentebb :-/

OFF

A Dunning-Kruger-hatással a gyakorlatban sokszor az a probléma, hogy épp azok hivatkoznak rá, akikre vonatkozik.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
en meg a vilagon nem lattom olyat hogy az ellenzek meglopta a valasztasokat..

akor vagy a vezetes a kreten, vagy szimplan hazudnak..

amugy itt van egy live stream a szavazatok szamolasarol...

 
K

kamm

Guest
@altx Te teljesen remenytelen vagy, ocskos. Hangos, de legalabb totalisan fogalmatlan, raadasul semmit nem is hallasz meg (plane nem ertesz meg) abbol, amit mondanak neked, csak a sajat hulyesegedet szajkozod. :D :D
 
  • Tetszik
Reactions: szarci1999
K

kamm

Guest
OFF

A Dunning-Kruger-hatással a gyakorlatban sokszor az a probléma, hogy épp azok hivatkoznak rá, akikre vonatkozik.

Az hagyjan, de ez tipikusan amerikai problema szerintem.
Egyedul itt van az a rendszer szelesen elterjedve, hogy minden gyereket folyamatosan azzal tomnek, hogy zseni es gyonyoru es nem tud hibazni (pl "mindenki gyoztes"), emiatt aztan szaladgal a sok pszichesen serult idiota 20-30 eves, akik meg vannak gyozodve, hogy koveren, fogalmatlanul, de nagyon magabiztosan veluk semmi baj nincs, csakis a rendszer szar es mindenki csak irigy rajuk avagy rasszista avagy misogynistic vagy ilyesmi.
En inkabb hiszek a 10 ezer oras elmeletben (ti. hogy barmi, amivel legalabb 10 ezer orat eltoltottel, abban eleg mesteri szinten leszel.)
 
T

Törölt tag 2361

Guest
@altx Te teljesen remenytelen vagy, ocskos. Hangos, de legalabb totalisan fogalmatlan, raadasul semmit nem is hallasz meg (plane nem ertesz meg) abbol, amit mondanak neked, csak a sajat hulyesegedet szajkozod. :D :D

en?

nem en vagyok itt hires arrol hogy marhasagokat irok meg masokat sertegetek ;);)

az vki masra jelemzo :p:p:p:p

amugy nemtom mivel erdemled ezt a stilust amit kepviselsz..

nagy a szaj..de a tudas..hat kb zero

de ertem, altalaban az ilyenek a leghangosabbak is...mivel a veszekeden kivul nem tudnak mast produkalni.
 
K

kamm

Guest
Az okos ember ezt fel is fogja és nem visítozik óvodás módjára, ha számára kedvezőtlen eredmények születnek. Mert itt egyesek annyira nagyon tudják, ki csal!

Senki nem tud semmit, csak azt, hogy total leszerepelt az egesz amerikai cirkusz. Biden ma magyarazta, hogy ez a lassu, de 240 eves "our system of governance is the envy of the world"... totalisan el is hiszi, lefogadom.:D Mindekozben az europai parlamenti demokraciak csak a szemuket forgatjak a nagyarcu, suta amerikai melldongetesen es tatva maradt szajjal amulnak ezen az amator shitshown, amit megy ideat.
 
K

kamm

Guest
en?

nem en vagyok itt hires arrol hogy marhasagokat irok meg masokat sertegetek ;);)

az vki masra jelemzo :p:p:p:p

amugy nemtom mivel erdemled ezt a stilust amit kepviselsz..

nagy a szaj..de a tudas..hat kb zero

de ertem, altalaban az ilyenek a leghangosabbak is...mivel a veszekeden kivul nem tudnak mast produkalni.

Igen, ugy erzed? :)

https://forum.htka.hu/members/altx.2361/

vs

https://forum.htka.hu/members/kamm.2439/

En eleg nyugodtan allok a rekordom mogott (plane a tiedehez kepest.) :cool:
 
K

kamm

Guest
en meg a vilagon nem lattom olyat hogy az ellenzek meglopta a valasztasokat..

akor vagy a vezetes a kreten, vagy szimplan hazudnak..

amugy itt van egy live stream a szavazatok szamolasarol...


:D
Most jottem csak ra: te azt sem erted, mit csinal egy observer, mi a dolga, igaz? :D

FYI az a dolguk, hogy lassak, mit szamoltak minek (pl ervenyteleneket annak, ervenyeseket annak, Biden Bidennek, Trumpot Trumpnak. Minden egyes szavazatnal.

Nem webkamera kell a terembe valahova, hanem asztalok feletti kamera plusz a megfuigyelok minden asztalnal.
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros
T

Törölt tag 2361

Guest
Igen, ugy erzed? :)

https://forum.htka.hu/members/altx.2361/

vs

https://forum.htka.hu/members/kamm.2439/

En eleg nyugodtan allok a rekordom mogott (plane a tiedehez kepest.) :cool:


d2f3d14b8885a1ce7de1e46dbdf50a77.gif


de inkabb ez jobban megfelel

NOV19-Gervais-Laughing.gif
 
  • Tetszik
Reactions: kamm
T

Törölt tag 2361

Guest
:D
Most jottem csak ra: te azt sem erted, mit csinal egy observer, mi a dolga, igaz? :D

FYI az a dolguk, hogy lassak, mit szamoltak minek (pl ervenyteleneket annak, ervenyeseket annak, Biden Bidennek, Trumpot Trumpnak. Minden egyes szavazatnal.

Nem webkamera kell a terembe valahova, hanem asztalok feletti kamera plusz a megfuigyelok minden asztalnal.


nem en..hanem a guliani haverod
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 778
65 120
113
Mindegy hogy melyik nyer, el kell fogadni, ez a demokratikus valasztas. Ha csalassal nyer akkor is, mert akkor nincs ertelme a demokracianak tovabb.
 
  • Tetszik
Reactions: ijasz
K

kamm

Guest
Nevada most mar csak Biden 604,251 vs trump 592,813 @84%, azaz itt is olvad el Biden elonye, mint Arizonaban... nem ertem, nem az volt a szlogen, hogy a mail-in szavazatok tobbsege demokrata szavazo? :D
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire
T

Törölt tag 2361

Guest
Nevada most mar csak Biden 604,251 vs trump 592,813 @84%, azaz itt is olvad el Biden elonye, mint Arizonaban... nem ertem, nem az volt a szlogen, hogy a mail-in szavazatok tobbsege demokrata szavazo? :D
akor most nem kell megalitani a szavazozsdit?

vagy csak ott kell ahol a baiden all jobban?

most hogy is van ez?
 
W

Wilson

Guest
Max Boot, aki mondjuk egy ritka undorító neokon-neolib képződmény, a WaPo-ban már nyáron megjósolt egy ilyen helyzetet (tekintsünk el a tipikus liberális idiotizmusról, miszerint funkcionális analfabéta gettólakók tömeges leszavaztatása a demokrácia kvinteszenciája, a republikánusok pedig rasszisták, mert "szavazóelnyomással" akarnak betartani a demokratáknak, pl. a szavazólisták "tisztogatásával", azaz a halottak törlésével meg ilyesmik - hiszen a törölt halott is jó demokrata szavazó lehetett volna).

What if Trump loses but insists he won?

De ezt mások is elmondták többször, mint valószínű forgatókönyvet, de ha ennyire tudták előre, miért nem tettek ellene, mondjuk valahogy megszervezni a távolról való szavazást rendesen? Szerintem a demokratáknak nem volt érdekükben a csalási lehetőség felszámolása, csak jó előre áthárították Trumpra a dolgot, hogy "Bad Orange Man persze majd kétségbe fogja vonni a nagyszerű demokratikus eredményt, amikor majd a történelemben sosem látott számú gettófekát és illegálist regisztrálunk és szavaztatunk le levélben". Trumpék pedig tisztában voltak vele, hogy ez várható...

Ha ez így van akkor miért van az,hogy Trumpék még meg sem próbálkoztak a levélszavazás átalakításával,biztonságosabbá,átláthatóbbá tételével?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 992
53 879
113
Alaposan összezavarodhatott a demokrata elnökjelölt, ugyanis a választás napján – amikor a családtagjait mutatta volna be a támogatóinak – az egyik lányunokája nevét tévesztette össze az öt éve elhunyt fiával, Beau Bidennel. Biden átölelve az egyik lányunokáját, ezt mondta a mikrofonba:

„Ez itt a fiam, Beau Biden, akit önök közül sokan beválasztottak a delaware-i szenátusba.”

Beau Biden, Joe fia azonban már öt éve elhunyt agydaganatban.

Ő lesz az USA elnöke.......



Ideális jelölt/elnök.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány