Azért nem véletlenül van kitalálva,hogy egy vakcina jelölt engedélyezéséhez a nemzetközi standardok szerint meg kell várni a 3-s klinikai fázis befejezését és engedélyezését és ugye ezt a kínai és orosz vakcina esetében nem várták meg hanem elkezdték gyártani és alkalmazni a vakcinákat.Ami legyünk tényszerűek rejt némi kockázatot amellett,hogy meggyőződésem szerint az oroszok a világ élvonalába tartoznak ezen a területen,viszont azt érdemes tudni,hogy Magyarországon biztosan nem fognak olyan vakcinát forgalomba hozni amellyel kapcsolatban bármilyen kétely merül fel,már most gőzerővel zajlik az orosz vakcina magyar"kiértékelése",úgy hogy én személy szerint amint a magyar hatóságok áldásukat adják az orosz vakcina forgalomba hozatalára én nyugodt szívvel beadatnám magamnak,de persze ez csak az én véleményem,mindenkinek magának kell eldöntenie a dolgot,minden esetre senkinek sem kell attól rettegnie,hogy akarata ellenére beoltják koronavírus elleni vakcinával mivel Magyarországon senki számára sem lesz kötelező az oltás.