Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
A dél-afrikai koronavírus mutáció ellen a "most kifejlesztett" vakcinák nagy eséllyel hatástalanok lesznek, mivel azok más fehérjeburokkal rendelkeznek!
..
Mindenki vonja le a maga következtetéseit, mind a koronavírus járvány "keletkezése", mind lefoly(tat)ása tekintetében...
Egyébként csak nekem furcsa, hogy most csőstül bukkannak fel a mutációi?
(Nigéria, Dél-Kelet Anglia, Dél-Afrika)
---
"UK scientists and public health officials are said to be extremely worried that a new, highly infectious strain of the coronavirus discovered in South Africa may be resistant to the current generation of vaccines. Professor John Bell, Regius Chair of Medicine at the University of Oxford, who helped develop one of the leading vaccines against the disease, said he is more concerned about the South African mutation than the widely feared strain that emanated from Kent in the UK and triggered major travel restrictions around the globe."
..
"The vaccines all work by training the body’s immune system in how to fight the coronavirus pathogen, creating antibodies that latch onto its spike proteins (the ‘crown’ from which it derives its name). However, early indications are that the South African strain has structurally different proteins that may spare the virus from the current raft of vaccines being rolled out across the globe."
..
"UK Health Secretary Matt Hancock is “incredibly worried” that the current arsenal of vaccines might not be capable of handling the South African mutation, citing an unnamed government scientific adviser."
https://www.rt.com/uk/511461-covid-vaccines-ineffective-african-strain/

"A britektől induló új, sokkal gyorsabban terjedő mutációját a koronavírusnak először Kentben, Délkelet-Angliában azonosították decemberben, de azóta a variáns számos más országban is felütötte fejét. Az új mutáns vírus a szakértők szerint sokkal gyorsabban terjed, de arra egyelőre nincs semmilyen bizonyíték, hogy halálosabb is lenne. Minden esetre a briteknél jelentősen megugrott az új esetek száma az utóbbi napokban.
..
Mindezek után sokakban felmerült a kérdés, hogy a kifejlesztett vakcinák mennyire lesznek hatásosak az új variánsokkal szemben, de az egészségügyi szakértők arra számítanak, hogy a vakcinák az új mutációkkal szemben is védettséget adnak.
..
John Bell, az Oxfordi Egyetem egyik orvosprofesszora már nem ennyire derűlátó, szerinte a brit és dél-afrikai variáns több mutációt is tartalmaz, ráadásul a dél-afrikainál a vírus fehérjeszerkezete is jelentős eltéréseket mutat a korábbi változathoz képest. Szerinte a brit mutáció ellen még védettséget nyújthatnak a mostani vakcinák, de a dél-afrikaival szemben már nem merné ezt állítani. Hozzátette azonban azt is, hogy ha még változtatni is kell a vakcinákon a dél-afrikai mutáció miatt, ez a munka már biztosan nem tart olyan sokáig, mint a mostani oltóanyagok kifejlesztése."
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...ban-sokkal-veszelyesebb-mutacio-terjed-463956
 
  • Tetszik
Reactions: Tiria

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Németország szigoritja és legalâbb jan végéig fenntartja zârlatot. Több mâs orszâg is hasonlókat tervez.
Németek eddig 260000 embert oltottak.

"Az osztrák kormány terveivel ellentétben január 24-éig tart majd Ausztriában a koronavírus-járvány miatt elrendelt teljes zárlat, mivel a parlament felsőháza (Bundesrat) hétfőn nem szavazta meg a kormánykoalíció javaslatát a január 18-ai nyitásról."
https://www.portfolio.hu/global/202...tria-meghosszabbitja-a-teljes-zarlatot-463936
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 077
113
Az a baj, hogy a kormányok, hatóságok érthető módon konkrét tól-ig dátumokra lövik be vesztegzárak időtartamát, de ezt a fránya vírus nem tudja.
Eddig kivétel nélkül az összes olyan országban, ahol az állam dátum szerint, az adott határidővel oldotta a zárlatot, mind gyorsan voltak kénytelenek visszazárni az életet.
Sokkal elviselhetőbb lenne a behullámoztatás helyett a konstans, stabil karantén és közben az egyre intenzívebbé váló oltási program, mint hagyni, hogy az alkalmi, feszültségcsökkentőnek szánt nyitogatásokkal eszkalálják a válságot.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and laiki

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Az a baj, hogy a kormányok, hatóságok érthető módon konkrét tól-ig dátumokra lövik be vesztegzárak időtartamát, de ezt a fránya vírus nem tudja.
Eddig kivétel nélkül az összes olyan országban, ahol az állam dátum szerint, az adott határidővel oldotta a zárlatot, mind gyorsan voltak kénytelenek visszazárni az életet.
Sokkal elviselhetőbb lenne a behullámoztatás helyett a konstans, stabil karantén és közben az egyre intenzívebbé váló oltási program, mint hagyni, hogy az alkalmi, feszültségcsökkentőnek szánt nyitogatásokkal eszkalálják a válságot.
Nekem is szimpatikusobn ez a féllét, mintsem 2 havonta bezárjanak teljesen minket pár hétre.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63

Pfizer: "Nincs arra utaló adatunk, hogy a védelem az első adagot követő 21 napon túl fennmarad. A vakcina hatékonysága olyan kutatáson alapszik, amelynél a két adagot 19 és 42 nap közötti intervallumban adták be. "

Britek: "Az eredetileg a második dózisra félretett adagokat is beadják első dózisként, hogy minél többen minél előbb megkapják. A második dózist 12 héttel később adják be."

Németek: "Németország hétfőn fontolóra vette, hogy a brit példát tanulmányozva késlelteti a második adag vakcina beadását"

Na ez érdekes lehet...
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Ez nem magyarázza meg, hogy gyakorlatilag "eltűnt". Nyilvánvaló (számomra legalább is), hogy nem tűnt az el.
Nem tűnt el csak szinte.

A déli féltekén színte eltűnk:

Szerintem itt is hasonló, talán kevésbe drasztikus visszaesésre kell számítani. A védekezésünk sok pillére nem covid specifikus.

Szerk. : az influenza reprodukciós indexe 2/3ada-fele a koronavírusnak, így ha a covid épp csak terjed, akkor az influenzának esélye sincs.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
328851 fertőzött (+856)
5667 kórházban (+48)
400 lélegeztetőgépen (-3)
144804 aktív eset (-4926)
174070 gyógyult (+5689)
9977 elhunyt (+93)
2721375 mintavétel (+29471)
18794 hatósági házi karanténban (+1257)
6bf197378f77b8281ee9e85250aad590.png
329721 fertőzött (+870)
5760 kórházban (+93)
394 lélegeztetőgépen (-6)
143065 aktív eset (-1739)
176576 gyógyult (+2506)
10080 elhunyt (+103)
2727896 mintavétel (+6521)
20272 hatósági házi karanténban (+1478)
b486387c400d40177f96f4e9911f95fe.png
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 067
26 629
113
Mindenki vonja le a maga következtetéseit, mind a koronavírus járvány "keletkezése", mind lefoly(tat)ása tekintetében...
Egyébként csak nekem furcsa, hogy most csőstül bukkannak fel a mutációi?
(Nigéria, Dél-Kelet Anglia, Dél-Afrika)
Semmi furcsa nincs benne, tömegek vannak megfertőzve, egy hatalmas petricsésze most a világ. Minnél több fertőzött, annál több lehetőség a mutálódásra!
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Pfizer: "Nincs arra utaló adatunk, hogy a védelem az első adagot követő 21 napon túl fennmarad. A vakcina hatékonysága olyan kutatáson alapszik, amelynél a két adagot 19 és 42 nap közötti intervallumban adták be. "

Britek: "Az eredetileg a második dózisra félretett adagokat is beadják első dózisként, hogy minél többen minél előbb megkapják. A második dózist 12 héttel később adják be."

Németek: "Németország hétfőn fontolóra vette, hogy a brit példát tanulmányozva késlelteti a második adag vakcina beadását"

Na ez érdekes lehet...
Kérdés - válasz:
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 085
10 250
113
Nem érdemes összehasonlítani a statisztikákat. Lényegében mást mérnek a svédek, mint mi.
Ha mégis megtennénk azt kapnánk, hogy kb ugyan ott állunk, csak náluk nem volt korlátozás, míg itt lezárás volt. Ha feltesszük, hogy senki sem hazudik, akkor ez csak úgy lehetséges, hogy vagy mi számolunk több embert bele, mint ahány valójában belehalt, vagy a svédek számolnak bele kevesebbet, de nyilván a kettő közt valahol. Viszont a ksh adatokból látszik, hogy nagyságrendileg van még 1x annyi többlethalott a covid járvány alatt (amikortól már nagy léptékű a járvány, úgy szeptember közepe, október vége felé szerintem) , mint ahány ember meghalt a covidban.
Hol az igazság?
szerk.:és nem számoltuk azt a tapasztalt pozitív hatását a lezárásoknak, hogy alapvetően csökkent halálozással hoz magával, ezek szerint az előző évek átlagát elérve is többlethalott kell legyen.
2020 I-III n.é.- ben 3%-al kevesebben haltak meg mint
2019 hasonló időszakában.
Fentebb többen belinkelték a KSH táblázatát.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
2020 I-III n.é.- ben 3%-al kevesebben haltak meg mint
2019 hasonló időszakában.
Fentebb többen belinkelték a KSH táblázatát.

Igen. És az utolsó, harmadik negyedév az, amit lehúzott a koronavírus. Sajnos emiatt ki fog jönni a "többlethalálozás" :(, viszont nem ~10 ezerre, amennyit a koronavírusnak tulajdonítanak. Kb. 6 ezer lehet a különbség majd, én úgy saccolom. Februárban megtudjuk.
..
Svédországban meg egyelőre az első 10 hónap adatai vannak meg, ~7 ezerrel több elhunyt:
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Sweden
Number of deaths :
  • from January-October 2019 =
    Positive decrease
    73,170
  • from January-October 2020 =
    Negative increase
    79,627
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Inkább csak a józan paraszti eszemre hagyatkozom... Legalább is próbálok.
A "hatalmon lévő erő" - legyen ez bármi is, pedig nagyon össze-vissza kommunikál, függetlenül attól melyik országot veszem, ha visszatekintünk 2020. január 23-ig!
..
Igen, jó lenne már tisztán látni és válaszokat kapni a feltett kérdésekre!
Csak engem zavarnak ezek a dolgok?
Mi van a "hagyományos influenzával"? Hiszen az is van, több ezernyi beteg jelentkezik!
Nincs fatális szövődménye már?
..
Miért nincs tisztességes kommunikáció?
Nem akarom a palávert verni, de bosszantó valahol, hogy néhány havonta felteszem ugyanazokat a kérdéseket, de semmi értelme valahol "megfutnom ezeket a köröket", hiszen hivatalos nyilatkozatok úgy sincsenek a népegészségügytől, csak ködösítés, és ellentmondó állítások! Vagyis inkább a hallgatás, a téma kerülése!
De közben a tömegpszichózis meg fokozódik!
Oltásútlevél, digitális appok, kovidkommunizmus, vakcinafasizmus stb.
..
Ha van hatékony vakcina, akkor oltsanak be minden 70 év felettit, meg daganatos beteget, aztán OK!
Csak nem efelé haladunk! :mad:

Na kutakodtam és ezt találtam!
https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_21/influ_2020_51.html
..
netre_grafikon_2020_51.jpg

..
"A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint megállapítható, hogy 2020. december 14 - 20. között az országban 5 500 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az 51. héten orvoshoz fordult betegek kormegoszlása az alábbiak szerint alakult: a betegek 19,1%-a 0-14 éves gyermek, 32,9%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 34,1%-uk a 35-59 évesek, 13,9%-uk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.
..
Az 51. héten a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába érkezett 2 mintából (!!!o_O) az elvégzett vizsgálatok influenza vírust nem mutattak ki. A kórházi alapú influenza surveillance keretén belül a fekvőbeteg-ellátó intézmények által ellátott betegeknél kezdeményezett, laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza pozitív eredményről nem érkezett jelentés. Az 51. héten nem jelentettek influenzaszerű megbetegedések halmozódását."
---
MINDENKI VONJA LE A MEGFELELŐ KÖVETKEZTETÉST A FENTIEK FÉNYÉBEN!
Lényegében nincs mintavétel!
Nincs influenza A, H1N1, A(H3), influenza B
Minden átváltozott koronavírussá?


ps:
(Gödény György egyre értelmesebbnek tűnik...)
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 701
28 132
113
Na ez kezd érdekes lenni, ugyanis az újévi körtelefon részeként Merkellel is egyeztetett Putyin. Ez még önmagában nem hírértékű, de a kiadott közlemény szerint a felmerülő témák közt kiemelt hangsúlyt kapott a koronavírus kapcsán a lehetséges közös vakcinagyártás. Igaz már korábban felmerült ennek lehetősége, mi szerint a Szputnyikot akár Németországban is gyárthatják, de úgy tűnik nem ragadt meg a karácsony előtti kósza ötletek szintjén. Gyaníthatóan a kevés Pfizer is közrejátszhat ebben, és valszeg nem csak Moszkvából fogják figyelni a magyar tesztelés eredményeit.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
2020 I-III n.é.- ben 3%-al kevesebben haltak meg mint
2019 hasonló időszakában.
Fentebb többen belinkelték a KSH táblázatát.
Ez így van. Én csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a korlátozások miatt kevesebb halott lett volna covid nélkül ebben az évben, ezek alapján kifacsarva azt a 3%-ot ha letermeljük, akkor többlethalottként lehet rájuk tekinteni valamilyen szempontból.
Aztán lehet csak rosszul látom...
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Na kutakodtam és ezt találtam!
https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_21/influ_2020_51.html
..
netre_grafikon_2020_51.jpg

..
"A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint megállapítható, hogy 2020. december 14 - 20. között az országban 5 500 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az 51. héten orvoshoz fordult betegek kormegoszlása az alábbiak szerint alakult: a betegek 19,1%-a 0-14 éves gyermek, 32,9%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 34,1%-uk a 35-59 évesek, 13,9%-uk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.
..
Az 51. héten a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába érkezett 2 mintából (!!!o_O) az elvégzett vizsgálatok influenza vírust nem mutattak ki. A kórházi alapú influenza surveillance keretén belül a fekvőbeteg-ellátó intézmények által ellátott betegeknél kezdeményezett, laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza pozitív eredményről nem érkezett jelentés. Az 51. héten nem jelentettek influenzaszerű megbetegedések halmozódását."
---
MINDENKI VONJA LE A MEGFELELŐ KÖVETKEZTETÉST A FENTIEK FÉNYÉBEN!
Lényegében nincs mintavétel!
Nincs influenza A, H1N1, A(H3), influenza B
Minden átváltozott koronavírussá?


ps:
(Gödény György egyre értelmesebbnek tűnik...)

Mivel most minden és mindenki koronát tesztel, mást nem tesztelnek. Nem változott semmi semmivé, csak a többi most háttérbe szorult. Nem olyan bonyolult ez sztem.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Kérdés - válasz:
Nekem úgy jön ez le, hogy vagy biztosabbak a részeredményekben e tekintetben, gondolom mivel saját kísérletük, míg nekünk külön meg kell bizonyosodjunk ezekről.
Vagy csak politikailag jól eladható, ha 2x annyi ember kapja meg az oltást, a következménnyel nem törődve.
Meg arra a részre nem reflektált, talán mivel nincs is rá válasz, hogy lényegében eltolva adják be a második adagot és nem másik oltást helyette.
Ha jól rémlik a pfizer és az orosz ötvözet az ami ígéretesnek bizonyult, de szerintem az oltások közti időt ott is tartották.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 140
113
Na kutakodtam és ezt találtam!
https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_21/influ_2020_51.html
..
netre_grafikon_2020_51.jpg

..
"A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint megállapítható, hogy 2020. december 14 - 20. között az országban 5 500 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az 51. héten orvoshoz fordult betegek kormegoszlása az alábbiak szerint alakult: a betegek 19,1%-a 0-14 éves gyermek, 32,9%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 34,1%-uk a 35-59 évesek, 13,9%-uk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.
..
Az 51. héten a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába érkezett 2 mintából (!!!o_O) az elvégzett vizsgálatok influenza vírust nem mutattak ki. A kórházi alapú influenza surveillance keretén belül a fekvőbeteg-ellátó intézmények által ellátott betegeknél kezdeményezett, laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza pozitív eredményről nem érkezett jelentés. Az 51. héten nem jelentettek influenzaszerű megbetegedések halmozódását."
---
MINDENKI VONJA LE A MEGFELELŐ KÖVETKEZTETÉST A FENTIEK FÉNYÉBEN!
Lényegében nincs mintavétel!
Nincs influenza A, H1N1, A(H3), influenza B
Minden átváltozott koronavírussá?


ps:
(Gödény György egyre értelmesebbnek tűnik...)

Ebben mi a furcsa?

1. Azok az intézkedések amik a 2,5-3,0 alap szaporodási rátájú COVID-ot meg tudják fékezni, az 1,3-1,6 alap szaporodási rátájú szezonális influenzának esélyt sem hagynak.
2. Most minden teszt kapacitást a COVID köt le. Nem fogják pazarolni Influenzára, ami még ha intenzíven terjedne, akkor is nagyságrenddel kisebb probléma lenne, mint a COVID, de nem is terjed intenzíven az intézkedések hatására.
3. Azokban a hetekben, amikor ilyen kevés az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, béke években is csak néhány mintát értékeltek ki hetente (10 alattit).
4. Az influenza járvány általában nem karácsony előtt, hanem - a karácsonyi bevásárlás, karácsonyi és szilveszteri családi-baráti összejövetelek, utazások, majd az ezen átkeveredés után, a megszokott közösségbe, munkába, iskolába visszatérés hatására - január első pár hetében szokott felfutni.
5. Ez az 51. hét adata, karácsony előtt. Ilyenkor (meg az 52. és ha van, akkor az 53. héten) egyébként sem szokta megerőltetni magát az influenza figyelőszolgálat. Néha nincs is jelentés az év utolsó hetéről, vagy ha van, akkor nincs minta beküldés.

Majd január 2., 3., 4. hetét kell figyelni, de akkor sem valószínű, hogy az influenza lódulna meg. Inkább a COVID terjedési adatok lesznek érdekesek.

Az influenza figyelőszolgálat jelentései akkor lettek volna érdekesek, ha a COVID gyanús orvoshoz fordulások számát is tartalmazták volna. Így, hogy nem tartalmazzák, nagyrészt érdektelenek. Az influenza járvány ebben a szezonban - terjedési lehetőségek hiányában - várhatóan elmarad.

Ezzel együtt aki beoltatta magát influenza ellen, az jól tette, mert így a 3/4 éve külső hatásoktól nagyrészt megvédett, ellustult immunrendszere edzésben marad.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Na kutakodtam és ezt találtam!
https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_21/influ_2020_51.html
..
netre_grafikon_2020_51.jpg

..
"A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint megállapítható, hogy 2020. december 14 - 20. között az országban 5 500 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az 51. héten orvoshoz fordult betegek kormegoszlása az alábbiak szerint alakult: a betegek 19,1%-a 0-14 éves gyermek, 32,9%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 34,1%-uk a 35-59 évesek, 13,9%-uk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.
..
Az 51. héten a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába érkezett 2 mintából (!!!o_O) az elvégzett vizsgálatok influenza vírust nem mutattak ki. A kórházi alapú influenza surveillance keretén belül a fekvőbeteg-ellátó intézmények által ellátott betegeknél kezdeményezett, laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza pozitív eredményről nem érkezett jelentés. Az 51. héten nem jelentettek influenzaszerű megbetegedések halmozódását."
---
MINDENKI VONJA LE A MEGFELELŐ KÖVETKEZTETÉST A FENTIEK FÉNYÉBEN!
Lényegében nincs mintavétel!
Nincs influenza A, H1N1, A(H3), influenza B
Minden átváltozott koronavírussá?


ps:
(Gödény György egyre értelmesebbnek tűnik...)
Amilyen környezetben a masfélszer-kétszer nagyobb reprodukciós indexű covid reprodukciós arányszáma éppen 1 fölött van (MO. pár hónapja, mostmár talán 1 alatt) ott az influenza reprodukciós arányszáma a hasonló terjedése miatt 1 alá esik, így a korlátozás alatt lévő időszakban, ami egybeesne az influenza járvány időszakával, azaz most MO. nem tud járványt létrehozni.