Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 221
61 433
113
Mégis, Izrael és Nagy Britannia megugrotta, a kihívást úgy tűnik, mi meg nem egyelőre! Reméljük csak a kezdet döcögős...
Nyugodj meg, a vakcina nem varázsütésre szünteti meg a pandémiát.
Az oltások védettsége kb egy hónap alatt alakul ki és csak pár hónapos védettséget ad.
Ebből egyszerű matekkal ki lehet találni, hogy igen alacsony egyidejű átoltottság esetén a vakcina hatásossága a teljes populációra igen alacsony lesz.
De aki nyitott szemmel járt az elmúlt években, az tudta jól, hogy közeleg egy világjárvány, mert nagyon sokan, nagyon sokat utazunk. A vírusok meg igen hosszú lappangási idővel kényelmesen beeszik magukat a sorainkba és mindig akkor csapnak le, amikor már késő.
Vegyük át a következőket:
  • Ez a vírus 2-3 hétig lappang, nincs oka eddig senkinek se tesztelni, talán ki se lehet mutatni, de már fertőz
  • Ezután vagy lesznek tünetek, vagy nem, de kb újabb 2-3 hét, mire kiürül a szervezetből, addig is fertőz
  • Aki belehal, a haláláig fertőz
  • A gyógyszerek, amiket próbálgatnak a világon, csak akkor érnek valamit, a a betegség korai szakaszában vetik be őket, de a korai szakaszban meg ki venné őket igénybe? A kórházakat is meg akarja úszni mindenki, hozzáteszem, teljes joggal.
  • A vakcinából még kevés van, zömük két adagos, egy hónap különbséggel adhatóak be, de nem mindenkinek. Amíg nem fejti ki a hatását, az alany addig is fertőz
  • Egy vakcina minden kétséget kizáró, alapos törzskönyvezési folyamata 10-15 év. Aki most a pár hónapos karantén miatt rinyál, az bátran fogadja el, hogy vagy fejest ugrik a nagyon is prototípus oltásokba, vagy igen magas aránnyal megkockáztatja a súlyos, nagyon magas valószínűséggel halálos kimenetelű fertőzést. Ha mégis a vakcinát választja, akkor is simán megfertőződhet. Akár az oltás ellenére is, hiszen a hatásmechanizmus egy hónap alatt épül fel és csak pár hónapig tart.
  • Ha kellő fegyelemmel kitartunk, akkor kb az év végére már visszakapjuk a járvány előtti életünk egy részét. Ennek is lehet és kell is örülni.
Én persze könnyen beszélek, mert az elmúlt négy évben már eltemettem apámat, anyámat, nagybátyáimat, köztük olyanokat is, akik már a Covidban haltak meg. Eltemettem cimborát, aki öngyilkos lett, a szomszéd jóságos kutyáját, akit agyonvertek, a kerti macskát, amelyiket szintén.
A telkem szomszédságában az elmúlt két évben három hajléktalan égett halálra, mert elaludt az illegálisan elfoglalt hétvégi házban, aminek a padlóján gyújtott tüzet. Őket persze nem én temettem el, de az egyik hétvégén még integet neked a kerítés mögül, a másik hétvégén meg ott az üszkös rom a helyén. Mindig akad valaki szomszéd, aki látta az összeégett holtestet és mesél. Ennyi volt egy emberi élet.

Tele van az egész élet halállal, de nem kell ettől összecsinálni magunkat. És pláne felesleges konteókat szövögetni ehhez a járványhoz.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Egy nagyon érdekes kérdést feszeget az ötödik rész:
"A fertőző betegségek nagy mértékben, vagy teljes mértékben pszichoszomatikus betegségek"
Te jó ég.... Egyáltalán gondolkodsz azon, hogy miket mond ez az ember, miközben egy az egyben benyeled a hülyeséget? Még próbálja megmagyarázni is a hülyeséget. És van igazság abban amit állít, csak az a teljes igazság egy elég kis szelete. Lényeg a lényeg, hogy nem mentális oka van a tüdőgyulladásnak az esetek túlnyomó többségében, de elég szomorú lenne, ha ezt magyaráznom kellene.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 082
83 426
113
A franciaknal meg talan annyit se oltottak le mint nalunk. Ennyi van, egyenlore ezt se keri mindenki aki megkaphatna.
A franciák ingyen akarták. :) Komolyan. 3xos árat fizetett Izrael/vakcina, miközben az EU először a fele árat mondta 1 Pfizerért ..., végül alapár alatt kicsivel hozzájutottak annyihoz, amennyi kb. semmire se elég. A britek 1,5-2xes áron nyomultak, előrébb is tartanak. Mondjuk GBR nem EU :)
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 714
28 224
113
Szerbia a holnapi naptól kezdi meg az oltást a Szputnyik V-vel. A hét során 2400 dózis beadását tervezik.
 
  • Tetszik
Reactions: laiki

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Akkor próbáljuk már ki, csak a kísérlet kedvéért, hogy véget vetünk ennek a hisztériának, hátha esetleg meggyógyulna minden 80 év feletti beteg, mint az idős otthonban.
Te komolyan mondom, hogy terrorista vagy, csak nem veszed észre :D (nem bántásból) Vállalnád a felelősséget azért, amit okoznál, csak egy kísérlet kedvéért, mert valójában erről beszélünk? Szerintem te is tudod, hogy nem vállalnád, mert ezt a döntést nem hoznád meg, hisz túl nagy a vereség léptéke és valószínűsége.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 305
10 613
113
Mindjárt azt is megmagyarázod, hogy az ember mentális állapotának meg az immunrendszerének semmi kapcsolata nincs.
Igazad van, Isteni beavatkozás történt. Ez a racionális magyarázat. Nyilván az eső is azért esik, mert Isten épp bepisált. Csak magadból csinálsz hülyét.
Már nem azért, de ha számodra csak ez a két dolog merül fel, mint lehetőség, akkor nem én csinálok magamból hülyét. Nyilván van összefüggés a mentális állapot és az immunrendszer között, de ha ezen múlna a dolog, akkor senki nem halt volna meg a vírustól, mert az első áldozatok idején még senki nem tudott semmit róla. De gondolom ez már a kivétel erősíti a szabályt, és szerinted ha mindenki rózsaszín ködfelhőbe burkolózott tudattal éli az életét, akkor lepattan róla minden betegség.
No, jó szórakozás volt, most viszont dolgozom egy kicsit, mert néha azt is kell :)
 
S

Shektor11

Guest
"A fertőző betegségek nagy mértékben, vagy teljes mértékben pszichoszomatikus betegségek"
Te jó ég.... Egyáltalán gondolkodsz azon, hogy miket mond ez az ember, miközben egy az egyben benyeled a hülyeséget? Még próbálja megmagyarázni is a hülyeséget. És van igazság abban amit állít, csak az a teljes igazság egy elég kis szelete. Lényeg a lényeg, hogy nem mentális oka van a tüdőgyulladásnak az esetek túlnyomó többségében, de elég szomorú lenne, ha ezt magyaráznom kellene.
Nem mondta senki, hogy amit mond az az én álláspontomat tükrözi. De van igazsága, mert ezek az emberek mind meggyógyultak:
 
S

Shektor11

Guest
Már nem azért, de ha számodra csak ez a két dolog merül fel, mint lehetőség, akkor nem én csinálok magamból hülyét. Nyilván van összefüggés a mentális állapot és az immunrendszer között, de ha ezen múlna a dolog, akkor senki nem halt volna meg a vírustól, mert az első áldozatok idején még senki nem tudott semmit róla. De gondolom ez már a kivétel erősíti a szabályt, és szerinted ha mindenki rózsaszín ködfelhőbe burkolózott tudattal éli az életét, akkor lepattan róla minden betegség.
No, jó szórakozás volt, most viszont dolgozom egy kicsit, mert néha azt is kell :)
"és szerinted ha mindenki rózsaszín ködfelhőbe burkolózott tudattal éli az életét, akkor lepattan róla minden betegség."

DE ilyet ki mondott? Ki mondta ezt? Mondtam én olyat, hogy minden ember megfog gyógyulni, ha kikapcsolja a mainstream médiát? Nem gyógyulna meg mindenki, de hogy nagyságrendekben csökkenne a halálozás, abban egészen biztos vagyok.
Ezt írtam:
"Aki veszélyeztetett és nem akar oltani, az szabadon választhatja a prevenció egyéb módjait. Az egyik ilyen a D-vitamin, a másik pedig a mainstream média ignorálása. Sok ember életét meglehetett volna menteni, ha nem zúdult volna non-stop a félelempropaganda rájuk."
Hogy sok ember életét meglehetne menteni. Ezt írtam. Azt nem mondtam, hogy ezen múlik minden, de ezen is sok múlik. Nem tudom, miért fáj ezt elismerni, hiszen még a firkász is elismeri a cikkében.
Talán azért nem akarod elismerni, mert akkor be kéne látnod, hogy a mainstream média a probléma része?
 
  • Tetszik
Reactions: Tiria and milagro
S

Shektor11

Guest
Te komolyan mondom, hogy terrorista vagy, csak nem veszed észre :D (nem bántásból) Vállalnád a felelősséget azért, amit okoznál, csak egy kísérlet kedvéért, mert valójában erről beszélünk? Szerintem te is tudod, hogy nem vállalnád, mert ezt a döntést nem hoznád meg, hisz túl nagy a vereség léptéke és valószínűsége.
Nem bántásból, de te egy idióta vagy.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 305
10 613
113
"és szerinted ha mindenki rózsaszín ködfelhőbe burkolózott tudattal éli az életét, akkor lepattan róla minden betegség."

DE ilyet ki mondott? Ki mondta ezt? Mondtam én olyat, hogy minden ember megfog gyógyulni, ha kikapcsolja a mainstream médiát? Nem gyógyulna meg mindenki, de hogy nagyságrendekben csökkenne a halálozás, abban egészen biztos vagyok.
Ezt írtam:
"Aki veszélyeztetett és nem akar oltani, az szabadon választhatja a prevenció egyéb módjait. Az egyik ilyen a D-vitamin, a másik pedig a mainstream média ignorálása. Sok ember életét meglehetett volna menteni, ha nem zúdult volna non-stop a félelempropaganda rájuk."
Hogy sok ember életét meglehetne menteni. Ezt írtam. Azt nem mondtam, hogy ezen múlik minden, de ezen is sok múlik. Nem tudom, miért fáj ezt elismerni, hiszen még a firkász is elismeri a cikkében.
Talán azért nem akarod elismerni, mert akkor be kéne látnod, hogy a mainstream média a probléma része?
Én sem mondtam soha, hogy a média nem okoz gondot. Valóban, sok baromságot terjesztenek, és legtöbbször érdekek mentén tálalnak, vagy nem tálalnak egy-egy témát. Ez viszont nem csak a mainstream médiára igaz, hanem azokra is, amelyeket ti etalonnak tekintetek.
De alapvetően nem a média miatt van járvány, hanem a vírus miatt és az emberek miatt, akik nem megfelelően állnak hozzá. És itt a politikai vezetés is vastagon benne van sokszor, mert vagy inkompetens módon állnak hozzá, vagy csak simán úgy próbálnak tenni, hogy ők a legjobban jöjjenek ki belőle.
És a járvány akkor is itt lenne, ha a média nem közölné, hogy van, sőt, ha nem ömlene az emberek nyakába a "pánikkeltés", ahogy mondod, még többen szarnának bele, és sokkal rosszabb lenne a helyzet.
De mindezt már ezerszer lejátszottuk oda-vissza, nem?
És akkor kezdhetjük elölről a svédekkel, igaz?
 
  • Tetszik
Reactions: Shektor11

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 509
10 095
113
Nem gyógyulna meg mindenki, de hogy nagyságrendekben csökkenne a halálozás, abban egészen biztos vagyok.
Ezt írtam:
"Aki veszélyeztetett és nem akar oltani, az szabadon választhatja a prevenció egyéb módjait. Az egyik ilyen a D-vitamin, a másik pedig a mainstream média ignorálása. Sok ember életét meglehetett volna menteni, ha nem zúdult volna non-stop a félelempropaganda rájuk."
Hogy sok ember életét meglehetne menteni. Ezt írtam. Azt nem mondtam, hogy ezen múlik minden, de ezen is sok múlik. Nem tudom, miért fáj ezt elismerni, hiszen még a firkász is elismeri a cikkében.
Talán azért nem akarod elismerni, mert akkor be kéne látnod, hogy a mainstream média a probléma része?
Na akkor egyél erre gyufát! Ha túléled leborulok a nagyságod elé és a lábad nyomát is meggcsókolom.
Nézz má' a középkorra, akkor ott nem halt volna meg szinte senki, mert még írásos média sem volt... Vagy elég a múlt század eleje is, volt újság és más semmi.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 342
113
A dél-afrikai koronavírus mutáció ellen a "most kifejlesztett" vakcinák nagy eséllyel hatástalanok lesznek, mivel azok más fehérjeburokkal rendelkeznek!
..
Mindenki vonja le a maga következtetéseit, mind a koronavírus járvány "keletkezése", mind lefoly(tat)ása tekintetében...
Egyébként csak nekem furcsa, hogy most csőstül bukkannak fel a mutációi?
(Nigéria, Dél-Kelet Anglia, Dél-Afrika)
---
"UK scientists and public health officials are said to be extremely worried that a new, highly infectious strain of the coronavirus discovered in South Africa may be resistant to the current generation of vaccines. Professor John Bell, Regius Chair of Medicine at the University of Oxford, who helped develop one of the leading vaccines against the disease, said he is more concerned about the South African mutation than the widely feared strain that emanated from Kent in the UK and triggered major travel restrictions around the globe."
..
"The vaccines all work by training the body’s immune system in how to fight the coronavirus pathogen, creating antibodies that latch onto its spike proteins (the ‘crown’ from which it derives its name). However, early indications are that the South African strain has structurally different proteins that may spare the virus from the current raft of vaccines being rolled out across the globe."
..
"UK Health Secretary Matt Hancock is “incredibly worried” that the current arsenal of vaccines might not be capable of handling the South African mutation, citing an unnamed government scientific adviser."
https://www.rt.com/uk/511461-covid-vaccines-ineffective-african-strain/